Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Veliki petak

+12
okasa
Love
Robot3
anita75
Stevo Largo
drGspot
Mass
Meggy !
tanuki
pustinja
scorpio57
Neu
16 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Veliki petak Empty Veliki petak

Postaj by Neu pet tra 06, 2012 7:08 am

Na Veliki petak sjećamo se Isusove smrti na križu. Danas je dan kada je za otkup svakog čovjeka svoj život Isus na križu predao. Na ovaj dan potpunog ljudskog pada i sramote u kojem je ova naša zemlja primila na sebe zločin ubojstva samoga Boga, prisjećamo se Isusova pribijanja, razapinjanja i smrti na križu. Danas nema svete mise na klasičan način, ali obredi Velikog petka su prebogati ganućem i ljepotom molitve za Crkvu i čitav svijet. Moleći, klanjajući se i ljubeći križ danas razmišljajmo o tome kako smo ubojstvom Sina Božjega ubili sami sebe, svoga Stvoritelja i vladara neba i zemlje. Isus koji je uzeo naše grijehe, patnju i smrt i svojom nas smrću toliko uzljubio, darovao nam otkupiteljski vječni život. Bio je na današnji dan najjadniji, najosamljeniji i najžalosniji čovjek ljudske povijesti. Čovjek-Bog jedini bez ljage grijeha raspet i umro na križu. Današnji dan nam je pokazao koliki je mrak ljudskog stvorenja u njegovoj duši i kolika može biti opakost ljudskih djela.
U tom mraku Velikoga petka, moleći i klanjajući se njegovu svetom križu osjetimo silnu utjehu i neka se na nas i u naše duše izliju i urežu njegove riječi "Oče oprosti im jer ne znaju što čine." (Lk 23,34). Ne može željeti oslobođenje od križa onaj tko je na osobit način izabran za križ. Sv. Edith Stein Izvor: kastav-crkva.com

Što vi mislite o velikom petku? O Isusovom razapinjanju na križ? Jel' to bilo neophodno?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty999 / 999999 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Veliki petak Empty Re: Veliki petak

Postaj by scorpio57 pet tra 06, 2012 11:10 am

Slava Velikom petku.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty65 / 99965 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet tra 06, 2012 12:01 pm

Tko je uopće nosio križ, jel isus, jel šimun jel zajedno, pa kad pročitaš samo 4 odobrena evanđelja više ništ nije jasno, ako dalje pročitaš neka druga dijela ispada da niti nije bio razapet na križu već obješen o drvo.
Nakon toga slije uskrs, uhvatimo se opet 4 odobrena evanđenja i pročitajmo dio oko uskrsa i pojavljivanja, kome se ukazao kada i gdje ?????????????
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty0 / 9990 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet tra 06, 2012 12:36 pm

pustinja je napisao/la:Tko je uopće nosio križ, jel isus, jel šimun jel zajedno, pa kad pročitaš samo 4 odobrena evanđelja više ništ nije jasno, ako dalje pročitaš neka druga dijela ispada da niti nije bio razapet na križu već obješen o drvo.
Nakon toga slije uskrs, uhvatimo se opet 4 odobrena evanđenja i pročitajmo dio oko uskrsa i pojavljivanja, kome se ukazao kada i gdje ?????????????
za početak+
ali htjeli ili ne mi smo nasljeđe krščanske kulture!
ja kao ateist već sam dobio stotinjak čestitaka,
i što reći nego i ja tebi- jebiga Very Happy
uopće nije bitno
, tradicija je tradicija ali vjerovanje je podareno većčini:
blago onima koji su siromašni duhom, jer njihovo je kraljevstvo nebesko! Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty700 / 999700 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Meggy ! pet tra 13, 2012 5:31 pm

pustinja je napisao/la:Tko je uopće nosio križ, jel isus, jel šimun jel zajedno, pa kad pročitaš samo 4 odobrena evanđelja više ništ nije jasno, ako dalje pročitaš neka druga dijela ispada da niti nije bio razapet na križu već obješen o drvo.

