Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Savjeti za kupnju fotoaparata

+12
histrion
m
SAS
Hunnerkongen
otpisani
THUNDER_DINIX
Neu
9
Love
tanuki
House
mrkyblu
16 posters

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty Re: Savjeti za kupnju fotoaparata

Postaj by Neu sub pro 29, 2012 1:05 pm

a kako da tražim takav fot? ne kontam se u to. onaj stari mi je imo. m,ožda čak da opet kupim sony da ne moram kupovat posebno baterije i punjač i karticu za kje bi vjerojatno dala dodatnih 200 kn.

a ovaj
http://www.emmezeta.hr/multimedija/fotoaparati-i-kamere/fotoaparati/29042/nikon-s2600-coolpix-digitalni-fotoaparat/

Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Nikon-10

699,99 kn

14 MP
zoom:optički 5x , digitalni 4x
2.7“LCD
iso 3200
SD/SDHC/SDXC kartica
digitalni stabilizator
Liion baterija+punjač

usb kabel
+memorijska kartica 4GB

Nosite elegantan fotoaparat COOLPIX S2600 od 14 megapiksela posvuda sa sobom kako nikada ne biste propustili priliku za snimanje trenutaka za pamćenje.

Opremljen objektivom NIKKOR s 5x zumom, ovaj fotoaparat s lakoćom snima videozapise, ima velik broj značajki za automatsko ispravljanje zamućenja i najbolji je za snimanje najljepših životnih trenutaka.

Od noćnih provoda s prijateljima do prvog osmijeha djeteta, zajamčene su vam jasne i oštre fotografije u svakoj situaciji. A kada se osjećate kreativnim, jednostavno možete preraditi slike putem ugrađenog izbornika za retuširanje u tren oka.

Tanak dizajn: elegantno kućište od 19,5 mm jednostavno stane u vaš džep i nigdje se ne morate sramiti izvaditi ga.

Širokokutni objektiv NIKKOR s 5x zumom (26-130 mm): od grupnih fotografija do onih u krupnom kadru, ovaj objektiv osigurava iznimnu preciznost i visoku razlučivost pa s lakoćom možete snimati sve trenutke.

14 MP: slikovni senzor CCD od 14 megapiksela omogućuje vam snimanje iznimno detaljnih slika, kreativno rezanje i iznimno oštra povećanja do dimenzija plakata.

6,7 cm (2,7 in.) LCD zaslon: veliki LCD zaslon sa širokim kutom gledanja omogućuje precizno snimanje i reprodukciju.

Snimanje videozapisa velike razlučivosti 720p: snimite trenutke u pokretu jednim dodirom gumba. Poseban gumb za snimanje videozapisa olakšava početak snimanja neke akcije.

Funkcija protiv zamućenja: e-VR (smanjenje vibracija) smanjuje učinak trešnje fotoaparata. Velika ISO osjetljivost (do 3200) smanjuje zamućenje slika pri slabom osvjetljenju. Funkcija otkrivanja pokreta kompenzira pomicanje fotoaparata i objekta. Funkcija odabira najbolje snimke (BSS) odabire najoštriju među do 10 uzastopnih snimaka.

Sustav pametnog portretiranja: snimite najbolji portret ikada. Tajmer osmijeha snima kada se odabrani objekt nasmiješi. Funkcija protiv zatvaranja očiju upozorava vas ako su nečije oči zatvorene. Funkcija za uljepšavanje kože prilagođava nejednolike tonove kože pa ona izgleda glatka. Funkcija za ispravljanje efekta crvenih očiju smanjuje pogrešnu boju očiju zbog bljeskalice.

Izbornik za retuširanje: omogućuje uljepšavanje fotografija na fotoaparatu putem različitih filtra. Uključuje opcije poput Selektivne boje, koja pretvara vašu sliku u crno-bijelu sliku i potom dodaje boju na područja prema vašem odabiru, i opcije Zvjezdasti zaslon koja osvjetljava objekte zvjezdastim efektom.

Automatski odabir scene odabire optimalan Scenski način rada za situaciju u kojoj snimate, a vi samo morate usmjeriti fotoaparat i pritisnuti okidač.

18 scenskih načina rada: scenski načini rada automatski optimiziraju postavke fotoaparata za popularne stilove, efekte i lokacije fotografiranja. Postignite izvanredne rezultate pri fotografiranju odabirom načina rada koji odgovara situaciji u kojoj se nalazite.

AF praćenje objekta: snima oštre snimke objekata koji ne mogu ili ne žele mirovati. Funkcija AF praćenje objekta drži fotoaparat fokusiranim na odabranom objektu čak i kada se on pomiče.

Sustav za obradu slika EXPEED C2 osigurava poboljšano snimanje videozapisa, performanse visoke osjetljivosti i maksimalnu kvalitetu slike.

Širok samo 19,5 mm, COOLPIX S2600 stane u svaki džep te ga možete nositi gdje god išli, tako da nikada više ne morate propustiti priliku da snimite trenutke za pamćenje. Od noćnih izlazaka s prijateljima, do prvog dječjeg osmijeha, najbolji trenuci u životu mogu se sačuvati na oštrim i jasnim slikama ili video snimkama od 720p.

COOLPIX S2600 ima precizan širokokutni objektiv NIKKOR s 5x zumom i 14-megapikselnim senzorom slika kojima omogućuje nevjerojatno detaljne slike uz mogućnost vrhunskih uvećanja. Kao što se lako nosi, isto tako se lako i koristi zahvaljujući automatskim funkcijama za snimanje bez muke. Način jednostavnog automatskog rada optimizira sve postavke fotoaparata u skladu s uvjetima osvjetljenja u kojima snimate, dok automatski odabir prizora odabire optimalan način za prizor. U međuvremenu, četiri vrste tehnologije protiv zamućenja, uključujući e-VR (smanjenje vibracija), automatski sprječavaju mutne slike.

Kada osjetite nalet kreativnosti, izbornik za retuširanje u fotoaparatu olakšava dodavanje efekata vašim slikama bez potrebe za korištenjem računala, na primjer pomoću efekta selektivne boje, koji vašu sliku pretvara u monokromatsku i zatim dodaje boju u dio slike po vašem izboru.
COOLPIX S2600 dolazi u šest boja: srebrnoj, crnoj, crvenoj i ružičastoj, uz posebne izvedbe u ljubičastoj i crnoj boji s crtežom.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sub pro 29, 2012 1:22 pm

Piše ti u opisu fotića koje su baterije.
Uglavnom piše AA, znači one okrugle ili li ion baterije ( ali to znači da su punjive baterije i takve baterije idu u fotić )
Da su one obične onda bi pisalo li-ion AA to je veličina baterije.
A nikada nisam vidio takvo što u opisu, tako da pišu da ide AA ili neke druge oznake.

Tako da bar po mom mišljenju u ovaj nikon idu plosnate.

I da, taj fotić je najbolji od svih ponuda što si stavila.
Taj bi trebao biti odlićan.

Majko mila kao da kupuješ auta koliko se raspituješ. kao
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub pro 29, 2012 1:27 pm

pa najbolji izbor i je kupnja istog fotića, a sony se može pohvaliti da je napravio prvi komercijalni digitalni fotić 1981g, pa dakle ima tradiciju:
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Mavica
osim toga vjerojatna kompatibilnost baterije u istoj klasi fotića, softver ostaje sličan i na jačim modelima, osim toga soni je otkupio tehnologiju carl zaiss optike, a to puno znaći u svijetu fotografije, pa je možda bolja opcija i kupnja polovnog sony fotića od novog,
osim provjere funkcionalnosti polovnog fotića, treba napraviti i test "mrtvih" piksela,
opali se fotka sa poklopcem na objektivu, stavi se na comp i poveća, pa ako ima bijelih točkica to su mrtvi pikseli, ozbiljniji fotografi popizde kad ustanove da imaju mrtve piksele, pa relativno dobar fotić znaju prodati za male novce!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub pro 29, 2012 1:32 pm

