Hokej općenito + Zig Zag Medveščak!!!
+13
damfisk
Prop
Iron Man
Stevo Largo
AryMan
THUNDER_DINIX
tekilinho
Ive
goc
Neu
WEYLAND-YUTANI
FALKON 2
Mass
17 posters
:: Sport :: Ostali sportovi
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Hokej općenito + Zig Zag Medveščak!!!
Linus Omark je u dresu švedske reprezentacije zadivio zaljubljenike u hokej prevarivši vratara na vrlo poseban način. Da bi sreća bila veća, ovim kapitalcem je i izborio pobjedu.
Najbolji gol koji sam ikad vidio
PREIMENOVALA SAM TEMU
BY:NEU
Najbolji gol koji sam ikad vidio
PREIMENOVALA SAM TEMU
BY:NEU
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Re: Hokej općenito + Zig Zag Medveščak!!!
prejeben gol za hokej........... :cooll
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
genijalno izvedeno
WEYLAND-YUTANI- Domaćin foruma
- Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova : 5092
Reputacija : 143
Započeo/la tema :
Hrvatski hokejaši poraženi i od Kazahstana
Hrvatska hokejaška reprezentacija upisala je i drugi
poraz na Svjetskom prvenstvu divizije jedan u Vilniusu. Hrvatska je
nakon uvodnog poraza od Japana, u nedjelju izgubila i od Kazahstana
1:6. Treća četvrtina potvrdila je kako će Hrvatska teško do iznenađenja
protiv 19. reprezentacije svijeta jer su Kazahstanci već tada imali
veliku prednost od 5:0. Jedini pogodak za Hrvatsku postigao je
Mlađenović.
Autor:
M. Ivanović
Hrvatska hokejaška reprezentacija upisala je i drugi
poraz na Svjetskom prvenstvu divizije jedan u Vilniusu. Hrvatska je
nakon uvodnog poraza od Japana, u nedjelju izgubila i od Kazahstana
1:6. Treća četvrtina potvrdila je kako će Hrvatska teško do iznenađenja
protiv 19. reprezentacije svijeta jer su Kazahstanci već tada imali
veliku prednost od 5:0. Jedini pogodak za Hrvatsku postigao je
Mlađenović.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Pittsburgh Penguinsi osvojili Stanley Cup
Hokejaši Pittsburgh Penguinsa osvojili su naslov prvaka NHL lige nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici finala doigravanja u gostima pobijedili branitelje naslova Detroit Red Wingse 2:1. Tako je Pittsburgh u finalnoj seriji slavio sa 4:3 u pobjedama.
Oba pogotka za Pittsburgh postigao je u drugoj trećini Maxime Talbot, u 22. i 30. minuti. Detroit je ublažio poraz golom Jonathana Ericssona u 54. minuti.
Ovim trijumfom Pittsburgh je uspio uzvratiti Detroitu za prošlogodišnji poraz u finalu.
Pittsburghu je to treći naslov prvaka (1991, 1992, 2009) i prvi nakon 17 godina.
Hokejaši Pittsburgh Penguinsa osvojili su naslov prvaka NHL lige nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici finala doigravanja u gostima pobijedili branitelje naslova Detroit Red Wingse 2:1. Tako je Pittsburgh u finalnoj seriji slavio sa 4:3 u pobjedama.
Oba pogotka za Pittsburgh postigao je u drugoj trećini Maxime Talbot, u 22. i 30. minuti. Detroit je ublažio poraz golom Jonathana Ericssona u 54. minuti.
Ovim trijumfom Pittsburgh je uspio uzvratiti Detroitu za prošlogodišnji poraz u finalu.
Pittsburghu je to treći naslov prvaka (1991, 1992, 2009) i prvi nakon 17 godina.
goc- Docent foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 10221
Reputacija : 258
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
EBEL liga : Medveščak pobijedio Graz i u gostima
Najvažnija vijest 16. kola EBEL lige pobjeda je Medveščaka u Grazu, no uzbuđenja nije nedostajalo ni na drugim terenima. Najveći protivnici Medvjeda u borbi za doigravanje, odnosno neaustrijski klubovi, upisali su poraze...
Poraz Graz 99ersa na domaćem terenu od Medveščaka pokazao se jedinim gubitkom bodova za austrijske momčadi u petak. Najraspoloženiji su bili hokejaši u Salzburgu, koji su gledateljima ponudili čak devet pogodaka.
Red Bull je protiv Olimpije sredinom druge trećine vodio 4:1 i činilo se da će mirno privesti susret kraju. Za domaćine su pogađali Wilson, dva puta Duncan i Siklenka, dok je privremeno uspio izjednačiti Brigley.
Olimpija je vratila neizvjesnost dvama brzim pogocima u 46. i 48. minuti - precizni su bili Banham i opet Brigley - no konačnih 6:3 postavili su Siklenka i Latusa u završnih deset minuta. Ljubljanski je sastav ostao na 11 bodova, četiri manje od Medveščaka.
Jesenice su zahvaljujući Jegliču u posljednju dionicu susreta u Beču ušli s minimalnim vodstvom, no Capitalsima je bilo dovoljno i 20 minuta da okrenu utakmicu u svoju korist. U strijelce su se redom upisali Bouchard, Casparsson, Ofner i D. Rodman. Jesenice su i dalje posljednje, s osam bodova manje od Medveščaka.
Do slavlja nije mogla ni mađarska Alba Volan u Klagenfurtu. KAC je sve dileme riješio između 30. i 47. minute. Za 3:0 zabili su dva puta Hager i jednom Kirisits, dok je počasni pogodak za ekipu iz Szekesfehervara postigao Vaszjunyin osam minuta prije isteka vremena. Alba Volan Medveščaku bježi jedan bod.
