Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska nogometna liga

+17
GUSTI
scorpio57
gio_deluxe
Stevo Largo
Ive
Arnold Šrafncinger
Optimyst
Neu
THUNDER_DINIX
goc
Sinister
m
FALKON 2
Prop
Mass
tekilinho
fernando torres
21 posters

:: Sport :: Nogomet forum

Stranica 3 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty Re: Hrvatska nogometna liga

Postaj by Neu sri lip 10, 2009 8:44 pm

Pandža je odigrao cijeli susret, a Ibričić je igrao do 86. minute
bravo za njih :=U:

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty999 / 999999 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX sri lip 10, 2009 8:44 pm

u jbt, ovaj je čak 4 min duze igrao. jupi

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty889 / 999889 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by goc čet lip 11, 2009 7:24 pm

Remi Hrvatskog dragovoljca i Croatije

U prvom dvoboju za popunu Prve HNL, odigranom na stadionu Maksimir u Zagrebu, nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Croatije iz Sesveta su odigrali bez zgoditaka - 0:0.
Rezultat 0:0 upravo pokazuje ono što su Hrvatski dragovoljac i Croatija pokazali u prvoj utakmici – ništa, odnosno premalo. U utakmici bez prevelikih prilika i akcija jedinu bolju šansu imali su igrači Dragovoljca u 51. minuti, no i to je uspio vratar Croatije Radoš riješiti.

U nedjelju je na stadionu u Kranjčevićevoj uzvratni dvoboj, a u slučaju remija odlučivat će pogodak u gostima.
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 10221
Reputacija Reputacija : 258
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty62 / 99962 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by goc uto lip 16, 2009 6:53 am

Medić: Ibričića sam najprije želio prodati Mamiću

Zagrebovu predsjedniku Draženu Mediću (47) najviše smeta kada ga nazivaju Hajdukovim saveznikom. Štimčevim svakako, to i ne skriva, ali Hajdukovim?

Brojke kažu nešto drugo: Zagreb s Medićem ima čak sedam pobjeda nad Splićanima, od toga pet zaredom u Kranjčevićevoj. Ponaša li se tako saveznik?

Medićeva je opsesija da u Zagrebu napravi pravi gradski derbi, po uzoru na madridski ili torinski. A najviše se veseli kada može zapapriti Dinamu.

I to mu ne ide loše: Zagreb je jedini u posljednjih pet godina dva puta pobijedio Dinamo u Maksimiru.
– Zagreb nije ničiji saveznik! Sada kada imamo kamp, stekli smo uvjete za borbu za naslov. U prve dvije sezone želimo biti u utrci sve do tri kola prije kraja, a u trećoj želimo postati prvaci – kaže Medić.

Od Pavlovića ćete napraviti šampionskog trenera?
– Da, to želim. A čak i ne krene li kako smo zamislili, trener može biti miran. Ja ne smjenjujem usred sezone.

Što bi bilo vaš prvi potez na funkciji predsjednika Udruge?
– Udruga je uređena u svim segmentima i nema potrebe za velikim potezima. Prioriteti su sređivanje natjecanja, te poboljšanje odnosa s HNS-om.

Pokušat ćete približiti Dinamo i Hajduk?
– Dinamo i Hajduk, kao dva najveća kluba, više koče razvoj nogometa nego što ga poboljšavaju. Njihov loš odnos stvar je njihovih čelnika i u tome neću biti posrednik.

Zašto niste dobri s Mamićem?
– Mamiću sam prvome ponudio svakoga igrača kojega je Zagreb prodao, pa i Ibričića i Brkljaču.

Zašto ste se odrekli Prosinečkog?
– On je jedini za kojim u svom mandatu žalim što je otišao. A ja nisam napravio baš ništa čime bih ga prisilio da ode. Jako mi je žao što nije ostao. Kad se sretnemo, ponekad se pozdravimo, ponekad ne...

Zašto ste tako gorljivi zagovornik lige 16?
– Zato što ona ne guši ambicioznost, kreativnost i obrazovanje mladih igrača. Zato što u njoj nema pritiska kao u ligi 10 ili ligi 12, u njoj klubovi imaju priliku žrtvovati sezonu kako bi napravili smjenu generacija i u sljedećoj krenuti naprijed. Tako funkcioniraju Udinese, Fiorentina, Valencia...

Ali, u tim ligama su klubovi uređeni, imaju stadione. Kod nas nisu svi na zdravim nogama kao Dinamo, Hajduk, Zagreb, Slaven...
– Bit će damo li im prigodu tri do pet godina. Uvjeren sam da će liga 16 dugoročno dati takve rezultate. I neće doživjeti financijski kolaps.

Zašto ste promijenili povijesni Zagrebov grb?
– Zato što je Zagrebov vizualni identitet bio sličan Dinamovu, što mi se za gradske suparnike ne čini logičnim. Promijenili smo grb koji je već promijenjen 1993. godine.

- Odlučili smo se za crveni jer je u toj boji grb grada Zagreba na Markovoj crkvi. Ideja o promjeni grba je moja, ali o njoj smo se konzultirali i s navijačima – zaključio je Medić.

Od Mandže ni lipe
Koliko Zagreb dobiva od Mandžukićeva transfera u inozemstvo?
– Ni kune. Prije dvije godine inzistirali smo na isplati novca za njega i Vrdoljaka odjednom, jer smo Poreznoj upravi dugovali 15 milijuna kuna – kaže Medić.