smajlić zrine pa da

a šta ti tanuki kažeš za ovaj nikon od gore?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub pro 29, 2012 1:38 pm

u nikonu niže klase sam se totalno razočarao, dao sam 2000 kuna za fotić lagan i upotrebljiv za planinarenje,:
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Nikon-coolpix-p5000.33168058
radio je izvanredne fotke ali je trošio baterije ko lud i u njemu je nešto šrotalo kao da se raspada,
krepao je zbog vlage, a garanciju mi nisu htjeli uvažiti!
dakle moj prijedlog da kupiš soniya u kojeg ide ista baterija kakvu već imaš,
uz takav fotić ako ima tipsku bateriju, obvezno ide i ta baterija, pa ćeš uvijek imati bateriju u rezervi!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned pro 30, 2012 11:34 am

jučer smo išli testirat kfotić, testirali smo ovaj što sam gore stavila, nikon, jbt, na njemu su slike mutne, probali smo uslikat u trgovini i lice ispadne mutno, testirali smo još neki olimpus, nek diniks stavi sliku da vidite i sony, sva 3 su loša kad slikaju, kvaliteta slike bar na displayu je loša, mutna. ne znam što je s tim današnjim fotićima

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned pro 30, 2012 12:23 pm

Treba namjestit postavke.
Treba prilagodit fotić za slikanje u prostorijama, u emezeti ima puno svijetla.
Nije to samo tako uslikati i odlučit dali valja i nevalja.

Nevjerujem baš da nikon fotić loše slika.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by otpisani ned pro 30, 2012 12:30 pm

NItko još nije kupil savršen prvi aparat .pa neš ni ti .

Digitalni fotič nema zaslon i ne služi za pregledavanje slika ,pogotovo tako velike rezolucije .
U aprat ne stane procesor koji bi kvalitetno skoprimiral 14 megapikselnu sliku .
Postavi postavke ne 3 megapiksela pa da vidiš razlike .

otpisani
Trajno baniran/a

Registriran/a : 02.12.2012
Broj postova : 166
Reputacija Reputacija : 8
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned pro 30, 2012 12:42 pm

a kako se to prilagodi? mislim, kako ih treba prilagodit?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by otpisani ned pro 30, 2012 1:50 pm

Treba čitati upute Laughing

otpisani
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki ned pro 30, 2012 7:24 pm

otpisani je napisao/la:NItko još nije kupil savršen prvi aparat .pa neš ni ti .

Digitalni fotič nema zaslon i ne služi za pregledavanje slika ,pogotovo tako velike rezolucije .
U aprat ne stane procesor koji bi kvalitetno skoprimiral 14 megapikselnu sliku .
Postavi postavke ne 3 megapiksela pa da vidiš razlike .
izvini ali ovo ni ja ne kužim?
dakle da vidiš bolju sliku moraš joj skinuti rezoluciju neznam
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by otpisani ned pro 30, 2012 7:42 pm

LCD zaslon od 6,8 cm (2,7 inča)Svijetao i jasan zaslon 230 000 točkica

dakle zaslon ima 230 000 točkica a 16 mega pikselna kamera (to je onaj canon iza ) ima 16 000 000 točkica
od tih 16 miliona mora napraviti sliku na ekranu od 230 000
Ugrubo od 60 "pročitanih " točkica u objektivu mora prikazati jednu na displeju ..Kako ? - da ne izgubi kvalitetu .
ISta priča kao i fuul HD televizori

otpisani
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki ned pro 30, 2012 7:53 pm

pa ne znam, eto moj najlošiji fotić koji još funkcionira je nikon coolpix 990 od 3 mpix, mada je koštao 12 ooo kn,
sada za planinarenja koristim panasonic od 14 mpix, i na displeju ima odličnu sliku,
ove sapune nisam nikada koristio, ali poprilično je nelogićno , da bi se trebala rezati rezolucija , da bi se vidjela dobra slika Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen ned pro 30, 2012 7:59 pm

Badava ti gro para za fotić ako si loš fotograf
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty39 / 99939 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki ned pro 30, 2012 8:07 pm