Ive- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija : 257
Započeo/la tema :
Danas Medveščak u Zagrebu ipak izgubio od Graza 3:2... Šteta...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
NHL : Capitalsi pali bez Ovečkina
Prati li tko od vas NHL ? Ako pratite, preko čega pratite? Gledate negdje na netu utakmice? Hokej mi se u zadnje vrijeme zasviđao, zanimljiv je za gledati, a ovo je najbolja hokejaška liga.
U prvoj utakmici bez svog glavnog igrača, Washington je poražen na gostovanju kod New Jerseya. San Jose je stigao do šestog uzastopnog slavlja, a pobjedama su se vratili Calgary, Colorado i Buffalo.
Momčad Washingtona nije naviknula igrati bez svog najboljeg igrača i najboljeg igrača svijeta. Od kada je došao u Nhl, Alex Ovečkin je propustio tek četiri utakmice. Sada se očekuje da Ovečkina neće biti oko dva tjedna, a naravno da se odmah osjetio njegov izostanak. Međutim, Capitalsi su odigrali vrlo solidnu, utakmicu, koja je bila izjednačena, a riješena je tek u zadnjih desetak minuta. Tyler Sloan je pred kraj prvog perioda doveo Washington do vodstva, tako da su na prvi odmor otišli sa prednošću i dosta samopouzdanja.
Izjednačenje je stiglo već u trećoj minuti drugog perioda, a za domaćine je zabio Brian Rolston. Nakon toga smo gledali veliku borbu, ali dugo nije bilo golova i činilo se da bi jedna pogreška ili jedan pogodak mogao donijeti rješenje. Ali, domaćini su u kratkom roku zabili dva. U obje situacije su imali igrača više na ledu i oba puta je zabio Nicklas Bergfors. Bila je to za mladog Šveda prva utakmica karijere sa dva pogotka. Drugi je zabio pet minuta prije kraja i povratka za Washington više nije bilo. Tomas Fleischmann je smanjio u predzadnjoj minuti, ali za više od toga nije bilo ni snage, ni vremena. Bodovi su ostali u Newarku.
San Jose nije uvjerljivo krenuo u sezonu. Izmjenjivali su pobjede i poraze, ali čini se da su samo oštrili svoje zube. Jer, u zadnja dva tjedna su krenuli, a jučer su u Columbusu Morski psi stigli do šeste uzastopne pobjede. Nije to bio lagan susret, na kraju su odlučivali penali, ali dva boda su otišla za Kaliforniju. Junak je bio Dan Boyle, branič Sharksa koji je postigao jedini pogodak na penalima. Iz igre su za goste zabili Joe Thornton i Dany Heatley, dok su se kod domaćih među strijelce upisali Jason Chimera i Rick Nash. Važna pobjeda za San Jose, kojeg danas očekuje gostovanje kod Detroita.
Vodeća momčad Zapada, Colorado, nakon dva poraza, vratio se pobjedama. Sa 4:1 su svladali Phoenix, a predvodio ih je Milan Hejduk sa dva pogotka i dodavanjem. Calgary je nakon produžetak slavio u Dallasu, a pogodak vrijedan dva boda zabio je Jarome Iginla. Kapetan Calgarya zabio je prije i iz igre, te namjestio drugi pogodak svoje ekipe. Buffalo je uzvratio Islandersima za težak poraz od prije tjedan dana i sa čistih 3:0 ispratio goste na Long Island. U derbiju začelja Istočne konferencije, Florida je bila bolja od Caroline, te je tako Hurricanesima nanijela deseti uzastopni poraz.
Prati li tko od vas NHL ? Ako pratite, preko čega pratite? Gledate negdje na netu utakmice? Hokej mi se u zadnje vrijeme zasviđao, zanimljiv je za gledati, a ovo je najbolja hokejaška liga.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pratim ponekad rezultate. Za kog navijaš? Ja za Carolinu
tekilinho- Aktivni forumaš
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Ma ja samo pratim, i nije baš da za nekog određenog navijam... pratim više ovako preko neta rezultate, nije da baš gledam utakmice jer nemam gdje...
Znaš možda da li ima negdje na netu za gledati taj nhl?
Znaš možda da li ima negdje na netu za gledati taj nhl?
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
na dsf ili euro sportu nema?
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Još kad bi imao satelitsku onda bi možda i bilo
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ima to na espn-u al jbg sad kad nemaš te programe
tekilinho- Aktivni forumaš
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Atmosfera je bajna, a rezultat?
Status novaka u EBEL ligi i nevjerojatna atmosfera u Ledenoj dvorani Doma sportova djelomično su potisnuli same Medveščakove rezultate u drugi plan. Nakon 20 odigranih kola, odnosno malo više od trećine prvenstva, Zagrepčani u borbi za doigravanje stoje vrlo dobro, ali morat će zadržati razinu postignutih rezultata žele li ostati među osam.
Odlično otvaranje sezone u austrijsko-slovensko-mađarsko-hrvatskoj ligi, tri uvodne pobjede protiv Jesenica (6:5), Linza (3:2) i Olimpije (1:0), Medveščaku su donijele sjajan ugođaj na tribinama i dodatno podgrijale zanimanje za hokej na ledu, ali su ujedno podignule ljestvicu rezultatskih očekivanja. Naime, izostanak imperativa ligaškog debitanta pretvorio se u iščekivanje plasmana u doigravanje.
Ti su dvoboji umnogome pokazali što čeka Medvjede. Dvoboj s Jesenicama probio je led i odmah ponudio atraktivan i efikasan hokej. U Linzu je iskorišten faktor iznenađenja protiv sastava koji trenutačno zauzima drugo mjesto, a kasnije se pokazalo da će za pobjedu protiv bilo kojeg austrijskog predstavnika trebati kazniti svaki propust te pružiti posebno nadahnutu igru. Susret s Olimpijom dokazao je kako će Medvjedi igrati napete i neizvjesne utakmice i protiv momčadi iz svog kvalitativnog ranga te da je teško ikoga potpuno razmontirati.
