Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje

+3
Lojze
Hunnerkongen
evitaa
7 posters

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty Re: Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje

Postaj by Gost pet stu 22, 2013 6:16 pm

Svaka cast Histrione, ti vidis i sto je i sto nije na fotografiji smajlić

Edita, lijepa ti je fotka, jos je samo jedna mana : ravnina krova i ravnina mora nisu paralelne, to moze rijesiti samo kut snimanja...
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty Re: Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje

Postaj by evitaa pet stu 22, 2013 7:09 pm

To rjesavamo drugo ljeto....Very Happy 
evitaa
evitaa
Simpica pipica
Simpica pipica

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet stu 22, 2013 7:14 pm

Moze kao 
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen pet stu 22, 2013 7:36 pm

Kapetan Kirk je napisao/la:@Neu

To nije brisanje u pravom smislu rijeci, vec prebojavanje boji najslicnijoj boji iza predmeta kojeg zelis eliminirati

@Histrion
Glede Hunove slike - to mi je tek jedan od prvih pokusaja...malo je cropana,promjenjeno nebo,jer je na originlu spaljeno i maknuto par biljcica s dna....
Moj je moto da je slika savršena sa svim svojim nesavršenostima, a biljčice s dna su možda moj autorski ''potpis''.

Sviđa mi se kako si ''sredio'' sliku, mada mi se ne sviđa nebo. Djeluje previše umjetno. Jedino da se išlo na pojačavanje oblaka koji mi se jedva vide jer je sunce bilo prejako.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty39 / 99939 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet stu 22, 2013 7:43 pm

Da nebo je potpuno umjetno, jer originalno sam pokusao izvuci, ali je bilo previse spaljeno...

Kad se gleda PS fotografija, nema logike - refleksija oblaka u jezeru,a oblaka nigdje smajlić
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen pet stu 22, 2013 7:46 pm

Wink 
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty39 / 99939 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub stu 23, 2013 11:31 am

Photoshop je samo  alat za obradu  fotografije kao  što je nekada bio  fotolaboratorij,  jedino nam pruža  mogučnost da se nešto za što se  trebalo  mučiti satima i danima,  sada može napraviti u  minutama!

zato  ps   za početak preporučam  u malim  dozama,  dakle   cropanje, blaga igra sa kontrastima i  micanje  suvišnih  detalja, koje  se nije moglo maknuti u  tijeku  fotografiranja!
virtuozi  u  fotshopu ne skrivaju svoju  obradu, pa tako nastaju  fantastična  djela,  od  vrhunskih  reklama do  fenomenalnih karikatura poput phkarikaturiste s.marekovicha:

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 39h5
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub stu 23, 2013 1:19 pm

Neću stavljati orginale jer autor  zna  kako izgledaju,  ali evo ove  fotke su me natjerale  da  napravim  kadrove  koji su  daleko  bolji  nego  što ih je  autor pretstavio:

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 3cc2

izuzetno dobro zapažen motiv i kreativno korišten veliki odvor blende da bi drugi plan bio neoštar, međutim na slici je ostavljen preveliki prostor nezanimljivoj strukturi drveta na desnoj strani, pa predlažem ovakav rez!
s obzirom da je zapaženi motiv statičan, autor je lako mogao premjestiti taj hrđavi rajnedl u gornji dio slike i iz višeg kuta snimati kadar, pa bi dobili dijagonalu kompozicije i bolju dinamiku!

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 7jj2

ova slika zbog atraktivnog motiva je dojmljiva sama po sebi, ali zašto kver format kad hoh format naglašuje sam motiv, jer motiv je bitan a ne pozadina Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned stu 24, 2013 11:27 pm

Da, uistinu je ovako ljepse, jedino se kod druge slike itekako vidi nedovoljna rezolucija smajlić

Nego, nazad na temu

Original
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 O57i

PS
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 W8hg

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Q197

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Spw4
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen pet stu 29, 2013 8:31 pm

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Wqdkk80ufn32d3x3vde7

Pošto mi se histrionova slika jako sviđa, odlućio sam ju malo uljepšati. (nadam se da sam uspio)

Kontrast 25

Brightness -6
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet stu 29, 2013 8:33 pm

hahahhaham kaže huner uljepšati

ovdje slike dođu u salon ljepote smajlić

hahah a:) baš simpatično

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen pet stu 29, 2013 8:35 pm

No dobro, pojačao sam intenzitet boja. Razz
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by histrion pet stu 29, 2013 8:37 pm

Hunnerkongen je napisao/la:No dobro, pojačao sam intenzitet boja. Razz
Hvala.
Ovo sam shvatio kao dvostruki kompliment.