Hunnerkongen je napisao/la:Badava ti gro para za fotić ako si loš fotograf
s tim se potpuno slažem, ali isto tako mislim da fotić pa makar to bio sapun na displeju mora kvalitetno prikazati snimljenu fotku i nikada ne bi kupio fotić. ako me ne zadovolji u pregledniku, na displeju fotića!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen ned pro 30, 2012 8:34 pm

Da, to su sad igre s postavkama na fotiću. A iskreno, ne bi niti ja kupio takvi koji u startu pokazuje mane. Ali kao što rekoh, igranje s postavkama i opcijama na fotiću se drastično može popraviti kvaliteta fotografije.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty39 / 99939 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX ned pro 30, 2012 9:59 pm

tanuki je napisao/la:
s tim se potpuno slažem, ali isto tako mislim da fotić pa makar to bio sapun na displeju mora kvalitetno prikazati snimljenu fotku i nikada ne bi kupio fotić. ako me ne zadovolji u pregledniku, na displeju fotića!

također se slažem. uslikanu fotku procjenjujem prema prikazu na displeju fotoaparata, nenosim sa sobom i laptop pa da fotke pregledavam u vecoj rezoluciji

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty889 / 999889 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned pro 30, 2012 10:13 pm

slažem se, ove fotke na displeju su bile mutne i kao obrađene u fotošopu. a tako nešto ne želim.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by otpisani ned pro 30, 2012 10:24 pm

Ako zbilja koristite 6 megapikselnu (i više ) kameru a slike pregledavate na zaslonu foriča onda zbilja gušite tehnologiju a megapikseli su vam samo mjerilo snobizma .
Nu , za tebe je sony iz razloga jer nudi najviše za lovu a dovoljno je blesav za početnike .
Nisu tunki i ostali izmislili naziv "idiot aparat "

otpisani
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by SAS sri sij 02, 2013 11:51 am

Neu je napisao/la:slažem se, ove fotke na displeju su bile mutne i kao obrađene u fotošopu. a tako nešto ne želim.

Kako misliš mutne, dali ima okidač dva stupnja ?
Ako da onda prvi stupanj stisneš i držiš u tom položaju i čekaš da se slika izoštri i onda čuješ klik ili na displeju neku oznaku kao kvadratić da je spreman i onda pritisneš dokraja na onaj drugi stupanj istu tu tipku koju si čitavo vrijeme držala.
Točnije fotić bi trebao imati okidač s dva stupnja prvo izoštravanje i drugo da fotkaš sliku. (RUKA MORA BITI čitavo vrijeme MIRNA !)

Idiot fotići imaju par mana, prvo kaj sporo izoštre sliku tj. vrijeme izroštravanja može potrajati čak i čitavih 3 sekunde, inače ide 1 sekunda po lijepom idealnom vremenu.
Zatim drugo nemaju ono optičko tražilo bilo digitalno ili pravo optičko za slikanje po vani prilikom jakog sunčevog svijetla pogotovo za vrijeme ljeta.
Treće redovno nemaju čak niti one manualne funkcije mada su te manualne funkcije niš koristi ako nemate vremena čačkati i podešavati pogotovo kada objekt ima brzu akciju i treba čim prije okinuti, npr. gliser, avijon, auti, ptice, i nemirni ljudi koji zahtijevaju da čim prije se okine fotka.
I četvrto najbitnije od svega po meni jeste da imaju sporo okidanje u slučaju kada imaju ccd chip umijesto cmos za vrijeme tamnijih uvijeta npr. u večernjim ili u jutarnjim satima bez blica ili u uvijetima u muzejima gdje je blic zabranjen i onda treba mu i par sekundi da se otvori i zatvori blenda ovisno na kojem je iso postavki zbog čega dolazi do trešnje i u konačnici zamućenje fotografije, ako imate nemirnu ruku.

Prvi post uz vezi opisa fotića što treba obratiti prilikom kupnje, sve je to lijepo kad bi čovijek imao novaca. Osim toga nije svima do DSLR-a jer je preglomazan i nemaju svi volje niti želje svuda ga nositi i paziti na njega ko oko u glavi. Zatim posebno trošiti pare na te silne preskupe objektive. Mnogi su se amateri zeznuli kada su pokupovali DSLR-ove i nakoncu ga pospremili u ladicu/ormar i čekaju posebne trenutke, a idiot fotić i onaj fotić na mobaću nose svaki dan. Neki su čak odlučili prodati ga u oglasnik s svega par tisuća okidanja što je za DSLR ništa !

Danas imate ipak malo kvalitetnije AA baterije npr. populani bijeli eneloop od sanyo-a od 2000 mAh ili crni eneloop od 2500 mAh koje zbilja imaju takav kapacitet i imaju vijek trajanja od tri godine. Ja više preferiram fotiće koji podržavaju obične AA i te punjive baterije i u slučaju da vam se isprazne na nekom izletu jednostavnije je navratiti do prvog kioska i kupiti te jednokratne i dalje fotkati do besvijesti. Što nij takav slučaj s ovim pločicama koje su redovno dva puta skuplje od 4xAA sanyo eneloopa i nemožete bilo gdje kupiti.

Inače imam Fujifilm s2950 nije preveliki kak se čini, debel je kao dva idiot fotića, taj fotić kojeg imam spada pod bridge kakti malo bolje od idiot fotića ima optičko elektroničko tražilo, manualne funkcije i veliki zoom čak od 18x.
Stim da s eneloop bijele 4xAA baterije mogu okinuti nekih 500 fotografija preko ekrana. Dok za obične idiot fotiće s onim pločicama baterije ide oko 200-300 fotografija.
Taj S2950 još dosta dobro slika, no snimanje videa nije bog zna što, novi košta oko 1400kn.

Kod idiot fotića nemojte baš očekivati do 1500kn da ćete imati i optičko tražilo to imaju samo posebno nekoliko primjeraka s tim tražilom do te cifre.
SAS
SAS
Junior
Junior

Registriran/a : 17.12.2011
Broj postova : 739
Reputacija Reputacija : 154
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto lis 15, 2013 8:57 am

većim dijelom bi se složio sa ovom recenzijom,

ali ipak za one koji vole fotografiju ne preporučam da čitaju Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m uto lis 15, 2013 9:30 am

normalno jel nisi ti napisao , da si ti napisao vjerovatno bi svatko to trebao pročitati ........
lik se potrudio napisati , stvarno super

bezveze ti je to kaj delaš konstantno , kaj ti to stvarno ne razmeš .........
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty14 / 99914 / 999Savjeti za kupnju fotoaparata - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto lis 15, 2013 2:11 pm

mbiteli danas imaju vrhusku kvalitetu, ali opet ako volite fotografiju morate imati i koliko toliko dobar fotić koji ima u izborniku P A S M !
fotić sam po sebi nikako neće odraditi dobru fotku, ali ako ste zaljubljenici fotkanja, ako volite fotografiju, onda se morate potruditi i skupiti 300 eu za fotićkoji će zadovoljiti ptrebe kreativne fotografije ! Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by histrion uto lis 15, 2013 5:02 pm

tanuki je napisao/la:
... 300  eu za fotić koji  će zadovoljiti  potrebe kreativne fotografije !
Kakvu je ulogu u formiranju te svote odigrala činjenica da je tvoj fotoaparat vrijedan upravo tih spomenutih 300 Eura?
histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Jakovina uto lis 15, 2013 6:21 pm

tanuki je napisao/la:
fotić sam po sebi nikako neće odraditi dobru fotku, ali ako ste zaljubljenici fotkanja, ako volite fotografiju, onda se morate potruditi i skupiti 300 eu za fotićkoji će zadovoljiti ptrebe kreativne fotografije ! Wink
Ogromna cifra za nešto što je samo hobi.

Jakovina
Trajno baniran/a

Registriran/a : 05.10.2013
Broj postova : 346
Reputacija Reputacija : 27
Godina imam : 63
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics