Kontradiktorne stvari u Bibliji
+4
Teo
fosforica
zbracun
Neu
8 posters
Stranica 1 / 1.
Kontradiktorne stvari u Bibliji
Kontradiktorne stvari u Bibliji - da li mislite da Biblija sadrži kontradiktorne stvari, ako da, koje?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Kontradiktorne stvari u Bibliji
Da, sadrži dosta toga, ali to je sve jer se ne čita kako treba, sa posebnom pažnjom i razumjevanjem. Zbog toga bi trebalo obratiti pažnju više na bit same poruke, a ne tumačiti pojedine djelove kako kome paše.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:Da, sadrži dosta toga, ali to je sve jer se ne čita kako treba, sa posebnom pažnjom i razumjevanjem. Zbog toga bi trebalo obratiti pažnju više na bit same poruke, a ne tumačiti pojedine djelove kako kome paše.
Mda...posebna pažnja i jedna žlica vegete.
Nema nacina na koji biblijske besmislice mogu postati smislene.
Osim nasilnih nametanja ognjem i mačem..ali to je već viđeno.
Danas, kada ih vrijeme gazi...postaju tek matafore, punine praznine i tome sl.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
svašta, jedan pojam nema veze s drugim svatko normalan će to uočiti tko čita s razumjevanjem potpune tekstove
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
kako misliš da jedan pojam nema veze s drugim? mislim, jasno je da se radi o različitim kontekstima, ali mislim da to i nije ovdje važno, nego poruka.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:
... jedan pojam nema veze s drugim svatko normalan će to uočiti ...
A ti meni nenormalnom (jer to nisam uočio) objasni da i ja shvatim.
Matej citira Isusove riječi: ljubite neprijatelje ...
Luka citira Isusove riječi: moje neprijatelje pogubite pred mojim očima
Tko laže?
Matej ili Luka?
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Ma..sve ti je to isto. lj-UBI pa kako tko voli
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ma jesi uočio si siguran sam ako si pročito oba teksta u cjelini.histrion je napisao/la:
A ti meni nenormalnom (jer to nisam uočio) objasni da i ja shvatim.
Matej citira Isusove riječi: ljubite neprijatelje ...
Luka citira Isusove riječi: moje neprijatelje pogubite pred mojim očima
Tko laže?
Matej ili Luka?
Ne lažu ni Matej ni Luka jer se ne radi o istim tekstovima.
U Matejevom citatu se obraća Isus narodu i govori kako trebaju ljudi da ljube bližnjeg itd., a u Luki je priča za sebe nigdje se ne poziva narod na ubijanje to jedan drugi događaj.
Preporučam ti knjigu "Isusove usporedbe" od Ellen White ako ti nije jasno tamo je to lijepo objašnjeno sve usporedbe. Nemam namjeru držat propovjedi na forumu.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Koji je to dogadjaj?Teo je napisao/la:.., a u Luki je priča za sebe nigdje se ne poziva narod na ubijanje to jedan drugi događaj.
Preporučam ti knjigu "Isusove usporedbe" od Ellen White ako ti nije jasno tamo je to lijepo objašnjeno sve usporedbe. Nemam namjeru držat propovjedi na forumu.
Ne moras drzati propovjedi, samo napisi o cemu se radi.
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Buhaha...u jednom poučku je bilo bitno ljubiti, a u drugom ubiti.
Uostalom, sav trud ti pada u vodu kada znamo da je Isus za sve svoje neistomišljenike osigurao vječne muke u ognju. Toliko o ljubavi.
Uostalom, sav trud ti pada u vodu kada znamo da je Isus za sve svoje neistomišljenike osigurao vječne muke u ognju. Toliko o ljubavi.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
1. Vidio sam lice boga.
2. Nitko nije vidio lice boga.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Kontradikcije u Bibliji. Njih nekoliko :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
od vjernika se ne očekuje da čitaju bibju,
a biblija jest teška i dosadna literatura koju ni ja nikada ne bi pročitao da nisam bio u vojsci JNA kada sam imao višak vremena i mogučnost koncentracije!
pokušao sam pročitati i kuran kasnije, ali jednostavno nije bilo šanse!
