Koliko ste bankovnih kredita dosad podigli ?
+4
FALKON 2
rider331
Neu
Chulpan
8 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kakve ste bankovne kredite dosad podigli ? ** visestruki izbor **
Kakvih, i po kakvim uvjetima (valuta, kamatne stope, duljina otplate,rate/anuiteti etc)
Smatrate li vam je to bilo dobar ili los potez ?
Sto ste iz toga naucili ?
Kakvih, i po kakvim uvjetima (valuta, kamatne stope, duljina otplate,rate/anuiteti etc)
Smatrate li vam je to bilo dobar ili los potez ?
Sto ste iz toga naucili ?
Gost- Gost
Re: Koliko ste bankovnih kredita dosad podigli ?
Nijedan. Krediti su nuzno zlo, izbjegavamo ih.
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Svaka čast za teme, bravo" Tako treba!
Nisam niti jedan kredit do sada imala, hvala Bogu, premlada sam da bi bila do grla u kreditima.
Nisam niti jedan kredit do sada imala, hvala Bogu, premlada sam da bi bila do grla u kreditima.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
A nisi premlada za kredit, nisi
Moj prvi kredit je bio za auto, po jako nepovoljnim uvjetima za danasnje prilike, a imao sam 22-23 godine .
Moj prvi kredit je bio za auto, po jako nepovoljnim uvjetima za danasnje prilike, a imao sam 22-23 godine .
Gost- Gost
Ja sam imao dva do sada.. Mali iznosi na kratko razdoblje... većinom nenamjenski i sa najvećom kamatom...
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Započeo/la tema :
Sitno
Ja sam imao 4 auto kredita, 2 nekretninska, 2 nenamjenska, u rasponu od kratkoročnih do dugoročnih
Ja sam imao 4 auto kredita, 2 nekretninska, 2 nenamjenska, u rasponu od kratkoročnih do dugoročnih
Gost- Gost
Ti si kreditno sposoban Kirk...
Započeo/la tema :
Dobro da je tako... jer kako bi oni koji nisu kreditno sposobni onda vratili kredite? Nikada
Započeo/la tema :
Svi oni kojima banka oduzme auto,stan,kuću ili firmu su odreda nekad bili kreditno sposobni.....
Gost- Gost
Pa da tako je.. jer ne bi ga ni mogli dignuti da nisu kreditno sposobni. Ljudima propadne biznis ili izgube posao a kredit se treba vratiti.. Pa kamata počne rasti i tako.. nije lako... kad dođu problemi.
Nije kredit za svakoga.
Nije kredit za svakoga.
Započeo/la tema :
Ima jedna lijepa izreka, da je kredit poluga.
Polugom mozes uraditi dvije stvari - dici ono sto inace ne bi mogao,
ili se lupiti po glavi i gadno ozlijediti.
E sad....
E sad....
Gost- Gost
Do sada podigao dva kredita za traktore,jedan za auto i dva namjenska ...
otplatio jedan za traktor,jedan za auto i jedan namjenski,
prvi za traktor mi je bio preko neke banke iz Graza i kamata 7.9% promjenjiva, anuiteti u eurima, ali tu nijebilo problema, za auto je bilo u CHF, ali i to je prošlo, prvi namjenski u kunama i kamata 10%, stim da sam ga mogao zatvoriti i nakon mjesec dana tako da bi me kamata koštala svega 550 kn na 70 000 kn, drugi za traktor 5.49% kamata fiksna i anuiteti u eurima ... namjenski drugi 7.9% kamata i mogu ga zatvoriti kad god poželim ili najkasnije u roku godine dana ...
otplatio jedan za traktor,jedan za auto i jedan namjenski,
prvi za traktor mi je bio preko neke banke iz Graza i kamata 7.9% promjenjiva, anuiteti u eurima, ali tu nijebilo problema, za auto je bilo u CHF, ali i to je prošlo, prvi namjenski u kunama i kamata 10%, stim da sam ga mogao zatvoriti i nakon mjesec dana tako da bi me kamata koštala svega 550 kn na 70 000 kn, drugi za traktor 5.49% kamata fiksna i anuiteti u eurima ... namjenski drugi 7.9% kamata i mogu ga zatvoriti kad god poželim ili najkasnije u roku godine dana ...
