Koliko često rušite ili vam se sruši sistem? Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
+34
rider331
Iron Man
drGspot
zbracun
The Guardian
Goran81
Neukrotivi pastuh
stitch
scorpio57
gio_deluxe
Ecstasy
Optimyst
jasim
Stevo Largo
ad®ian
eva kant
walter
KOLERIN
evitaa
Mr.Cooly
Amyicha
GUSTI
Turrican
FALKON 2
THUNDER_DINIX
Sasuke
Sinister
goc
Hitman
tanuki
House
Neu
Purgy
Love
38 posters
Stranica 8 / 8.
Stranica 8 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
Re: Koliko često rušite ili vam se sruši sistem? Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
...od skoro potpunog prelaska na GNU/Linux, vrlo rijetko...
...vidjeh bas juce da je prvi mail u e-mail sanducicu iz 2009....ne mogah vjerovat da je upTime tako dug...3 godine bez reInstala...
No kad ga radim, onda je to full backup/clean install...s pomakom granica particija na hardu...malo wear levelinga, da se ne habaju bash isti sectori na disku za iste stvari...
Sad upravo dobih, za moje pojmove hw recyclinga, jachu plochu u hackLabu...Asus A8N SLI Deluxe...pa bas radim izvlacenje podataka na CD/DVD prije instala...
Bit ce preko 50 Operativnih sustava, na 3 diska: 60 GB SSD, 40 GB IDE (P-ATA) i 250 GB IDE (P-ATA)...
2kPro, xpProHrSP2_B, w7Ult_32, PC-BSD, Net/Open/FreeBSD, OpenSolaris, Haiku (Open BeOS), QNX realTime, ArOS, MacOs x86, FreeMiNT (Atari GEM/TOS), PearlRT, GNU/Hurd, GNU/BSD, Syllable (AtheOS), RiscOS, SkyOS, ReactOS, AntiX, ArtistX, kao i gro raznih Linuxa...
Think diferent.
http://acp.atari.org/
...vidjeh bas juce da je prvi mail u e-mail sanducicu iz 2009....ne mogah vjerovat da je upTime tako dug...3 godine bez reInstala...
No kad ga radim, onda je to full backup/clean install...s pomakom granica particija na hardu...malo wear levelinga, da se ne habaju bash isti sectori na disku za iste stvari...
Sad upravo dobih, za moje pojmove hw recyclinga, jachu plochu u hackLabu...Asus A8N SLI Deluxe...pa bas radim izvlacenje podataka na CD/DVD prije instala...
Bit ce preko 50 Operativnih sustava, na 3 diska: 60 GB SSD, 40 GB IDE (P-ATA) i 250 GB IDE (P-ATA)...
2kPro, xpProHrSP2_B, w7Ult_32, PC-BSD, Net/Open/FreeBSD, OpenSolaris, Haiku (Open BeOS), QNX realTime, ArOS, MacOs x86, FreeMiNT (Atari GEM/TOS), PearlRT, GNU/Hurd, GNU/BSD, Syllable (AtheOS), RiscOS, SkyOS, ReactOS, AntiX, ArtistX, kao i gro raznih Linuxa...
Think diferent.
http://acp.atari.org/
drGspot- Nevina dušica
- Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :
Re: Koliko često rušite ili vam se sruši sistem? Koliko puta godišnje reinstalirate operacijski sustav?
zrine89 je napisao/la:a koja je razlika ako radi na 64 bita ?
Ima ih nekoliko...
Prva je da mikroprocesor u jednom trenu u (opcem) registru zahvaca i obradjuje 64 bita podataka...
To su npr x86_64 (x64) AMD chipovi, Intel Core2 Duo i noviji, PowerPC_64 (IBM >Power4, PA6T AmigaOne x1ooo, Apple G5...)
Playstation2 npr obradjuje chak 128 bita shirine sa svojim MIPS R5900 procesorom (slichan je u Silicon Graphics (Indigo2) grafickim radnim stanicama bio u slavna i legendarna vremena...)
Druga je mogucnost adresiranja vece kolicine ukupne memorijske mape (RAM + memorijski mapirani uredjaji)...sa 32-bitnim sustavima (win, GNU/Linux, unix...) na x86 arhitekturi granica dosegljiva na legalne i kompatibilne nacine lezi na 3,5 GB...
Stvar je u tome koliko fizickih linija imamo na CPU-u da bi adresirali neki byte, rijech, duguRijech,...kako u realnom modu, tako i u protected (meta/pseudo)linear modu rada (segmenti)...
Segmentacijski mehanizam se danas zapravo koristi za memory protection, da bezobrazni procesi (userSpace) ne bi brljali po memoriji namjenjenoj jezgri OS-a (kernelSpace)...
preporucam knjigu Gabre Smiljanica: "32bitna mikroracunala" -- usporedba 80386 i Motorola 68020 procesora...jako dobro za razumjet koncepte...
http://images.google.com/search?tbm=isch&hl=en&source=hp&q=memory+map&btnG=Search+Images&sei=nc40UJO-G42B4ASLnoCgCg&gbv=2
..
drGspot- Nevina dušica
Započeo/la tema :
Ni vrag da ima života u tom hacklabu, sudeći po njihovom forumu ništ relevantnog se ne događa osim povremenog gamelaba tek tolko da bar netko dođe da im ne oduzmu prostorijedrGspot je napisao/la:Sad upravo dobih, za moje pojmove hw recyclinga, jachu plochu u hackLabu...Asus A8N SLI Deluxe...
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Turrican je napisao/la:
Ni vrag da ima života u tom hacklabu, sudeći po njihovom forumu ništ relevantnog se ne događa osim povremenog gamelaba tek tolko da bar netko dođe da im ne oduzmu prostorije
O ima itekako, iako kolicina iscrpljujucih smjena, zdravstveni problemi mi prijece cesci odlazak tamo...:-D
Pod forum si vjerojatno mislio na mediaWiki:
http://wiki.razmjenavjestina.org
Bas je krenula serija zanimljivih predavanja subotom:
http://najave.razmjenavjestina.org/
a i ekipa iz Multimedijalnog Instituta dovede predavnja svjetskog kalibra, ne nuzno uvijek iz tehnoloske sfere:
http://www.mi2.hr/
Jedan tipichni mjesec u neka zlatnija vremena je izgledao ovako i to je i neki ideal kojem bi trebalo tezit:
http://services.mi2.hr/webcal/month.php?date=20090201
typeUp
dGs
drGspot- Nevina dušica
Započeo/la tema :
zapravo na ovo: http://hacklab01.org/drGspot je napisao/la:Pod forum si vjerojatno mislio na mediaWiki:
http://wiki.razmjenavjestina.org
jedino ako jedni drugima ne kradu imena (hacklab jel)
Započeo/la tema :
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Turrican je napisao/la:
zapravo na ovo: http://hacklab01.org/
jedino ako jedni drugima ne kradu imena (hacklab jel)
...nema tu krađe, hackLabi niču kao gljive poslije kiše...:-D
...to je svesrdno horizontalno share-anje ideja, koncepata,...
...u metropoli magle, tik sjeverno od Rio Save su 3:
a) "hackLab u mami" http://wiki.razmjenavjestina.org
(razmjena vještina, swarm inteligence, creative commons, antiConference/regional hackMeeting "ništa se neće dogoditi" (event donekle nastao na artefaktima transHackMeetinga Pula i y.a.x.w.e.-a); perzistira kao neka čahura unutar Multimedijalnog Instituta/net kulturnog kluba...
b) "hackLab u Medici" http://hacklab01.org
(rastafarijan, dreadLock, GNU/Rebel, Anarcho,...nastao u okrilju skvota)
c) "hackLab I'MM_" u Studentskom Centru http://immmedialab.wordpress.com/category/hacklab/
(Arduino, tehnološki i art feminizam, gostovanje svjetskih workshopera, kustoska galerija,...)
Izrazito nepotpun i zastario popis je ovdje:
http://wiki.razmjenavjestina.org/HackLabsInCroatia%26surrondings
dGs
drGspot- Nevina dušica
Započeo/la tema :
Ne znam kad sam zadnji put...
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
baš sam prošli vikend stavljala nove win
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
trebala bi ubrzo jer mi šteka
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
više od 4 puta
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Nemam problema pa onda nemam ni potrebe formatirati komp svake godine...
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Sad sam počeo svaka 3 mjeseca.
JShepard- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 06.01.2013
Broj postova : 141
Reputacija : 27
Godina imam : 26
Započeo/la tema :
Petra Sanader- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 19.02.2010
Broj postova : 1131
Reputacija : 430
Započeo/la tema :
Čim manje (nula) jer nemam živaca ni vremena.
Započeo/la tema :
Na kojem OS ti radiš? XD
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
meni stvarno nije jasno zbog čega i zašto reinstalirati OS?
eto moj komp je star 5 godina i na njemu je OS , naj jači koji tj comp može vrtiti,
za napredniji OS bi morao kupiti novi comp,ali ne vidim čemu, kada ovo savršeno funkcionira!
za novi cop i novu verzijuOS-a bi morao ponovo naganjati programe koje sada imam ilegalno na ovom OS-u
što će mi novija verzija photoshopa od cs5,
da je nadogradim, što mi se nudi?
ne pada mi na pamet!
ovo je moj comp za kućnu uporabu , na kojem je i ilegalni photoshop.
ne pada mi na pamet kupiti taj program za osobnu uporabu koji je skuplji od bilo kojeg compa!
eto moj komp je star 5 godina i na njemu je OS , naj jači koji tj comp može vrtiti,
za napredniji OS bi morao kupiti novi comp,ali ne vidim čemu, kada ovo savršeno funkcionira!
za novi cop i novu verzijuOS-a bi morao ponovo naganjati programe koje sada imam ilegalno na ovom OS-u
što će mi novija verzija photoshopa od cs5,
da je nadogradim, što mi se nudi?
ne pada mi na pamet!
ovo je moj comp za kućnu uporabu , na kojem je i ilegalni photoshop.
ne pada mi na pamet kupiti taj program za osobnu uporabu koji je skuplji od bilo kojeg compa!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
koji napredniji OS?
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
pa na mom compu je sistem 10.6.8
i jednostavno je nemoguće staviti bolji OS jer to je plafon za ovaj hardver i ije nikakav problem promjenii comp, ali što dalje?
novi comp i legalizacija phoshopa?
e jebi ga photshop jest program koji vrjedi otprilike kao i jedan dobar cop.
a da ne spominjem programe poput catiee ili pro ing gdje je cijena sotvera deseteuko skuplja od hardvea
i jednostavno je nemoguće staviti bolji OS jer to je plafon za ovaj hardver i ije nikakav problem promjenii comp, ali što dalje?
novi comp i legalizacija phoshopa?
e jebi ga photshop jest program koji vrjedi otprilike kao i jedan dobar cop.
a da ne spominjem programe poput catiee ili pro ing gdje je cijena sotvera deseteuko skuplja od hardvea
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Sada Tanuki prema ovim komentarima prosječnih korisnika koji kod instalacije programa klikaju samo next, zaključuje kako su windowsi sranje i da samo njegov religijski os može gurati godinama genius
Zločesti Ivek- CroFriends premium Ivek
- Registriran/a : 27.09.2012
Broj postova : 401
Reputacija : 32
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Prije sam češće, sad cca jednom godišnje po kompu, nekad i rjeđe.
Sa tvornickim recovery sustavom je izuzetno lako....
Sa tvornickim recovery sustavom je izuzetno lako....
Gost- Gost
Nemam svojeg kompa, koristim razne i uvijek ih vratim prije neg se sruše.
compadre- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2013
Broj postova : 126
Reputacija : 1
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Stranica 8 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Koji operacijski sustav posjedujete na mobitelima ili PDA?
» Koliko dugo vam se diže sistem?
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Imunitet - Koliko je snažan vaš imunosni sustav test?
» Koliko godisnje novaca potrosite na kozmetiku ?
» Koliko dugo vam se diže sistem?
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Imunitet - Koliko je snažan vaš imunosni sustav test?
» Koliko godisnje novaca potrosite na kozmetiku ?
Stranica 8 / 8.