U Veslačkoj imamo bolji kamp od kijevskog Dinama!
Dobrotvor Bandić poklonio je NK Zagrebu nogometni kamp na razini najvećih europskih klubova. Gotovo u centru grada, desetak tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića.

Travnati tereni, s umjetnom travom, nova teretana, liječnička ordinacija, dvorana za sastanke, nove svlačionice za svaku dobnu kategoriju, upravo se dovršavaju sobe za igrače te kafić u kojemu će biti smještena cijela povijest kluba. Milanello u malom!

- Bio sam u kampu kijevskog Dinama i on nije bolji od našega. Kada ga je vidio sportski direktor Zenita, potrčao je u auto po kameru. Bio je impresioniran – kaže Medić.
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty62 / 99962 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by goc sri lip 17, 2009 5:53 pm

Mujdža u Freiburgu, Zagrebu pola milijuna eura

Mensur Mujdža je novi član Freiburga. Svi detalji su dogovoreni i 25-godišnji 'pjesnik' će sljedeće četiri sezone nositi dres novog bundesligaša
Za 500 tisuća eura Zagreb je Freiburgu prodao Mensura Mujdžu kojeg Nijemci smatraju rješenjem za desni bok. Nakon sedam godina provedenih u Kranjčevićevoj, bivši mladi hrvatski reprezentativac će četiri godine nositi dres povratnika u Bundesligu.

'Novac nije bio u prvom planu jer on ne može zamijeniti osjećaj da sam dobio priliku igrati u Ligi petice. Velika je to satisfakcija,' izjavio je u Sportskim novostima Mujdža.

Inače, Freiburg se je nakon dvije godine vratio u prvoligaško jato, i to na uvjerljiv način. Osvojili su prvo mjesto s pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Mainzom 05. Treba spomenuti da u novom Mujdžinom klubu igra i Ivica Banović koji je također nekada igrao u Zagrebu, a zatim je sreću potražio u Njemačkoj.
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tekilinho čet srp 16, 2009 3:44 pm

Slaven ubija Milano iz Kumanova 4-0. Vojnović zabio tri
tekilinho
tekilinho
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty19 / 99919 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by goc ned srp 26, 2009 12:28 pm

Dinamo startao sedmicom, remi Hajduka u Osijeku

Nogometaši zagrebačkog Dinama furiozno su ušli u novu sezonu. U 35. minuti već je bilo 4:0, a Istra nije mogla gotovo ništa. Cibalia je stigla do tri boda u Zadru, dok se radosni iz Zagreba vraćaju i Šibenčani. Karlovac je stigao do prvog prvoligaškog boda. Hajduk je gubio do 86. minute, a bod Splićanima donio je Pranjić autogolom

Dinamo - Istra 1961 7:1
1:0 Slepička (9')
2:0 Morales (16')
3:0 Mandžukić (30')
4:0 Sivonić (35')
4:1 Župan (39')
5:1 Badelj (49')
6:1 Morales (76')
7:1 Mandžukić (78')

Aktualni hrvatski prvak odlično je ušao u novu sezonu, a za razliku od dviju utakmica protiv armenskog Pjunika, bio je razigran i efikasan. Na taj način Dinamo je dobio dodatnu injekciju samopouzdanja uoči ogleda 3. pretkola Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga. Jurčićevi igrači jurnuli su od prve minute prema golu povratnika u prvu ligu, a već u petoj minuti u prigodi je bio Morales. Vratar Lisjak obranio je njegov gol, a potom i Mandžukićev.

Međutim, od devete minute Lisjak više nije mogao ništa - jer mu Slepička, Morales, Mandžukić i Sivonjić nisu ostavili ni trunku mogućnosti za obrane. Do 35. minute sve je bilo riješeno, s time da su domaći igrači pogodili i tri vratnice. Tek tada je Istra došla do daha, a lijepim golom Župana barem su sačuvali obraz.

U drugom poluvremenu, a posebno nakon Dinamovog petog gola (Badelj), tempo je ipak malo popustio. Doduše, taj stvaralački predah trajao je samo 15-ak minuta. Tada su Jurčićevi igrači, nakon ulazaka zamjena ponovno živnuli, a kao rezultat toga stigla su još dva gola. Posebno lijep bio je Mandžukićev u 78. minuti kojeg je postigao lob udarcem.

Međimurje - Karlovac 1:1
0:1 Lajtman (50')
1:1 Cicero Lima (70')

Nogometaši Karlovca stigli do prvog prvoligaškog boda. S time da ne bi bilo iznenađenje da su kući ponijeli sva tri jer su dobrim dijelom utakmice bili bolji suparnik do domaćina. Ipak, Cicero Lima spasio je svoju ekipu blamaže te je na kraju završilo bez pobjednika.

Croatia S. - Šibenik 1:2
0:1 Puškarić (autogol, 51')
0:2 Ademi (76')
1:2 Barukčić (90+3')

Iako Croatia iz Sesveta na 'domaćem' stadionu u Kranjčevićevoj nije imala imperativ pobjede, kao domaćini sasvim sigurno su očekivali startnu pobjedu. Baš kao što su se gosti nadali da bi kući mogli ponijeti barem jedan bod. Međutim, kako u nogometu ne ide sve prema očekivanjima, domaćini su na kraju pognute glave otišli u svlačionicu dok su gosti prema Šubićevcu krenuli sa sva tri boda.