Surova realnost ubrzo je naglasila da se samo na krilima entuzijazma ne može dugo letjeti i uslijedio je niz poraza koji je Medveščak smjestio točno tamo gdje po mogućnostima i pripada: u ravnopravnu borbu s Jesenicama, Olimpijom i Albom Volan za preostala dva mjesta (prvih šest ipak je rezervirano za Austrijance) koja vode u nastavak natjecanja nakon 54 utakmice.
3:2
Zanimljiv je podatak da je zagrebačka momčad sve četiri gostujuće pobjede izborila identičnim rezultatom - 3:2. Protiv Jesenica i Graza u 60 minuta, a protiv Linza i Olimpije poslije raspucavanja. Osim toga, Graz je istim rezultatom dva puta slavio u Ledenoj dvorani, jednom nakon sat vremena igre i jednom nakon raspucavanja.
Pri tome je najveća Medveščakova boljka kratak popis igrača, među kojima ima mladića koji tek skupljaju iskustvo. Na tome Douglas Bradley marljivo radi, što potvrđuje i dolazak Brada Smytha, Jadrana Belje i Richarda Seeleya tijekom sezone. Zasad se svaka ozljeda ili suspenzija odmah osjeti na izvedbi te Enio Sacilotto ima posebno zahtjevan zadatak uigravati postojeće postave bez prava na pogrešku.
Tu se prije svega moraju eliminirati obrambeni nedostaci koji su Medvjede koštali nepotrebnih golova, a samim time i bodova. Postojeći kadar nudi neka kvalitetna rješenja, poput Robbyja Sandrocka, vlasnika sjajnog udarca, te kapetana Alana Letanga ili Andy Serticha, ali treba proliti još mnogo znoja da se defenziva može konstantno nositi s najboljim napadima lige.
Mike Ouellette, T.J. Guidarelli, Aaron Fox, Joel Prpić i John Hećimović u trenutku inspiracije mogu slomiti bilo koju obranu, posebno raduju i pojedini odlični potezi Marka Lovrenčića ili Luke Žagara, a bit će još bolje kada se ekipi ponovno priključi i ozlijeđeni Mato Mlađenović. No, svako je pojačanje dobrodošlo, a za savršeno uklapanje jednostavno treba i vremena.
U skladu s time, po uravnoteženju ljestvice postalo jasno koje su utakmice Medveščaku rezultatski najvažnije. I u njima dobro gura: od šest dosadašnjih dvoboja s neaustrijskom konkurencijom, Medvjedi su dobili četiri, sve protiv slovenskih momčadi. Stoga se određenim kiksevima mogu smatrati tek susreti s mađarskom Albom Volan, tim više što je hrvatski predstavnik u oba navrata mogao do pobjede.
Naime, u Szekesfehervaru je Sacilottov sastav prokockao vodstvo i pao u produžetku, a u Zagrebu su Mađari rano poveli i zatim odgovarali golovima na sva Medveščakova poravnanja. S tim bi bodovima Medvjedi danas bili uz bok aktualnim prvacima, ekipi KAC-a.
Neugodne su lekcije naučene na gostovanjima u Klagenfurtu (0:7), Salzburgu (3:9), Beču (1:5) i Villachu (1:5), ali ne treba očajavati, takvih dana u EBEL ligi imaju - svi. Neki više, neki manje, a iz zagrebačke je perspektive bitno samo da se ne događaju prečesto.
No, nisu ni Austrijanci nedodirljivi. Medveščak je dva puta na svom terenu svladao KAC (4:1 i 4:2), a osim spomenute pobjede u Linzu kući su se vratili podignutih ruku i iz Graza (3:2). Za plasman u doigravanje bit će nužno otrgnuti poneke bodove i favoritima jer to povremeno polazi za rukom i Olimpiji i Albi Volan, a tek Jesenice mogu početi razmišljati da ih možda ni to više neće spasiti.
Svakako je najbolja prilika za takav uspjeh svaka utakmica pred fanatičnom zagrebačkom publikom, gdje treba kapitalizirati zanos cijele dvorane. Neke će izjednačene utakmice otići na našu, neke na suparničku stranu, premda će imperativ stajati isključivo prije dolazaka Slovenaca i Mađara.
Kada se sve zbroji, Medveščak je kao najmlađi sudionik natjecanja ugodno iznenadio i pravo je osvježenje EBEL lige, na ledu i izvan njega. Gleda li se samo zacrtani cilj - "akcija doigravanje" - na pravom je putu da ispuni očekivanja, pogotovo ne bude li većih popuštanja i kriza. Zato Medvjedima i dalje treba puna podrška, a dogodi li im se ipak da pokleknu - nitko im neće zamjeriti.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Hrvatska s tri poraza iz Mađarske
Ja osobno nisam ni očekivao bolje, jer ipak je naša reprezentacija tek u povojima i nismo još na razini da bi mogli biti ravnopravni sa prosječnim ekipama u ovome sportu.
Hrvatska hokejska reprezentacija vratila se iz Mađarske s tri poraza iz tri susreta, uz nezavidnu gol-razliku.
Od petka do nedjelje u mađarskom Szekesfehervaru igrao se Panonija kup, na kojemu su nastupile izabrane hokejske vrste domaćina Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Italije.
Naši su reprezentativci u tri utakmice ubilježili sva tri poraza, a zanimljivo je da su najbolje prošli protiv pobjednika turnira, Slovenaca.
Od sjevernih smo susjeda poraženi rezultatom 4:0, dok smo Mađarima uspjeli postići jedini pogodak na cijelom turniru. Poraz od domaćina (7:1) ublažio je Damir Jakovac na asistenciju Petra Trstenjaka.
U nedjelju, u borbi za izbjegavanje začelja, Hrvatska je izgubila od Italije 7:0.
Drugo je mjesto osvojila Mađarska.
Ja osobno nisam ni očekivao bolje, jer ipak je naša reprezentacija tek u povojima i nismo još na razini da bi mogli biti ravnopravni sa prosječnim ekipama u ovome sportu.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Jesenice se osvetile Medveščaku
U 22. kolu EBEL lige Medveščak je poražen u Jesenicama sa 3:1. Bila je to slatka osveta slovenskog predstavnika, jer su ih Medvjedi već dva puta dobili ove sezone. Danas Medveščak nije bio na razini i doživio je zaslužen poraz...
Nakon prilično loše predstave Medveščaka u Mađarskoj, naš predstavnik je tražio bodove u Sloveniji. Medvjedi su već ranije u prvenstvu slavili u Jesenicama, a sada je pred njima praktički stavljen imperativ pobjede. Naime, Medveščak i dalje drži osmu poziciju, zadnju koja vodi u doigravanje, ali Olimpija igra sve bolje i opasno se približava. Jesenice sa samo sedam bodova drže začelje poretka i svaki bod bi im mnogo značio za podizanje samopouzdanja.
Pošto se ekipe vrlo dobro poznaju, nije bilo početnog ispitivanja snaga, a Medvjedi su počeli sa nekoliko vrlo dobrih pokušaja. Nisu ni domaćini bili bezopasni, ali velikih prilika u početku ipak nije bilo. U desetoj minuti domaći hokejaši dobili su prvu priliku sa igračem više, ali Zagrebačka momčad se uspješno obranila. Ubrzo nakon toga je i Medveščak imao igrača više, ali pogodaka i dalje nije bilo. Do kraja prvog perioda vidjeli smo još po jedno isključenje na svakoj strani, ali mreže su i dalje mirovale
Početkom drugog perioda Jesenice su u novoj šansi sa igračem više stvorile nekoliko jako dobrih prigoda, ali Robert Kristan je opet bio na visini zadatka, a u jednoj situaciji spasila ga je i vratnica. Domaćini su nastavili sa pritiskom, ali i nakon pola regularnog vremena i dalje nismo vidjeli pogodak. Ipak, u 35. minuti domaćini su poveli. I to sa igračem manje! Robby Sandrock je pogriješio, u kontru se sam sjurio Andrej Hebar i prevario Kristana za vodstvo Jeseničana.
Taj pogodak je dao dodatnu snagu domaćinima i već dvije minute kasnije su povećali svoje vodstvo. U jednoj gužvi pred vratima Medveščaka najbolje se snašao Žiga Jeglič i zabio za 2:0. No, niti tu nije bio kraj lošim minutama za našeg predstavnika. Samo minutu kasnije Robert Robins je krasnom minijaturom prevario Kristana i domaćini su otišli na tri pogotka prednosti. Medveščak je tako nakon dva perioda bio u jako teškoj poziciji, ali već su ranije pokazali da se mogu vratiti iz zaostatka.
Međutim, ovoga puta nije išlo. Medveščak nije odigrao dobru utakmicu, a i kada su imali dobre šanse, nisu ih znali iskoristiti. Gotovo dvije minute su igrali sa čak dva igrača više, ali nisu stigli do pogotka. Mike Ouellette je pogodio stativu iz blizine na praktički prazan gol i to dovoljno govori. Bilo je dosta i nervoze na ledu pa smo vidjeli i tučnjavu Robinsa i Conrada Martina, a napadač Jesenica je dobio kaznu do kraja utakmice.
Ipak, dvije i pol minute prije kraja John Hecimovic je iz blizine zabio i smanjio na 3:1. Bio je to samo počasni pogodak i bodovi su ostali u Jesenicama. Treba reći da su domaćini zasluženo slavili, Medveščak nije bio na pravoj razini. Priliku za popravak ima već u utorak kada se nakon tri tjedna vračaju u Dom sportova, a na noge im dolazi Red Bull Salzburg.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
NHL: Fisher srušio Toronto
U pet utakmica odigranih noćas, domaćini su uzeli tri pobjede, a dva puta su slavili gosti. Washington je pobjedom proslavio povratak Ovechkina, dok je kanadski derbi velikih rivala, Ottawe i Toronta, riješio sve bolji Mike Fisher.
Dvoboji Ottawe i Toronta uvijek su posebna priča, a popularna Bitka za Ontario nije ni ovoga puta razočarala. Počelo je žestoko, i to u doslovnom smislu riječi. U prvih deset minuta vidjeli smo čak tri tučnjave, tako da su uvod obilježile grubosti i isključenja, a i publika se dobro zapalila. Senatorsi su stigli do prednosti u devetoj minuti kada je nakon lijepe akcije zabio Mike Fisher. Međutim, izjednačenje je stiglo samo minutu kasnije, a strijelac je bio Phil Kessel fantastičnim udarcem nakon solo prodora.
Drugi period je bio još bolji, a donio je i rješenje utakmice. Toronto je poveo pogotkom Niklasa Hagmana, ali Ottawa nakon toga ubacuje u višu brzinu i preokreće rezultat. U situaciji sa igračem više Milan Michalek je donio izjednačenje, a tri minute kasnije Fisher svojim drugim pogotkom vraća prednost Ottawi. Taj pogodak se na kraju pokazao pobjedničkim. Toronto je sve bacio u napad u zadnjih dvadeset minuta, igrali su jako dobro, ali Pascal Leclaire na vratima Ottawe je bio odličan, samo u zadnjem periodu zaustavio je 15 udaraca i promovirao se u prvu zvijezdu ove utakmice.
