Mljekarstvo + Prosvjed mljekara + Otkup mlijeka + Cijene mlijeka
+16
diabolik.
Prop
tanuki
pustinja
zbracun
bokaso1
mignone
Teo
Turrican
Mass
FALKON 2
Amyicha
Motadle23
evitaa
Mr.Cooly
THUNDER_DINIX
20 posters
:: Život i stil :: Poljoprivreda :: Grane poljoprivrede
Stranica 3 / 6.
Stranica 3 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Mljekarstvo + Prosvjed mljekara + Otkup mlijeka + Cijene mlijeka
Pa većina nije u sustavu PDV-a, ne?
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Ja sam čula, sviđa mi se, samo kak će to bit kad uđemo u eu, to ćemo tek vidjetimignone je napisao/la:
Da li si čuo ikada za ARKOD program?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Uvijek postoje greške,ali greške se ispravljaju,međutim ako neka parcela nije zasijana to se sasvim jasno vidi i tu greške ne može bitizbracun je napisao/la:Jesam, a čuo sam i za greške i vidio i u slici i slovima i brojkama. Ako nađem gdje sam to strpao, prikazat ću. Dakle, ne treba idealizirat nešto šta i nije baš kako treba.
Pa većina niti nema traktore od milijun kuna kako si rekao,a većina niti ne prosvjeduje,Mass je napisao/la:Pa većina nije u sustavu PDV-a, ne?
takvih koji nisu u sustavu je sve manje,jel?
ARKOD i jest jedan od programa kontrole poljoprivrede,upravo zbog EU.Neu je napisao/la:Ja sam čula, sviđa mi se, samo kak će to bit kad uđemo u eu, to ćemo tek vidjeti
mignone- Nevina dušica
- Registriran/a : 25.12.2011
Broj postova : 92
Reputacija : 7
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Ima ti dosta odgovora koji idu i za i protiv prosvjeda, mloje razmišljanje je ovakvo:
- prvo prerađivači su privatnici i ne vidim kakve veze u svemu ima država, ako nikako drugačije neka sklapaju ugovore ponaosob ili neka nekome prestanu izručivati mlijeko i to javno oglase da taj i taj (recimo dukat) nema niti kapi hrvatskog mlijeka
- prosvjedi da ali u kontroliranoj količini bez zatvaranja prometa jer tom cestom neki radnik mora doći na posao gdje zaradi 2800 kuna i ako zakasni gazda ga jebe u zdrav mozak a ako taj radnik nedobi tu svoju plačau nema čime napuniti proračun da se dadne tom slejaku i ispada na seljaci neposredno sami sebi zatvaraju pipu
-točno je da su ogromni poticaji uloženi u poljopriovredu a mene zanima gdje su završili i tu je problem, nisu ulagani kako je planirano već su se morali kupovati strojevi i automobili a niej se prilagođavalo uniji i hrpa poticaja je iskorišteno neučinkvito i lažno
- da je teško raditi na poljoprivredi to jeste, ali svaki posao ima svoje dobre i loše strane, recimo radniku nitko ne plača to što dolazi na posao
- da ima malverzacija zbog kojih sad plačaju svi i to je istina
- da je otkupna cijena mlijeka proizvođaču premala to je isto točno ali kad bi bila 5 kuna oni ne bi bili zadovoljni zbog megalomanskih kredita i zbog toga što im je država dala pola bespovratno
Ja sam osobno protiv ovakvog vida prosvjeda, zatvaranjem prometnica i još me zanima ako je na cesti oko 1000 proizvođača gdje je onda onih ostalih 13.000 koji nisu na prosvjedima, ljudi možda rade, tko zna
- prvo prerađivači su privatnici i ne vidim kakve veze u svemu ima država, ako nikako drugačije neka sklapaju ugovore ponaosob ili neka nekome prestanu izručivati mlijeko i to javno oglase da taj i taj (recimo dukat) nema niti kapi hrvatskog mlijeka
- prosvjedi da ali u kontroliranoj količini bez zatvaranja prometa jer tom cestom neki radnik mora doći na posao gdje zaradi 2800 kuna i ako zakasni gazda ga jebe u zdrav mozak a ako taj radnik nedobi tu svoju plačau nema čime napuniti proračun da se dadne tom slejaku i ispada na seljaci neposredno sami sebi zatvaraju pipu
-točno je da su ogromni poticaji uloženi u poljopriovredu a mene zanima gdje su završili i tu je problem, nisu ulagani kako je planirano već su se morali kupovati strojevi i automobili a niej se prilagođavalo uniji i hrpa poticaja je iskorišteno neučinkvito i lažno