biblija jest priručnik za popove, ali sama po sebi je totalno kontradiktorna i svaki vjernik koji je pročita, mora jednostavno po logici postati ateista
a biblija jest teška i dosadna literatura koju ni ja nikada ne bi pročitao da nisam bio u vojsci JNA kada sam imao višak vremena i mogučnost koncentracije!
pokušao sam pročitati i kuran kasnije, ali jednostavno nije bilo šanse!
biblija jest priručnik za popove, ali sama po sebi je totalno kontradiktorna i svaki vjernik koji je pročita, mora jednostavno po logici postati ateista
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Da, samo šteta što se mnogima ne da, već im je draže poslušati šortkat verzije klera, koji točno znaju što rade, kako rade i zašto rade.
Šteta.
Šteta.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
ma urnebes je 10 božjih zapovjedi u koje se kunu vjernici!
Započeo/la tema :
One su posebno iznenađenje za svakog tko je naučen da je to rođene etike i morala.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotnji.
Poštuj oca svoga i majku svoju, da imadneš dug život na zemlji koju ti dâ Jahve, Bog tvoj.
Ne ubij!
Ne učini preljuba!
Ne ukradi!
Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!
ovo je prevod sa hebrejskog,
pitanje je, ako je bog stvorio čovjeka, zašto su onda egipčani bili drugi ljudi?
a mogli bi se dodirnuti svake stavke tih zapovjedi,
ali nema smisla,
tko vjeruje, ne može ga se razuvjeriti, pa da mu na nos trljaš sve asurde religioznog učenja!
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotnji.
Poštuj oca svoga i majku svoju, da imadneš dug život na zemlji koju ti dâ Jahve, Bog tvoj.
Ne ubij!
Ne učini preljuba!
Ne ukradi!
Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!
ovo je prevod sa hebrejskog,
pitanje je, ako je bog stvorio čovjeka, zašto su onda egipčani bili drugi ljudi?
a mogli bi se dodirnuti svake stavke tih zapovjedi,
ali nema smisla,
tko vjeruje, ne može ga se razuvjeriti, pa da mu na nos trljaš sve asurde religioznog učenja!
Započeo/la tema :
To je samo jedna varijanta deset zapovijedi.
Ovo je druga:
1. Čuvaj se da ne praviš saveza sa stanovnicima zemlje u koju ideš; da ne budu zamkom u tvojoj sredini. (13) Nego porušite njihove žrtvenike, oborite njihove stupove, počupajte im ašere! (14) Jer ne smiješ se klanjati drugome bogu. TÓa Jahve - ime mu je Ljubomorni - Bog je ljubomoran.
2. (15) Ne pravi saveza sa stanovnicima one zemlje da te oni, kad se odaju bludnosti sa svojim bogovima i žrtve im budu prinosili, ne bi pozivali, a ti pristao da jedeš od prinesene žrtve; (16) da ne bi uzimao njihove djevojke za žene svojim sinovima, da one - odajući se bludništvu sa svojim bogovima - ne bi za sobom povele i tvoje sinove. (17) Ne pravi sebi livenih bogova!
3. (18) Drži Blagdan beskvasnoga kruha - jedući beskvasni kruh sedam dana, kako sam ti naredio - u određeno vrijeme u mjesecu Abibu, jer si u mjesecu Abibu izišao iz Egipta. (19)
4. Svako prvorođenče materinjega krila meni pripada: svako muško, svaki prvenac tvoga i sitnoga i krupnoga blaga. (20) Prvenca od magarice otkupi jednim grlom sitne stoke. Ako ga ne otkupiš, moraš mu šijom zavrnuti. A sve prvorođence od svojih sinova otkupljuj. Neka nitko preda me ne stupa praznih ruku!
5. (21) Šest dana radi, a sedmoga od poslova odustani, sve ako je u doba oranja ili u vrijeme žetve.
6. (22) Svetkuj Blagdan sedmica - prvine pšenične žetve - i Blagdan berbe na prekretu godine. (23)
7. Triput na godinu neka se svi muškarci pojave pred Gospodinom Jahvom, Bogom Izraelovim. (24) Jer ću protjerati narode ispred tebe i proširiti tvoje međe te nitko neće hlepiti za tvojom zemljom kad triput u godini budeš uzlazio da se pokažeš pred Jahvom, Bogom svojim.
8. (25) Od žrtve koju mi namjenjuješ ne prinosi krvi ni s čim ukvasanim; niti ostavljaj žrtve prinesene na blagdan Pashe da prenoći do jutra.
9. (26) U kuću Jahve, Boga svoga, donosi najbolje prvine plodova sa svoje zemlje.
10. Ne kuhaj kozleta u mlijeku njegove majke.
Koliko vjernika se pak drži ovih zapovijedi?
Ovo je druga:
1. Čuvaj se da ne praviš saveza sa stanovnicima zemlje u koju ideš; da ne budu zamkom u tvojoj sredini. (13) Nego porušite njihove žrtvenike, oborite njihove stupove, počupajte im ašere! (14) Jer ne smiješ se klanjati drugome bogu. TÓa Jahve - ime mu je Ljubomorni - Bog je ljubomoran.
2. (15) Ne pravi saveza sa stanovnicima one zemlje da te oni, kad se odaju bludnosti sa svojim bogovima i žrtve im budu prinosili, ne bi pozivali, a ti pristao da jedeš od prinesene žrtve; (16) da ne bi uzimao njihove djevojke za žene svojim sinovima, da one - odajući se bludništvu sa svojim bogovima - ne bi za sobom povele i tvoje sinove. (17) Ne pravi sebi livenih bogova!
3. (18) Drži Blagdan beskvasnoga kruha - jedući beskvasni kruh sedam dana, kako sam ti naredio - u određeno vrijeme u mjesecu Abibu, jer si u mjesecu Abibu izišao iz Egipta. (19)
4. Svako prvorođenče materinjega krila meni pripada: svako muško, svaki prvenac tvoga i sitnoga i krupnoga blaga. (20) Prvenca od magarice otkupi jednim grlom sitne stoke. Ako ga ne otkupiš, moraš mu šijom zavrnuti. A sve prvorođence od svojih sinova otkupljuj. Neka nitko preda me ne stupa praznih ruku!
5. (21) Šest dana radi, a sedmoga od poslova odustani, sve ako je u doba oranja ili u vrijeme žetve.
6. (22) Svetkuj Blagdan sedmica - prvine pšenične žetve - i Blagdan berbe na prekretu godine. (23)
7. Triput na godinu neka se svi muškarci pojave pred Gospodinom Jahvom, Bogom Izraelovim. (24) Jer ću protjerati narode ispred tebe i proširiti tvoje međe te nitko neće hlepiti za tvojom zemljom kad triput u godini budeš uzlazio da se pokažeš pred Jahvom, Bogom svojim.
8. (25) Od žrtve koju mi namjenjuješ ne prinosi krvi ni s čim ukvasanim; niti ostavljaj žrtve prinesene na blagdan Pashe da prenoći do jutra.
9. (26) U kuću Jahve, Boga svoga, donosi najbolje prvine plodova sa svoje zemlje.
10. Ne kuhaj kozleta u mlijeku njegove majke.
Koliko vjernika se pak drži ovih zapovijedi?
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
pa u svakom slučaju bez obzira na koju varijantu
10 božjih zapovjedi su nemoralni kodeks!
čudno je da vjernici još danas 10 božijih zapovjedi priznaju kao nekakvu moralnu kategoriju,
u bilo kojem obliku,
orginalnom ili prerađenom!
10 božjih zapovjedi su nemoralni kodeks!
čudno je da vjernici još danas 10 božijih zapovjedi priznaju kao nekakvu moralnu kategoriju,
u bilo kojem obliku,
orginalnom ili prerađenom!
Započeo/la tema :
Similar topics
» Šta mislite šta po bibliji simbolizira zmija iz Edenskog vrta
» Spominju li se u Bibliji vanzemaljci? Vjeruje li Crkva u NLO i postojanje vanzemaljaca?
» Izrada drvenih figura/stvari
» Stvari koje ne govorimo roditeljima
» Halloween kolekcija - stvari za prerušavanje
» Spominju li se u Bibliji vanzemaljci? Vjeruje li Crkva u NLO i postojanje vanzemaljaca?
» Izrada drvenih figura/stvari
» Stvari koje ne govorimo roditeljima
» Halloween kolekcija - stvari za prerušavanje
Stranica 1 / 1.