Sva četiri evanđelja se skladno nadopunjuju, ali ima i dosta ponavljanja bar u tri istovremeno.
Nije bitno koliko je tko od njih dvoje nosio sredstvo pogubljenja, bitan je čin koji je tamo izvršen.
I naravno da je bio obješen na drveni predmet smajlić ( stauros =grčki; crux = latinski)
Glagol stauroo Tnači ograditi kolcima;napraviti drvenu ogradu (palisadu ) - uspravni stup, kolac ili pilon kakav se koristi za temeljenje građevina.Riječ stauros prvenstveno se odnosi na uspravni kolac ili stup.
E sad, na čemu i kako je baš Isus pogubljen to su stalne polemike, jer su Rimljani u kratkom vremenskom periodu koristili slične oblike pogubljenja.

Što se tiče "petka", ja se pitam, ako je Isus trebao da bude tri dana i tri noći u grobu kao što je Jona bio u utrbi ribe,kada je točno pogubljen, koji dan, jer od petka do nedjelje ujutro kada se saznalo da je grob prazan nije prošlo tri dana i tri noći. Stim da imamo u vidu da je njihov dan bio lunarni od zalaska sunca do zalaska, teda je " ona subota ( sabat ) te godine bio dupli " veliki sabat.

....evo ako netko zna neka argumentira smajlić.......toliko !
Meggy !
Meggy !
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 21.12.2011
Broj postova : 446
Reputacija Reputacija : 62
Godina imam : 42
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pet tra 13, 2012 5:32 pm

Jedva čekam sljedeći veliki petak. Jao, baš sam uzbuđen, ne mogu dočekat
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty200 / 999200 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Postaj by drGspot pet oľu 29, 2013 11:03 am

...ha, nisam praktični vjernik, no poštujem izbor drugih i tradiciju...barem dok ne zadiru u Otvorenost i Slobodu drugog čovjeka...
...vidimo što nam se događa u Sj. Africi gdje religija ulazi Ustave, nakon što su se Arapska proljeća mahom pretvorila u radikalno islamistička i religioznost se zloupotrebljava u svrhu političke kontrole Slobode...
Kako, unutar rubnih područja znanosti, proučavam i religijsku mistiku, prilično me zaintrigiralo Marijino evanđelje i misterij Rennes-Le-Chateau-a...pa onda prigodni ulomak:

"...Kada je Marija to izgovorila, zašutjela je, jer Spasitelj više ništa nije rekao.

No, Andrija se obrati braći, govoreći: "Recite što (vam) drago o onome što je ispripovijedila. Osobno ne vjerujem da je Spasitelj to rekao. Jer, taj je nauk stran." Petar također progovori. Ispitivao ih je o Spasitelju: "Je li on doista razgovarao sa ženom, bez našega znanja (i) u tajnosti? Zar ćemo je poslušati? Zar ju je ljubio više od nas?"

Tada Marija zaplaka i reče Petru: "Petre, brate moj, ta što misliš? Misliš li da sam sve to u svome srcu zamislila, ili da lažem o Spasitelju?"

Levi se obrati Petru, govoreći: "Petre, uvijek si bio nagle naravi. Vidim da se prema ženi odnosiš kao prema neprijateljima. Ako ju je Spasitelj učinio dostojnom, zašto je onda odbacuješ? Sigurno je Spasitelj dobro poznaje. Zato ju je ljubio više nego nas. Neka nas bude stid, prigrlimo savršenoga čovjeka kao što nam je zapovijedio, i propovijedajmo evanđelje ne smišljajući nikakvih drugih pravila ni zakona uz one koje je ustanovio Spasitelj."

http://atlantidaforum.com/publikacije/Sveta-znanja-i-religije-GnozaEzoterija-i-dr/evanelje-po-mariji.html

drGspot
drGspot
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet oľu 29, 2013 11:06 am

pretpostavljam da je danas na meniju svima riba Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo pet oľu 29, 2013 11:18 am

neko će danas ostati gladan jer ne voli ribu plese
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Veliki petak Empty20 / 99920 / 999Veliki petak Empty