- da je teško raditi na poljoprivredi to jeste, ali svaki posao ima svoje dobre i loše strane, recimo radniku nitko ne plača to što dolazi na posao
- da ima malverzacija zbog kojih sad plačaju svi i to je istina
- da je otkupna cijena mlijeka proizvođaču premala to je isto točno ali kad bi bila 5 kuna oni ne bi bili zadovoljni zbog megalomanskih kredita i zbog toga što im je država dala pola bespovratno
Ja sam osobno protiv ovakvog vida prosvjeda, zatvaranjem prometnica i još me zanima ako je na cesti oko 1000 proizvođača gdje je onda onih ostalih 13.000 koji nisu na prosvjedima, ljudi možda rade, tko zna
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
mignone je napisao/la:
Uvijek postoje greške,ali greške se ispravljaju,međutim ako neka parcela nije zasijana to se sasvim jasno vidi i tu greške ne može biti
E, vidiš, tu jako grešiš. Opet teorija o kojoj neznaš ništa, a pričaš, da tako sad ja kažem, gluposti. Dali znaš na koji način se snima teren? dali znaš koliko često se snima, to jest, koliko često se karta ažurira? Vjerovatno neznaš. Ti misliš da su to satelitske snimke koje se svakodnevno ažuriraju? E, nije tako. Tu glavnu ulogu imaju avionske snimke koje se ažuriraju, ovisno o području, i sa 3 godine odmaka. Tu ima itekako mjesta za manipulaciju i iznošenje krivih podataka. Ako gledamo na to kao da su svi službenici pošteni, u slučaju sumnje u riječi seljaka, službenik izlazi na teren i utvrđuje pravo stanje. Ali, to baš ne ide tako, pa i službenici unose lažne podatke. Naravno, tu je riječ o korupciji. Dovoljno je znati kada se karte ažuriraju, prilagodit sve tome, i sva teorija o kontroli na taj način pada u vodu.
A kad uđemo u Evropu, zbog koje je taj program i pokrenut, zar stvarno misliš da će službenici iz Evrope dolazit kontrolirat stvarno stanje na poljima? Čista naivnost.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
umjesto poticaj proizvođaćima mijeka treba dati poticaj malim prerađivačima mlijeka, pa bi potražnja mlijeka na tržištu bila veća!
plasirati mliječne prerađevine na turističko tržište, a posebno poticati tradicionalne sireve npr, poput škripavca, prgice....
pa se na švetskom stolu nebi nalazini industrijski (plastični) mlječni proizvodi,
a gosti bi znali prepoznati kvalitetu,
ali naravno ja lupetam bzvz, jer hrvatsku političku elitu upravo sačinjavaju osobe iz monopolističke industrije,
a sukob i prosvijedi nisu na bazi iskrenosti i poštenja i cilj zaštite sitnog proizvođaća već upravo sukob političkih interesa!
i na žalost ja tu ne vidim izlaz iz ponora u koji se ova država sunovratila!
baš me zanima kakvo će biti danji scenario ovog puta prema dnu,
ali mogu se okladiti da će nova vlada iznaći neko novo kompromisno riješenje
plasirati mliječne prerađevine na turističko tržište, a posebno poticati tradicionalne sireve npr, poput škripavca, prgice....
pa se na švetskom stolu nebi nalazini industrijski (plastični) mlječni proizvodi,
a gosti bi znali prepoznati kvalitetu,
ali naravno ja lupetam bzvz, jer hrvatsku političku elitu upravo sačinjavaju osobe iz monopolističke industrije,
a sukob i prosvijedi nisu na bazi iskrenosti i poštenja i cilj zaštite sitnog proizvođaća već upravo sukob političkih interesa!
i na žalost ja tu ne vidim izlaz iz ponora u koji se ova država sunovratila!
baš me zanima kakvo će biti danji scenario ovog puta prema dnu,
ali mogu se okladiti da će nova vlada iznaći neko novo kompromisno riješenje
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Nisam detaljno upućen u sva zbivanja, pa ovo shvatite ko neko površno mišljenje...
Ako je netko dobio poticaj i sa istime nije uspio ostvariti biznis, jebiga, propao si - kapitalizam je surova stvar.
