Makijato-kava
+11
Dorian Gray
Ecstasy
Sasuke
evitaa
Neu
THUNDER_DINIX
FALKON 2
sanjich
Prop
stidljiva ljubičica
Hitman
15 posters
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Makijato-kava
Hate je napisao/la:Da - ja da nisam radila u ugostiteljstvu ne bi ni ja znala neke takve stvari....
I rekla sam da mi je prošla sezona zadnja, a opet me tako nekaj
vuče da bar još jednu sezonu odradim....
Makiato može biti i sa toplim i sa hladnim mlijekom - a kod nas na sjeveru
se naručuje: kava sa mlijekom ili dodatak: kava sa toplim mlijekom....
btw. sad znam i kakva je strka zbrka kad je pir u pitanju: iza kulisa i "pozornice"
totalni haos
Ja standardno gledam da je makijato sa toplim, kava mliko s ledenim...
Što se piteva tiče, to se da riješiti dobrom organizacijom... Meni osobno jagore je raditi na djevojačkim, čisti užas...
tanuki je napisao/la:ja uopće ne pijem kavu,ali kod moje firme postoje dvije birtije!
frend kavopija mi je demostrirao.- u lošu kavu šećer odmah propadne, a u dobroj kavi se zadrži na površini
Dobro ti je frend demonstrirao, ja se volim faliti time da se moja kava drži čvrsto i postojano ko kosa sa taftom na sebi!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Prop je napisao/la:Poštovana gospodo... kada naručite makijato, tako su makar mene učili, onda automatski naručujete kavu s toplim mlikom...
Da bi dobili kavu s ledenim, onda kažete, kava s mlikom....
Zašto ledeno mliko? Zato što mnogi ljudi ne vole dvi stari... pjenasto vruće mliko ili, još gore, kad konobar zakipi mliko i potpuno upropasti kavu.
Ja uvijek naručujem kavu s mlijekom, i dobijem sa vrućim.
To samo kod vas, u Dalmaciji, funkcionira.
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
A more bit...
Znaš, vamo doli su puno veći linčaroši nego gori, pa dosta side po kavama, valjda od dosade prave umitnost od toga, ne znam...
Meni je sve to isti đava...
U svim godinama svog konobarenja uvik san se rukovodija ovom logikom i niko se nikad nije bunija....
Al' ja se dosta trudim oko te kave, volim ju napraviti kako spada.
Znaš, vamo doli su puno veći linčaroši nego gori, pa dosta side po kavama, valjda od dosade prave umitnost od toga, ne znam...
Meni je sve to isti đava...
U svim godinama svog konobarenja uvik san se rukovodija ovom logikom i niko se nikad nije bunija....
Al' ja se dosta trudim oko te kave, volim ju napraviti kako spada.
Započeo/la tema :
Prop je napisao/la:
ja standardno gledam da je makijato sa toplim, kava mliko s ledenim...
Što se piteva tiče, to se da riješiti dobrom organizacijom... Meni osobno jagore je raditi na djevojačkim, čisti užas...
A da? Nisam radila djevojačke... Slažem se dijelom oko organizacije. Ali opet je haos.
Žurba - vamo tamo - dok na doručku/ručku/večeri sa gostima je totalno drugačije - opuštajuće
@ Purgy naglasi da želiš sa HLADNIM - jer očito tu gdje kavu naručuješ - ama
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Pa, ja ne želim sa hladnim.
Ili je sa hladnim kad mi ju naprave? Odkud da ja znam.
Započeo/la tema :
Hate je napisao/la:
A da? Nisam radila djevojačke... Slažem se dijelom oko organizacije. Ali opet je haos.
Žurba - vamo tamo - dok na doručku/ručku/večeri sa gostima je totalno drugačije - opuštajuće
Djevojačke odu kvragu ubrzo, žene su, po mom iskustvu, pijane puno opasnije od muškaraca - nikad ne znaš što da očekuješ!
A pirevi su mila majka kad na vrime dođeš, sve središ i ako ima dovoljno ljudstva i materijala...
Al' mila majko, kad san radija na piru za nekih 400 ljudi, a svega jedan komplet posuđa...
Kradi ljudima male pijate, nosi ih prati da bi ih moga vratiti, pa uvatiš vikati na one u kužini peralče, mila majko, kako se tu bogara
Započeo/la tema :
Purgy je napisao/la:Pa, ja ne želim sa hladnim.
Pa znaš valjda razliku u okusu? Neće kava biti hladnija baš ako staviš hladno mlijeko - razlika je u okusu
Ma tko zna kaj ti piješ
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Neznam.
Kad u kafiću pijem kavu, pijem kavu s mlijekom. Jel s hladnim/toplim, pojma nemam. Nikad me i nije zanimalo.
Dosad.
A kad mi se doma pije kava, onda si skuham Nesscafe. Sa toplim mlijekom.
Kad u kafiću pijem kavu, pijem kavu s mlijekom. Jel s hladnim/toplim, pojma nemam. Nikad me i nije zanimalo.
Dosad.
A kad mi se doma pije kava, onda si skuham Nesscafe. Sa toplim mlijekom.
Započeo/la tema :
Prop je napisao/la:
Djevojačke odu kvragu ubrzo, žene su, po mom iskustvu, pijane puno opasnije od muškaraca - nikad ne znaš što da očekuješ!
A pirevi su mila majka kad na vrime dođeš, sve središ i ako ima dovoljno ljudstva i materijala...
Al' mila majko, kad san radija na piru za nekih 400 ljudi, a svega jedan komplet posuđa...
Kradi ljudima male pijate, nosi ih prati da bi ih moga vratiti, pa uvatiš vikati na one u kužini peralče, mila majko, kako se tu bogara
ajme - gospe kurbetine
@ Purgy: zato ti i je kava uvijek dobra - ma tko zna kaj da ti stave unutra ne bi skužio...
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Motiv fotografiranja: Kava i caj
» Ice coffe iliti ledena kava
» Ovisnost (kava, cigarete,alkohol..)
» Ice coffe iliti ledena kava
» Ovisnost (kava, cigarete,alkohol..)
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 2 / 2.