Garfield strip
+11
harley_quinn
Stevo Largo
Nessie
Mr.Cooly
evitaa
Arkannen
Prop
Turrican
Neu
House
THUNDER_DINIX
15 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Garfield strip
Strip se pojavio 19. lipnja 1978. Taj se dan smatra službenim Garfieldovim rođendanom (svakog 19.6. Garfield slavi rođendan u stripu). Otada izlazi svakodnevno u novinama širom svijeta. Stripovi gotovo uvijek imaju tri slike s iznimkom nedjeljnih. Sada su u boji premda se neki još uvijek izdaju crno-bijeli. Strip je trenutačno u Guinessovoj knjizi rekorda kao najčitaniji strip na svijetu (od 2006. se nalazi u preko 2.570 novina i listova).
Nedjeljni stripovi su u početku imali šest ili osam slika, a jedna od njih bila bi uvećana i bez okvira.
Kasnije se to promijenilo i sve su slike onda dobile okvir, a nedjeljni strip postao ograničen na šest slika. Dugo nakon toga prve dvije slike bile su zamijenjene jednom dugačkom u kojoj bi pisalo "Garfield" i to bi bio kao još jedan strip samo u jednoj slici (tema te slike često nije imala veze s ostatkom stripa). I to se ubrzo promijenilo i ta jedna slika postala je nešto kao naslov. Riječ "Garfield" se pisalo na najrazličitije načine npr. kao tetovaža, natpis na posudi za kolačiće, naslov u novinama itd. Prva slika u nedjeljnom stripu često služi kao uvod i nije rijetkost da je potpuno lišena dijaloga. Ostatak stripa razvija radnju.
Garfield je izlazio u magazinu od 1998. u izdanju Bookglobea iz Zagreba sve do posebnog ljetnog izdanja nakon broja 40. Tada su novi brojevi prestali izlaziti, a stari se počeli ponovno prodavati od prvog. Garfield je također bio u "Garfieldovom zabavniku", ali je i on prestao izlaziti nakon pet brojeva. Garfield i Superljubimci, roman u nastavcima je imao samo jedan broj. Garfield ima i knjige (stari stripovi u svescima), do sada preko 20. Izvor: wikipedia
Jeste citali Garfield strip kad? Citate li jos uvijek mozda?
Nedjeljni stripovi su u početku imali šest ili osam slika, a jedna od njih bila bi uvećana i bez okvira.
Kasnije se to promijenilo i sve su slike onda dobile okvir, a nedjeljni strip postao ograničen na šest slika. Dugo nakon toga prve dvije slike bile su zamijenjene jednom dugačkom u kojoj bi pisalo "Garfield" i to bi bio kao još jedan strip samo u jednoj slici (tema te slike često nije imala veze s ostatkom stripa). I to se ubrzo promijenilo i ta jedna slika postala je nešto kao naslov. Riječ "Garfield" se pisalo na najrazličitije načine npr. kao tetovaža, natpis na posudi za kolačiće, naslov u novinama itd. Prva slika u nedjeljnom stripu često služi kao uvod i nije rijetkost da je potpuno lišena dijaloga. Ostatak stripa razvija radnju.
Garfield je izlazio u magazinu od 1998. u izdanju Bookglobea iz Zagreba sve do posebnog ljetnog izdanja nakon broja 40. Tada su novi brojevi prestali izlaziti, a stari se počeli ponovno prodavati od prvog. Garfield je također bio u "Garfieldovom zabavniku", ali je i on prestao izlaziti nakon pet brojeva. Garfield i Superljubimci, roman u nastavcima je imao samo jedan broj. Garfield ima i knjige (stari stripovi u svescima), do sada preko 20. Izvor: wikipedia
Jeste citali Garfield strip kad? Citate li jos uvijek mozda?
THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar) - Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Garfield strip
nisam stripove čitao al sam gledao crtane, a možda i pročitao pokoji strip
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Nisam nikad čitala strip,ali crtić sam gledala. Jesi ti čitao strip? ^^
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Ja jesam neko (kraće) vrijeme prije nekoliko godina, ima dobrih fora neznam zašto sam prekinuo kupovati (ili je bila cijena porasla ili kvaliteta pala)
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
sječam se da sam čitao, al nisam kupovao svaki put kad dođe, kupim jedan broj na njih 20, otprilike, više se ni nesječam, davno je bilo to
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
ja sam kupio samo par brojeva, meni nista posebno, dosta losije naspram ostalih stripova
Započeo/la tema :
Kvragu, da se barem nisam zarekao da više neću pričati o stripovima...
Što ne vidih ovu temu ranije?!?!
Inače, što ima kod vas...
Što ne vidih ovu temu ranije?!?!
Inače, što ima kod vas...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Garfield mi je idol iz djetinjstva.
Arkannen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.01.2009
Broj postova : 553
Reputacija : -2
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Vjerojatno svako dijete na svijetu danas zna tko je Garfield, ali ipak treba reći koju riječ o njemu jer je to svakako junak koji zaslužuje da se nadje medju onima kojima je posvećen prostor na ovim stranicama. Garfield je najljenija i vjerojatno najdeblja mačka na svijetu, a uz to još i lazanjoljubac («Još nisam sreo lazanju koja mi se nije svidjela»). U početku je bio još deblji, ali se njegov izgled vrlo brzo transformirao u današnji. To je izgled koji su milioni ljudi zavoljeli, a Jim Davis, čovjek koji je Garfieldu udahnuo život, se ne trudi da ga mijenja. Iz svake dlake Garfieldovog krzna izbijaju ironija i sarkazam pa je to i to je osnova na kojoj Davis gradi humor stripa. Svijet ga je zato brzo i prihvatio, jer kako sam Jim Davis kaze "Garfield je čovjek u tijelu mačka!"
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Garfield je 1 rjecju lijena debela svinja
Započeo/la tema :
Prop potisujem I ono što ja uvijek kažem za Garfielda mudrijaš sa stilom
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
jooj..obozavao sam njegove stripove najača mi je bila kada je rekao vagi da slaze koliko ima kila i da ce zauzvrat dobit nove baterije
Gost- Gost
Gost- Gost
http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/znate-li-kako-je-nastao-legendarni-macak-garfield.html
evo malo o njemu kako je nastao....
evo malo o njemu kako je nastao....
Gost- Gost
i to sam vidio
Mr.Cooly- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 21.04.2009
Broj postova : 4748
Reputacija : 253
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Gaerfild je super
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Ja sam si baš nedavno pročitala jednog Garfielda
Nessie- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 12.12.2009
Broj postova : 1962
Reputacija : 138
Godina imam : 26
Započeo/la tema :
jedno 30 komada sam pročito dok sam bio klinac
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
obozavam Garfielda jer Jim Davis hebeno dobro kuzi svijet macaka i njihovo ponasanje. Sve fore su iskreno "bolno" tocne,ako zivite s mackom skuzit cete o cemu pricam:D
Imam jedno 50-ak stripova
Imam jedno 50-ak stripova
harley_quinn- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 28.07.2010
Broj postova : 442
Reputacija : 109
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
jesu i lijene tako?