Kako razvod roditelja utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
+5
Teo
Amyicha
tanuki
Neu
Žužika
9 posters
:: Društvo :: Ljubav i romantika :: Razvod
Stranica 1 / 1.
Kako razvod roditelja utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
svjedoci smo brojnih razvoda,,ali najviše me brine kako zapravo on utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
djeca pate,to je neupitno,,,ali kolike su dugoročne posljedice izazvane razvodom? prati li ih taj traumatični događaj cijeli život ili ipak prerastu to i izrastu u zdrave i normalne osobe?
jel razvod manje zlo od života s oba roditelja gdje je nasilje oblik ponašanja?
ima li ovdje tko da je dijete rastavljenih roditelja i kako je to utjecalo na njega kroz život?
djeca pate,to je neupitno,,,ali kolike su dugoročne posljedice izazvane razvodom? prati li ih taj traumatični događaj cijeli život ili ipak prerastu to i izrastu u zdrave i normalne osobe?
ima li ovdje tko da je dijete rastavljenih roditelja i kako je to utjecalo na njega kroz život?
Žužika- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 1085
Reputacija : 125
Godina imam : 45
Započeo/la tema :
Re: Kako razvod roditelja utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
Niakako, ako je dijete malo, ono će to podnijeti normalno, a ako je veliko, pa shvatit će da nije brak funkcionirao i prihvatiti tu odluku roditelja.
Zašto bi netko ostao u lošem braku, time ne da sam pati, već i dijete pati gledajući svađe.
Razvod je savršen izlaz iz lošeg braka i svakako hrabar potez hvale vrijedan.
Zašto bi netko ostao u lošem braku, time ne da sam pati, već i dijete pati gledajući svađe.
Razvod je savršen izlaz iz lošeg braka i svakako hrabar potez hvale vrijedan.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ne znam,ja sam se oženio zbog prvog djeteta i razveo se nakon 4 godine i drugog djeteta!
imam taj osječaj krivnje da nisam bio dobar roditelj, ali nema veze ti moji klinci su danas odrasli ljudis kojima se ponosim i nema veze kada me sutra više nće biti
imam taj osječaj krivnje da nisam bio dobar roditelj, ali nema veze ti moji klinci su danas odrasli ljudis kojima se ponosim i nema veze kada me sutra više nće biti
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
vjerujem da razvod utječe na djete, ali sva ta djeca uspiju izrasti u normalne osobe, čak normalnije i bolje od onih koji imaju oba roditelja. jer ipak ta djeca svašta prođu kroz život i svašta vide i čuju, te nemaju dovoljno ljubavi oba roditelja, jer budimo realni, kada se ljudi rastaju vjerovatno im nije do ničega, kasnije neki nađu nekog novog, djetetu to možda i ne paše, ali moraju se pomiriti s činjenicom kakva je i biti dovoljno jaki. nisam bila u situaciji to preživjeti, i nadam se da će tako i ostati, iskreno ja nikada to ne bih mogla tako primiti lako, i nikada ne bih mogla život zamisliti takvim, toliko jaka osoba nisam.
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Za dijete razvod može biti velik stres i da djete kasnije posjećuje psihologa jer roditelji mi nisu u stanju objasniti zašto su se razveli i sl. Osobno znam za takav primjer.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Mislim da sve ovisi u kakvim odnosima ostanu roditelji nakon razvoda. Razvod ne mora biti nužno trauma za dijete. Ima dosta parova koji radi prirode posla žive odvojeno i o djeci brine samo jedan partner koji s njima provodi i većinu vremena, pa su djeca više vezana za njega.
Isto mi se čini i sa razvodom. Ukoliko roditelji se ne ponašaju ko pas i mačka, dijete ne bi trebalo previše snažno osjećati tu rastavu kao nešto jako loše.
Isto mi se čini i sa razvodom. Ukoliko roditelji se ne ponašaju ko pas i mačka, dijete ne bi trebalo previše snažno osjećati tu rastavu kao nešto jako loše.
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
Naravno zašto bi netko ostao u lošem braku. Roditelji koji se svađaju ako već moraju zbog nesuglasiac u braku onad svakako to ne bi trebali činiti pred djecom ukoliko im je stalo da djeca nemaju trume.neu je napisao/la:Zašto bi netko ostao u lošem braku, time ne da sam pati, već i dijete pati gledajući svađe.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Žužika je napisao/la:svjedoci smo brojnih razvoda,,ali najviše me brine kako zapravo on utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
Mislim da svakako utječe, ali naime pitanje je isto koliko imaju godina djeca. Nisam siguran u kojim godinama su roditelji najpotrebniji djeci. Ako su djeca već starija, lakše će podnijeti to. Ili pak ona malena koja još nemaju pojma di su...
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Žužika je napisao/la:svjedoci smo brojnih razvoda,,ali najviše me brine kako zapravo on utječe na razvoj djeteta i njegovu budućnost?
moji roditelji su se rastavili dok sam imao 4-5 godina i to mi je dosta sjebalo psihu pošto nisu bili ljudi već monstrumi koji su svoju netrpeljivost jedno prema drugom nisu mogli nadvladati zbog dobrobiti dijeteta već im je dijete bilo objekt i instrument osvete a bili su emocialno nezreli i s ograničenom empatijom i potrebom da shvate potrebe i želje dijeteta iako mi materijalno u djetinjstvu ništa nije falilo dosta sam za ljepoga zakinut.
dijete kao dijete uvijek roditeljima oporašta i time gubi samopouzdanje i teško se zauzima za sebe pošto su mu uvijek na umu potrebe da se svidi roditeljima.
to je bilo naročito u mom slučaju gdje su se roditelji ponovo preudali i preoženili ali su i dalje vodili nesređene nesretne živote.
u svakom slučaju je bolje po zdravlje dijeteta rastaviti se nego da dijete bude svjedok nasilja.
odrastao čovjek zalječi rane ali ožiljci su tu....
igor malteze- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.11.2013
Broj postova : 1413
Reputacija : 74
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
@igore,žao mi je što si to prošao
teško je svakako,živjeti nesređeno i razvesti se,ali ipak i dalje mislim da sam izabrala manje zlo...jako je važno da se bivši supružnici ne prepucavaju preko djece i da je to uvjet da u budućnosti nemaju takve traume kao što si ti imao...
činim sve da se to ne događa,izbjegavam konflikte,djeci govorim o ocu pozitivno koliko god je to moguće ili ne,tu sam da mu budu blizu i da mogu kad god žele otići k njemu,spavati kod njega bez obzira na sudsku presudu,,,i nikad im nisam ni u jednom trenutku branila nešto u vezi s njim,čak ni kad smo bili u tijeku razvoda jer tada se najmanje gleda na djecu a najviše na to kako napakostiti jedno drugome..
koliko mogu vidjeti kroz njihovo ponašanje i razgovor,mogu zaključiti da im stvarno ne fali jer su tamo kad god požele i koliko god imaju želje ostati...
teško je svakako,živjeti nesređeno i razvesti se,ali ipak i dalje mislim da sam izabrala manje zlo...jako je važno da se bivši supružnici ne prepucavaju preko djece i da je to uvjet da u budućnosti nemaju takve traume kao što si ti imao...
činim sve da se to ne događa,izbjegavam konflikte,djeci govorim o ocu pozitivno koliko god je to moguće ili ne,tu sam da mu budu blizu i da mogu kad god žele otići k njemu,spavati kod njega bez obzira na sudsku presudu,,,i nikad im nisam ni u jednom trenutku branila nešto u vezi s njim,čak ni kad smo bili u tijeku razvoda jer tada se najmanje gleda na djecu a najviše na to kako napakostiti jedno drugome..
koliko mogu vidjeti kroz njihovo ponašanje i razgovor,mogu zaključiti da im stvarno ne fali jer su tamo kad god požele i koliko god imaju želje ostati...
Žužika- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 1085
Reputacija : 125
Godina imam : 45
Započeo/la tema :
Kao sto su rekli neu i igor malteze, a s obzirom da pitas u slucaju gdje je nasilje prisutno definitivno bolje razvod.Žužika je napisao/la:
Moji roditelji su se rastali, tata je volio popit, a policija je bila cest gost u obiteljskoj kuci. Ne bih znao reci kako je to utjecalo na nas ... eto recimo otac mi je bio "uzor" sto ne biti u mnogim stvarima, sto ne postati, sto ne ciniti i tako.
silent- Nevina dušica
- Registriran/a : 03.07.2009
Broj postova : 90
Reputacija : 69
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Similar topics
» Obveze roditelja nakon rodjenja djeteta
» Kako bi podnjeli smrt roditelja,za one koji su to doživili-kako ste podnjeli
» ORaH - Održivi razvoj Hrvatske
» Što učiniti kada partner zatraži razvod?
» Kada ste saznali spol djeteta?
» Kako bi podnjeli smrt roditelja,za one koji su to doživili-kako ste podnjeli
» ORaH - Održivi razvoj Hrvatske
» Što učiniti kada partner zatraži razvod?
» Kada ste saznali spol djeteta?
:: Društvo :: Ljubav i romantika :: Razvod
Stranica 1 / 1.