[Vrh] Go down

Postaj by anita75 pet oľu 29, 2013 11:27 am

na danasnji dan u 15 h Isus je umro razapet na krizu.razapeli su ga rimski vojnici izmanipulirani zidovskim svecenicima koji nisu podnosili isusa zbog dobrote te cuda koje je cinio.nakon sto je ozivio lazara svec.su odlucili da ne smije vise djelovati.
anita75
anita75
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 16.03.2011
Broj postova : 30
Reputacija Reputacija : 5
Godina imam : 124
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by anita75 pet oľu 29, 2013 11:33 am

mnogi kat.sveci su imali vidjena i diktate o isusovoj muci,smrti i Uskrsnucu.meni je najdraza marija valtorta a sve o njoj mozete naruciti od don bozidaram medveda u jelsi,o.hvar.021761251
anita75
anita75
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet oľu 29, 2013 11:36 am

anita75 je napisao/la:na danasnji dan u 15 h Isus je umro razapet na krizu.razapeli su ga rimski vojnici izmanipulirani zidovskim svecenicima koji nisu podnosili isusa zbog dobrote te cuda koje je cinio.nakon sto je ozivio lazara svec.su odlucili da ne smije vise djelovati.
kako na današnji dan kad je taj dan svake godine drugačiji ?
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by anita75 pet oľu 29, 2013 11:38 am

Isus je svu muku podnio za nas.dok su ga mucili izgovarao je imena svih ljudi covjecanstva.i ja po tom vidim da ne nitko nikad nece vise voljeti.
anita75
anita75
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Robot3 pet oľu 29, 2013 11:38 am

Da mi je znati kako ova osoba prije mene što je komentirala zna točno sat kada je Isus umro. To sigurno piše negdje, a to su točne informacije sto posto.
Pitanje je:"Što vi mislite o velikom petku? O Isusovom razapinjanju na križ? Jel' to bilo neophodno?"
Ovaj dan je kao i svaki drugi dan. Ako je Isus razapet na križu, da bi nas spasio od grijeha prilikom našeg rođenja, ja sam mu zahvalan, ali istodobno ideja da svi ljudi trebaju ispaštati jer su Eva i Adam zeznuli stvar, mi je nerazumna i glupa. Zašto da ljudi pri rođenju ispaštaju, a nisu ništa napravili?
Kome je šta mala beba napravila zlo?
Da li je to bilo neophodno? Ne znam da li je bilo neophodno ili nije, ali sve u svemu, nije pravedno ni prema nama ni prema Isusu da je umro radi nas.
Robot3
Robot3
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 06.12.2012
Broj postova : 200
Reputacija Reputacija : 56
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet oľu 29, 2013 11:52 am

anita75 je napisao/la:mnogi kat.sveci su imali vidjena i diktate o isusovoj muci,smrti i Uskrsnucu.meni je najdraza marija valtorta a sve o njoj mozete naruciti od don bozidaram medveda u jelsi,o.hvar.021761251
Možeš li nam ti ispričati o tom?

anita75 je napisao/la:Isus je svu muku podnio za nas.dok su ga mucili izgovarao je imena svih ljudi covjecanstva.i ja po tom vidim da ne nitko nikad nece vise voljeti.
Kako je znao sva naša imena, kako je stigao sva naša imena izgovoriti?

Robot3 je napisao/la:Da mi je znati kako ova osoba prije mene što je komentirala zna točno sat kada je Isus umro. To sigurno piše negdje, a to su točne informacije sto posto.
Pitanje je:"Što vi mislite o velikom petku? O Isusovom razapinjanju na križ? Jel' to bilo neophodno?"
Ovaj dan je kao i svaki drugi dan. Ako je Isus razapet na križu, da bi nas spasio od grijeha prilikom našeg rođenja, ja sam mu zahvalan, ali istodobno ideja da svi ljudi trebaju ispaštati jer su Eva i Adam zeznuli stvar, mi je nerazumna i glupa. Zašto da ljudi pri rođenju ispaštaju, a nisu ništa napravili?
Kome je šta mala beba napravila zlo?
Da li je to bilo neophodno? Ne znam da li je bilo neophodno ili nije, ali sve u svemu, nije pravedno ni prema nama ni prema Isusu da je umro radi nas.
I mene zanima kako se zna točan sat?!

