Rezolucija,pixeli slika
+4
Neukrotivi pastuh
Sasuke
Neu
tanuki
8 posters
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Fotografija forum: fotografija, fotoaparati i kamere
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Rezolucija,pixeli slika
a kaj ako netko ima obrnuti monitor :crkavam:
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
a što ako je slika vektorska, a ne u bitmapu?
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki me zbunjuje odoh ja :=U:
Započeo/la tema :
joj o cem vi trabunjate. 800x 600, broj pixela u dužinu i širinu
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
ap to svi znamo, ali neznam zakej su se njih dvoje zakačili
Započeo/la tema :
kompjuter na dva naćina definira sliku vektorski i bitmapCylon je napisao/la:tanuki me zbunjuje odoh ja :=U:
dakle vektorski programi su catia, proinginer- ili najpoznatiji auto cad-
a najpoznatiji program za bitmap je photoshop-broj piksela ne definira veličinu fotografije!
Započeo/la tema :
a ne koristim se programima za obradu slike...
Započeo/la tema :
ja samo tvrdim da 800 X 600 piksela nije veličina slike i nemože se prevesti u milimetre!Cylon je napisao/la:a ne koristim se programima za obradu slike...
mislio sam da je to svima jasno, ali očito nije!
Započeo/la tema :
tanuki želi reći da se težina fotografije ne obrađuje pikselima već kilobajtima. 124x768 je nešto drugo....zapravo, skužio sam ga. Definicija je pravilna. A kako sam ja napisao gledaj kao potpis
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
nastavite raspravu vamo sad
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
pixeli slika?
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
rzolucija?
Započeo/la tema :
šta se klebariš td? cy ispravila sam,
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ma određuje se pikselima- ali prilićno je jasno - kad stisnete print, onda morate definirati i format- obično je a4- ali ako idete na puni format- onda morate imati primjerenu rezoluciju da bi fotka ličila na nešto- znaći rezolucija označava kvalitet fotke, a ne veličinu fotka rezolucije 800 x 600 može biti velika par milimetara ili par metara- naravno retjerujem, ali pokušavam objasniti!
nema tu rasprave- osim ako nije rasprava što me je abbath izvređao-sve je jasno i jednostavno-ako šta nije- mogu pojasniti i objasniti od mješanja boja- do kompresije slike u gifu tifu ili jpegu- od rgb-a do cmyka- od boje svjetla do boje pigmenta od ispisa na laser pisaćima do tiska u ofsetu ili serigrafiji!
nema tu rasprave- osim ako nije rasprava što me je abbath izvređao-sve je jasno i jednostavno-ako šta nije- mogu pojasniti i objasniti od mješanja boja- do kompresije slike u gifu tifu ili jpegu- od rgb-a do cmyka- od boje svjetla do boje pigmenta od ispisa na laser pisaćima do tiska u ofsetu ili serigrafiji!
Započeo/la tema :
pa vidiš poslao sam ti sliku na natjećaj koja je malo veće rezolucije i učitavala se nekoliko sekundi- na kraju je ta fotka ispala- kad sam je ponovo poslao sa manjom rezolucijom sve je bilo ok! velićina slike se ne definira rezolucijom- već veličinom jedne strane! dakle 800 piksela nije definicija širine slike- ako želiš- poslat ću ti sliku tešku 12 mb a neće biti veća od 4 cm!Gabrijel je napisao/la:@ tanuki 800*600 pixela ti je maksimalna.........veličina-rezolucija,kako god se to u struci nazivalo,svaka slika koja je veća od 800 pixela u širinu deformira forum,i mislim da to svatko može skužit bez stručnog objašnjenja razlike između rezolucije i veličine,
btw imaš tamo pdf pa ako već hoćeš objasni tu razliku,neznam niti ja što je rezolucija
Započeo/la tema :
Što manja to bolja ako se ne varam...
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
još malo objašnjenja- vjerojatno imaš fotić-Gabrijel je napisao/la:@ tanuki 800*600 pixela ti je maksimalna.........veličina-rezolucija,kako god se to u struci nazivalo,svaka slika koja je veća od 800 pixela u širinu deformira forum,i mislim da to svatko može skužit bez stručnog objašnjenja razlike između rezolucije i veličine,
btw imaš tamo pdf pa ako već hoćeš objasni tu razliku,neznam niti ja što je rezolucija
na njemu obično piše kakvu ima rezoluciju ( svi se s tim hvale) ali kada izrađuješ fotke- onda fotka ima veličinu u milimetrima širina puta visina, a broj piksela na toj fotki je onoliki koliko je kvaliteta tvog fotića kada se sa tim fotkama barata na compu- opet je ista prića- fotka ima veličinu u milimetrima- i to je jasno kada je pustiš u print- broj piksela samo određuje njenu kvalitetu!
Započeo/la tema :
relativno-kvalitet fotića određuje koliko veliku i kvalitetnu fotku možeš napraviti zato i jesu ogromne razlike između profi i amaterskih fotića!Neukrotivi pastuh je napisao/la:Što manja to bolja ako se ne varam...
Započeo/la tema :
Mah..
Pixel= mjerna jedinica...
Npr. mob od 2mpx slika istu velicinu slike ko i fotic od 3mpx, ali od 3mpx ima vise pixela, gusci zapis, vise detalja mos razaznat, pa je time i slika kvalitetnija...
Bas cu uslikat s mobovima pa da vidite razliku -.-
edit: Necu vam pokazati..... nemogu uslikat s totalno istog mjesta sliku, a i na jednom mobu je zumirano vise nego na drugom koliko god se ja trudio da nebude -.-
Npr. mob od 2mpx slika istu velicinu slike ko i fotic od 3mpx, ali od 3mpx ima vise pixela, gusci zapis, vise detalja mos razaznat, pa je time i slika kvalitetnija...
edit: Necu vam pokazati..... nemogu uslikat s totalno istog mjesta sliku, a i na jednom mobu je zumirano vise nego na drugom koliko god se ja trudio da nebude -.-
Zadnja promjena: Sasuke; čet kol 27, 2009 9:37 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Sasuke- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 03.01.2009
Broj postova : 1853
Reputacija : 83
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
hvala na objašnjenju,ne,nemam fotić,slikam sa mobom koji ima kameru 3.0 mega pixela,tanuki je napisao/la:još malo objašnjenja- vjerojatno imaš fotić-
na njemu obično piše kakvu ima rezoluciju ( svi se s tim hvale) ali kada izrađuješ fotke- onda fotka ima veličinu u milimetrima širina puta visina, a broj piksela na toj fotki je onoliki koliko je kvaliteta tvog fotića kada se sa tim fotkama barata na compu- opet je ista prića- fotka ima veličinu u milimetrima- i to je jasno kada je pustiš u print- broj piksela samo određuje njenu kvalitetu!
ja znam da (neovisno težine)meni svaka slika,od onih koje si poslao jednako brzo se učitava,ali kužim što hoćeš reć,znam da radim fotke(veličinu)sa programom VSO Image Resizer,
znam da svaka koju smanjim na 800*600 px je jednake visine i širine,znači
ovo je ta veličina,i to ti je maksimalna širina slike koja može bit na forumu a da slika ne
deformira forum.......
Gost- Gost
pušiona- ima isti broj piksela jer se govori o čipu koji može dati rezoluciju 3mpx- bez obzira dal je u mobaču ili fotiću- ali kvalitet fotke ne određuje samo broj piksela!Sasuke je napisao/la:Mah..
Započeo/la tema :
sorry ali ovo nije točno,imam mob sa kamerom koja slika 640*480 pixelaSasuke je napisao/la:Mah..
i drugi koji slika 2048*1536 i fotke kad stavim na komp nisu ni približno jednake veličine,
ali je točno da nakon smanjivanja ove veće fotke na 640*480 je puno kvalitetnija već
ona koja je slikana u toj rezoluciji
Gost- Gost
Pa ne odreduje samo broj pixela.... Ali odreduje...
Nit ne odreduje tezina... eo da dam primjer...
Ona slika gore....
Teska je 125kb
Kad ju resizeam za duplo...
Teska je 53kb... duplo manje...
Ona slika gore....
Teska je 125kb
Sasuke- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
a šta si ti sad drugačije rekao već ja?Sasuke je napisao/la:Pa ne odreduje samo broj pixela.... Ali odreduje...
Ona slika gore....
Teska je 125kb
ova slika gore je slikana u rezoluciji 2048*1536 px i smanjena na 800*600
Gost- Gost
Da al tanuki tvrdi da je slika kvalitetnija sto je teza, a ne sto vise piksela ima...
Sasuke- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Makete zrakoplova
» Izrađivanje slika
» Ljepota rozih slika
» Ljepota narančastih slika
» Ljepota zelenih slika
» Izrađivanje slika
» Ljepota rozih slika
» Ljepota narančastih slika
» Ljepota zelenih slika
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Fotografija forum: fotografija, fotoaparati i kamere
Stranica 2 / 3.