Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TV novosti i komentari

+12
Hate
Hitman
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
AryMan
THUNDER_DINIX
Sinister
Dedli Minđa
Neu
Iron Man
Hell
16 posters

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Re: TV novosti i komentari

Postaj by AryMan sri tra 21, 2010 11:30 am

ESKLUZIVNO!!!

WARNER BROS. INTERNATIONAL TELEVISION DISTRIBUTION sklopio je s CME MEDIA ENTERPRISES B. V. ugovor o programima koji će se prikazivati na NOVOJ TV u Hrvatskoj

Nova TV će postati WBITD-ov TV partner u Hrvatskoj i prva prikazati TV serije kao što su "The Vampire Diaries" i "V", te brojne filmove poput Oskarom nagrađenog "Pokojni"

Televizijske serije koje će, između ostalih, imati premijeru u Hrvatskoj na Novoj TV u sklopu ovog ugovora su:
- Pretty Little Liars
- Rizzoli & Isles
- The Vampire Diaries
- Human Target
- V
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty405 / 999405 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX sri tra 21, 2010 11:46 am

debelo kasne za torrentima Very Happy

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty889 / 999889 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Preminuo HRT-ov voditelj i urednik Joško Martinović

Postaj by Stevo Largo pet lip 04, 2010 9:54 pm

Joško Martinović, novinar i urednik, u srijedu je preminuo nakon duge borbe s teškom bolešću. Prije 7 godina dijagnosticiran mu je melanom

TV novosti i komentari - Page 3 Lijeu010dio-se-pametnim-lijekovima_308177

Nakon duge borbe s teškom bolešću u 47. godini preminuo je HRT-ov novinar, voditelj i urednik Joško Martinović. Voditelj je preminuo u zagrebačkoj bolnici Rebro. Prije sedam godina dijagnosticiran mu je melanom koji se kasnije proširio po cijelom tijelu. Zbog toga se Joško čak u nekoliko navrata liječio u Americi. Bio je u eksperimentalnoj skupini ljudi koji su primali 'pametne lijekove'. Posljednji puta je Ameriku posjetio prije tri mjeseca, a nakon što se vratio mislilo se kako mu je mnogo bolje.
- Pretužna sam. Joško i ja liječili smo se kod istog liječnika. Bio je divan čovjek i veliki borac. Toliko veliki borac da godinama gotovo nitko nije ni znao za njegovu bolest. Osjećam ogroman osobni gubitak, a HRT je izgubio neizmjerno - rekla je Hloverka Novak Srzić koja je također bolovala od raka. Osim što je dugi niz godina na HRT-u stvarao emisije 'Živa istina' te 'Globalno sijelo', izvještavao je s bojišnica u Domovinskom ratu te je kao ratni reporter bio prvi novinar koji je ušao u oslobođeni Knin.
- Mogu samo izraziti najdublju sućut njegovoj obitelji. Ovo je vijest koja je potresla HRT i njegov odlazak velik je gubitak za našu kuću - rekao je HRT-ov glasnogovornik Danko Družijanić.

evo baš čitam vijesti i naiđem na ovo...

Pokoj mu duši Nesretan pozdrav
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty20 / 99920 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hitman pet lip 04, 2010 10:29 pm

R.I.P.
Hitman
Hitman
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 6573
Reputacija Reputacija : 63
Godina imam : 2023
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty257 / 999257 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX sub lip 05, 2010 10:23 am

on je super vodio te emisije, gledao sam ko mali to

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty889 / 999889 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet srp 09, 2010 2:01 pm

Steve Urkel premlatio majku svog djeteta

Američki glumac poznat kao Steve Urkel iz humoristične serije Pod istim krovom naći će se na sudu zbog obiteljskog nasilja. Navodno je svoju, sad već bivšu, nevjenčanu suprugu udario šakom u silikonske grudi, ošamario i vrijeđao.
Jaleel Ahmad White, glumac koji se proslavio ulogom u seriji Pod istim krovom, optužen je za fizičko i psihičko zlostavljanje.

Optužbu je podnijela njegova partnerica i majka njegove sedmomjesečne kćeri Bridget Hardy, javlja TMZ.

Bridget navodi da ju je White prije dva tjedna udario šakom u silikonske grudi dok su se vozili automobilom, a kad su stigli doma ju je ošamario te nasilno ugurao u WC.