Najvažnija vijest za Washington je povratak Alexa Ovečkina. Ovaj briljantni Rus je propustio šest utakmica, a povratak je započeo u Madison Square Gardenu protiv New York Rangersa. Nisu mu domaćini poželjeli dobrodošlicu, jer je tek nakon nešto više od minute igre Marian Gaborik zabio za vodstvo domaćih. Međutim, Ovečkin je htio podsjetiti tko je najbolji igrač svijeta. To je i učinio pred kraj prvog perioda kada je fenomenalnim udarcem sa plave linije izjednačio rezultat.
Neriješeno je stajalo do pred kraj druge trećine, a tada Brooks Laich donosi prvi put prednost gostima. Gaborik je u trećem periodu opet donio izjednačenje, a Matt Bradley, koji je raskrvario glavu početkom utakmice, se vratio i zabio pet minuta prije kraja za 3:2 Capitalsa. Pobjedu gostiju potvrdio je Brian Pothier pogotkom u praznu mrežu na samom kraju susreta. Washington ovom pobjedom sam drži vrh Istočne konferencije.
San Jose je u Nashvilleu doživio drugi uzastopni poraz, a za to je najzaslužnija velika večer Davida Legwanda. Ovaj napadač Predatorsa je postigao pogodak uz dvije asistencije i predvodio Nashville do 4:3 pobjede. U derbiju Sjeverozapadne divizije Colorado je slavio u Calgaryu, a pobjedu im je donio pogodak Milana Hejduka krajem drugog perioda. Carolina ipak nije uspjela pobijediti drugi puta zaredom. Iako su dugo vodili, Hurricanesi su protiv Montreala pali nakon penala, a pobjedu Canadiensima donio je Maxim Lapierre.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Hokejaši Medveščaka u humanitarnoj akciji: Vodite ljubav, ali ostanite živi
HOKEJAŠI zagrebačkog Medveščaka pridružuju se svjetskoj akciji obilježavanja 1. prosinca - Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a u suradnji s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatske - CroMSIC.
Prvi dan prosinca već se dugi niz godina u svijetu obilježava kao Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Niti Hrvatska nije iznimka, te brojne državne i nezavisne institucije, organizacije i grupe na ovaj dan organiziraju razna događanja kojima upozoravaju i educiraju javnost o svakodnevnim opasnostima ove smrtne bolesti poznate i pod nazivom “kuga 21. stoljeća”!
Hokejaši zagrebačkog Medveščaka ove su godine prihvatili poziv na suradnju Međunarodne udruga studenata medicine Hrvatske - CroMSIC i pridružili se, naravno na sebi specifičan način, projektu AIDS RUN. Naime, već dvanaestu godinu za redom CroMSIC organizira aktivnosti povodom Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a, a ovogodišnja akcija je organizacije humanitarne utrke AIDS RUN na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu 28. studenog u periodu od 9 do 13 sati (start utrke u 10 sati). Cilj akcije je podizanje svijesti i edukacija opće javnosti o HIV/AIDS-u, a uz humanitarnu utrku organiziran je i niz zanimljivih popratnih sadržaja tijekom dana.
Budući da hokejaši zagrebačkog Medveščaka ovoga vikenda u vrijeme organizacije humanitarne utrke AIDS RUN igraju dvije utakmice u sklopu lige EBEL (u petak 27. studenog u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju momčad Black Wings iz austrijskog Linza, a u nedjelju 29. studenog momčad ljubljanske Tilija Olimpije) neće se moći osobno pridružiti humanitarnoj utrci. No, potporu će dati u drugom obliku!
U sklopu ove humanitarne suradnje Medvjedi će u svojoj FAN ZONI za vrijeme utakmica 27. i 29 studenog, kao i za vrijeme utrke na jezeru Bundek, organizirati prodaju posebnih akcijskih t-shirt majica na kojima je posebno za ovu prigodu, prvi puta ikad, otisnut crveni logo kluba te naziv akcije na leđima. Cijena majice je 50,00 kuna, a dio prihoda od prodaje akcijskih t-shirta bit će doniran udruzi CroMSIC za projekt “Your life in your hands” koji sufinancira MTV Staying Alive, a koji pruža pomoć posebno ranjivoj dijeci i mladima.
"Nebrojeno puta hokejaši, članovi uprave i svi članovi KHL Medveščak sudjelovali su i pomagali kad je bilo potrebno putem raznih humanitarnih akcija. Niti ovaj puta nismo dvojili kod poziva na suradnju i odlučili smo dati potporu na jedan konkretan, ali i specifičan način! Budući momčad ima naporan sportski vikend s čak dvije utakmice u Zagrebu naš kreativni tim osmislio je i dizajnirao posebne akcijske majice na kojima je logo kluba po prvi put ikad do sada promijenio svoju boju. U crvenu, naravno", izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka i nastavio:
"Majice se osim u klupskoj FAN Zoni u Domu Sportova i tijekom subotnje utrke na Bundeku, mogu naručiti i putem e-maila na adresi info@medvescak.com. Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript po cijeni od 50,00 kuna uvećanoj za troškove poštarine! Mi svim našim navijačima i svekolikoj javnosti još jednom kažemo “Make love, stay alive”, odnosno “Vodite ljubav, ali ostanite živi”."
Uz to, volonteri CroMSIC-a će također tijekom hokejskih utakmica ovoga vikenda dijeliti edukacijske letke, pružati konkretne i korisne informacije na INFO pultovima postavljenim u Domu sportova, a na ekranima u samoj Ledenoj dvorani prikazivat će se (edukativni) video spotovi iz kampanje Stying alive glazbene televizije MTV.
izvor:BIH vijesti
HOKEJAŠI zagrebačkog Medveščaka pridružuju se svjetskoj akciji obilježavanja 1. prosinca - Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a u suradnji s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatske - CroMSIC.
Prvi dan prosinca već se dugi niz godina u svijetu obilježava kao Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Niti Hrvatska nije iznimka, te brojne državne i nezavisne institucije, organizacije i grupe na ovaj dan organiziraju razna događanja kojima upozoravaju i educiraju javnost o svakodnevnim opasnostima ove smrtne bolesti poznate i pod nazivom “kuga 21. stoljeća”!