Zadar - Cibalia 0:3
0:1 Kresinger (63')
0:2 Baraban (67')
0:3 Mazalović (86')

Zadrani su loše krenuli u novu sezonu. Doduše, prema igri u prvih 45 minuta, to se nije moglo ni naslutiti. U tom su razdoblju domaći imali pet izglednih prigoda, ali ni jednu nisu iskoristili. S druge strane, tek je Kresinger zaprijetio domaćem vrataru, ali njegov udarac u 29. minuti zaustavila je vratnica.

No u drugom dijelu potpuno drukčija slika, a na terenu kao da su postojali samo gostujući igrači. Kresinger je doveo goste u vodstvo u 63. minuti nakon solo akcije, a četiri minute kasnije sve nade domaćina srušio je Baraban. Konačnih 0:3 postavio je Mazalović u 86. minuti.

Osijek - Hajduk 1:1
1:0 Jugović (56')
1:1 Pranjić (autogol - 86')

U izvrsnoj utakmici u Gradskom vrtu predstavili su se Osijek i Hajduk. Gosti su bolje krenuli u utakmicu, a već nakon nekoliko minuta vidjelo se da će Mišinoj momčadi jako nedostajati Nikola Kalinić. Ante Vukušić pokazao je da ima nos za gol, no ipak je ovo njegova prva seniorska sezona i sasvim sigurno bit će mu izuzetno teško nadomjestiti Kalinićeve golove. Lošeg suradnika imao je i u Tomasovu. I dok su gosti promašivali iz 16-erca, domaćini su pucali 'iz vana'. Najopasnije je zaprijetio Todorčev, koji je u 22. minuti pogodio vratnicu.

U drugom dijelu gosti su zaigrali bolje, a Jugović je iskoristio odbijanac koji mu je servirala splitska obrana. I dok se Kohorta pripremala na slavlje, Pranjić je glavom matirao svog suigrača i donio Hajduku izjednačenje. Istina, ono nije nezasluženo, jer je prije Pranjića Kardumu je mogao zagorčati i Hajdukov kapetan Srđan Andrić.

Jučer:
Inter - Varteks 1:1

Sutra:
Slaven Belupo - Zagreb
Rijeka - Lokomotiva
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tekilinho ned srp 26, 2009 12:33 pm

Strašna je ova liga 16. U Sesvetama je bilo čak 200 gledatelja
tekilinho
tekilinho
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty19 / 99919 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by goc ned srp 26, 2009 12:35 pm

da da, nikako dobro nije
klubovi imaju lošu infrastrukturu...
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Optimyst ned kol 23, 2009 8:18 pm

NEŠTO iza 16 sati oko stotinu navijača dobilo je novu stavku za rubriku: "najdraža gostovanja". Na autocesti A1, na odmorištu Brinje, sukobilo se više od stotinu pripadnika Torcide i Boysa. Splićani su putovali prema Rijeci, gdje Hajduk večeras igra derbi protiv Rijeke, dok su navijači Dinama krenuli za Zadar. Neki će ipak propustiti utakmicu ....

...jedan navijač dobio je udarac u glavu i nagnječenje mozga te se liječnici bore za njegov život...

Među rekvizitima su se našle bejzbol palice, stolice i stolovi.

Izvor:Index.hr

Zašto se ovakvim idiotima već jednom ne stane na kraj?
Optimyst
Optimyst
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty168 / 999168 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Arnold Šrafncinger ned ruj 27, 2009 8:51 pm

Ahahahahahahha Cibalia-hajduk 0:0 Ahahahahahahhahaaha

Arnold Šrafncinger
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 25.09.2009
Broj postova : 94
Reputacija Reputacija : 2
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ive ned ruj 27, 2009 9:04 pm

Pa igrao je Hajduk od 20. minute sa igračem manje...
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija Reputacija : 257
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty111 / 999111 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ive uto ruj 29, 2009 10:10 am

Hajdukov trener Edoardo Reja kaže kako nema običaj komentirati suđenje, no nakon pitanja o isključenju Josipa Skoke u 22. minuti utakmice u Vinkovcima (0:0) ipak se dotaknuo kriterija Domagoja Vučkova.

- Ako je Skoko dobio crveni karton trebali su i još neki igrači. Primjerice, Cernat je povučen za ruku na središtu igrališta, a igrač Cibalije nije dobio ni žuti karton. Bilo je i uklizavanja s dvije noge, također bez većih sankcija - spomenuo je Reja.

- Problem je kriterija, jer ako se jednog držiš otpočetka, moraš ga na obje momčadi primjenjivati do kraja, a tada problema neće biti. Nažalost, primijetio sam da suci u svim utakmicama protiv Hajduka griješe...

Griješe i obrambeni igrači i napadači, pa mogu i suci, zaključuje Reja, no kako kaže "nije dobro da to rade često".

Osvrnuo se danas Hajdukov trener još jedanput i na učinak svoje momčadi u nedjeljnoj utakmici u Vinkovcima.
- Kad uzmemo u obzir niz koji je imala Cibalia na svojem stadionu, te činjenicu da smo 70 minuta igrali s igračem manje, moram biti zadovoljan s bodom. Nisam zadovoljan igrom u tehničkom pogledu, iako je bilo puno želje i htijenja. S obzirom da smo sami sebi u Lipiku (3:5) zakomplicirali život, primijetio se i umor kod mojih igrača.

Reja kaže kako ga zadovoljava činjenica što četvrtu prvenstvenu utakmicu zaredom njegova momčad nije primila zgoditak.
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty111 / 999111 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto ruj 29, 2009 10:12 am

pa naravno kuka i žali se zato sto su popusili odnosno nerijeseno odigrali..ista stvar kao i sa arsenalom i celticom koji je odigrao 1:0 kada je silva simulirao...da je neko od njih silumirao nikom nista onda bi se arsenal žalio...
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tekilinho sub lis 03, 2009 8:01 pm

Cibalia je zakon.
tekilinho
tekilinho
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive ned lis 04, 2009 10:47 am

Da, ove sezone su zaista iznenađujuće dobri. Jučer odigrali jednu veoma zrelu utakmicu protiv Šibenika i pobijedili u gostima 2:0. Svaka čast, drugi su na tablici !
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX ned lis 04, 2009 10:49 am

izgleda da su se malo popravili. vidim puno golova juce i u Os

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty889 / 999889 / 999Hrvatska nogometna liga - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ive ned lis 04, 2009 11:00 am

Da, 4:2 pobjeda Osijeka. Gledao sam malo i tu utakmicu, obrana kao da nije bilo, moglo je tu past još golova dosta... ali mislim da će Osijek za ozbiljnije utakmice ipak morat igrat na malo drugačiji način...
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive uto lis 06, 2009 8:10 am

1. HNL: 28 igrača s maksimalnom minutažom u igri

Prema službenim zapisnicima utakmica T-Com Prve HNL u prvih 10 kola ovogodišnjeg prvenstva, 28 igrača odigralo je svih 900 minuta od kojih čak 10 vratara.

Jedino NK Zagreb nema niti jednog igrača kojeg treneri nisu mijenjali u 10 odigranih prvenstvenih utakmica dok je sedam klubova ostalo samo na po jednom igraču sa odigranom maksimalno mogućom minutažom: Dinamo (Mario Mandžukić), Hajduk (Danijel Subašić), Inter-Zaprešić (Tomislav Šarić), Karlovac (Hrvoje Sunara), Rijeka (Fausto Budicin), Šibenik (Goran Blažević) i Zadar (Antonijo Ježina). Tri kluba imaju po dva do sada nezamjenjiva igrača: Croatia Sesvete (Ivan Radoš i Saša Mus), Međimurje (Mario Darmopil i Daniel Georgijevski) i Slaven Belupo (Silvio Rodić i Kaja Rogulj).

Preostalih 15 igrača koji su odigrali sve prvenstvene utakmice u cijelosti ravnopravno su se rasporedili u pet klubova: Cibalia (Josip Milardović, Mario Lučić i Marijan Antolović), Istra 1961 (Hasan Kacić, Asim Šehić i Robert Lisjak), Lokomotiva (Željko Sopić, Nino Bule i Matej Bagarić), Osijek (Vedran Jugović, Ivan Kardum i Ivan Ibriks) te Varteks (Denis Krklec, Miljenko Mumlek i Nikola Tkalčić).
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive uto lis 06, 2009 8:14 am

Teška financijska situacija u Varteksu

Sinoć je u Varaždinu održana 4. sjednice Izvršnog odbora Nk Varteksa, gdje je odabran novi direktor kluba i gdje su govorilo o teškoj financijskoj situaciji.

"Financijska situacija u Klubu nije bolja, a zaposlenicima, radnoj zajednici, igračima i stručnome stožeru duguje tri mjesečne plaće", istaknuo je to predsjednik NK Varteksa Zlatko Horvat sinoć. "Nema obećanja bez pokrića", rekao je i nastavio kako će ova uprava realno do kraja godine osigurati još dvije plaće.

"Čekamo zimski prijelazni rok kada se nadamo da ćemo realizirati neke transfere kako bismo od dobivenog novca namirili sve dugove", zaključio je Horvat naglasivši kako je zaposlenike Kluba zamolio za strpljenje. Hoće li zamolba i činjenice da će u ovoj godini dobiti još samo plaće za srpanj i kolovoz biti dovoljni argumenti za 50-tak djelatnika kluba, trenera i igrača – pokazat će vrijeme.

Izvršni je odbor NK Varteksa na mjesto vršitelja dužnosti direktora Kluba od 15. listopada imenovao Gorana Jukića, zaslužnog sportskog djelatnika mlađe generacije i tajnika zajednice sportskih Udruga Grada Varaždina. Dosadašnji pak će direktor Branko Janžek, koji je unatrag četiri godine obnašao funkciju direktora Kluba, preuzeti funkciju tehničkog direktora NK Varteks.

Predsjedniku NK Varteks Zlatku Horvatu zasigurno nije ugodno biti čelnikom varaždinskog prvoligaša, obzirom da Klub zaposlenicima i igračima u ovom trenutku duguje tri plaće. Do kraja godine Horvat vjeruje kako će realno moći isplatiti još dvije plaće, dok će ostatak, kako je rekao, pokušati nadoknaditi prodajom igrača u zimskom prijelaznom roku.