Ali kao što rekoh ... ja PS ne koristim (osim u iznimnim slučajevima).
Što ispadne - ispadne.
histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen pet stu 29, 2013 8:41 pm

Ne koristim niti ja. Wink

Samo obični online editor da si istaknem boje.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 03, 2013 7:35 pm

@Neu

Tvoj original

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Srlm

10 minuta u PSu

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 0g9v
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Lojze uto pro 03, 2013 7:37 pm

Ljepši mi je original, obrada tukne na kičasto.

Lojze
Trajno baniran/a

Registriran/a : 25.11.2013
Broj postova : 201
Reputacija Reputacija : 3
Godina imam : 44
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen uto pro 03, 2013 7:51 pm

Zalazak je uvijek uzbudljiva scena za slikanje. Prvenstveno zbog kolorita i oblaka koji se nađu na putu. Znao sam stajati po sat i po prateći cijeli zalazak i čekajući onaj mali trenutak kad je sve bilo na vrhuncu da se ulovi 4-5 dobrih fotki.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 03, 2013 7:55 pm

Kako ti se cini razlika izmedu originala i PSa ?
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Lojze uto pro 03, 2013 7:57 pm

Njezino tmurno, dramatsko nebo u prvom planu bespotrebno si prošarao kičastom narančastom.

Lojze
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto pro 03, 2013 8:02 pm

Kapetan Kirk je napisao/la:Kako ti se cini razlika izmedu originala i PSa ?
koliko ja vidim nisi napravio nikakvu bitnu intervenciju osim što si obrisao par grančica koje stvarno upropaštavaju motiv,,

i sad recimo tko može znati dali si ti koristo PS kad prijaviš takvu fotku?
neu kaže da će to zabraniti, a mene zanima kako će znati Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 03, 2013 8:12 pm

Tako je Tanuki ,lagani crop,malo pojacan kontrast i brisanje par grancica

Original

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Srlm

Brisane grane

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Vyiv

Brisane grane + crop

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Q3tb

Brisane grane + crop + mrvicu pojacan kontrast

Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 4frw

U sva 3 slucaja motiv je isti.....
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Lojze uto pro 03, 2013 8:18 pm

Da nisi pustio narančastu sve bi bilo OK.

Lojze
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto pro 03, 2013 8:20 pm

crop mi se ne sviđa ali brisanje grane je dobro

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 03, 2013 8:25 pm

Eto, to je poanta - mali zahvati ne mijenjaju smisao slike,
ali je mogu poboljsati .

Definitivno,uporaba PSa nije varanje, vec samo alat obrade.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun uto pro 03, 2013 8:28 pm

E vidite, ja upravo pričam o tome. Kako je prirodno, originalno, tako neka i bude. Ja sam dobio primjedbu na moju sliku koju sam mogao obraditi, ali to više nije to. Vrijedan je samo trud koji uložiš da dobiješ što ljepšu sliku u originalu. Ovako možeš ako se potrudiš od 10 slika slikanih na različitim krajevima svijeta napraviti jednu super zanimljivu umjetničku, ali, po mojem, bez ikakve vrijednosti, bez obzira koliko se vremena i truda uložilo u prepravljanje i dotjerivanje. To je onda već umjetno, a ne prirodno.

Zadnja promjena: zbracun; uto pro 03, 2013 8:30 pm; ukupno mijenjano 1 put.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty3 / 9993 / 999Fotografije - kako bi mozda mogle biti bolje  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics