Strip preporuke
+8
Sinister
Hitman
gio_deluxe
Shtiriputanac
FALKON 2
House
Mass
Prop
12 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Strip preporuke
From Hell (1991-1996 Razni izdavači) Alan Moore/Eddie Campbell
Izdavan u razmaku od pet godina u 10 epizoda za različite izdavače(Taboo, pa Kitchen Sink Press), "From hell" spada u sam vrh devete umjetnosti, priča o najzloglasnijem ubojici svih vremena, Jacku Rasparaču, meditacija o poremećenom umu, izgubljenom smislu i strahu od života, pa i smrti.
Hrvatsko izdanje doživjeli smo 2008., u prijevodu Tatjane Jambrišak u izdanju Fibre d.o.o., naslov preveden kao "PAKAO"...
EDIT: 2001. snimljen je istoimeni film sa Johnny Deppom u glavnoj ulozi.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Nažalost, nisam imao priliku otići u ZG i kupiti ga, morat ću se malo strpitiprop_ovednik je napisao/la:U Hrvatskoj ne, mogu ti baciti pogled na amazone i takve siteove?
Čim pročitaš, očekujem te ovdje sa komentarom o "V for Vendetta"!!!
Shtiriputanac- Junior
- Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova : 830
Reputacija : 65
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Alan Ford:Udar munje (Il colpo di fumine) (SR 15) Max Bunker/Magnus
Jedna od epizoda koja je pogurala ovaj sjajan strip u legende!
Pozvan na sud kao svjedok, Alan se zaljubi u prvooptuženu i od tog trenutka kreće najveća količini sprdanja, zajebancije i smjeha koju si možete zamisliti... I usput ćete saznati pravu istinu o Karlu Velikome
Za sve dane i uzraste, apsolutni smjeh i lijek!!
Da vam dam primjer:
Broj 1 (očinski edukativno): «Droga utječe na mozak! Daje ti utisak da si u raju kad si zapravo u paklu. Siromašni misle da su puni novaca, a gladni da se nalaze pred stolom krcatim najprivlačnijim jelima!»
Da su besprijekorno shvatili sve što im je Njegova Visost ispričala, dokazuje sugestija pristigla od jednog neustrašivog agenta grupe TNT:
«Možemo li je dobiti za osobnu uporabu?»
Započeo/la tema :
Klara, Carlos Trillo & Eduardo Maicas/Jordi Bernet
Premijerno izašao 1992. kao ideja argentinskog novinara Carlosa Trilla i Paragvajca irskog podrijetla, Maicasa, uz genijalan crtež Španjolca Berneta, Klara je zahvatila svijet stripa maštom, inteligencijom i nadasve krutom realnošću.
Klara je samohrana majka, koja zarađuje za život najstarijim zanatom na svijetu. Odlučna da svome sinu osigura miran život, daleko od svega toga, ne odustaje ni u najgorim trenutcima... Pisano u formi dvodijelnih tabli, za razne publikacije, kasnije tiskane u albume, koje danas imamo i na hrvatskom tržištu, zahvaljujući izdanju Libellusa, da ne duljim, pročitajte jednu od genijalnih tabli ovog stripa!
Zadnja promjena: prop_ovednik; sub lip 06, 2009 11:16 am; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
Ugovor s Bogom, Will Eisner, 1976.
LEGENDARNO OSTVARENJE VELIKOG MAJSTORA STRIPA KOJE JE LANSIRALO NOVU UMJETNIČKU FORMU - GRAFIČKU NOVELU - PRIČU U SLIKAMA VISOKE UMJETNIČKE VRIJEDNOSTI NAMJENJENU OZBILJNIJEM ČITANJU; l KOJE JE AFIRMIRALO SAMOG WILLA EISNERA KAO JEDNOG OD NAJVEĆIH PIONIRA GRAFIČKE UMJETNOSTI XX. STOLJEĆA .
U Hrvatskom izdanju od 2008., Wedis, d.o.o., Zagreb...
Započeo/la tema :
čINI MI SE INTERESANTAN TAJ STRIP
gamer boy- Privremeno baniran/a
- Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 113
Reputacija : 1
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Magnapurga......Kostja Gatnik
hogar_grozni- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 451
Reputacija : 34
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
gamer boy je napisao/la:čINI MI SE INTERESANTAN TAJ STRIP
Najtoplije preporučam
Započeo/la tema :
Asterix i Goti, Rene Goscinny, Albert Uderzo, 1961/1962
Danas sam naletio na ovo, pročitao i tako se ismijao, da sam vam morao to vamo staviti....