Budući da je na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora Kluba bilo riječi o financijama, Horvat je rekao kako je Hajduk na temelju transfera Sačera Varteksu već trebao isplatiti 110 tisuća eura duga te da će splitskoj upravi dati rok od 7 dana da plate dug, u protivnom će slučaj proslijediti arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog Saveza. Varteksovi pak igrači danas u 14 sati putuju u Toplice Sveti Martin, gdje će boraviti do petka ujutro, kada odlaze u Beč gdje igraju prijateljsku trening utakmicu s Admirom.
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive pet lis 09, 2009 10:16 am

Karlovac: Rezultat na polusezoni odredit će smjer

Trećina sezone 1. Hrvatske nogometne lige je iza nas. Prilika je to za osvrt na dosadašnje nastupe 'nebesko-plavih' s Korane, ali i pogled na ono što slijedi.

Odlično, fantastično i iznad svih očekivanja – najkraći je sažetak prvih 10 kola tajnika kluba Nevena Šprajcera.

Ovi odlični rezultati ne donose pritisak na Upravu, naš budžet je unaprijed određen, a ako ostanemo ovako visoko, vjerujem da ćemo i dodatno nagraditi igrače.

- Uprava će o tome donijeti odluku na proljeće, ali mogućnost postoji i sigurno će izaći u vidu toga, pogotovo ako razgovaramo o Europi, sigurno će ići prema igračima s dodatnom nagradom, a ima i igrača koji već imaju ugovorene nagrade za neke rezultate i nastupe.
Stižu novi sponzori, a planove će odrediti rezultat na polusezoni

Klub je u pregovorima s nekim tvrtkama koje bi trebale donijeti značajniji financijski kolač jer, nažalost, napominje Šprajcer, još uvijek smo u situaciji da više trošimo nego prihodujemo.

- Mi imamo prihod od ulaznica i nešto sitno od marketinga, od prodaje suvenira, ali je niti 5% godišnjeg budžeta. Klub još nije prodao ni jednog igrača, nema svoje vlastite prihode, nema najam prostora, osim lokala, pa da nešto prihoduje.

Daljnji radovi na stadionu i oko njega trenutno nisu u planu, no velik dio budućih planova ovisit će o razultatu na polusezoni.

- Ovo je izvanredan rezultat! Pitanje je da li je on realan stvarnoj kvaliteti i mogućnostima kluba i momčadi. Imamo sad 5 superteških utakmica - može se desiti katastrofa, može biti i 5 pobjeda, može se desiti čudo... Prvo moramo sačekati da to završi, vidjeti plasman, gdje smo, što smo, što je realno. Da li je realno ići u Europu, da vidimo koji su to minimalni uvjeti da bismo igrali makar pretkola. Ako to možemo ispuniti, ako nisu veliki zahtjevi, onda ići na to. Ako to ne možemo nikako ispuniti, tada možda ići na pomlađivanje momčadi, nekim igračima se zahvaliti, neke prodati i stabilizirati i pripremati momčad za sezonu 2010/2011.

Žene i djeca na tribinama - znak sigurnosti i komfora

Zadovoljni smo posjetom na stadionu, ona je očekivano dobra i razmjerna rezultatima.

- Sad će biti sve teže. Ako zaredaju neuspjesi, doći ćemo na prazne tribine, nažalost. To je u sportu realnost.

Veseli nas sve veći broj žena i djece na stadionu. To je dokaz sigurnosti i određenog komfora na tribinama. Naš stadion nije velik, ali je prekrasan i težit ćemo tome da natkrijemo i zapadnu tribinu.

Uskoro u Karlovac stižu 'Hajduk' i 'Dinamo'. Klub će angažirati povećan broj redara za te dvije utakmice, a policija će sama procijeniti koje su joj snage potrebne. No, tvrdi Šprajcer, ne očekujemo probleme.

- Nadam se da ćemo 22.11., nakon utakmice s 'Dinamom', a 24.10 je i 'Hajduk', da ćemo se ponovo naći, moći podvući crtu i reći da je sve bilo u najboljem redu.

'U sportu je svaki dan dokazivanje'

Na pitanje je li, kako je ustvrdio trener Pamić, karlovačka publika premirna i ne prepoznaje trenutke kada treba ponijeti igrače, Šprajcer odgovara da je sve stvar kulture navijanja, koja se u Karlovcu tek treba razviti.

- Vjerujem da ćemo kroz koji mjesec, a sigurno kroz koju godinu, imati prave navijače na cijelom stadionu, koji će znati prepoznati kad je klubu najpotrebnija pomoć i tada iz igrača izvući onaj maksimum svojim bodrenjem, da bi došli do što povoljnijeg rezultata.

A o ponekad nerealnim očekivanjima karlovačke sportske javnosti Šprajcer kaže: Tako je to u sportu!

- U sportu, i onda kad si prvi, sljedeći dan od tebe svi očekuju da ponovo budeš prvi! Ako nisi prvi, svi će reći da nije dobro. Samo u sportu je svaki dan dokazivanje, svaki dan ispravljanje, svaki dan mora biti cilj samo vrh, vrh i vrh!

Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive pet lis 23, 2009 6:52 pm

HNL: Belupo petardom ispratio Inter

U prvom susretu 12. kola Prve HNL nogometaši Slaven Belupa su u Koprivnici pobijedili zaprešički Inter sa 5:2 te se tako bodovno izjednačili na četvrtom mjestu s Karlovcem.

Farmaceuti su odlično otvorili utakmicu i već u 6. minuti došli u vodstvo - 1:0. Ciszmadia je dugom loptom u kaznenom prostoru pronašao Delića, koji puca s deset metara i lopta se našla iza leđa mladog vratara Čovića. Nakon početnog vodstva domaćini nastavljaju s napadima i mreža Intera ponovo se zatresla u 12. minuti. Udarac iz kuta izveo je Šafarić, a Maras glavom s nekoliko metara kraj nemoćne obrane gostiju neobranjivo pogodio za 2:0.

Koprivničanci dominiraju travnjakom, dok Inter samo povremeno prelazi na njihovu polovicu i djeluje potpuno bezopasno sve do 26. minute kada je slobodni udarac s 25 metara izveo Grgurović i pogodio lijevi gornji kut vratara Rodića - 2:1.

Pogodak Zaprešićana iznenadio je domaćine, čije akcije više nisu bile tako protočne, tako da se do kraja poluvremena igralo bez ozbiljnijih prigoda za pogotke. U nastavk susreta Slaven Belupo je krenuo vrlo agresivno, imao dvije vrlo dobre prigode koje nisu iskoristili Poredski i Kokalović, ali se lopta ubrzo po treći put našla u mreži Čovića.

Posavec je u 57. minuti ušao umjesto Šafarića, i pet minuta kasnije iz slobodnog udarca sa 20 metara neobranjivo matirao vratara Zaprešićana. U 81. minuti u igru je nakon duže stanke zbog ozljede ušao najbolji koprivnički napadač Bojan Vručina i bilo mu je dovoljno pet minuta da postigne pogodak za 4:1 na asistenciju Posavca, koji je u 87. minuti srušen u kaznenom prostoru Intera i sudac Igor Križarić opravdano dosuđuje najstrožu kaznu koju je realizirao Vručina - 5:1.
Minutu kasnije Batarelo je smanjio na 5:2 i postavio konačni ishod susreta u kojem je postignuto sedam pogodaka, tako da su gledatelji zadovoljni napustili tribine koprivničkog stadiona.
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive ned lis 25, 2009 5:43 pm

Karlovac u orbiti: Igrali smo bunker, pa što?

Igor Pamić sinoć je porazio Edoarda Reju talijanskom taktikom. Iako mu je ovo, prema vlastitom priznanju, jedna od najvećih pobjeda u karijeri, radi se samo o dodatnoj potvrdi svega dobrog što je Pamić napravio otkako je preuzeo Karlovac u proljeće 2007. godine. Klub je tada bio na pragu ispadanja u četvrtu ligu...

"Znali smo da Hajduk ima iskusnog, mudrog učitelja koji poznaje taktiku.", komplimentirao je Reji nakon povijesne pobjede koju je Karlovcu dobnio Haris Redžepi.

"Da smo primili gol, možda se i ne bismo bi izvukli."

No, Karlovac je svoje pogodio, poletio na treće mjesto ljestvice, dok Hajdukovi fantazisti nisu pokazali ni znanje, ni pamet ni želju. Uskoro će se i strancu na Hajdukovoj klupi postaviti neka pitanja, do sada je plaćala samo momčad. No, kazne igračima nisu donijele preokret, Reja je nakon utakmice morao posegnuti za starom recepturom i istresti glasnice u karlovačoj svlačionici. Pamić, Redžepi, Karabatić - to su imena koja su zasjala više nego svi preplaćeni Hajdukovi "dijamanti" zajedno. Pa nek' se i igrao bunker, Pamić to ne skriva, već dodaje na konto svojoj taktičkoj pobjedi;

"Bila je to šahovska partija u kojoj smo čekali pravu šansu da zaskočimo jalove Hajdukovce. Ne stidimo se priznati da smo se orijentirali na obranu i da je primaran cilj bio onemogućiti Hajdukove igrače. Što smo se više branili, naši su napadi bili okomitiji i opasniji. Iskoristili smo našu šansu. Remi bi također bio dobar rezultat, ali kako ne uzeti ponuđeno?", slavio je Pamić, za kojeg Hajduk bez obzira na slabe rezultate, predstavlja mjerilo kvalitete.

Ne želi da činjenica što Hajduk "krizira" umanji vrijednost pobjede grada na četiri rijeke.
"Hajduk uopće nema slabije igrače od Dinama. Radi se o momčadi s prokušanim imenima koja su značajna za našu scenu..."
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive uto lis 27, 2009 3:42 pm

HAJDUK i DINAMO 55. put u "HNL-u"

Derbi utakmica 13. kola ovogodišnjeg prvenstva T-Com Prve HNL između HAJDUKA i DINAMA koja se igra u subotu, 31. listopada u Splitu je 55. susret ovih klubova u 19 godina "HNL-a". U dosadašnje 54. utakmice Dinamo je pobijedio 23 puta, Hajduk ima 19 pobjeda, dok je 12 derbija završilo neodlučeno. Nogometaši Dinama bili su i nešto efikasniji jer su se od ukupno 130 postignutih zgoditaka radovali 69 puta dok je nogometašima Hajduka to uspjelo 61 puta.

Najčešći rezultat u derbi-utakmicama Dinama i Hajduka bio je 1:0 ili 0:1, čak 15 puta, 11 puta 2:1 ili 1:2, šest puta 1:1, 5 puta 3:1, 4 puta 0:0, tri puta 2:0, po 2 puta 4:1, 3:0, 3:2 i 2:2 dok su po jednom ostvareni rezultati od 4:0 (1993./94. Dinamo-Hajduk) te 4:2 što je bio i najefikasniji susret odigran u prvenstvu 1993/94. (5. kolo, Hajduk-Dinamo 4:2).

U međusobnim susretima Dinama i Hajduka očito da važnu ulogu ima prednost domaćeg terena i podrška većeg broja navijača jer je do sada ostvareno samo 8 pobjeda na gostovanju i to sedam puta minimalnom razlikom (0:1 ili 1:2), a samo prošlogodišnji susret u Maksimiru uspio je dobiti Hajduk rezultatom 2:0. U pobjedama u gostima, oba kluba su izjednačena sa ostvarene po četiri pobjede.

Što mislite, tko će pobijediti ovaj put? Znamo da stanje na ljestvici i ne znači baš puno u ovakvim utakmicama.
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ive pet stu 06, 2009 10:10 am

Šibenik: Realnost, a ne hit sezone i slučajnost

Transparent s tim natpisom izvjesili su šibenski Funcuti na utakmici njihova kluba protiv Karlovca. I u pravu su šibenski navijači kada tvrde da njihova momčad nije hit sezone, da odlični rezultati koje ostvaruju nisu slučajni. Mnogo se toga moralo poklopiti da bi Šibenik imao ono što danas ima, a između ostalog to je odlična atmosfera u klubu, pravilna selekcija igrača, vrhunski trener i naravno, uprava, koja sve to kvalitetno prati.

Kad se šibenski prvoligaš nakon tri drugoligaške sezone 2006. vratio na prvoligašku scenu malo je tko mogao očekivati da će izrasti u konstantnu hrvatskog nogometa, klub koji zadnjih nekoliko sezona, unatoč skromnom proračunu i uvjetima koji baš i nisu na vrhunskoj razini (što se posebno odnosi na omladinski pogon) stalno stanuje pri vrhu ljestvice, a ove godine pogotovo. Rezultati koji se ostvaruju posljednjih nekoliko godina, s naglaskom na ovu godinu, nisu plod slučajnosti, već rezultat kvalitetnog rada Uprave kluba, odličnog izbora igrača, spoja mladosti i iskustva, te naravno odličnih trenera.

Nakon što je Ivan Pudar uveo Šibenčane u Prvu ligu, s vođenjem šibenskog kluba nastavio je i dalje. Igrali su tada Modri i napadački i atraktivno, gurali su odlično na ljestvici. Dres Šibenika nosili su tada i Rukavina, Kartelo, Gović, Čaval, Kulušić, Raič i brojni drugi. Zov Hajduka bio je prejak za Pudara koji je početkom travnja 2007. godine otišao u Hajduk, a njegovu je poziciju preuzeo dotadašnji pomoćnik Anel Karabeg. Sezona je završena na visokom četvrtom mjestu sa 14 pobjeda u 33 susreta.

Većina nositelja igre napustila je tada klub i činilo se da će Šibenik ponovno u borbu za ostanak u ligi. Angažiran je mirni i samozatajni, ali veliki radnik Ivica Kalinić, a baš tada u Šibenik je stigao i hrvatskoj javnosti do tada malo znani Ermin Zec kojega su Šibenčani preoteli Željezničaru. Da su sa Zecom pogodili u sridu nije uopće potrebno posebno naglašavati, a baš te sezone debitirao je i tada 16-godišnji Ademi, danas standardni prvotimac i kapetan momčadi. U svojoj prvoj sezoni na klupi Šibenik Kalinić je sa svojim igračima tek u posljednjim kolima osigurao ostanak u ligi.

BWIN.com: Dinamo 1.20 X 5.50 Šibenik 0.50Registracija

Ali već iduća sezona donijela je uzlet šibenskog nogometa. Ponovno je igrački kadar doživio znatne promjene, ali bez obzira na to dugo su Šibenčani bili i u mogućnosti da izbore Kup UEFA. Strah za protivničke obrane bio je napadački dvojac Rodić – Zec. Ovo ljeto ponovno je osam-devet prvotimaca napustilo Šubićevac, a stigli su neki novi, hrvatskoj javnosti uglavnom manje poznati igrači. Dovođenjem Zeca otkrili su Šibenčani BIH tržište na kojem mogu kupiti jeftino, ali što je još važnije i kvalitetno. Vratili su i dvojicu domaćih igrača, Stipu Bačelića-Grgića i Krešimira Makarina, pravu priliku su dobili domaći mladići Arijan Ademi i Zeni Husmani (vjerojatno bi i Hrvoje Spahija da nije imao problema s ozljedama).

Razlog dobrih igara Modrih bilo je i povjerenje treneru koji je u kontinuitetu radio više od dvije sezone. I pred početak ove sezone Kalinić je ponovno morao ispočetka. Ostala su tek dvojica standardnih prvotimaca iz prošle sezone (Blažević, Alispahić), Zec je bio na izlaznim vratima, ali na kraju je ipak ostao na Šubićevcu.

Ponovno se prognozirala borba za ostanak u ligi, ovoga puta u ligi 16. Kritiziralo se dovođenje igrača iz Bosne i Hercegovine smatrajući kako će mladi domaći igrači time biti zapostavljeni. Ali kako je vrijeme odmicalo Šibenik je igrao sve bolje i bolje, pa su i kritičari bili sve tiši. Činilo se da će nakon samo dva kola i odlaska Ivice Kalinića u Hajduk doći do pada, no, izbor Branka Karačića, nakon niza trenera sa splitskog područja, pokazao se, već sada, kao pun pogodak.

Napadački nogomet koji Karačić preferira igrači su vrlo brzo prihvatili, kao i publika koja je jedva dočekala ponovan povratak takvom načinu igre. Karačić se vrlo brzo odlučio za udarnu jedanaestoricu koja odlično djeluje na terenu. Od vratara Blaževića koji je sigurno jedan od trojice najboljih vratara u HNL-u, iskusne obrane u kojoj su stoperi Vidić i Budiša, odnosno na bolovima Medvid i Jurčević, do poletne i rastrčane vezne linije i napada koji su najmlađi dio momčad. Najstariji igrač ima tek 22 godine (Alispahić), a najmlađi 18 (Ademi).

No, razliku od nekih ranijih sezona Šibenik ima i kvalitetnu klupu. Izostanak nekog zbog ozljede/kartona nije više toliko vidljiv kao prije. Igrači s klupe vrlo kvalitetno nadomjeste prvotimce, a što je najvažnije ni rezultat ne trpi. A ono što je možda i glavna značajka ovosezonskog Šibenika je odlična atmosfera kako u svlačionici tako i u klubu.

Novca nikada nije bilo u izobilju u Šibeniku. Slično je i sada, ali nije u šoldima sve. Predsjednik šibenskog prvoligaša Goran Pauk na sve načine pokušava namaknuti sredstva za premije i plaće svojih igrača koji iz kola u kolo oduševljavaju ne samo šibensku, nego i hrvatsku javnost. Iako je uoči početka sezone glavni cilj bio osiguranje ostanka u ligi, odličnim rezultatima porasli su i apetiti, ali imperativa nema, naglašavaju u šibenskom prvoligašu.

Vjerojatno ni najveći optimisti nisu mogli očekivati da će Šibenik nakon 13. kola ove sezone biti na drugom mjestu. Ili što je još bolje da nakon idućeg kola eventualnim uspjehom u Zagrebu može zasjesti na prvo mjesto. Unatoč odličnim igrama i rezultatima koje ostvaruju Šibenčani su i dalje s obje noge čvrsto na zemlji. Euforije u klubu nema, ide se iz utakmice u utakmicu.

Trener Karačić spušta loptu na zemlju i uoči maksimirskog susreta. Poručuje da je Dinamo apsolutni favorit u Maksimiru, ali da posljednji rezultati Zagrepčana, odnosno odlična izdanja njegove momčadi daju mu za pravo da se nada da se u Maksimiru, gdje nikada nisu osvojili niti jednog boda u susretima s Dinamom, može suprotstaviti na kvalitetan način. Ukoliko Zagrepčani odigraju još jednu blijedu partiju, a Šibenik bude posebno nadahnut, ne bi bilo nemoguće da Šibenik po prvi put osvoji nešto na Maksimiru. Ali ne opterećuju se na Šubićevcu time, znaju da nemaju što izgubiti, a da su takvi vrlo opasni pokazali su i na Poljud prije 20-ak dana.

Euforija je zahvatila Krešimirov grad. Glavna tema svih razgovora su nogometaši, a glavno pitanje posljednjih dana ide li se u Zagreb. A na put se spremaju mnogi. Ne samo manja skupina Funcuta koja uvijek prati sva gostovanja svog kluba, već i daleko veća skupina ljudi. Najavljeno je već šest autobusa koji će put metropole, a mnogi će na put i osobnim automobilima. Utakmica za koju se živ, utakmica o kojoj će se, kako god završila, u Šibeniku sigurno još dugo pričati.

A do kada bi šibenska bajka mogla trajati? Pitanje na koje je teško dati odgovor. U prosincu će najbolji igrač Ermin Zec vjerojatno napustiti Šubićevac, ali imaju Šibenčani novog Zeca. Ovog ljeta doveli su Senida Kulačića, također iz BIH, od kojega se mnogo očekuje. Ima Karačić i još kvalitetnih napadača u kadru, premda će Zeca, kao najboljeg napadača lige, biti teško nadomjestiti. Ali s obzirom na potencijal momčadi i kvalitetu koju Šibenčani posjeduju plasman na kraju sezone trebao bi biti u gornjem dijelu ljestvice.

Plasman na kraju prvenstva trenutno ni najmanje ne brine Šibenčane. Sve je koncentrirano na maksimirski susret koji će, kako god završio, biti neiscrpna tema razgovora u sljedećim danima i mjesecima.

Eh kad bi bar uspjeli ostat neporaženi u Maksimiru, baš bi volio..
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

[Vrh]

- Similar topics

:: Sport :: Nogomet forum