Također sam zahvalna, ali zašto onda danas postoji grijeh, ako ga je on otkupio? Zašto ne živimo bez grijeha? Zar tako pokazujemo zahvalnost?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet oľu 29, 2013 11:59 am

pa eto netko mora biti suport, pa je tako izabran isus,
mada je ljudska svirepost neizmjerna, pa su mnogi ljudi izgubili život u strašnijim mukama od isusa, a u ime isusa, (progon vještica,križarski ratovi, osvajanje južne amerike...)
ali ako je taj dan posvećen miru i ljubavi pa makar i u ime nekavog zamišljenog lika i ja se pridružujem!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by anita75 pet oľu 29, 2013 12:01 pm

pisem prek moba.imam sve odgovore,al nemam baterije. a ni vremena.vi se izjasnjavajte a ja cu se javiti za koji dan.tocan sat isusove smrti pise u evandjelju.
anita75
anita75
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Robot3 pet oľu 29, 2013 12:05 pm

Neu je napisao/la:
Možeš li nam ti ispričati o tom?

Također sam zahvalna, ali zašto onda danas postoji grijeh, ako ga je on otkupio? Zašto ne živimo bez grijeha? Zar tako pokazujemo zahvalnost?
Mene zanima kako netko vjeruje u te gluposti o viđnjenjima itd.
Mene zanima magija i Sci fi, nisam zagrižen do ludila da izvodim rituale i slično, ali volio bi da postoji magija i da ju ja znam koristiti, ali da nekome to kažem, svi bi mi se skoro smijali, ali kada svečenik kaže da je imao viđenje, to odmah je istina, to je sto posto sigurno itd.
A zar su ljudi toliko praznoglavi, nerazumni i glupi da zaboravljaju da su ti isti svečenici, bili oni katolički, pravoslavni ili neki drugi učinili više zla nego neki diktatori i slični.
Da ne nabrajam sve, samo budem spomenuo da su žene spaljivali, ako se nebi htjela seksati s njima, proglasili bi ju vješticom i ajmo na lomaću s njom.
Druga glupost u katoličkoj Crkvi, koju su svečenici radili je bilo prodavanje oprosta grijeha. Ne samo da su time prekršili sve moguće moralne i etičke zakone, nego su samim time poticali na grijeh, te bogataše privilegirali. Primjerice, ako bi gladan čovjek ukrao jabuku, odsjekli bi mu ruku. Makar taj isti čovjek nemogao se zaposliti, nebi bilo bitno. Ali ako bi bogataš nekoga ubio, trebao je samo otići u Crkvu, da kupi oprost grijeha. Gdje je tu "Božja" pravda i ravnopravnost? Nema je, jer Crkvu kao Crkvu ne vodi Bog, nego ljudi, koji su jednako griješni kao i ostali ljudi, čak su neki i griješniji i napravili su više zla nego drugi.
Zahvalan sam što je Isus otkupio moj i tuđe grijeh, ali koji grijeh? Grijeh koji nisam ni počinio. Kako se onda takav grijeh uopče može otkupiti? Tako da to nema smisla. A i kao što je Neu navela, zašto onda ljudi ne žive bez grijeha? Odgovor je jednostavan, ljudi su zli, ne svi, ali svatko posjeduje određenu dozu "ZLA" u sebi, tako i svečenici. Ljudi su slabi, emotivni i nadasve sebićni. I to je uzrok zla, a posljedica su ubojstva, silovanja, zlostavljanja itd.
Robot3
Robot3
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet oľu 29, 2013 12:05 pm

anita75 je napisao/la:pisem prek moba.imam sve odgovore,al nemam baterije. a ni vremena.vi se izjasnjavajte a ja cu se javiti za koji dan.tocan sat isusove smrti pise u evandjelju.
da jak ti je dokaz Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet oľu 29, 2013 12:09 pm

Robot3 je napisao/la:Mene zanima kako netko vjeruje u te gluposti o viđnjenjima itd.
Vjeruje, jer kroz vjeru je lakše, lakše s eosjećaš ako vjeruješ u nešto.

Robot3 je napisao/la:Mene zanima magija i Sci fi, nisam zagrižen do ludila da izvodim rituale i slično, ali volio bi da postoji magija i da ju ja znam koristiti, ali da nekome to kažem, svi bi mi se skoro smijali, ali kada svečenik kaže da je imao viđenje, to odmah je istina, to je sto posto sigurno itd.
samo d aznaš koliko temam imamo o magiji, ritualima i slično, prošvrljaj forumom, voljela bih pročitat i tvoje mišljenje.

Robot3 je napisao/la:A zar su ljudi toliko praznoglavi, nerazumni i glupi da zaboravljaju da su ti isti svečenici, bili oni katolički, pravoslavni ili neki drugi učinili više zla nego neki diktatori i slični..
Da ne nabrajam sve, samo budem spomenuo da su žene spaljivali, ako se nebi htjela seksati s njima, proglasili bi ju vješticom i ajmo na lomaću s njom.
Druga glupost u katoličkoj Crkvi, koju su svečenici radili je bilo prodavanje oprosta grijeha. Ne samo da su time prekršili sve moguće moralne i etičke zakone, nego su samim time poticali na grijeh, te bogataše privilegirali. Primjerice, ako bi gladan čovjek ukrao jabuku, odsjekli bi mu ruku. Makar taj isti čovjek nemogao se zaposliti, nebi bilo bitno. Ali ako bi bogataš nekoga ubio, trebao je samo otići u Crkvu, da kupi oprost grijeha. Gdje je tu "Božja" pravda i ravnopravnost? Nema je, jer Crkvu kao Crkvu ne vodi Bog, nego ljudi, koji su jednako griješni kao i ostali ljudi, čak su neki i griješniji i napravili su više zla nego drugi.

uh, bilo je uvelike riječ o tom, imamo temu, preko 1000 komentara u istoj o tom. slažem se s tobom btw. no ne treba po nekoliko svećenika suditi sve.

Robot3 je napisao/la:Zahvalan sam što je Isus otkupio moj i tuđe grijeh, ali koji grijeh? Grijeh koji nisam ni počinio. Kako se onda takav grijeh uopče može otkupiti? Tako da to nema smisla. A i kao što je Neu navela, zašto onda ljudi ne žive bez grijeha? Odgovor je jednostavan, ljudi su zli, ne svi, ali svatko posjeduje određenu dozu "ZLA" u sebi, tako i svečenici. Ljudi su slabi, emotivni i nadasve sebićni. I to je uzrok zla, a posljedica su ubojstva, silovanja, zlostavljanja itd.
možda grijeh koji bi možda počinio u budućnosti?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Robot3 pet oľu 29, 2013 12:25 pm

Neu je napisao/la:Vjeruje, jer kroz vjeru je lakše, lakše s eosjećaš ako vjeruješ u nešto.
Točno, ali netrebaš vjerovati u nekoga ili nešto da se lakše osječaš. Sve te vjere, religije, mantre i ostalo služi da bi osoba našla spokojstvo, a da to postigneš netrebaš to.
Neu je napisao/la:samo d aznaš koliko temam imamo o magiji, ritualima i slično, prošvrljaj forumom, voljela bih pročitat i tvoje mišljenje.
Moje je mišljenje moje, a i iskreno ne da mi se pisati po ovom forumu. Čini mi se de me je jedan admin banao. To mu nemogu zaboraviti. Sada me i ti banaj, jer sam napravio novi acc. Haha.

Neu je napisao/la:uh, bilo je uvelike riječ o tom, imamo temu, preko 1000 komentara u istoj o tom. slažem se s tobom btw. no ne treba po nekoliko svećenika suditi sve.
možda grijeh koji bi možda počinio u budućnosti?
Nekoliko? Haha. Smješno. Nekoliko svečenika je možda dobro. Možda nisu svi napravili nešto lošega, ali koliko je onih koji su za to znali, koji su to možebitno poticali ili nisu ništa učinili da to sprijeće, nego su to još zataškali?
Koliko svečenika danas vozi Mercedese, BMWeje, te druge skupe aute, a istodobno od ljudi traže da budu darežljivi prema Crkvi, da im daju pare. A kada su se oni sjetili da pomognu nekome?
U mom kraju, svečenik je alkoholičar, ženskaroš i još svašta bi se dalo nabrojati. I šta mi takva osoba ima propovijedati, da netreba piti (a ja ne pijem), da treba poštivati druge (što i poštujem žene, a od toga sam samo ismijavan od drugih, kako muških tako i žena) a on istodobno konobarice hvata za guzice. Zatim imaju časne sestre koje su ostale trudne. To po Duhu svetome su ostale trudne sigurno?
Što se tiće grijeha, ovo što si napisala nema smisla. Kako ti netko može dati oprost za grijeh, koji nisi učinio, niti ima kakve vjerojatnosti da učiniš? Gdje je u tome logika? Možda učinio i učinio nije isto. Možda ja sada poludim, dosade mi sva sranja koja sam pretrpio i pobim sve budale koje su me vrijeđale, zlostavljale i ponižavale. Ali to ne ću učiniti ipak. I da li je to onda grijeh? Nije.
Grijeh je ono šta učiniš, a ne što bi možda se dogodilo ili nebi.
Robot3
Robot3
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet oľu 29, 2013 12:30 pm

Istina, religija služi kao spokoj, između ostalog, vjerojatno je i potrebna za isti jer kad si u nevojli kažeš u sebi 'Bože pomozi' i bude ti lakše kad se nadaš pomoći, iako ju ne očekuješ previše.

Ovdje je od početka forum, dakle od 2008-e godine samo jedan admin, i to sam ja. Nikad nije bilo dva admina. A ja te isgurno nisam banirala.

Istina, današnji svećenici nisu ono što bi trebali bit, počevši od njihovih auta, pa sve do njihovog ponašanja ali jebiga.

D ali su oni razlog da prestanemo vjerovat u Boga? Oni su samo obični ljudi kao i mi.

I časne sestre isto tako, daleko od svetosti.

Karikirala sam za grijeh.

Svi trpimo, svatko nosi svoj križ. Ali bitno je da se ne ponašamo jednako primitivno kao oni koji su nam nanijeli štetu.

Slažem se što je grijeh s tobom.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet oľu 29, 2013 12:31 pm

Ma neće te neu banirati,
neu je potencijalni ateist, ali još uvjek se ne može odreći petice iz vjeronauka Wink
neu je odlikašica Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Robot3 pet oľu 29, 2013 12:43 pm

Nisam napisao da su oni razlog da se prestane vjerovati u Boga, ili Isusa. Vjerujem u Boga, ali isto tako prihvačam i znanstvene činjenice, koje su često u suprotnosti od onog što nam Biblija i Evanđelje kažu. I nekako mi se više čini da je ovo drugo u pravu, jer ako se objektivno pogleda svuda oko nas, postoje dokazi o evoluciji, razvoju bića, dok ono što Biblija piše je često ne logično, ponekad i netočno, a kada se uzme u obzir da su to pisali ljudi (bili oni odabrani od Isusa ili ne, i dalje su to ljudi) i kada se uzme u obzir, da cijela doktrina Crkve, kao Crkve od davnina vodi samo jednome. Manipuliranju masa, stvaranju bogatstva i zasljepljivanju ljudi. Za što ima na stotine dokaza. Kao što je primjerice onaj istraživać otkrio da se ne vrte planete oko Zemlje, nego da se Zemlja vrti oko Sunca, a oni su ga htjeli ubiti, ili su ga čak i ubili, zaboravio sam kako to ide. Samo zato, što se to suprostavljalo njihovoj doktirini. Zemlja je središte svemira, a Crkva je središte Zemlje.
Robot3
Robot3
Nevina dušica
Nevina dušica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet oľu 29, 2013 12:45 pm

EEEE, i ja vjerujem u Boga ali s druge strane ne vjerujem u svećenike i crkvu.

Dakle, po tom pitanju bi nas se moglo svrstati u skeptike.

Crkva je po meni najbogatija, najviše manipulira i najviše se pizdarija odvija upravo u njoj.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content