Hokejaši zagrebačkog Medveščaka ove su godine prihvatili poziv na suradnju Međunarodne udruga studenata medicine Hrvatske - CroMSIC i pridružili se, naravno na sebi specifičan način, projektu AIDS RUN. Naime, već dvanaestu godinu za redom CroMSIC organizira aktivnosti povodom Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a, a ovogodišnja akcija je organizacije humanitarne utrke AIDS RUN na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu 28. studenog u periodu od 9 do 13 sati (start utrke u 10 sati). Cilj akcije je podizanje svijesti i edukacija opće javnosti o HIV/AIDS-u, a uz humanitarnu utrku organiziran je i niz zanimljivih popratnih sadržaja tijekom dana.
Budući da hokejaši zagrebačkog Medveščaka ovoga vikenda u vrijeme organizacije humanitarne utrke AIDS RUN igraju dvije utakmice u sklopu lige EBEL (u petak 27. studenog u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju momčad Black Wings iz austrijskog Linza, a u nedjelju 29. studenog momčad ljubljanske Tilija Olimpije) neće se moći osobno pridružiti humanitarnoj utrci. No, potporu će dati u drugom obliku!
U sklopu ove humanitarne suradnje Medvjedi će u svojoj FAN ZONI za vrijeme utakmica 27. i 29 studenog, kao i za vrijeme utrke na jezeru Bundek, organizirati prodaju posebnih akcijskih t-shirt majica na kojima je posebno za ovu prigodu, prvi puta ikad, otisnut crveni logo kluba te naziv akcije na leđima. Cijena majice je 50,00 kuna, a dio prihoda od prodaje akcijskih t-shirta bit će doniran udruzi CroMSIC za projekt “Your life in your hands” koji sufinancira MTV Staying Alive, a koji pruža pomoć posebno ranjivoj dijeci i mladima.
"Nebrojeno puta hokejaši, članovi uprave i svi članovi KHL Medveščak sudjelovali su i pomagali kad je bilo potrebno putem raznih humanitarnih akcija. Niti ovaj puta nismo dvojili kod poziva na suradnju i odlučili smo dati potporu na jedan konkretan, ali i specifičan način! Budući momčad ima naporan sportski vikend s čak dvije utakmice u Zagrebu naš kreativni tim osmislio je i dizajnirao posebne akcijske majice na kojima je logo kluba po prvi put ikad do sada promijenio svoju boju. U crvenu, naravno", izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka i nastavio:
"Majice se osim u klupskoj FAN Zoni u Domu Sportova i tijekom subotnje utrke na Bundeku, mogu naručiti i putem e-maila na adresi info@medvescak.com. Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript po cijeni od 50,00 kuna uvećanoj za troškove poštarine! Mi svim našim navijačima i svekolikoj javnosti još jednom kažemo “Make love, stay alive”, odnosno “Vodite ljubav, ali ostanite živi”."
Uz to, volonteri CroMSIC-a će također tijekom hokejskih utakmica ovoga vikenda dijeliti edukacijske letke, pružati konkretne i korisne informacije na INFO pultovima postavljenim u Domu sportova, a na ekranima u samoj Ledenoj dvorani prikazivat će se (edukativni) video spotovi iz kampanje Stying alive glazbene televizije MTV.
izvor:BIH vijesti
Započeo/la tema :
LUKA NOVOSEL, HOKEJAŠ “MEDVEŠČAKA”, RAZGOLIĆEN U KAMPANJI “PRIJATELJA ŽIVOTINJA”
BOLJE GOL nego u krznu
Hokej i “Medveščak” zaludjeli su cijeli Zagreb, a osim što dečki na ledu dobro barataju pakom i palicama, čini se da imaju još toga pokazati. Doduše, to se ispod golemih hokejaških odijela, maske i silnih štitnika možda i ne vidi... Međutim, nakon što je razogolićen jedan od članova momčadi “Medveščaka”, ne sumnjamo da će na tribinama tijekom hokejaških utakmica u hrvatskoj metropoli biti još i više pripadnica ljepšeg spola. Doduše, i ovako ih je mnogo jer navodno su posljednjih mjeseci nogometaši, košarkaši, rukometaši... totalni “out”, a “in” su hokejaši. A što će tek biti kad se na zagrebačkim ulicama pojave plakati na kojima je jedan “medvjed” potpuno razgolićen!?
Riječ je o 26-godišnjem Luki Novoselu, koji se razodjenuo za novu kampanju “Prijatelja životinja”, s porukom: “Pravi medvjedi ne nose tuđe krzno”. Cilj “Prijatelja životinja” i braniča “Medveščaka” je atraktivnim plakatom privući pozornost te ukazati na stradavanje životinja zbog njihova krzna. U sličnoj kampanji prije su sudjelovali manekenka i novinarka Fani Stipković te pjevač Luka Nižetić, a sada je, eto, došao red i na hokejaša Novosela, koji je postao prvi sportaš u akciji “Za Hrvatsku bez krzna”. Ne znamo što na sve to kaže Vlatka Pokos, ali možda i nju pogled na zgodnog “medvjeda” osvijesti u pogledu nošenja krzna.
I dok će se Novosel “šepuriti” na plakatima, i još u kampanji za koju nije dobio ni kunu, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je za velike pare postao novo zaštitno lice za rublje prestižne modne kuće “Armani”. Na tom je mjestu zamijenio Davida Beckhama, dosadašnjeg kralja Armanijevih gaćica. Cristiano i David jesu zgodni, ali i hrvatski dečki imaju što pokazati!
