Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pušenje i zdravlje !

+35
Gabriel
eva kant
damfisk
m
Lady with hat
Jørgen
zbracun
Chulpan
nikolina
John Kimble
Angie
Dr.Kiyu
Teo
Love
Purgy
HESTIJA__
Ira
Stevo Largo
Blind Passenger
Ly
Mass
bokaso1
Dawor
Baka Slavica
Amyicha
diabolik.
Neukrotivi pastuh
Hrc@
tomtomy
THUNDER_DINIX
fosforica
demo
FALKON 2
Neu
tanuki
39 posters

Stranica 4 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty Re: Pušenje i zdravlje !

Postaj by Ly uto kol 24, 2010 9:22 pm

bokaso1 je napisao/la:Ti nabacas neke cinjenice i smatras da si nesto dokazala....

Ne mislim niti namjeravam.

bokaso1 je napisao/la:Cinjenica je da je zagadjenje veliko i da da postoje razna zagadjena koja si i gora od cigare..... Ali to ne potire cinjenicu da je cigareta otrov......

Sta je veci otrov to je nebitno bitno je da truje..... Jer da je duvan koristan covekovom organizmu verovatno bi se priroda postarala za to.....

Kako bi se postarala?

bokaso1 je napisao/la:Sada dolazimo na jednu stvar koja ima veze sa logikom...... Ako je 80% obolelih od raka pusaca po meni neke veze ima cigareta sa rakom...... Po tebi ocito nema..... Primer ne potvrdjuje pravilo ali ucestalos necega to pravilo moze potvrditi..... Da te podsetim niko jos nije umro od Side, mozda i ona nije smrtonosna.....?
Sta cemo sa ostalo bolestima koje nisu rak a kod kojih je takodje naj veci procenat pusaca......

Mnogi su umrli od side jer im je HIV slomio imunosni sustav. Za HIV je to dokazano? A za cigaretu? Slažem se da tih 80 posto ima neke veze s rakom, ali kakav je to dokaz da pušenje uzrokuje rak?

bokaso1 je napisao/la:Za vecetarijance si opet izbacila cinjenicu ali nisi izvukla dobro poredjenje...... Tacno je da je naj manji procenat vegetarijanaca obolelih od raka ali to znaci da je njihova kompletna ishrana zdravija a u njoj nije samo meso bitna razlika vec i kompletan nacin pripremanja i mnogo drugih namirnica..... Meso je samo jedna od razlika...... A i meso nije problem vac koje meso i naj vise njegov nacin spremanja.....

To je bila samo usporedba.

bokaso1 je napisao/la:Vidis postoji nesto sto se zove individualan organizam..... Svako od nas je poseban..... To sto ti Majka pusi to ne znaci da je ona zdrava jer se nije zakasljala.....

(Da me ne shvatis pogresno ne zelim da ti vredjam nikoga iz porodice i izvini ako te uvredi ovo sto cu reci....)

Evo recicu ti primer koji znam (da ne pominjem tvoju Majku)... Moja komsinica je pusac dugo godina...... (Verovatno od mladosti)... Pusila je 2-3 kutije na dan.... Dozivela 70 godina ponekad se zakasljala ali nije bolovala nesto ozbiljno.... Povisen pritisak i nesto sto je bilo normalno za njene godine...... Puna zivota......

Otisla je kod lekara jer je mislila da se prehladila i konstatovali rak na plucima koji je metastazirao na mnogo organa...... Za 2 meseca ode...... (nek joj je laka ).... Na nesrecu Rak se otkriva u zadnjoj fazi kada cesto nema povratka a do tada nemas neke smetnje...... (opet ti se izvinjavam ako sam te uvredio....).

I jesu uspjeli dokazati od čega je dobila taj rak? Jest da joj pušenje nije pomoglo. Moglo je samo odmoći. Ali kako dokazati da ju je ubilo? Kako recimo nekome umrlom od raka crijeva možeš dokazati je li dobio rak zato što je pušio cigarete ili jeo hamburgere?

bokasno1 je napisao/la:I za decu..... Tacno je da ima mnogo zla i tesko je sacuvati decu ali dim nije stvar koju bi deca trebala da udisu i bar ih od toga mozemo sacuvati...... Ne moraju da ga udisu zbog odraslih odnosno njihovog hira da vole zapaliti..... To sto pusaci vole cigaru i puse u kuci gde ima dece male, to je po meni sebicno i bezobrazno.....

Kad nisu dokazali stetnost duvana i kako je to propaganda pa sto se ne uvede cigareta u obdanista i tako decu pripremimo za spoljni svet.....

Djeci ne trebaju ni hirovi odraslih koji ih hrane smećem. Duvan je štetan, da, ali ne toliko koliko se govori. Evo, još nigdje nisam vidjela vijesti da je neko istraživanje DOKAZALO da pušenje uzrokuje rak i tisuću drugih bolesti. Samo se povezuje s njima. U redu je da se povezuje, štetno je i tako dalje, ali gdje su dokazi da UZROKUJE?

bokaso1 je napisao/la:Evo da ne polemisemo previse...... Neka ti majka kad pusi uvuce dim kroz maramiciu papirnu i pogledaj sta joj je uslo u pluca...... to su naj krupnije cestica koje je zaustavila maramica ...... To sve sto je na maramici ne treba da udje u pluca i jako je otrovno..... U dimu ima jos preko 100 raznih otrova .....

Tu se slažem. A takvih otrova nemaš samo u cigaretama.

Ali zašto se cigarete ne prestanu proizvoditi ili ako se već proizvode zašto se pune otrovima?

SVE je otrovano.

Možemo samo nagađati uzrok kroničnih bolesti. Uzroci nisu nađeni, ali rizični faktori su poznati. Ali ti rizični faktori nisu uzrok. Je li to tako teško shvatiti?
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty61 / 99961 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass uto kol 24, 2010 9:27 pm

bokaso1 je napisao/la: Ako je 80% obolelih od raka pusaca po meni neke veze ima cigareta sa rakom

Ako ih 85% za doručak voli pojesti pečena jaja na oko mislim da bi i to moglo imati veze sa rakom
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty200 / 999200 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX uto kol 24, 2010 9:48 pm

a kajgana?

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty889 / 999889 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass uto kol 24, 2010 9:53 pm

Kajganu možeš jest jedino ak si prije umivanja opereš zube. Ali ako se prvo umiješ - rak ti ne gine
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty200 / 999200 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto kol 24, 2010 9:59 pm

masiello88 je napisao/la:Zanimljivo je što u filmu niti jednom nije upaljena cigareta
kako nije?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty999 / 999999 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass uto kol 24, 2010 10:17 pm

Pa jel je?
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly uto kol 24, 2010 11:23 pm

A možda i drkanje ima veze s rakom mozga ako 95 posto oboljelih od raka mozga drka. XD
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty61 / 99961 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Dr.Kiyu uto kol 24, 2010 11:27 pm

onda ja imam već rak mozga Laughing
a nezz jel baš uzrokuje rak pluča ali štetno na organizam djeluje to definitivno...vi pušači se možda sjetite kako na početku kad ste počeli bi vam bilo muka posli cigare...organizam je odbacuje..
Dr.Kiyu
Dr.Kiyu
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty51 / 99951 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly uto kol 24, 2010 11:35 pm

Ja svakako ne volim da se puši blizu mene.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri kol 25, 2010 9:05 am

masiello88 je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la: Ako je 80% obolelih od raka pusaca po meni neke veze ima cigareta sa rakom

Ako ih 85% za doručak voli pojesti pečena jaja na oko mislim da bi i to moglo imati veze sa rakom

Pa naravno Jajarska mafija daje ogromne novce da se za stetno delovanje jaja okrive proizvodjaci duvanaaaaa.... (Pazi svi koji su tu cinjenicu otkrili su sada pokojni..... Mafija ne prasta.....). Zato ja pricam samo o duvanu.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty120 / 999120 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri kol 25, 2010 9:11 am

Lyraean je napisao/la:A možda i drkanje ima veze s rakom mozga ako 95 posto oboljelih od raka mozga drka. XD

Na zalost mozda si i u pravu..... Jedino sto bi bilo mnogo bolje kad bi drklo sebi a ne drugima..... To mozda moze da znaci da je drkanje jedan od stadijuma u bolesti........

bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty120 / 999120 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri kol 25, 2010 9:12 am

Meni ne smeta da se pusi blizu mene, (mada vise volim da se pusi meni)........
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blind Passenger sri kol 25, 2010 4:44 pm

Hahaha... mudro [You must be registered and logged in to see this image.]