Uzmite, čitajte i uživajte, vrijeme potrošeno na pravu stvar!
Prepun sjajnih gegova, ovaj strip zabavit će vas onako kako samo ti tvrdoglavi Gali, koji odbijaju Rimsku prevlast, mogu!
Remek djelo!
Započeo/la tema :
Joann Sfar i njegov strip album Rabinova mačka, priča o mački koja se pocinje interesirati za židovsku kulturu,pa cim pojede papigu koja govori pocinje razgovarati s rabinom.
http://www.randomhouse.com/pantheon/graphicnovels/art/rabbiscat6.gif
Lewis Trondheim njegov strip dnevnik Les petits riens, koji je postavljen jako duhovito kao geg, al' je i prava okrutna stvarnost :D Ili bilokoji album Zekanovih hvalevrijednih pustolovina.
http://www.comicsbeat.com/wp-content/2007/10/pre1.jpg
Zaintrigirala su me i razmisljanja kod Osamu Tezuke, oca japanske mange. Svi ti njegovi slatki "djecji" likovi pricaju jako potresne price kao u pravom zivotu.
Njegov rad me jako odusevljava jer se nije samo bavio stripom vec i bliskim medijima.
Strip Ode to Kirihito, ukratko, priznati kirurg se zbog zaraze pocinje transformirati u zivotinju, a okolina ga odbacuje i on postepeno pada na dno.
Preporucujem jos i njegov strip Buddha (uskoro izlazi anime)
https://media.photobucket.com/image/osamu%20tezuka%20ode%20to%20kirihito/samehat/kirihitoPOST3.jpg
@Prop - bravo za preporuku najboljeg Batmana ikad,malo ljudi koji nisu jako upoznati sa stripom ne znaju za to (i oni koji mrze DC i Marvel heroje),al ih to uvede da bolje zagrebu! :)
http://www.randomhouse.com/pantheon/graphicnovels/art/rabbiscat6.gif
Lewis Trondheim njegov strip dnevnik Les petits riens, koji je postavljen jako duhovito kao geg, al' je i prava okrutna stvarnost :D Ili bilokoji album Zekanovih hvalevrijednih pustolovina.
Zaintrigirala su me i razmisljanja kod Osamu Tezuke, oca japanske mange. Svi ti njegovi slatki "djecji" likovi pricaju jako potresne price kao u pravom zivotu.
Njegov rad me jako odusevljava jer se nije samo bavio stripom vec i bliskim medijima.
Strip Ode to Kirihito, ukratko, priznati kirurg se zbog zaraze pocinje transformirati u zivotinju, a okolina ga odbacuje i on postepeno pada na dno.
Preporucujem jos i njegov strip Buddha (uskoro izlazi anime)
https://media.photobucket.com/image/osamu%20tezuka%20ode%20to%20kirihito/samehat/kirihitoPOST3.jpg
@Prop - bravo za preporuku najboljeg Batmana ikad,malo ljudi koji nisu jako upoznati sa stripom ne znaju za to (i oni koji mrze DC i Marvel heroje),al ih to uvede da bolje zagrebu! :)
harley_quinn- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 28.07.2010
Broj postova : 442
Reputacija : 109
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
harley_quinn je napisao/la:
Lewis Trondheim njegov strip dnevnik Les petits riens, koji je postavljen jako duhovito kao geg, al' je i prava okrutna stvarnost Ili bilokoji album Zekanovih hvalevrijednih pustolovina.
harley_quinn je napisao/la:@Prop - bravo za preporuku najboljeg Batmana ikad,malo ljudi koji nisu jako upoznati sa stripom ne znaju za to (i oni koji mrze DC i Marvel heroje),al ih to uvede da bolje zagrebu!
Čim sam ti vidio nick, znao sam da ćemo se slagati!
Započeo/la tema :
heheh, nije smijesno, ovo je okrutna realnost!
Em imam macka,
em mi neda crtat,
em sam alergicna pa uz svo ovo prisilno mazenje i kisem
Em imam macka,
em mi neda crtat,
em sam alergicna pa uz svo ovo prisilno mazenje i kisem
harley_quinn- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 28.07.2010
Broj postova : 442
Reputacija : 109
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
zagor- put na zapad. do sada najbolji zagor strip koji sam ja pročitala. baš je zanimljiv i ima provala.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
"Asterios Polyp", David Mazzucchelli
Asterios Poly profesor je arhitekture poznat samo kao teoretičar, ali to mu ne smeta. Egoističan, nadmen, uvijek u pravu našao se na životnom dnu i jedna olujna noć i jedan grom natjerat će ga da krene novim putem...