Krzno tamo gdje mu je mjesto
Snimanje za megaplakate i razglednice s Lukinim autogramom za kampanju “Za Hrvatsku bez krzna 2009./2010.” održano je u Studiju “Firma za sve”. Fotografiju potpisuju Viktor Drago i Goran Matijašec, dok je Viktor Drago zaslužan i za vizualno rješenje cijele kampanje. Grafički dizajn izradio je Zale.
- Kampanji sam se priključio zato što volim životinje, a ako išta mogu učiniti za njih, najmanje je to što sam se fotografirao. Krzno bi trebalo biti tamo gdje mu je i mjesto, na životinjama - izjavio je Luka Novosel.
Izvor: Glas Slavonije (TV obzor)
BOLJE GOL nego u krznu
Hokej i “Medveščak” zaludjeli su cijeli Zagreb, a osim što dečki na ledu dobro barataju pakom i palicama, čini se da imaju još toga pokazati. Doduše, to se ispod golemih hokejaških odijela, maske i silnih štitnika možda i ne vidi... Međutim, nakon što je razogolićen jedan od članova momčadi “Medveščaka”, ne sumnjamo da će na tribinama tijekom hokejaških utakmica u hrvatskoj metropoli biti još i više pripadnica ljepšeg spola. Doduše, i ovako ih je mnogo jer navodno su posljednjih mjeseci nogometaši, košarkaši, rukometaši... totalni “out”, a “in” su hokejaši. A što će tek biti kad se na zagrebačkim ulicama pojave plakati na kojima je jedan “medvjed” potpuno razgolićen!?
Riječ je o 26-godišnjem Luki Novoselu, koji se razodjenuo za novu kampanju “Prijatelja životinja”, s porukom: “Pravi medvjedi ne nose tuđe krzno”. Cilj “Prijatelja životinja” i braniča “Medveščaka” je atraktivnim plakatom privući pozornost te ukazati na stradavanje životinja zbog njihova krzna. U sličnoj kampanji prije su sudjelovali manekenka i novinarka Fani Stipković te pjevač Luka Nižetić, a sada je, eto, došao red i na hokejaša Novosela, koji je postao prvi sportaš u akciji “Za Hrvatsku bez krzna”. Ne znamo što na sve to kaže Vlatka Pokos, ali možda i nju pogled na zgodnog “medvjeda” osvijesti u pogledu nošenja krzna.
I dok će se Novosel “šepuriti” na plakatima, i još u kampanji za koju nije dobio ni kunu, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je za velike pare postao novo zaštitno lice za rublje prestižne modne kuće “Armani”. Na tom je mjestu zamijenio Davida Beckhama, dosadašnjeg kralja Armanijevih gaćica. Cristiano i David jesu zgodni, ali i hrvatski dečki imaju što pokazati!
Krzno tamo gdje mu je mjesto
Snimanje za megaplakate i razglednice s Lukinim autogramom za kampanju “Za Hrvatsku bez krzna 2009./2010.” održano je u Studiju “Firma za sve”. Fotografiju potpisuju Viktor Drago i Goran Matijašec, dok je Viktor Drago zaslužan i za vizualno rješenje cijele kampanje. Grafički dizajn izradio je Zale.
- Kampanji sam se priključio zato što volim životinje, a ako išta mogu učiniti za njih, najmanje je to što sam se fotografirao. Krzno bi trebalo biti tamo gdje mu je i mjesto, na životinjama - izjavio je Luka Novosel.
Izvor: Glas Slavonije (TV obzor)
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Rajsar drugi u mjesečnom izboru
Hokejaš zagrebačkog Medveščaka Sašo Rajsar osvojio je drugo mjesto u izboru za najboljeg mladog igrača lige EBEL u siječnju..
21-godišnji Sašo Rajsar nominiran je krajem siječnja za najboljeg mladog igrača mjeseca u ligi EBEL, a nakon višednevnog glasovanja navijača osvojio je drugo mjesto.
Titulu je ponio Žiga Pance iz ljubljanske Olimpije, koji je osvojio gotovo 50% ukupnog broja glasova. Pance je za Zmajčeke ove sezone odigrao 51 utakmicu te upisao 14 golova i 18 asistencija.
Medveščakova je nada na drugu poziciju došla s približno 20% glasova, a iza Rajsara ostali su Alexander Pallestrang iz Linza, Daniel Koger iz Albe Volan, Žiga Jeglič iz Jesenica i Dominique Heinrich iz Red Bulla.
Sašo Rajsar odigrao je u ligi EBEL za Medveščak 52 utakmice, uz dva pogotka i dva dodavanja.
Izvor:sportnet.hr
Hokejaš zagrebačkog Medveščaka Sašo Rajsar osvojio je drugo mjesto u izboru za najboljeg mladog igrača lige EBEL u siječnju..
21-godišnji Sašo Rajsar nominiran je krajem siječnja za najboljeg mladog igrača mjeseca u ligi EBEL, a nakon višednevnog glasovanja navijača osvojio je drugo mjesto.
Titulu je ponio Žiga Pance iz ljubljanske Olimpije, koji je osvojio gotovo 50% ukupnog broja glasova. Pance je za Zmajčeke ove sezone odigrao 51 utakmicu te upisao 14 golova i 18 asistencija.
Medveščakova je nada na drugu poziciju došla s približno 20% glasova, a iza Rajsara ostali su Alexander Pallestrang iz Linza, Daniel Koger iz Albe Volan, Žiga Jeglič iz Jesenica i Dominique Heinrich iz Red Bulla.
Sašo Rajsar odigrao je u ligi EBEL za Medveščak 52 utakmice, uz dva pogotka i dva dodavanja.
Izvor:sportnet.hr
Započeo/la tema :
Hokejaši Medveščaka pobijedili su Graz u šestoj utakmici doigravanja EBEL-a 5-2. Zagrepčani su se plasirali u polufinale s 4 pobjede u doigravanju
MEDVEŠČAK - GRAZ 5-2 (4-2 u seriji)
svaka im čast
MEDVEŠČAK - GRAZ 5-2 (4-2 u seriji)
svaka im čast
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Red Bull je pred svojim navijačima došao do potrebne četvrte pobjede u seriji i plasirali se u finale EBEL lige i to već petu sezonu zaredom.
Avantura hokejaša Medveščaka u austrijskoj EBEL ligi za ovu je sezonu završena. Zagrepčani su izgubili od Red Bula s 3-2 u petoj polufinalnoj utakmici doigravanja. Salzburžani su na taj način pred svojim navijačima došli do potrebne četvrte pobjede u seriji i plasirali se u finale i to već petu sezonu zaredom. Domaća je momčad u četvrtak povela već u petoj minuti nakon što je Medveščakova obrana ostavila samog Daniela Welsera koji nije imao težak zadatak. U 23. minuti vodstvo Salzburga povećao je Thomas Koch. Našao se sam pred Robertom Kristanom, pogurnu si pak klizaljkom i potom lakoćom svladao vratara "medvjeda". U devetoj minuti posljednje trećine Medveščakova je obrana ponovno zaspala, ovaj je put bez čuvara ostao Michael Siklenka i Salzburg je odšao do velikih 3-0. Zagrepčani su se tada malo probudili, samo minutu kasnije je smanjio John Hecimovic u situaciji s igračem više, a malu nadu je "medvjedima" vratio Alan Letang u pretposljednjoj minuti nakon što je trener Ted Sator povukao Kristana s leda. No, do kraja je ostalo premalo vremena za potpuni povratak. Suparnika u finalu Salzburg još uvijek ne zna budući da je Linz kao gost svladao Viennu sa 6-4 i smanjio zaostatak u polufinalnoj seriji na 2-3.
fenomenalna prva sezona u EBEL ligi ZIG-ZAG Medveščak
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Tragedija igrača Lokomotiva Yaroslavl
Strašno R.I.P.
Ovo je velika tragedija svjetskog, ruskog, ali i češkog sporta. Sva trojica naših stradalih hokejaša bili su članovi reprezentacije Češke, koja je 2010 osvojila naslov prvaka svijeta«, kazao je predsjednik Češke hokejaške federacije Tomas Kral
U padu ruskog zrakoplova, u kojemu je nastradala cijela momčad hokejaša na ledu Lokomotiva iz Jaroslavlja, bila su i tri češka reprezentativca.
Češki mediji oplakuju smrt bivših svjetskih prvaka Jana Mareka (31), Karela Rachuneka (32) i Josefa Vašičeka (31), koji je 2006. bio i prvakom NHL lige.
»Ovo je velika tragedija svjetskog, ruskog, ali i češkog sporta. Sva trojica naših stradalih hokejaša bili su članovi reprezentacije Češke, koja je 2010 osvojila naslov prvaka svijeta«, kazao je predsjednik Češke hokejaške federacije Tomas Kral.
Češki mediji ovu tragediju upoređuju s onom iz daleke 1948., kada je u opadu zrakoplova nad La Mancheom poginula šestorica hokejaša tadašnje selekcije ČSSR-a.
Putnički zrakoplov tipa Jakovljev 42 (JAK-42) s ekipom ruskih hokejaša na ledu iz Jaroslavlja srušio se u srijedu nedaleko od zračne luke u tome gradu, 300 km sjeveroistočno od Moskve, pri čemu su poginule 44 od 45 osoba u zrakoplovu.
Nesreća se dogodila oko 16 sati po mjesnom vremenu nedugo nakon polijetanja. Prema prvim informacijama, zrakoplov je pao na tlo s male visine odmah nakon polijetanja i zapalio se. Zrakoplov je letio prema Minsku, gdje je momčad Lokomotiva trebala igrati protiv Dinama.
Lokomotiv iz Jaroslavlja nastupa u ligi KHL koja se smatra drugom najjačom na svijetu nakon sjevernoameričkog NHL-a.
Uz češke reprezentativce, internetska stranica ruskog hokejaškog saveza tvrdi da su poginuli trener momčadi Kanađanin Brad McCrimmon, poznati slovački hokejaš Pavol Demitra i švedski vratar Liv Stefan, te nekadašnji NHL-ovci iz Rusije Ruslan Salei, Karlis Skrastins i Aleksander Koroljuk.
»Po provjerenim podacima, u zrakoplovu je bilo 45 osoba, 37 putnika i osam članova posade. U padu zrakoplova poginule su 44 osobe, a jedna je preživjela«, rekao je za Riu Novosti policijski izvor.
Nesreća se dogodila oko 16 sati po mjesnom vremenu nedugo nakon polijetanja. Prema prvim informacijama, zrakoplov je pao na tlo s male visine odmah nakon polijetanja i zapalio se. Zrakoplov je letio prema Minsku, gdje je momčad Lokomotiva trebala igrati protiv Dinama.
»Dogodila se strašna tragedija«, rekao je predsjednik KHL-a Aleksandar Medvedev, koji je nazočio hokejaškoj utakmici u Ufi kojom je otvorena nova sezona. Pošto je stigla vijest o nesreći Medvedev je održao minutu šutnje i prekinuo utakmicu.
Lokomotiv iz Jaroslavlja je u travnju 2011. osvojio treće mjesto u prvenstvu, a u tri navrata, 1997., 2002. i 2003. bio je prvak.
Zrakoplovne nesreće nisu rijetkost u Rusiji zbog uporabe zastarjelih sovjetskih zrakoplova.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
A žao mi je, al štaš..
Mass- Faca foruma
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Ža' mi je ka šta mi je ža i svih onih jadnika gladnih u Africi, jebat ga...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Stolni hokej
» TV reklame (općenito)
» Strip općenito!
» Najbolji igrači općenito iz PSP igara