Kako je uopće dokazano da svaka cigara skraćuje život za određeni broj minuta ?? [You must be registered and logged in to see this image.] Ajme sranja... šta da je štetno? Ima toga još...
Blind Passenger
Blind Passenger
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 15.08.2010
Broj postova : 86
Reputacija Reputacija : 3
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty0 / 9990 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sri kol 25, 2010 9:51 pm

bokaso1 je napisao/la:
Na zalost mozda si i u pravu..... Jedino sto bi bilo mnogo bolje kad bi drklo sebi a ne drugima..... To mozda moze da znaci da je drkanje jedan od stadijuma u bolesti........

A i drkanje je širok pojam...
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 čet kol 26, 2010 12:13 am

Jeste, da li je u zargonu ili bukvalno...... Ko ga izvodi i nacin na koji ga izvode..... Ima mnogo faktora koje bi trebalo uzeti u obzir...... Jel vidis Ly. sa kakvim se pred znanjem pocinje onanisanje.....

Nego Ly. htedoh te pitati kad si vec pomenula tu temu jel ti nekad onanises..... ?(ako nije previse licno....)
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly čet kol 26, 2010 12:28 am

bokaso1 je napisao/la:Jeste, da li je u zargonu ili bukvalno...... Ko ga izvodi i nacin na koji ga izvode..... Ima mnogo faktora koje bi trebalo uzeti u obzir...... Jel vidis Ly. sa kakvim se pred znanjem pocinje onanisanje.....

Htjela sa reći da se ova tema pretvorila u drkanje.

bokaso1 je napisao/la:Nego Ly. htedoh te pitati kad si vec pomenula tu temu jel ti nekad onanises..... ?(ako nije previse licno....)

Je li i ti "onanises"? nn

Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 čet kol 26, 2010 9:55 pm

Sada malo redje ali kao klinac sam cesto......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned vel 13, 2011 10:28 am

Pušenje uzrokuje 17 vrsta raka
Rak crijeva nedavno je uvršten na dugačak popis vrsta raka koje pogađaju pušače Rak bi već 2010. mogao biti glavni uzrok smrtnosti u svijetu, veći i od kardiovaskularnih bolesti, a najveće žrtve eksplozije te bolesti povezane su upravo s pušenjem i masnom prehranom.
S oko 3000 novo-oboljelih godišnje, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a približno 90% oboljelih su aktivni i pasivni pušači, pokazuju statistički podaci Hrvatskog pulmološkog društva.
U usporedbi s europskim zemljama gdje prosječno od raka pluća umre 40 osoba na 100.000 stanovnika, Hrvatska je odmah iza Mađarske s 59 umrlih na 100.000 stanovnika.
Iako je rak pluća najpoznatija vrsta te zloćudne bolesti kod pušača, na službenom popisu se nalazi ukupno 17 vrsta raka uzrokovanog konzumacijom cigareta. Američke studije pokazuju da se kod osoba koje su 40 godina pušile, rizik raka crijeva povećava za 30-50%.
Osim toga, pušači se prije ili kasnije moraju nositi sa srčanim problemima, moždanim udarima, visokim tlakom, problemima s disanjem i astmom.
Od štetnih učinaka cigareta nisu pošteđeni ni nepušači. Zbog pasivnog pušenja i dima kojim su okruženi na brojnim javnim mjestima mogu oboljeti od raka pluća, a žene prije menopauze i od raka dojke, te vjerojatno raka sinusa.
Kod strastvenih pušača, rizik od oboljenja veći je kod sljedećih vrsta raka:rak crijeva
rak pluća
određeni oblici leukemije
rak želuca
rak mjehura
rak mokraćnih putova
rak grkljana
rak nosa
rak jetre
rak bubrega
rak gušterače
rak vrata maternice
rak dojke (vjerojatno)
rak usne šupljine
rak ždrijela
rak jednjaka
rak jezika

Pušenje uzrokuje otvrdnuće krvnih žila
Otvrdnuće arterija ili ateroskleroza primarni je čimbenik u srčanoj bolesti ili moždanom udaru te stoga pridonosi smrtnosti više nego bilo koji drugi pojedinačni uzročni faktor. Najnovija istraživanja pokazuju da arterije pušača, bivših pušača i onih izloženih pasivnom pušenju otvrdnjuju mnogo brže nego arterije nepušača te na taj način povećavaju rizik srčanožilnih bolesti.
U jednoj novijoj studiji tri je godine ispitivano više od 10.000 sredovječnih osoba. Ispitivači su otkrili da u prosjeku arterije pušača otvrdnjuju 50 posto brže nego arterije nepušača, a arterije bivših pušača otvrdnjuju 25 posto brže. Možda najdojmljiviji nalaz govori da arterije nepušača koji su izloženi dimu cigarete odnosno pasivnom pušenju oko 20 sati tjedno otvrdnjuju 20 posto brže.

Od karcinoma pluća svakoga dana umire oko 3000 ljudi širom svijeta, a 90 posto tih smrti pripisuje se pušenju
Nekoliko prvih dimova cigarete može u roku od 15 minuta do pola sata prouzročiti genetska oštećenja povezana s karcinomom, pokazala je američka studija.
Američki znanstvenici su izjavili da je "učinak toliko brz da je jednak ubrzigavanju tvari izravno u krvotok", što je, kako se navodi u studiji, "jasno upozorenje" pušačima.
Ovo je prva studija provedena na ljudima kako bi se utvrdilo kako tvari u duhanu uzrokuju oštećenje DNK, a objavljena je u časopisu "Chemical Research in Toxicology" koje izdaje Američko kemijsko društvo.
U studiji je sudjelovalo 12 pušača, a znanstvenici su istraživali djelovanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) koji nastaju tijekom izgaranja duhana, drva ili ugljena, a može ih se naći i u mesu pečenom na roštilju.
Posebice su pratili kemijski spoj fenantren u krvi pušača i vidjeli su da stvara otrovnu tvar za koju se zna da "izaziva mutacije DNK koje mogu prouročiti rak".
"Pušači su razvili maksimalne razine te tvari u vremenskom roku koji je iznenadio i znanstvenike: samo 15 do 30 minuta pošto su sudionici studije popušili cigaretu", navodi se u studiji.
"Ovi rezultati trebali bi poslužiti kao jasno upozorenje onima koji namjeravaju početi pušiti", rekao je voditelj istraživanja Stephen Hecht.
Od karcinoma pluća svakoga dana umire oko 3000 ljudi širom svijeta, a 90 posto tih smrti pripisuje se pušenju.
Pušenje uzrokuje ubrzano starenje
Pušenje je vodeći uzrok ubrzanog starenja kože oko očiju i usta.
Osim toga, pušenje smanjuje količinu vitamina A u organizmu, a to je vitamin koji vam pruža potrebnu zaštitu od sunca i oštećenja.
Pušenje škodi vašem zdravlju, ali isto tako i vašoj ljepoti.
Žuti prsti, zubi, umorna koža nikome nisu privlačni. Ukoliko ste razmišljali o prestanku, pravo je vrijeme da započnete odvikavanje.

Pasivno pušenje uzrokuje gubitak sluha
Dim cigareta može poremetiti protok krvi u malim žilama uha, pa su osobe izložene duhanskom dimu pod većim rizikom od oštećenja sluha
Pušači riskiraju opasno oštećenje svog sluha - liječnicima je ova činjenica već dobro poznata, ali novo istraživanje objavljeno u časopisu Tobacco Control pokazalo je da su pasivni pušači također izloženi opasnosti od oštećenja, pa i od gubitka sluha.
Znanstvenici na Sveučilištu u Miamiju i Međunarodnom sveučilištu Florida proveli su istraživanje među 3.307 nepušača, od kojih su neki prije pušili a neki nikad nisu zapalili cigaretu.
KAKO PASIVNO PUŠENJE UTIČE NA ZDRAVLJE nepušača?
Nepušači koji su pasivni pušači obolijevaju od pušačkih bolesti kao i sami pušači. Rizici povezani sa pasivnim pušenjem su dvostruko veći nego što se mislilo ranije.
Pasivno pušenje je povezano sa oboljevanjem od:
• oboljenja srca i krvnih sudova (infarkt srca, angina pektoris),
• oboljenja dišnih organa (bronhitis, astma, rak pluća ),
• rak dojke kod žena,
• smanjena plodnost muškaraca i žena
• povećan broj spontanih pobačaja
• rizik od nastanka šećerne bolesti

KAKO PASIVNO PUŠENJE UTIČE NA ZDRAVLJE djece?
Djeca nisu u mogućnosti da sama biraju život u sredini bez duhanskog dima, jer su roditelji ti koji ih najčešće izlažu ovom riziku.
Dokazano je da djeca roditelja koji puše imaju u krvi do 50 puta viši nivo opasne supstance koja oštećuje krvne sudove i srce.
Ono može češće osjećati poteškoće, glavobolju, kašalj, mučninu, iritaciju očiju, poremećaj koncentracije i učenja, veću opasnost od pojave astme i bronhitisa u dječijoj dobi, te raka pluća u budućnost
Poštujte prava odraslih nepušača. Pušači često više ni sami nisu svjesni koliko taj dim smeta nepušačima, pa zaboravljaju na bon-ton. Ukoliko negdje u zatvorenim javnim prostorima ne postoje zabrane pušenja ili posebna mjesta gdje se mogu dobro odvojiti pušači te gdje je dobra ventilacija, savladajte se i ne pušite. Izađite na otvoreno ili pričekajte.
Oni su za razliku od pušača izloženi dimu što ga udišu i izdišu pušači ali i velikog oblaka dima oko same zapaljene cigarete. Taj udahnuti zrak sadži oko 4000 kemijskih tvari od kojih je 50 povezano s pojavom raka različitih organa: grla i glasnica, usne šupljine, bronha i pluća, mokraćnog mjehura, u žena grlića maternice a i nekih drugih.
Važno je znati da oko 2/3 dima oko upaljene cigarete neće udahnuti sam pušač, jer dopire u okolinu. No, taj dim udahnut će nepušač u blizini pušača. Tvari koje dim sadrži spada u klasu A tvari koje uzrokuju rak. Ujedno taj dim ima čak dva puta više nikotina i čađe nego dim kojeg udiše sam pušač. Pasivno udahnut dim sadrži pet puta više ugljičnog monoksida, što direktno smanjuje mogućnost vezivanja kisika za crvene krvne stanice.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty999 / 999999 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned vel 13, 2011 10:34 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

Godišnje 600.000 nepušača umre od pasivnog pušenja

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo ned vel 13, 2011 12:24 pm

mislim da je rješenje problema legaliziranje travice [You must be registered and logged in to see this image.]
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty20 / 99920 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki ned vel 13, 2011 5:03 pm

dali 17 vrsta kod jednog pušaća ili kod 17 pušaća Laughing
mislim da je smrt od pušenja jako dobar alibi za naše liječnike-
kad pribrojimo smrtnost od alkohola, droga ispada da su ljudi sami krivi što umiru Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty700 / 999700 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo ned vel 13, 2011 5:51 pm

tanuki je napisao/la:Mada sam nepušać, ali me gluposti iritiraju- na cigaretama piše- pušenje je opasno po zdravlje,- izziva impotenciju, -bla bla
pznajem ljude koji su ušli u duboku starost, a žuti su im zubi i prsti od duhana, isto tako poznajem parove sa hrpom djece koji su pušaći!
koji je uopće stvarni argument da je pušenje štetno po zdravlje!
mor rođak koji je malo stariji od mene odnosno ima 36 g doživio je moždani inzult pušio je ko turčin nadam se da će nakon toga što je srećom preživio prestati pušiti. Ima istine u tome što piše na cigaretama.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty0 / 9990 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ira ned vel 13, 2011 10:35 pm

tanuki je napisao/la:Mada sam nepušać, ali me gluposti iritiraju- na cigaretama piše- pušenje je opasno po zdravlje,- izziva impotenciju, -bla bla
pznajem ljude koji su ušli u duboku starost, a žuti su im zubi i prsti od duhana, isto tako poznajem parove sa hrpom djece koji su pušaći!
koji je uopće stvarni argument da je pušenje štetno po zdravlje!

Kašalj ... kad se ujutro daviš i ne možeš do zraka. I tako svako jutro ... e onda shvatiš da nije zdravo.
Ira
Ira
Nevina dušica
Nevina dušica

Broj postova : 76
Reputacija Reputacija : 20
Godina imam : 57
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Amyicha pon vel 14, 2011 9:15 am

Neu je napisao/la:a šta je s onim svaka cigareta skraćuje život za 8 minuta?

e da je to istina, onda ja ne bi imala ni mamu ni tatu ni baku.
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty113 / 999113 / 999Pušenje  i  zdravlje ! - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon vel 14, 2011 10:02 am

O jel, kako ti znaš koliki je prosječan život osobe?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

[Vrh]

- Similar topics