Ne može se Dukat i slične napadati jer nisu socijalno osjetljivi, pa samo gledaju kako da njihova zarada bude što veća. To je tako, sustav koji živi i koji njima omogućuje diktiranje cijena. Nije kao da su ovisni o mlijeku naših krava, lako se i to uveze iz Kine
Jednostano, tržište diktira, tržište provodi i tko na njemu ne može opstati taj je najeba.
Takav sustav, takva vrimena.
Ako je netko dobio poticaj i sa istime nije uspio ostvariti biznis, jebiga, propao si - kapitalizam je surova stvar.
Ne može se Dukat i slične napadati jer nisu socijalno osjetljivi, pa samo gledaju kako da njihova zarada bude što veća. To je tako, sustav koji živi i koji njima omogućuje diktiranje cijena. Nije kao da su ovisni o mlijeku naših krava, lako se i to uveze iz Kine
Jednostano, tržište diktira, tržište provodi i tko na njemu ne može opstati taj je najeba.
Takav sustav, takva vrimena.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Sa ovim se uglavnom slažem pa neću dodatno komentirati,samo ću postaviti pitanje...što bi se dogodilo da je umjesto 1000 sada 14000 traktora na cestama?pustinja je napisao/la:Ja sam osobno protiv ovakvog vida prosvjeda, zatvaranjem prometnica i još me zanima ako je na cesti oko 1000 proizvođača gdje je onda onih ostalih 13.000 koji nisu na prosvjedima, ljudi možda rade, tko zna
Ja govorim o programu arkod,ne o google earth.zbracun je napisao/la:
E, vidiš, tu jako grešiš. Opet teorija o kojoj neznaš ništa, a pričaš, da tako sad ja kažem, gluposti. Dali znaš na koji način se snima teren? dali znaš koliko često se snima, to jest, koliko često se karta ažurira? Vjerovatno neznaš. Ti misliš da su to satelitske snimke koje se svakodnevno ažuriraju? E, nije tako. Tu glavnu ulogu imaju avionske snimke koje se ažuriraju, ovisno o području, i sa 3 godine odmaka. Tu ima itekako mjesta za manipulaciju i iznošenje krivih podataka. Ako gledamo na to kao da su svi službenici pošteni, u slučaju sumnje u riječi seljaka, službenik izlazi na teren i utvrđuje pravo stanje. Ali, to baš ne ide tako, pa i službenici unose lažne podatke. Naravno, tu je riječ o korupciji. Dovoljno je znati kada se karte ažuriraju, prilagodit sve tome, i sva teorija o kontroli na taj način pada u vodu.
A kad uđemo u Evropu, zbog koje je taj program i pokrenut, zar stvarno misliš da će službenici iz Evrope dolazit kontrolirat stvarno stanje na poljima? Čista naivnost.
Koliko brzo možeš zasijati i natjerati kukuruz da naraste?
Mislim da je upravo zbog takvih stvari ovo se i odigralo,tanuki je napisao/la:umjesto poticaj proizvođaćima mijeka treba dati poticaj malim prerađivačima mlijeka, pa bi potražnja mlijeka na tržištu bila veća!
zar nije prije nekoliko godina na taj način država korigirala cjenu pa kad su vidjeli koliko ih to košta natjerali prerađivače da potpišu ovaj ugovor koji je sada istekao?
mignone- Nevina dušica
Započeo/la tema :
mignone je napisao/la:
Ja govorim o programu arkod,ne o google earth.
Koliko brzo možeš zasijati i natjerati kukuruz da naraste?
Zar ti smatraš da su ovdje budale? O tome i ja govorim. Earth je satelitske snimke. A to šta ti izgleda neke stvari neznaš, ja nisam kriv. Malo manje podcjenjuj ljude.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Proizvođači mlijeka i prerađivači su imali sklopljen dogovor od 2009.te po kojem se cijena mlijeka utvrđivala na način da se u HR plaća mlijeko po cijeni tromjesečnog prosjeka cijene mlijeka u EU. Po tome je ispadala cijena od okvirno 2,70 kn koju je plaćao prerađivač mlijeka. Ostalo su bili poticaji i ostalo.
No, jednog lijepog dana se Dukatu (Lactalisu francuskome) digo curac i on je skinuo cijenu za 0,40 kn. I tu je puklo.
Da nije bila dogovorena ta Promemorija za utvrđivanje cijene po kojoj su se ravnali i seljaci i država i Dukat (prerađivači) ne bi se seljaci toliko zaduživali i danas ne bi bilo prosvjeda.
Prosvjeduju zato jer će propasti zbog tih 40 lipa koje im je skinuo Lactalis.
Ako Dukat određuje HEPu cijenu struje koju potroši, INI cijenu goriva koju potroši, onda može određivat i seljacima cijenu mlijeka, i tad seljaci neopravdano prosvjeduju.
Ukoliko je suprotno, država mora kazniti onog koji ne plaća dogovorenu cijenu.
Zašto se nigdje u medijima ne spominje Dukat(Lactalis)?
Pljuje se samo po seljacima, ni krivim, ni dužnim.
Francuska firma je u pitanju i vlast se ponaša ko sluga pokoran.
To vam je EU.
No, jednog lijepog dana se Dukatu (Lactalisu francuskome) digo curac i on je skinuo cijenu za 0,40 kn. I tu je puklo.
Da nije bila dogovorena ta Promemorija za utvrđivanje cijene po kojoj su se ravnali i seljaci i država i Dukat (prerađivači) ne bi se seljaci toliko zaduživali i danas ne bi bilo prosvjeda.
Prosvjeduju zato jer će propasti zbog tih 40 lipa koje im je skinuo Lactalis.
Ako Dukat određuje HEPu cijenu struje koju potroši, INI cijenu goriva koju potroši, onda može određivat i seljacima cijenu mlijeka, i tad seljaci neopravdano prosvjeduju.
Ukoliko je suprotno, država mora kazniti onog koji ne plaća dogovorenu cijenu.
Zašto se nigdje u medijima ne spominje Dukat(Lactalis)?
Pljuje se samo po seljacima, ni krivim, ni dužnim.
Francuska firma je u pitanju i vlast se ponaša ko sluga pokoran.
To vam je EU.
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
Zašto bi Dukar plaćao 2.70kn ako mlijeko može uvest izvana za jeftinije novce?
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Zato što je potpisao Promemoriju po kojoj će se utvrđivat cijena mlijeka i po kojoj su se ravnali i seeljaci i država i Dukat..
A i zašto ne uveze iz Francuske, od svog Lactalisa jeftinije mlijeko?
Nema ga jeftinijeg.
A i zašto ne uveze iz Francuske, od svog Lactalisa jeftinije mlijeko?
Nema ga jeftinijeg.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ne,ali neki se očito trude ostaviti takav dojam.zbracun je napisao/la:
Zar ti smatraš da su ovdje budale?
A što je ARKOD onda,hajde meni neupućenoj reci što je ARKODzbracun je napisao/la: O tome i ja govorim. Earth je satelitske snimke.
ako ne satelitska kontrola poljoprivrednih površina?
Pa neznam,za koliko vremena može kukuruz narasti?zbracun je napisao/la:
A to šta ti izgleda neke stvari neznaš, ja nisam kriv. Malo manje podcjenjuj ljude.
Ili ovo nije tvoja rečenica?
Ili mi,molim te,objasni koje je značenje ove rečenice?Dovoljno je znati kada se karte ažuriraju, prilagodit sve tome, i sva teorija o kontroli na taj način pada u vodu.
mignone- Nevina dušica
Započeo/la tema :
mignone je napisao/la:
A što je ARKOD onda,hajde meni neupućenoj reci što je ARKOD
ako ne satelitska kontrola poljoprivrednih površina?
Hrvatskoj ne treba nikakva satelitska kontrola poljoprivrednih površina, već se to sve može obaviti dobrim dalekozorom s Medvednice.
A što se dotikava poticaja, onda svi vi morate biti svjesni toga da se jako dobro zna tko prima poticaje, a ne obrađuje zemlju, kao što se isto jako dobro zna tko ne plaća porez. Samo se to ne objavljuje kako bi se mogla voda mutit. Naročito u ovakvim izvanrednim situacijama kakva je sad ova s mljekarima i blokadom cesta.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
upravo to!diabolik. je napisao/la:
Hrvatskoj ne treba nikakva satelitska kontrola poljoprivrednih površina, već se to sve može obaviti dobrim dalekozorom s Medvednice.
A što se dotikava poticaja, onda svi vi morate biti svjesni toga da se jako dobro zna tko prima poticaje, a ne obrađuje zemlju, kao što se isto jako dobro zna tko ne plaća porez. Samo se to ne objavljuje kako bi se mogla voda mutit. Naročito u ovakvim izvanrednim situacijama kakva je sad ova s mljekarima i blokadom cesta.
jedan mljekar je izjavio:
oni od naše litre naprave sedam-
i to je živa istina,
dakle u preradi se krije ekstra dobit,
zbog čega se mljekari ne organiziraju ekonomski, a ne u prosvjedima i sami prerađuju svoje mlijeko i kažu dukatu-
tko vas jebe-
kupujte u bosni svoje mlijeko
ali neeee-
zna se tko dobija poticaje i tko je iza prosvjeda!
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
jedan mljekar je izjavio:
oni od naše litre naprave sedam-
i to je živa istina,
dakle u preradi se krije ekstra dobit,
Eto, a na preradu (Dukat Lactalis) država ne čini pritisak da plaća ono što je dogovorio i potpisao, već se pritišće na seljaka.
Nisu seljaki bedaki.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
nisu seljaki bedaki, bedaki su sitna raja,
iz poreza se uzima svima, a daje se onome tko ima
iz poreza se uzima svima, a daje se onome tko ima
Započeo/la tema :
da bar nestane mljeka, da se pravi samo burek s mesom
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la: iz poreza se uzima svima, a daje se onome tko ima
Započeo/la tema :
Mass je napisao/la:Zašto bi Dukar plaćao 2.70kn ako mlijeko može uvest izvana za jeftinije novce?
A zašto Dukat ne izveze mlijeko u Francusku Lactalisu?
Tamo je sve puno skuplje, nego kod nas, pa bi zaradili više.
Ionako su u francuskome vlasništvu.
Nisu li naši političari tovili poljoprivrednike da će im se ulaskom u EU ovoriti 500milijunsko tržište Zajednice?? Dukat je već u Zajednici. I di je sad problem?
Nitko o tome ne govori, samo se pritišće najslabiji.
Zašto?
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
I sad se kao nakon 15 dana vraćaju kući? A je im dugo trajao prosvjed...
Započeo/la tema :
Sad idu pravnim putem baš me zanima koliko će postupak trajati na sudu 15 dana, 15 mjeseci ili 15 godina i tko će dobiti spor
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Najpametnije bi bilo tim mljekarima da ovoj državi ne uplate ni lipe doprinosa, a krave nek zaplijeni država, pa
onda nek hebu te krave Milanović, Čačić i Jakovina.
Dukat kaže da snižava cijenu otkupa radi toga jer su mu puna skladišta mlijeka i mliječnih prerađevina i da tako mora biti, jer je to tržišna ekonomija.
Pitam se ja zašto v toj tržišnoj ekonomiji ne padne prvo cijena mlijeka u trgovinama, pa onda otkupna, ako su već prepuna skladišta?
Mlijeko valjda ima neki rok trajanja, pa ne more bit na lageru u beskonačnost.
Banda je sve to lopovska.
onda nek hebu te krave Milanović, Čačić i Jakovina.
Dukat kaže da snižava cijenu otkupa radi toga jer su mu puna skladišta mlijeka i mliječnih prerađevina i da tako mora biti, jer je to tržišna ekonomija.
Pitam se ja zašto v toj tržišnoj ekonomiji ne padne prvo cijena mlijeka u trgovinama, pa onda otkupna, ako su već prepuna skladišta?
Mlijeko valjda ima neki rok trajanja, pa ne more bit na lageru u beskonačnost.
Banda je sve to lopovska.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ne date više šuške za mlijeko moje žene... e sad ćete vi dobit...
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Započeo/la tema :
E kad pomenu ovu temu odma se setim filma "Kingpin"....
(Kada Vudi Harlson hoce da odglumi vrednog Amisa pa celo jutro muze kravu da bi napunio kofu mleka, a klinac kaze ali mi nemamo kravu vec bika....... )
(Kada Vudi Harlson hoce da odglumi vrednog Amisa pa celo jutro muze kravu da bi napunio kofu mleka, a klinac kaze ali mi nemamo kravu vec bika....... )
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Otkup zlata u zlatarnoj
» Internetom kruži poziv na prosvjed za rušenje Vlade
» Novosti iz Hardware svijeta
» Autoškole - cijene
» Novosti iz informatike