Glasnogovornik glumca demantira sve optužbe te tvrdi da se nije radilo o zlostavljanju. Kaže da Hardy igra prljavo jer se trenutno vodi bitka oko skrbništva za njihovu kćer.

Policija istražuje cijeli slučaj.

net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty999 / 999999 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan pet srp 09, 2010 2:53 pm

Ne vjerujem da je ovo istina
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty405 / 999405 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX pet srp 09, 2010 4:33 pm

ni ja. zenska sere

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet ruj 16, 2010 11:30 am

BOGATIJA I ZABAVNA PONUDA
Do Božića Nova TV i RTL kreću s dva nova programa!

Na natječaju za koncesiju za dva domaća specijalizirana televizijska kanala, priliku da obogate zabavni program dobili su Nova TV i RTL. Programi trebaju s emitiranjem početi do Božića, a zvat će se Doma TV i RTL2.

Na natječaju za dodjelu koncesije za dva domaća specijalizirana televizijska kanala, Vijeće za elektroničke medije odlučilo je da će nove kanale dobiti Nova TV i RTL, piše Večernji list.

Ponuda GRP medije Ivana Ćalete diskvalificirana je zbog nepotpune dokumentacije, jer nije podnesena potvrda o vlasništvu, dok je Kapital Net izgubio natječaj ''ne zbog bilo kakvih problema, nego zbog kvalitete ponuđenog programa'', kako je rekao predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak.

Hrvatski gledatelji priliku da gledaju nove specijalizirane kanale dobit će pred Božić, jer obje odabrane televizije moraju u roku 90 dana od objave u Narodnim novinama početi s emitiranjem. Koncesije vrijede 15 godina, a za svaku godinu televizije će morati platiti po 450 tisuća kuna. Novi programi zvat će se Doma TV (Nova TV) i RTL2 (RTL), a riječ je o zabavnim programima.

No, kako piše Večernji list, nisu svi zadovoljni dodjelama koncesije, što potvrđuje da odluka nije donesena jednoglasno. Naime, članica Vijeća Olga Ramljak izjavila je da je u novim programima ''malo toga novoga'', te da se radi ''većinom o reciklaži postojećeg programa".
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet ruj 23, 2010 2:45 pm

Anđa Marić izbačena iz HTZ-a! Zbog Tonyja?!

Ako je za vjerovati kuloarima, nova sezona RTL-ovog showa Hrvatska traži zvijezdu donijet će drastične promjene. U žiriju, navodno, više neće sjediti Anđa Marić.

Iako je većina neprestano prepucavanje Anđe Marić i Tonyja Cetinskog tijekom prošlogodišnje sezone Hrvatska traži zvijezdu shvaćala kao promišljeno dizanje gledanosti, čini se da ono ipak nije bilo tako bezazleno.

'Tonyja treba izbaciti, Anđa ne bi smjela na televiziju' (19.04.2010.)
Naime, kako se približava nova sezona, krenula su šuškanja oko odlaska Anđe Marić iz žirija.

'Ovo mi je prvi glas, nisam ništa čula u vezi s otkazivanjem suradnje', rekla nam je Anđa, koju smo zatekli ovom informacijom.

No, čini se da su se sve Tonyjeve prijetnje Anđi tijekom showa i obistinile.

'Skini mi se s kursa' i 'Uživaj u svojoj posljednjoj sezoni' samo su neki od citata kojima je Tony 'počastio' kolegicu za vrijeme trajanja druge sezone HTZ-a.

'Anđa je nesigurna, pa se hoće izdići iznad mene'
S druge strane, na RTL Televiziji takve glasine nisu željeli ni potvrditi ni demantirati.

'RTL Televizija priprema treću sezonu najpopularnijeg glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu. U novoj sezoni gledatelji će moći uživati u brojnim iznenađenjima, a članove žirija ćemo objaviti na vrijeme', poručili su s RTL-a.

Tony Cetinski nije bio dostupan za izjave, ali su nam iz njegovog ureda za odnose s javnošću poručili kako 'nova sezona HTZ-a priprema velika iznenađenja, a kako oni ne vole kvariti iznenađenja, morat ćemo pričekati početak treće sezone i saznati o čemu je riječ'.

net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty999 / 999999 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet ruj 23, 2010 2:47 pm

Nije dugo trajalo
Ukida se turska sapunica!

Turska serija Strasti Orijenta, koja se emitirala na Novoj TV, nije uspjela osvojiti gledatelje kao RTL-ova 1001 noć, zbog čega su je nakon samo pet dana prikazivanja skinuli s programa.
'Mediji su nas razapinjali, a javnost osuđivala'
S Nove TV objašnjavaju kako su seriju ukinuli jer ona ne može pratiti rezultate njihove stanice.

Večeras će tako u terminu Strasti orijenta prikazati seriju Lud, zbunjen, normalan.

Očito junaci Strasti orijenta nisu uspjeli ni približno doseći popularnost koju su serija 1001 noć i njeni glavni glumci Halit Ergenc i Bergüzar Korel postigli kod hrvatske publike. Njima je, istina, pomogla i privatna ljubavna priča, koja je baš kao iz najboljih sapunica.

net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo čet ruj 23, 2010 2:57 pm

nisam ni znal za to.... kak i bi kad stara rezervira telku za Šeherzadu Laughing
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty20 / 99920 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet ruj 23, 2010 3:05 pm

nova - obavijest o izmjeni programa

Poštovani kolege,

Podaci gledanosti serije 'Strasti Orijenta' pokazali su da se trend popularnosti turske produkcije nije proširio u Hrvatskoj. S obzirom da ovaj program ne može pratiti rezultate naše stanice, za njega nema mjesta u našoj shemi. Nova TV nastavlja s provjerenom domaćom produkcijom koja je temelj naše programske strategije i s kojom smo postali vodeća hrvatska televizijska postaja. Uz hrvatsku dramsku seriju 'Najbolje godine' koja i u drugoj sezoni jednako zadržava interes hrvatskih gledatelja, u udarnom terminu od večeras nastavljamo prikazivati humorističnu seriju 'Lud,zbunjen,normalan' i projekte vlastite domaće produkcije.
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX čet ruj 23, 2010 3:10 pm

nabijem i jednu i drugu Turku Very Happy

sto se tice HTZ-a to je samo dobra (losa) najava za 3. sezonu

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet ruj 23, 2010 3:19 pm

Ja ću i dalje pratit HTZ samo dok su audicije da se smijem tim talentima, ali i žiriju Very Happy
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan uto ruj 28, 2010 11:26 pm

Nova FOX-ova serija Lone Star ukinuta je nakon samo 2 epizode, odnosno 7 dana od premijere.

dole hh
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Australian Next Top Model

Postaj by AryMan uto ruj 28, 2010 11:35 pm

BLAM TISUĆLJEĆA

VIDEO: Voditeljica proglasila krivu pobjednicu

Sarah Murdoch se valjda cijelu minutu pokušavala ispričati drugoplasiranoj Kelsey jer ju je, eto, greškom, proglasila za pobjednicu Australskog top modela, makar je bila drugoplasirana.

Australska manekenka i voditeljica emisije Australski top model Sarah Murdoch žestoko se izblamirala u finalnom izdanju svog showa proglasivši drugoplasiranu djevojku za pobjednicu.

Navodno joj se greška potkrala sasvim slučajno, jer ipak je riječ o, kako ona kaže, "programu uživo", a i razlika između dviju finalistica bila je samo nekoliko glasova.

Uglavnom, za pobjednicu je proglasila Kelsey, koja se zatim obratila oduševljenoj publici te se dobrano izgrlila s "drugoplasiranom" Amandom.

Nakon toga, Sarah je od režije dobila informaciju kako je napravila pogrešku te se krenula svim silama ispričavati šokiranim djevojkama. Sva sreća pa je Kelsey situaciju dobro podnijela pa nije bilo prolivenih suza ili nedajbože fizičkog obračuna.

AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet lis 07, 2010 1:12 pm

"Umjesto turskih, nudimo hrvatske životne sapunice"

Sanja Mikleušić Pavić: dosta je humanitarnih akcija koje samo otvaraju priče - Misija zajedno ih želi zatvoriti

Foto: HTV Prvog petka u mjesecu, navečer na na Prvom programu HTV-a gledatćemo novu emisiju Roberta Tomića Zubera i Sanje Mikleušević Pavić -Misija zajedno.Misija zajedno nastavlja se na tjednu rubriku "Hrvatske uživo",kojoj je posljednje dvije godine cilj bio pomagati socijalno ugroženimobitelji ili pojedincima, koji iz raznih razloga nisu bili u mogućnostisvoje probleme rješavati sami. Tako će i okosnica Misije zajedno, utrajanju od sat i dvadeset minuta, biti nekoliko priča, a ekipa emisijepokušat će pomoći obiteljima ili pojedincima u rješavanju njihovihživotnih problema.U tom će nastojanju surađivati s raznim institucijama, od Centara zasocijalnu skrb, ureda gradonačelnika, župana, kabineta ministara kao imogućim donatorima, pojedincima ili tvrtkama.Misija će pojedine priče pratiti tijekom mjesec dana, pa i duže, donjihova rješenja. Svaka će priča imati svoj uvod, zaplet i rješenje, aza to ćemo vrijeme čuti razgovore s akterima priče ili pak onima kojipojedini problem mogu ili žele riješiti.Dosta je humanitarki koje samo otvaraju pričeEmisija će imati i nekoliko rubrika, koje će spajati ili izmiritidavno rastavljene članove obitelji ili prijatelje, tražiti nestaleosobe, ostvariti neostvarene želje... Tijekom emisije u studiju bit ćeotvoreni i telefoni na koje će, novinarke-suvoditeljice, Petra Nižetići Marijana Batinić primati ponude ljudi koji žele pomoći akterima našihpriča, te onih kojima treba pomoć.Mikleušić Pavić najavila je čvrstu shemu kakva nedostaje HTV-u.Tvrdi da joj je dosta humanitarnih akcija koje samo otvaraju priče:Misija ih želi zatvoriti. I najezdi turskih sapunica odgovoriti -hrvatskim, životnim sapunicama...

mojtv.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan sub lis 23, 2010 2:57 pm

ZABRANJENA LJUBAV
Hoće li se snimati nove epizode?

TV novosti i komentari - Page 3 Zabranjenaljubav2.th

U posljednje vrijeme šuška se o tome kako bi se, nakon više od dvije godine, mogla početi snimati peta sezona popularne teen-sapunice “Zabranjena ljubav”. RTL Televizija, naime, nedavno je ovu seriju počela reprizirati od druge sezone u cilju da, između ostalog, vidi i koliku će gledanost serija imati sada.
Četvrtu sezonu, podsjetimo, iznenada su ukinuli na 759. epizodi, a onda je i ekipa prestala sa snimanjem. Snimljeno je još samo 46 epizoda, odnosno - ukupno 805, od kojih je 195 epizoda imala četvrta sezona. Razlog ukidanja bio je prevelik budžet uložen u projekt s obzirom na tada sve manju gledanost, a oduvijek se znalo da će se sapunica snimati dokle god bude popularna među gledateljima. Gledanost repriza, koje se trenutno prikazuju radnim danima u jutarnjem ritmu, po dvije epizode dnevno, navodno je zadovoljavajuća, što bi značilo da bi neprikazane epizode mogle biti još gledanije, pa je šansa za novu sezonu i sve veća. Ipak, nestalni termin baš i ne ide tome u prilog - u samo mjesec dana serija se prikazivala u čak četiri termina. Iz prvotnog termina od 11 sati premjestili su je u podne, potom u 17 sati, a sada ponovno u 9 sati. Teško je da će ovakvim potezima dobiti na gledanosti, a pomicanje serije u raniji termin moglo bi rezultirati i manjom gledanošću.

Zasad samo nagađanja
Vratimo se na temu, odnosno mogućnost snimanja novih epizoda. Posljednje epizode “Zabranjene ljubavi” dosad su prikazane samo u Makedoniji, pa je stoga moguće da se snimanje nastavi tamo gdje ju je RTL ukinuo te da se tijek radnje izmijeni, ili da od novih epizoda prođe nekoliko godina. Kako nam kažu glumci iz glavne postave sapunice, još nema nikakvih službenih informacija o nastavku snimanja “Zabranjene ljubavi”, no ako se to dogodi, bit će im jako drago.
- Drago mi je što to čujem. “Zabranjena ljubav” činila je velik dio mog života, a kad bi se snimanje nastavilo i ja bih se voljela ponovno pridružiti najboljoj ekipi na svijetu te ponovno oživjeti uspomene i doživljaje Tine Fijan. Zahvaljujem i pozdravljam sve gledatelje i obožavatelje koji pridonose visokoj gledanosti sapunice - rekla je Antonija Šola.
Slično mišljenje dijeli i njezin kolega sa snimanja Mario Lukajić, koji je u seriji igrao lik Toma Ružića: “Zadovoljstvo bi mi bilo nastaviti snimanje s predivnom ekipom s kojom sam radio više od šezdeset epizoda. Vjerujem da bih sada, kao zreli glumac, i te kako pridonio kvaliteti serije, na zadovoljstvo gledatelja u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Ako do nastavka dođe, bit ću spreman. Doista bih to jako volio”.
- Ako se snimanje serije nastavi, bilo bi mi veliko zadovoljstvo i čast ponovno raditi s tim divnim ljudima. Ali, nažalost, nisam taj koji o tom odlučuje - rekao nam je Jozo Šuker.

Stara ekipa je spremna
- Nekako sumnjam da bi se snimanje nastavilo, s obzirom na to da je RTL Televizija seriju ukinula bez prikazivanja kraja svojim vjernim gledateljima. Ako do toga ipak dođe, svakako sam zainteresirana vratiti se u ekipu. No, dvije godine je dugo razdoblje, pa se otad i mnogo toga promijenilo u našim profesionalnim, a i privatnim životima - izjavila je Danira Gović.
Baš zbog tih promjena upitno je koliko će glumaca biti u mogućnosti pridružiti se novim epizodama “Zabranjene ljubavi”. Primjerice, glavna protagonistica prve dvije sezone Anita Berisha, s kojom smo nedavno razgovarali za TV Obzor, zbog posla u struci i voditeljskog angažmana na Novoj TV vjerojatno se ne bi pridružila kolegama. Glumac Velimir Čokljat, koji je tumačio Stjepana Novaka, trenutno snima seriju “Najbolje godine”, pa je također upitan njegov eventualni povratak u seriju. Glumica Vesna Tominac-Matačić, kako sama kaže, zasad nije u mogućnosti odgovoriti na pitanje o svom eventualnom angažmanu u novim nastavcima, budući da još nema nikakvih službenih informacija iz produkcije.
Hoćemo li gledati nove nastavke ili će zauvijek ostati na onome što je dosad snimljeno, još je pod upitnikom. U ime svih obožavatelja nadamo se da će, za to vrijeme, RTL Televizija bar emitirati dosad neprikazane epizode četvrte sezone.

Izvor: glas-slavonije.hr/tvobzor

Jesam dobar novinar? kavica
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Abeceda televizijskih pojmova:

Postaj by Hate sub stu 20, 2010 1:20 am

Abeceda televizijskih pojmova:

Gledate li aktivno televiziju i pratite serije, sigurno ste se susreli s nekim 'stručnim' terminima čije ste značenje morali dešifrirati. Da bismo obogatili vaš vokabular i uživanje u serijama, sastavili smo mali rječnik televizijskih pojmova koje bi svaki pravi TV fan trebao znati

A – Affiliate
Lokalna televizijska postaja koja prenosi dio programa neke od velikih javnih mreža, a ostalo vrijeme popunjava lokalnim programom.

B – BitTorrent
Najveće zlo za industriju ili najbolji izum nakon kruha na šnite, ovisno koga pitate.

C – Channel Hop
Televizijske serije nerijetko producira te posjeduje licencu studio koji nije vezan uz mrežu na kojoj se emitira. Nakon što mreža odbaci ili otkaže seriju, doduše u rijetkim slučajevima, može je preuzeti druga mreža.

D – Daytime

U pravilu program između 9 sati ujutro i 15-17 poslijepodne. Dom raznoraznih sapunica i kvizeva, ciljana publika su obično žene između 18 i 49 godina – kućanice.

E – Emmy
Filmska industrija ima Oscare, a televizijska Emmyje.

F - Fourth wall
Četvrti zid, termin koji potječe iz kazališta, označava granicu između fikcionalnog svijeta u kojem egzistira predstava/serija te realnosti. Rušenje četvrtog zida obično je termin za moment kada se glumac obraća publici.

G – Gledanost
Isto tako, L – Lova. Gledanost je presudni faktor sudbine nekog programa, a mjeri se pomoću posebnih uređaja spojenih na televizijske prijemnike. Oni prate navike reprezentativne skupine gledatelja, točno bilježeći koji se program gleda u nekom trenutku. Najbitnija demografika su gledatelji između 18 i 49 godina starosti jer se u pravilu radi o populaciji koja sama privređuje novac, pa je samim time i najatraktivnija za oglašivače.

H – Hiatus
Budući da tradicionalna sezona traje između rujna i lipnja, što je prostor za puno više od standardne 22-26 epizoda, serija ide 'on hiatus', višetjednu pauzu, najčešće tijekom zimskog razdoblja (midseason).

I – Izvršni producent

Producenti su općenito ključni ljudi televizijskih projekata. Financijski, organizacijski i kreativno. Izvršni producent glavna je i odgovorna osoba na projektu, obično nosi naziv i showrunner, što obuhvaća scenarističke i producentske zadaće.

J – Jesen

Najprometnije televizijsko doba te službeni početak nove sezone. Mreže upravo za jesen tempiraju svoj udarni program, kao i premijere najatraktivnijih novih serija. Dijametralno suprotno televizijsko godišnje doba je ljeto, kada je televizijski program pust poput saborskih klupa.

K – Kabelski kanali
Kabelski kanali alternativa su javnim mrežama. Oni mogu biti 'osnovni' (basic, tu spadaju primjerice USA, FX, TNT, AMC) koji dolaze u paketu pružatelja usluga kabelske televizije te 'premium' (HBO, Showtime) koji se naplaćuju dodatno na mjesečnoj bazi. Takvi kanali, izuzev vlastitog promotivnog materijala, oslobođeni su različitih reklama, pa samim time imaju osjetno veću slobodu u kreiranju sadržaja.

L - Lead in
Jedan od koncepta formiranja televizijskog programa. Zasniva se na činjenici da je prosječni gledatelj toliko lijen da neće promijeniti kanal ni kada završi omiljeni mu program. Lead in je, dakle, neki popularniji program koji će programu nakon sebe donijeti određen broj dodatnih gledatelja.

M – Midseason replacement

Početak midseasona ili polusezone, ako želite tako, označava kraj jesenske sheme i ulazak u zimsko razdoblje. Većina serija koja se emitirala kroz jesen tada ide na pauzu ('on hiatus'), a njihovo mjesto popunjavaju 'midseason replacement' programi, u pravilu manje popularne serije te poneka nova koja rijetko izdrži više od jedne sezone.

N – Network television

Za razliku od nas, SAD nema državnu dalekovidnicu, iako je Public Broadcasting Service, kao neprofitna javna usluga, nešto slično tome. Postoji velik broj lokalnih postaja koje prenose dio programa (vidi pod affiliate) pet glavnih javnih mreža – to su ABC, CBS, FOX, NBC i The CW. One se u televizijskom žargonu nazivaju 'broadcast network' ili 'network television.'

O – Otkazivanje, obnavljanje
Odnosno njihovi engleski termini, renewal i cancellation. 'Obnova' serije znači otkup dodatne sezone, ukoliko je gledanost zadovoljavajuća. U suprotnom – 'axe', sjekira iliti otkazivanje.

P – Primetime
Udarni televizijski termin, obuhvaća program između 20 i 23 sata kroz tjedan te 19 i 23 sata u nedjelju.

R – Rating

Nielsenov 'rating' mjera je gledanosti nekog programa, a izražava se pomoću dviju brojki, odnosno kao rating/share. Na primjeru, Nielsenov rating od 12,2/19 znači da je neki program gledalo 12,2 posto kućanstava koje posjeduje TV prijemnik, odnosno 19 posto kućanstava koja su imala upaljen TV prijemnik.

S - Syndication
Syndication je jedan od kompleksnijih televizijskih pojmova, a može označavati prodaju neke serije drugoj mreži od one na kojoj se prvotno emitirala (za što se kao prag isplativosti uzima oko 100 epizoda) ili čak program koji se po prvi puta emitira paralelno na više manjih postaja ('first time syndication').

T - Termin smrti petkom
Termin smrti petkom ili 'friday night death slot', mjesto smrti velikog broja serija čija je popularost izblijedjela ili nisu ni bile ambiciozno planirane. Poslovična je slaba gledanost programa petkom, pa ukoliko neka serija bude premještena na petak, to najčešće znači da je čeka još sezona životarenja te otkazivanje. Odnosi se prvenstveno na program javnih mreža.

U – Upfront
Doslovce prevedeno – 'unaprijed', a odnosi se na prodaju oglašivačkih termina prije početka nove sezone u jesen. 'Upfrontovi' se održavaju na proljeće kada se prezentiraju novi programi i raspored za jesen.

V – Videorekorder
Arhaična spravica koja možda još uvijek skuplja prašinu kod vaše bake. Onaj analogni, barem. TiVo je najpopularniji primjer digitalnog videorekordera (DVR), a bez njega bi se za praćenje hrpe programa na različitim kanalima morali okrenuti alternativi pod slovom B.

Z – Zlatni globus
Godišnja nagrada koja pokriva filmsku i televizijsku industriju.

Objašnjenje o televizijskim mrežama u USA (by mijau):

Kod Amerikanaca postoji pet nacionalnih mreža: NBC, ABC, CBS, FOX i CW. Poznati su i pod imenom Velika petorka.
Oni emitiraju svoj program po cijeloj državi, besplatno, putem svojih filijala. Filijale su raznorazne podružnice u vlasništvu pojedine televizije koje emitiraju prime-time program središnjice, a tijekom dana manje-više slobodno odlučuju što će emitirati (Local programming), NBC, ABC i CBS emitiraju normalne vijesti (rekli bismo mi središnji Dnevnik u 18.30), a u 23 idu lokalne vijesti (FOX od 22 h), kad svaka od filijala emitira svoju emisiju.
Program mreža financira se od reklama (u jednosatnoj emisiji ima oko 18 minuta reklamnog prostora, od toga je u prosjeku 10-12 min nacionalnih reklama, ostalo su lokalne reklame i razne televizijske najave). Osim toga, program koji emitiraju mreže nema pretplatu per se.

Kabelske televizije mogu biti basic cable - financiraju se reklamama i uključene su u osnovi paket pretplate, npr. FX, TNT, USA i sl., a može biti i uz dodatnu pretplatu (npr. HBO i AMC).

Serije koje se snimaju za mreže, prema sindikalnim pravilima, skuplje su jer su ugovori za glumce i tehničku ekipu puno veći. Zbog toga kablovske serije i uz nižu gledanost mogu dobiti novu sezonu, jer ne ovise isključivo o reklamiranju i obično nisu tako skupe kao one s mreža. (Čast iznimkama, čitaj: Boardwalk Empire.)

Mislim da ovo svakom može biti korisno i da svako može nešto novo da nauči..
TV novosti i komentari - Page 3 333632
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty245 / 999245 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Gledanost, vijesti i statusi serija

Postaj by Hate sub stu 20, 2010 1:33 am

Ovu temu možete komentirat...
Znači ovdje će biti objave gledanosti novih serija....
Obavijesti da li se koja serija ukida i sl.
Statistike su preuzete sa sajta koji se
"bavi" samo serijama i prati aktualnost serija....
Znači u ovoj temi možete samo komentirat, ali
ne i ubacivat neke druge statistike.....
Unaprijed Hvala....

TV novosti i komentari - Page 3 Qp2ddt

TV novosti i komentari - Page 3 10hqglw

TV novosti i komentari - Page 3 176dn7

TV novosti i komentari - Page 3 2ij2ou8

Statistike preuzete sa: prijevodi-online.org
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty245 / 999245 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon pro 06, 2010 10:50 am

Nova TV vs. RTLŠto nam donose novi TV-programi?

TV novosti i komentari - Page 3 0685007.42

Dvije nacionalne televizije Lijepe naše uskoro kreću snovim kanalima, Doma TV i RTL2, koji bi, prema najavama, trebali bitipodređeni isključivo našoj zabavi. Obje televizije još uglavnom čuvajuinformacije o tome što će ponuditi gledateljima.

S Nove TV ipakporučuju da će gledatelji Doma TV-a moći pratiti 'televizijskepremijere programa svjetske produkcije velikih američkih studija, kaošto su Warner Bros i Sony, najpoznatijih europskih produkcijskih kuća,kao što su BBC, Mediaset, ITV (Granada) i RDF, te hrvatsku domaćuprodukciju'.

TV novosti i komentari - Page 3 0638007.42

• Nova TV promo
  • Tudori, hvaljena britanska serija o Henriku VIII. s Jonathanom Rhysom Meyersom u glavnoj ulozi

Jedino konkretno što su htjeli podijeliti s nama je da će se na Doma TV-u emitirati svjetski serijski hitovi – Tudori i Opasna igra.

TV novosti i komentari - Page 3 0641007.42

• Nova TV promo
  • Opasna igra, Zlatnim globusom nagrađena serija s Glenn Close u glavnoj ulozi

Projekt Doma TV nosit će slogan Ljubav te čeka doma, a promovirat će ga spotovima za koje je glazbu radila Nina Badrić, kojoj će to ujedno biti promocija autorske pjesme Moje oči boje ljubavi, njezinog prvog singla u posljednje tri godine.

S RTL-a su za svoj program RTL2, koji će se emitirati pod sloganom Samo zabava, naveli malo više projekata.

TV novosti i komentari - Page 3 0643007.42

• EntertainmentWallpaper.com
  • Za Sva lica Tare scenarij je pisala oskarovka Diablo Cody, a Toni Collette za ulogu je osvojila brojne nagrade, uključujući Zlatni globus

Tako će emitirati originalnu britansku verziju Jezikove juhe, pod nazivom Kitchen Nightmares with Gordon Ramsey, nastavit će sa serijom Dexter i uvesti nove Sva lica Tare, Kuća lutaka i Gospodin Pravi.

TV novosti i komentari - Page 3 0664007.42

• imdb.com
  • Emmyjem nagrađeni sitcom Teorija velikog praska

Na svoje će doći ljubitelji sitcoma jer najavljuju emitiranje hvaljenih Znanstveno lud i Teorije velikog praska.

Emitiranje programa na novim kanalima mora krenuti najkasnije 2. siječnja 2011. godine.Net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

TV novosti i komentari - Page 3 Empty Novi nastavci kultne serije Dinastija

Postaj by Teo ned sij 23, 2011 5:20 pm

Kultna sapunica Dinastija mogla bi dobiti sljedeće poglavlje. Na filmu. Grandiozna sapunica iz osamdesetih o bogatoj naftaškoj obitelji Carrington u Coloradu prikazivala se od 1981. do 1989., a na američkoj je televiziji 1985. godine bila najgledanija serija.

Dinastija je bila vrlo popularna i kod nas. Mnogi se još uvijek sjećaju spektakularnih tučnjava između zloglasne Alexis i druge Carringtonove žene Krystle.

Nedavno je tvorac serije, Richard Shapiro, rekao kako se već ubrzano radi na filmu, ali će radnja prethoditi onoj u seriji, te će biti smještena u '60-ima.
- Bio je to prijedlog moje kćeri Florie da se napravi prequel, što je zvučalo jako jako dobro za nas - rekao je Shapiro - Radnja se vrti oko mladog Blakea koji ne shvaća da je on sin Toma Carringtona, ali onda se nađe na čelu kompanije i biva okružen profesionalnim ubojicama i ljudima koji ga žele ubiti.

U originalnoj seriji John Forsythe glumio je Blakea Carringtona, dok je Linda Evans utjelovila njegovu drugu ženu Krystle, koja mu je prethodno bila tajnica. Kada se Joan Collins pridružila ekipi u drugoj sezoni kao Carringtonova prva žena Alexis, serija je dospjela u žižu nacionalne rasprave.

Godine 1991. snimljeno je ponovno okupljanje u obliku TV miniserije, no ovo će biti prvi put da Dinastija ulazi u kino dvorane. To ne bi trebalo biti i zadnji put, kaže Shapiro, koji planira seriju pretvoriti u filmski serijal.

Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty0 / 9990 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned sij 23, 2011 6:42 pm

Superiška ali ja ne bum gledal!

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 ned sij 23, 2011 7:07 pm

pa zar i to kiša
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 3 Empty65 / 99965 / 999TV novosti i komentari - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics