Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TV novosti i komentari

+12
Hate
Hitman
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
AryMan
THUNDER_DINIX
Sinister
Dedli Minđa
Neu
Iron Man
Hell
16 posters

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

TV novosti i komentari - Page 2 Empty Re: TV novosti i komentari

Postaj by Neu sub vel 13, 2010 11:25 pm

Mamutica od srijede opet na HTV-u

Druga sezona krimi serije Mamutica od 17. veljače počet će se prikazivati na prvom programu HTV-a. U novim nastavcima inspektoru Božu (Sreten Mokrović) i Jerku (Ljubomir Kerekeš) pomagat će inspektorica Željka (Olga Pakalović).

Nova sezona Mamutice donosi deset priča inspiriranih stvarnim događajima iz hrvatske crne kronike koje će biti obrađene kroz 20 epizoda. A koje su glavne novosti otkrio je jedan od producenata Drugog plana Nebojša Taraba.

"Glavni junak, Božo (Sreten Mokrović), u drugoj sezoni vratio se na posao policijskog inspektora, a njemu i njegovom partneru Jerku (Ljubomir Kerekeš) pridružila se i mlada inspektorica Željka (Olga Pakalović)'", rekao je Taraba.

Producenti su otkrili i kako je za snimanje novih nastavaka trebalo 86 dana snimanja na kojima je pred kamere stalo 136 likova te 606 statista.

U prvoj epizodi Vrag dolazi po svoje, koja će biti prikazana u srijedu 17. veljače, pojavljuju se i Mislav Čavajda, Zvonimir Zoričić, Boris Bakal, Tomislav Stojković, Marija Krpan te Ivan Primorac.

Inače drugu sezonu Mamutice režirali su Zoran Margetić i Dario Pleić, a serija je jedna od prvih koja je u Hrvatskoj snimana u full HD formatu.

Izvor: Net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty999 / 999999 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 13, 2010 11:33 pm

Snima se četvrti nastavak 'Nemoguće misije'

Paramount Pictures objavio je da će Tom Cruise nastupiti Nemogućoj misiji IV, koja bi se u kinima trebala pojaviti krajem svibnja 2011..

Glumac Tom Cruise i redatelj Nemoguće misije III, J. J. Abrams složili su se prethodno da će producirati četvrti film u serijalu, ali nije bilo poznato hoće li Cruise ponovno nastupiti u naslovnoj ulozi.

Ovog puta će Abrams samo producirati i još traži redatelja koji bi snimio novi nastavak. Josh Applebaum i Andre Nemec pišu scenarij zasnovan na ideji Cruisea i Abramsa.

Film ponovno ujedinjuje Cruisea i Paramount koji je s glumcem prekinuo dugogodišnji ugovor 2006. godine.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty999 / 999999 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 13, 2010 11:34 pm

Serija 24 postaje film

Kiefer Sutherland će kao agent Jack Bauer opet prašiti po teroristima i neprijateljima SAD-a. Fox je započeo izradu scenarija za dugometražnu verziju popularne serije 24.

Studio Twentieth Century Fox je unajmio scenarista Billy Raya koji je radio na filmu State of Play da napiše scenarij za kino verziju serije 24.

Navodno je ideja Billya bila da u filmu Jack Bauer odlazi u Europu, javlja Variety.

Kiefer Sutherland je vrlo zaniteresiran da se serija pretvori u film, a već se razmišlja i o spin-off seriji. Iako su planovi veliki, još je nepoznato da li će snimati deveta sezona popularne serije.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto vel 16, 2010 10:51 pm

Usred emisije
TV-voditelj priznao da je ugušio bolesnog ljubavnika

Britanski voditelj Ray Gosling priznao je u BBC-jevoj emisiji kako je prije nekoliko godina ubio svog ljubavnika koji je imao AIDS kako bi mu skratio muke.
"Ubio sam nekog. On je bio mlad momak, bio je moj ljubavnik i imao je AIDS", rekao je 71-godišnji Gosling, koji je tijekom priznanja i zaplakao.

Gosling je otkrio i kako se ubojstvo dogodilo jednog vrućeg popodnevna u bolnici, nakon što je doktor rekao kako se više ništa ne može poduzeti.

"Rekao sam doktoru da nas malo ostavi same, a kad je izašao stavio sam mu jastuk preko glave i gušio ga dok nije umro. Kad je doktor došao rekao sam mu da je umro", posvjedočio je Gosling, koji je objasnio kako je tajnu krio poprilično vremena.

Ustvrdio je i kako su se on i neimenovani ljubavnik dogovorili kako će mu on skratiti muke ako bolovi budu neizdrživi. A to se, kako objašnjava Ray, i dogodilo kada ga je odlučio ubiti.

"Strašno ga je boljelo, ja sam bio tamo i vidio sam. To te totalno ubije u pojam. Kada nekog voliš teško je gledati kako pati", zaključio je.

No, policija baš i nema toliko razumijevanja za ovo priznanje. Kako prenosi Times online, policija istražuje slučaj.

Izvor:net.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto vel 16, 2010 10:52 pm

Odlazi s RTL-a
Marku Lušiću 'prekipjela' Večera za 5

Bivši voditelj kulinarskog showa Večera za 5 i spektakla Hrvatska traži zvijezdu, 23-godišnji Marko Lušić odlazi s RTL-a jer nije htio produžiti ugovor.
Razlog tome je istek ugovora koji Marko, na opće iznenađenje, nije želio produžiti.

"RTL Televizija nije produžila suradnju s Markom Lušićem po isteku njegova ugovora krajem 2009. godine. Marku je ponuđena suradnja na projektu Večere za 5, a kako obveze prema istom nisu u skladu s njegovima privatnim planovima, suradnja nije nastavljena", poručili su u službenom priopćenju s RTL-a.

Nije poznato zbog čega Marko više neće voditi RTL-ove emisije, odnosno koji se točno privatni projekt kosi s angažmanom na spomenutoj televiziji.

"Razišli smo se u miru. Istekao mi je ugovor. Njegovo produljenje ovisilo je o mojim planovima, a ja trenutačno radim na nekim privatnim projektima. O njima ću, ako se ne ljutite, govoriti tek za mjesec dana", rekao je Marko za Večernji list.

"Kulinarski show prepustio sam kolegici Belmi Hodžić jer mi je trebala promjena. Mislim, Večera za 5 je jedno divno iskustvo, ali zamislite kako je tri i pol godine svaki dan raditi isto", dodao je Marko, koji je osim iz Večere otišao i iz showa Hrvatska traži zvijezdu.

U tijeku je potraga za novim voditeljem koji će stati u cipele asistenta voditelja showa te natjecatelje podržavati iza pozornice, dok je Antonija Blaće, baš kao i prošle godine, glavna voditeljica showa.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan uto vel 16, 2010 10:57 pm

on je baš simpa voditelj, šteta što odlazi
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty405 / 999405 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet vel 18, 2010 10:18 am

Katedrala duha
I Buča suspendirana zbog 'nepriličnog ponašanja'

Nakon što je voditeljica Ida Prester zbog neprimjerenih izjava u medijima dobila suspenziju iz HTV-ove emisije Hrvatska uživo, ista je sudbina snašla i urednicu Andreu Buču.
Evo zbog čega je suspendirana Ida Prester!
Kako doznajemo, urednica i voditeljica HTV-ove emisije Hrvatska uživo Andrea Buča dobila je suspenziju na dva tjedna.

Naime, mladu je novinarku snašla ista sudbina kao i voditeljicu Idu Prester, koja je nekoliko dana ranije suspendirana iz Informativnog programa.

Niame, Andrea je na dva tjedna suspendirana iz emisije Hrvatska uživo zbog neprimjerenih izjava u medijima. Iako nije bila raspoložena za izjave, čini se da je ipak bolje prošla od Ide, koja je iz redakcije emisije Hrvatska uživo dobila otkaz.

Glasnogovornik Danko Družijanić samo nam je kratko prokomentirao da su to "gluposti". Očito je na Prisavlju došlo do velike podjele mišljenja kada i glasnogovornik smatra da su suspenzije novinarki "gluposti".

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX čet vel 18, 2010 12:34 pm

ma taj hrt je propo

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty889 / 999889 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet vel 18, 2010 10:28 pm

Ida Prester dobila otkaz u emisiji "Hrvatska uživo" zbog izjava o seksu!

Čelni ljudi javne televizije smatraju da je ovakav način izražavanja neprimjeren za osobu koja je angažirana u Informativnom programu HTV-a.

Voditeljica Ida Prester ostala je bez angažmana u HTV-ovoj emisiji "Hrvatska uživo".

Naime, otkaz je uslijedio nakon nedavnog intervjua u kojem se voditeljica raspričala o seksu.

Čelni ljudi javne televizije smatraju da je ovakav način izražavanja neprimjeren za osobu koja je angažirana u Informativnom programu HTV-a.

Doduše, Ida Prester će i dalje raditi u emisijama Zabavnog programa, a voditi će i ovogodišnji izbor pjesme koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu.

Inače, u spomenutom intervjuu voditeljica je govorila o depilaciji međunožja, samozadovoljavanju, nekim svojim seksualnim navikama i pomagalima.

izvor: nacional

Presudni intervju/chat: Ida Prester: Brijala sam na Tarika!
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty405 / 999405 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX čet vel 18, 2010 10:30 pm

wow lega i Pišekica prica o seksu pa joj na novoj tv nisu nis rekli. jebemti hrt pila

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty889 / 999889 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet vel 18, 2010 10:31 pm

baš, nova tv još promovira i podržava njenu kolumnu. a ovi su totalno zatucani, idu mi na nerve više, samo bi otkaze davali dole
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan čet vel 18, 2010 10:36 pm

Nema slike, ima tona
HTV emitirao pola sata 'nevidljivog filma'

TV novosti i komentari - Page 2 0824007.42

Za sve one koji su u poslijepodnevnim satima panično birali broj HRT-a i pokušali ukazati na tehničke smetnje prilikom prikazivanja jednog dokumentarca, ne brinite, radi se o namjernoj "pogrešci".

Na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u četvrtak je prikazan dokumentarni film 100% u trajanju od 35 minuta koji je gotovo instant pobudio zanimanje publike.

Naime, dokumentarac prati priču potpuno slijepog Nikole Vujnovića koji prikazuje kako izgleda njegov uobičajeni radni dan. Ono što je u cijeloj priči neobično jest da radnju "pratimo Nikolinim očima", pa budući da je on 100% slijep i mi doživljavamo iskustvo 100% slijepog čovjeka. U potpunom mraku pratimo njegovu priču, prisiljeni da budemo slijepi (samo) pola sata u životu.

Film u kojem gledatelj može doživjeti samo mrak i ton snimljen je 2008. godine u posebnoj surround tehnici. Na taj način gledatelj proživljava točno ono što i Nikola: on vidi samo mrak, no zato izvrsno čuje sve što se oko njega događa i na temelju zvukova kreira sliku ljudi, mjesta i događaja u svojoj glavi.

Radi se o zaista hrabrom eksperimentu redatelja Zorana Margetića koji se nije odlučio za segregacijsku varijantu s dvije inačice, već samo "verziju za slijepe".

Očigledno je da se ovdje radi o jednostavnoj primjeni obrnute psihologije, odnosno onog što se na prvi pogled čini kao diskriminacija onih koji vide, no sam smisao dokumentarca u suštini je samo natjerati prosječnog gledatelja da se nakratko stavi poziciju Nikole Vujnovića, da na pola sata osjeti kako je živjeti u potpunom mraku.

izvor: net.hr
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX čet vel 18, 2010 10:36 pm

ma retardi htv-ovski

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe čet vel 18, 2010 10:37 pm

Suspect zakaj retardi ? meni je koncept čist ok
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty41 / 99941 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX pet vel 19, 2010 10:26 am

čak i božo sušec kaze da su žutokljunci Laughing

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet vel 25, 2010 9:38 am

Denis Latin:
'Latinica nije TV kalendar da ide uživo'

Nakon što je v.d. ravnatelja HRT-a Renato Kunić danas na sjednici Vijeća izjavio kako je Latin odbio voditi Latinicu uživo te da je tražio premještaj u Zabavni program, Latin je sve to demantirao

Renato Kunić, koji trenutno obnaša funkciju v.d. ravnatelja HRT-a, na današnjoj je sjednici Vijeća HRT-a izjavio kako je Denis Latin zatražio premještaj u Zabavni program, kao i da je odbio voditi Latinicu uživo, potvrdio nam je to glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Do šireg objašnjenja slučaja Latin od v.d. ravnatelja HRT-a nije bilo moguće doći i to, kako nam je objasnio glasnogovornik Družijanić, jer Kunić ne želi davati izjave za medije.

No, zato Denis Latin nije ostao bez teksta već je lijepo sve navode šefa Kunića demantirao.

"To su sve gluposti. To je sve Hloverkina škola, koriste se lažima u komunikaciji. Nisam tražio nikakav premještaj nigdje, ako imaju ikakav pisan dokaz neka ga pokažu. Nisam odbio ni voditi emisiju uživo. No na kraju Latinica nikad nije ni išla uživo, ili je žele ili ne žele. A dok su ovi koji izmišljaju teško da će se Latinica vratiti na male ekrane", rekao je Denis Latin objasnivši i da svi kojima nije jasno da je Latinica emisija koja se snima, a ne ide uživo trebaju ići na fakultet novinarstva jer nisu kompetentni za svoj posao.

"Pa nije Latinica TV kalendar da ide uživo. To im je samo opravdanje zašto se emisija ne prikazuje. No još jednom kažem da nisam odbio voditi emisiju uživo, ja sam tražio da radim", zaključio je Latin.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet vel 26, 2010 10:01 pm

Novo poskupljenje: RTV pretplata od 1. ožujka - 80 kuna

Visinu RTV pristojbe određuje Zakon o HRT-u i to kao 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u Hrvatskoj u prošloj godini. Državni zavod za statistiku objavio je jučer podatak kako je prosječna plaća u 2009. iznosila 5331,00 kuna.

Od 1. ožujka RTV pristojba će se plaćati 80 kuna, odnosno dvije kune više nego dosad. Odlučilo je to Ravnateljstvo HRT-a koje je na svojoj sjednici na temelju Zakona o HRT-u i podataka Državnog zavoda za statistiku uskladilo novi iznos RTV pristojbe.

Visinu RTV pristojbe određuje Zakon o HRT-u i to kao 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u Hrvatskoj u prošloj godini. Državni zavod za statistiku objavio je jučer podatak kako je prosječna plaća u 2009. iznosila 5331,00 kuna.

Izvor:vecernji.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan pet vel 26, 2010 10:02 pm

hebem ja njima mater za 80 kn
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon oľu 01, 2010 10:23 am

Bridget Jones - zvijezda TV serije?

Amerikanci planiraju britanske filmske hitove pretvoriti u TV serije - 'Dnevnik Bridget Jones', 'Billy Elliot', 'Notting Hill'...

Ljubiteljice 'Seksa i grada' mogli bi ispred malih ekrana uživati u novoj seriji za njih - 'Dnevnik Bridget Jones'! Holivudski studio NBC Universal planira u suradnji s britanskim Working Titleom nekoliko uspješnih britanskih filmova adaptirati u televizijske serije. Osim 'Bridget Jones', spominju se 'Billy Elliot' i 'Nanny McPhee - čudesna dadilja', a britanski studio ima prava i na 'Četiri vjenčanja i sprovod', 'Notting Hill' i 'Noć glupih mrtvaca'.

A sve je počelo obrnutim putem - američki NBC ponudio je Europljanima svoju krimi seriju 'Zakon i red' koja je zatim doživjela svoju britansku, francusku i rusku verziju. Prilagodba stranim tržištima bila je uspješna, a treba se sjetiti i serije 'U uredu' koja je bila uspješna u britanskom izdanju, a zatim je u američkoj verziji dobila posve novi život. Tajna je u tome da se koriste dobri scenariji koji su prihvaćeni kod matične publike, a zatim se prilagođavaju drugim jezicima i kulturama, s tim da likove tumače domaći glumci iz zemalja koje su otkupile franšizu.

Osim serija popularni su i filmovi, pa nije ni čudno da se netko sjetio da je osim snimanja filmskih nastavaka korisno snimati i TV serije. Britanci imaju veliku tradiciju romantičnih komedija s duhovitim dijalozima i zanimljivima likovima pa je očito vrijeme da se taj potencijal iskoristi i za osvajanje malih ekrana.

Izvor:filmski.net

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon oľu 01, 2010 10:23 pm

U njemačkom Supertalentu mladić se pomokrio u hlače zbog treme

MARCEL FINETTE nastupio je u srijedu navečer u showu Njemačka traži zvijezdu, a gledalo ga je više od sedam milijuna ljudi diljem zemlje. Tijekom svoje audicije izvodio je Ave Mariju te se tijekom nastupa u kojem nije briljirao, pomokrio u hlače.

"Svašta smo vidjeli, ali da se netko pomokrio u hlače, to još nikad nismo"

Mladiću je bilo toliko neugodno pred žirijem da se jednostavno nije mogao suzdržati. Situacija se samo pogoršala kad ga je član žirija Dieter Bohlen počeo ismijavati. "Svašta smo vidjeli, ali da se netko pomokrio u hlače, to još nikad nismo", rekao je Dieter nesretnom Marcelu koji je nakon cijelog incidenta izjavio da je sve bila prijevara te se ipak nije pomokrio pred strogim žirijem.

"Bolje je imati koleru na penisu nego pjevati kao ti"

Prema njegovim riječima, kad je ušao u prostoriju, mrlja je već bila na hlačama. Naime, prije nastupa je bio na WC-u i nije opazio mrlju. Smatra da su članovi žirija iskoristili njegovu nepažnju i ismijali ga u studiju. Njegov otac Udo ogorčeno je izjavio da će tužiti RTL i Dietera Bohlena. On je naime u ismijavanju mladog i ne baš perspektivnog pjevača pretjerao. Bohlen je rekao mladiću da je bolje imati koleru na penisu nego pjevati kao on.

Izvor:index.hr

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 02, 2010 7:55 am

Pa i kod nas koliko sam gledao Toni se sprda sa tim ljudima
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
TV novosti i komentari - Page 2 Empty65 / 99965 / 999TV novosti i komentari - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan uto oľu 02, 2010 12:21 pm

Toni u hrvatskom Supertalentu hmm
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX uto oľu 02, 2010 1:08 pm

a jadan lik Very Happy

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan sri oľu 17, 2010 6:41 pm

Pravobraniteljica upozorava RTL-ov glazbeni show zbog vrijeđanja djece

Dok svakodnevno svjedočimo sve učestalijem maloljetničkom nasilju i nasilju nad djecom, trojac iz žirija showa 'Hrvatska traži zvijezdu' otvoreno vrijeđa maloljetnike. Rade to u elitnom televizijskom terminu, u jednoj od najgledanijih emisija, uz pismenu suglasnost roditelja maloljetnih kandidata.

'Najviše me naljutio Tony Cetinski koji je imao neke komentare koji ne pašu, da imam glas između cure i dečka. Uvrijedilo me kad mi je rekao da sam mali', riječi su kojima je, potpisan kao 'mutirajući adolescent', vidno povrijeđeni 16-godišnjak pred kamerama RTL-a opisao kako se osjećao nakon što je žiri prokomentirao njegov pjevački nastup. Član žirija Goran Lisica Fox rekao mu je da zvuči kao nešto između žabe i pačeta, a članica žirija Anđa Marić nakon Tonyjevog poučka o mutaciji i poluciji dodala: 'Sori, mi moramo biti takvi. Naš je posao da budemo oštri, da vidimo kako se snalaziš u najgorim situacijama.' A najgora situacija je, potvrdio je Tony Cetinski, estrada.

U istoj emisiji Anđa Marić poručila je 17-godišnjakinji da radije ode na manekensku audiciju, neka šuti, bude lijepa i zaradi pare. Ovo dvoje kandidata ispalo je iz daljnjeg natjecanja, iz showa za koji RTL Televizija tvrdi da 'ispunjava snove o glazbenoj karijeri'.

Pritom nitko ne vodi računa o tome kako u oštrim obračunima žirija s maloljetnim kandidatima njihove verbalne uvrede mogu utjecati na psihosocijalni razvoj djece. One djece koja nastupaju, ali i one koja u osam navečer s televizijskih ekrana dobivaju poruku da je vrijeđanje i omalovažavanje legitiman način komunikacije, kako objašnjavaju iz RTL-a, neminovan dio puta do uspjeha.

Upitani da prokomentiraju verbalno omalovažavanje kandidata, neumjesno komentiranje njihovog fizičkog izgleda, kao i necenzurirane psovke članova žirija, iz RTL-a su kazali da 'nije jednostavno doći do pobjede i da žiri kandidatima od samog početka govori što ih očekuje na putu do slave i medijske eksponiranosti'.

'Sve rečeno na setu je dio emisije i licence', kazali su i uputili nas da pogledamo ponašanje žirija u inačicama Pop idola u drugim zemljama te da obratimo pažnju na brutalnost Simona Cowella, tvorca franšize.

Stoga je, koliko god je teško vjerovati da bi roditelj svjesno potpisao da njegovo dijete bude predmetom poruge nekog hrvatskog Cowella, isto toliko besmisleno tražiti opravdanje u neznanju.

Čine li to iz uvjerenja da je njihovo dijete najtalentiranije ili iz želje da udovolje još jednom hiru svog potomka, svejedno je. U oba slučaja oni su ti koji ne posustaju premda im se glazbeni producent i diskograf Goran Lisica Fox smije u lice sprdajući se nad njihovom djecom riječima: Koji te majstor smulj'o i uvjerio da dođeš na ovo mučilište?

Vijeće za elektroničke medije, ovlašteno za nadziranje televizijskih emisija i zabranjivanje prikazivanja spornih sadržaja, potvrdilo je za tportal da nadziru emisiju, a budući da su zaprimili pritužbu na emisiju Hrvatska traži zvijezdu, analiza sadržaja je u tijeku i javnost će uskoro biti upoznata s njihovom odlukom.

'Takvi se nastupi ne mogu zabraniti, već se može apelirati na roditelje da vode računa o djetetovim najboljim interesima. Emisija 'Hrvatska traži zvijezdu' RTL Televizije, prema našim saznanjima, angažira djecu u dobi od 16 godina, za koju se ipak pretpostavlja da uključuje i određenu zrelost te i zakonski podrazumijeva pravo na slobodno odlučivanje djeteta o pojedinim aspektima njegova života.

Tako ono može odlučiti i da će sudjelovati u emisiji koja svoje sudionike do određene mjere izlaže neugodnostima. No dužnost je odraslih, ponajprije njegovih roditelja, ali i organizatora takvih emisija, upozoriti ga da to može imati i loše posljedice po njega', kazala je pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i dodala da je, neovisno o tome, njezin stav da se organizatori, voditelji i članovi žirija u toj emisiji prema maloljetnim osobama trebaju odnositi s dodatnom pažnjom i poštovanjem njihova dostojanstva, zbog njihove osjetljive dobi.

'Takvo upozorenje i preporuku ponovno ćemo uputiti RTL Televiziji', potvrdila je za tportal dječja pravobraniteljica.

Istaknula je da problemi često nastaju zbog spremnosti mnogih roditelja da bez razmišljanja o rizicima izlože dijete u medijima, smatrajući da je to za njega dobro, da treba pokazati što zna i koliko je talentirano te često sami forsiraju nastupe djece umjesto da ih usmjere na to da potraže afirmaciju u drugim aktivnostima u kojima će razvijati razne vještine, među kojima i vještine javnog nastupa.

Izvor: T-portal
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sri tra 14, 2010 7:44 am

Vlada ognjem i mačem po neplatišama TV-pristojbe

Vlada je odlučila natjerati svekoliko pučanstvo da, ukoliko želi gledati pokretne slike u svome domu, u potpunosti prijeđe na kompjutore ili projektore, jer se će utjerivanje nameta Hrvatske radiotelevizije umnogome postrožiti. Kazne rastu do deset puta!