Volio bih misliti da sam dovoljno talentiran kako bi vam mogao predočiti koliko je sjajan ovaj strip, ali pošto nisam, samo ću vam reći da je ovo nešto što bi svaka osoba koja voli čitati trebala uzeti u ruke. To je knjiga o novim putevima, životnim krizama, satira o obnovi ljubavi i komedija o ljudima. Već izborom pripovjedača - Asteriosova brata blizanca koji je poginuo pri porodu - vidite da je ovo nešto drugačije. Uz to, svaki lik ima svoj font
Crtež, pripovijedanje, likovi... Fenomenalno. Hrvatsko izdanje je isto došlo, treba čestitati "Fibri", samo da vam pojasnim koliko je to problem izdati citirat ću njihova glavnog izdavača:
Grčka mitologija, Woody Allen, sve je tu i sve je drugačije i svježe!
Prvom prilikom kupujem ovo za kućnu biblioteku!
Asterios Poly profesor je arhitekture poznat samo kao teoretičar, ali to mu ne smeta. Egoističan, nadmen, uvijek u pravu našao se na životnom dnu i jedna olujna noć i jedan grom natjerat će ga da krene novim putem...
Volio bih misliti da sam dovoljno talentiran kako bi vam mogao predočiti koliko je sjajan ovaj strip, ali pošto nisam, samo ću vam reći da je ovo nešto što bi svaka osoba koja voli čitati trebala uzeti u ruke. To je knjiga o novim putevima, životnim krizama, satira o obnovi ljubavi i komedija o ljudima. Već izborom pripovjedača - Asteriosova brata blizanca koji je poginuo pri porodu - vidite da je ovo nešto drugačije. Uz to, svaki lik ima svoj font
Crtež, pripovijedanje, likovi... Fenomenalno. Hrvatsko izdanje je isto došlo, treba čestitati "Fibri", samo da vam pojasnim koliko je to problem izdati citirat ću njihova glavnog izdavača:
Ali je zato s produkcijske strane noćna mora. Treba zadovoljiti cijeli niz
autorovih zahtjeva - upis teksta mora biti identičan originalu, što znači da treba simulirati desetak vrsta rukopisa, prijevod treba proći njihovu kontrolu, tisak se mora raditi u točno određenoj tiskari u Kini na točno određenom papiru (koji se, osim što je vrlo skup, proizvodi samo dva mjeseca u godini, pa tisak može biti samo u to vrijeme) itd itd. Ali dobro, vrijedi truda.
Grčka mitologija, Woody Allen, sve je tu i sve je drugačije i svježe!
Prvom prilikom kupujem ovo za kućnu biblioteku!
Započeo/la tema :
Gledam sad jesam vam igdi spomenija "I killed Giants", nisan moga naći, pa se nadam kako se ne ponavljam...
Joe Kelly ga napisao potaknutim nekim životnim gubicima. Tema je prilično jasna i poznata svakom klincu u životu - od strahota odraslog života cura biži u svijet mašte u kojima se bori protiv divova. Dugo san ga izbjegava, nekako nisan mislija da će to biti to, ali kad san krenija čitati stvarno nisan moga stati - na jednostavan način tematizira toliko životnih tema, od prijateljstva, familije, gubitaka i prvih pravih lecija...
Budi emocije, dopire do čitatelja, što je pokazatelj da vridi, meni makar....
Joe Kelly ga napisao potaknutim nekim životnim gubicima. Tema je prilično jasna i poznata svakom klincu u životu - od strahota odraslog života cura biži u svijet mašte u kojima se bori protiv divova. Dugo san ga izbjegava, nekako nisan mislija da će to biti to, ali kad san krenija čitati stvarno nisan moga stati - na jednostavan način tematizira toliko životnih tema, od prijateljstva, familije, gubitaka i prvih pravih lecija...
Budi emocije, dopire do čitatelja, što je pokazatelj da vridi, meni makar....
Započeo/la tema :
Za sve zgubidane, ako vam je kad dosadno, samo malo čitajte "Peanuts", Charlesa Schulza....
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.