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
I jesi zadovoljan svojim iskustvom, da li ti je drago ili krivo sto si ih koristio ?
Gost- Gost
U biti zadovoljan sam, jer ne ulazim u to bez razloga ...
Danas u poljoprivedi se jako teško mogu skupiti novci za obnovu mehanizacije,ili bilo koju drugu investiciju ... znači moraš dobro razmisliti i ići na ono što znaš da ćeš moći otplatiti , znači predviditi sve moguće padove ali da ti padovi u financijskom smislu ne utječu na otplaterata kredita.
Danas u poljoprivedi se jako teško mogu skupiti novci za obnovu mehanizacije,ili bilo koju drugu investiciju ... znači moraš dobro razmisliti i ići na ono što znaš da ćeš moći otplatiti , znači predviditi sve moguće padove ali da ti padovi u financijskom smislu ne utječu na otplaterata kredita.
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Znaci tebi je kreditna poluga bila alat, kojim si podigao ono sto inace nisi mogao ?
Svaka cast, o tome i ja trubim, kredit moze biti dobar posao i za banku i za stranku.
Svaka cast, o tome i ja trubim, kredit moze biti dobar posao i za banku i za stranku.
Gost- Gost
Upravo tako, ne ulazim u kredite da bi išao na more ili skijanje, ili nešta slično ...
jednostavno dižem kredit da bi unaprijedio svoj posao,da bi si olakšao isti ili ga proširio ... svaki moj kredit je uvijek namjenski trošen, kadase podiže zna se točno za što se podiže i u istom, trenutku se i troši na planiranu investiciju ...
jednostavno dižem kredit da bi unaprijedio svoj posao,da bi si olakšao isti ili ga proširio ... svaki moj kredit je uvijek namjenski trošen, kadase podiže zna se točno za što se podiže i u istom, trenutku se i troši na planiranu investiciju ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
slažem se sa ovim, ja sam imao tri do sada, prvi me malo opizdio po tintari, drugi mi je malo pomogo, ali me treći zveknuo toliko da mi se još uvijek vrti u glavuši...malo je nemar kriv ali malo više bad luck..jebat ga, jedino sam naučio da mislim da više nikad ga neću tražiti i dizati.Kapetan Kirk je napisao/la:Ima jedna lijepa izreka, da je kredit poluga.
E sad....
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Bitna je likvidnost, namjenska potrosnja sredstava i redovno podmirenje kreditnih obveza.
Osobno nekad namjerno biram kreditiranje vece od nuzno potrebnog da odredenu svotu imam za rezervu ako zapne, a osobni proracun vodim na rok od 2 godine unaprijed
Osobno nekad namjerno biram kreditiranje vece od nuzno potrebnog da odredenu svotu imam za rezervu ako zapne, a osobni proracun vodim na rok od 2 godine unaprijed
Gost- Gost
Nisam dosad nijedan ali sve su prilike da će uskoro pasti i prvi...
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Kad se baš budem spremao dignuti naravno da ću vidjeti sve mogućnosti, neće nitko mene zajebati
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Tako je, sve dobro pogledati da znas sto ocekivati, od valutne klauzule do eventualne promjene kamatne stope....
Mali savjet : ne dizi kredit cija je rata veca od onoga sto sad redovno stedis!
Gost- Gost
Kapetan Kirk je napisao/la:Tako je, sve dobro pogledati da znas sto ocekivati, od valutne klauzule do eventualne promjene kamatne stope....
Upravo tako, neračunati u lipu koliko možeš plaćati i koliko brzo to možeš riješiti, nego uvijek ideš na soluciju da ti rata ne prelazi 50% sigurnih primanja (to je maksimalno dozvoljeno), naravno i to zavisi od primanja, jer nije isto ako su primanja 2.500 kn ili 10.000 kn mjesečno.
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
nikad niti jedan kredit nisam uzimao. A niti ne planiram.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Znate li računati kamate kredita ili nekog duga godišnje?
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Koliko često rušite ili vam se sruši sistem? Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
» Koliko ste platili komp i koliko je star
» Koliko RAM-a imate
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Koliko često rušite ili vam se sruši sistem? Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
» Koliko ste platili komp i koliko je star
» Koliko RAM-a imate
Stranica 1 / 2.