Ako nacrt prijedloga Zakona o HRT-u bude usvojen u varijanti pokazanoj na stranicama Ministarstva kulture, niti izbacivanje televizijskih i radijskih prijamnika iz kuća i ureda neće biti dovoljna mjera za izbjegavanje poreza koji pumpa proračun javne televizije.

Po ovakvom zakonu, građani bi bili dužni dokazivati da kompjutore i prijenosne komunikacijske uređaje koriste "isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti", a od obveze plaćanja oslobodili bi se tek nakladnici radija i televizije "za prijamnike koji im služe isključivo za kontrolu vlastitog emitiranja programa".

Plati radio u autu!

Naime, Vladina je ideja da se osobama koje ne dolaze iz kućanstva koje plaća pretplatu naplaćuje glazba koju slušaju u svojim automobilima, odnosno da budu dužne plaćati pristojbu za prijamnik u motornom vozilu registriranom na njihovo ime.

Prema novim pravilima bi u lociranju i identificiranju obveznika pretplate trebala pomagati i druga javna tvrtka ponosna na svoje poslovne rezultate: Hrvatska elektroprivreda!

HEP obavezan na cinkanje

"Smatra se da prijamnik ima svaka pravna ili fizička osoba koja je obveznik plaćanja električne energije operatoru distributivne mreže, odnosno opskrbljivaču električne energije u Republici Hrvatskoj, osim ako dostavi pisanu izjavu da nema prijamnik u svojem prostoru niti se koristi tuđim prijamnikom, odnosno da je član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu za prijamnik, te da je upoznata s posljedicama navedene izjave", kaže predloženi stavak 5. članka 34.

Stavak 8., pak, pojašnjava kako su zbog utjerivanja pretplate "operatori distributivne mreže, odnosno opskrbljivači električnom energijom u Hrvatskoj dužni HRT-u bez naknade dostavljati redovito podatke o kupcima električne energije (ime i prezime, adresa, mjesto stanovanja ili sjedište)"!

Zasad nisu pokazali spremnost da se poveća udio prosječne neto plaće koji odgovara iznosu mjesečne pretplate. Naime, po starom Zakonu o HRT-u stoji da visina pristojbe iznosi 1,5 posto prosječne neto mjesečne plaće zaposlenih u Republici Hrvatskoj, na temelju statističkih podataka za prethodnu godinu. U ovom prijedlogu se navodi da ona neće automatski iznositi toliko, nego će je utvrđivati Nadzorni odbor HRT-a uz prethodno odobrenje Vijeća za elektroničke medije, a iznosit će maksimalno 1,5 posto prosječne neto plaće.

I, šećer na kraju! Vlada želi udeseterostručiti kazne za prekršitelje. Za razliku od dosadašnjih 500 kuna za korištenje odjavljenog prijemnika, Vlada želi da se naplaćuje pet tisuća kuna. Za korištenje neprijavljenog prijamnika globa bi iznosila tisuću kuna.

Nadzorni odbor - ministrov izbor
Ponajviše kritika Zakon o HRT-u primio je na račun osnivanja Nadzornog odbora, kojeg bi birala politika po dva moguća scenarija.

Prema prvom, imao bi pet članova, od kojih bi četiri birao Sabor. Prema drugom, imao bi devet članova, od kojih bi dva imenovala Vlada, a pet Sabor "vodeći računa o razmjernoj zastupljenosti političkih stranaka".

Nadzornom bi odboru prešao ogroman dio ovlasti današnjeg Programskog vijeća i članovi bi imali "pravo na nagradu za svoj rad". Programsko vijeće će se, pak, sastojati od 15 do 21 člana, koje bi imenovale i razrješavale institucije i udruge civilnog društva, među kojima je i Katolička crkva u Hrvata, ostale vjerske zajednice, udruženja glazbenika, pisaca, slikara, uz dakako, neizbježne poslodavce i branitelje.

U Zakonu se predlaže i da se sreže minutaža reklama na HRT-u.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics