Američki studenti dobili kolegij - 'Lady Gaga i sociologija slave'
+5
Hell
Mass
Hate
Stevo Largo
Neu
9 posters
Stranica 1 / 1.
Novi predmet bavit će se ispitivanjem socijalne konstrukcije slave, a oformio ga je veliki fan i prof. Mathieu Deflem.
Stefani Joanne Angelina Germanotta možda ne zvuči poznato, ali Sveučilište u Južnoj Karolini, na proljeće dobiva novi kolegij, nazvan 'Sociologija slave', a posvećen je upravo spomenutoj osobi.
Prema mišljenju osnivača katedre, profesoru Mathieu Deflemu, najvažniji korak u stjecanju slave je kreiranje pseudonima. Prvo što je napravila dotična Angelina Germanotta je to da je svoje pravo ime promijenila, u svima nam poznatu Lady Gagu te postala planetarno popularna pjevačica.
Kako je prof. Deflem bio čak 28 puta na koncertu ekscentrične zvijezde, prva mu je najmera bila iskoristiti popularnu pjevačicu samo kao primjer fenomena slave u 21. stoljeću. No, nakon svega što je proživio i doživio na koncertima, odlučio je kreirati jedan sasvim novi sveučilišni kolegij nazvan po njoj - 'Lady Gaga i sociologija slave'.
- Ovdje se ne radi o glazbi niti o osobi. Radi se o činjenici da je Lady Gaga netko tko ima 10 milijuna fanova na Facebooku i 6 milijuna na Twitteru. To je zaista društveni fenomen na svjetskoj razini - kazo je prof. Deflem, ujedno i veliki fan pjevačice koji vodi i site GagaFrontRow.net.
Kolegij 'Lady Gaga i sociologija slave' trebao bi se početi provoditi u proljetnom semestru, a predavanja će navodno biti vrlo zahtjevna. Budućim studentima bi u pravilu trebala oduzeti 3 do 4 sata tjedno te puno obavezne literature.
- Lady Gagu sam inače uživo vidio pet puta i bio bih jako sretan ako bi ona našla vremena, za barem jedno gostovanje na mom predavanju - pohvalio se uzbuđeni prof. Deflem koji posjeduje preko 300 njezinih izdanja cd-a i dvd-a.
mojtv.hr
Ovo je definitivno tema za ruganje, kako to da jedan fakultet može pasti tako nisko i nazvati predmet po trenutno popularnoj zvijezdi? Gdje je njima pamet? Ili im je Gaga možda platila masnu lovu za "reklamu" ?
Novi predmet bavit će se ispitivanjem socijalne konstrukcije slave, a oformio ga je veliki fan i prof. Mathieu Deflem.
Stefani Joanne Angelina Germanotta možda ne zvuči poznato, ali Sveučilište u Južnoj Karolini, na proljeće dobiva novi kolegij, nazvan 'Sociologija slave', a posvećen je upravo spomenutoj osobi.
Prema mišljenju osnivača katedre, profesoru Mathieu Deflemu, najvažniji korak u stjecanju slave je kreiranje pseudonima. Prvo što je napravila dotična Angelina Germanotta je to da je svoje pravo ime promijenila, u svima nam poznatu Lady Gagu te postala planetarno popularna pjevačica.
Kako je prof. Deflem bio čak 28 puta na koncertu ekscentrične zvijezde, prva mu je najmera bila iskoristiti popularnu pjevačicu samo kao primjer fenomena slave u 21. stoljeću. No, nakon svega što je proživio i doživio na koncertima, odlučio je kreirati jedan sasvim novi sveučilišni kolegij nazvan po njoj - 'Lady Gaga i sociologija slave'.
- Ovdje se ne radi o glazbi niti o osobi. Radi se o činjenici da je Lady Gaga netko tko ima 10 milijuna fanova na Facebooku i 6 milijuna na Twitteru. To je zaista društveni fenomen na svjetskoj razini - kazo je prof. Deflem, ujedno i veliki fan pjevačice koji vodi i site GagaFrontRow.net.
Kolegij 'Lady Gaga i sociologija slave' trebao bi se početi provoditi u proljetnom semestru, a predavanja će navodno biti vrlo zahtjevna. Budućim studentima bi u pravilu trebala oduzeti 3 do 4 sata tjedno te puno obavezne literature.
- Lady Gagu sam inače uživo vidio pet puta i bio bih jako sretan ako bi ona našla vremena, za barem jedno gostovanje na mom predavanju - pohvalio se uzbuđeni prof. Deflem koji posjeduje preko 300 njezinih izdanja cd-a i dvd-a.
mojtv.hr
Ovo je definitivno tema za ruganje, kako to da jedan fakultet može pasti tako nisko i nazvati predmet po trenutno popularnoj zvijezdi? Gdje je njima pamet? Ili im je Gaga možda platila masnu lovu za "reklamu" ?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Američki studenti dobili kolegij - 'Lady Gaga i sociologija slave'
Amerika eto šta je......
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
znam da je zabranjeno u postu stavit samo smajlić
ali nemam izbora jel mi je ovakva faca:
ali nemam izbora jel mi je ovakva faca:
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Ali to je tako katastrofalno, to ti je ko da kod nas uvedu predmet Thompson...
Debilizam na kubik. Što ako netko ne voli slušat Gagu? Morat će jer mola položit taj modul...
Stvarno sprdačina, treba im se rugat u facu.
Debilizam na kubik. Što ako netko ne voli slušat Gagu? Morat će jer mola položit taj modul...
Stvarno sprdačina, treba im se rugat u facu.
Započeo/la tema :
Fokusirate se na manje bitne činjenice...
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Okej, ali predmet se zove i Lady Gaga. Čemu to u nazivu predmeta? Zamili u indexu piše Gagino ime
Započeo/la tema :
yeah right - profesor je fan.... mljet će o njoj ko navijen...
još kad bi mu došla i na predavanje
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
masiello88 je napisao/la:Fokusirate se na manje bitne činjenice...
jel to stvarno potrebno??
i šta bi to trebalo značiti
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Pa i ja sam fan filmova, što ne uvedu predmet SEDMA UMJETNOST XD
baš prave sprdačinu
baš prave sprdačinu
Započeo/la tema :
^^
ADU - Akademija dramske umjetnosti Zagreb
ili 2010/2011 počinje glumačka akademija u Rijeci
A ionako danas nije na odmet imat više fakulteta
Šerbedžija će predavati studentima riječke glumačke akademije
ADU - Akademija dramske umjetnosti Zagreb
ili 2010/2011 počinje glumačka akademija u Rijeci
A ionako danas nije na odmet imat više fakulteta
Šerbedžija će predavati studentima riječke glumačke akademije
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ajmo mi otvoriti o šeherezadi
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Riječ je o kolegiju koji zvuči zanimljivo, a naziv je dat tako da bi se privuklo što više studenata.
Ništa posebno, profesor je ispa pametan, jer će hrpa ljudi uzeti taj kolegij samo radi naziva.
Ništa posebno, profesor je ispa pametan, jer će hrpa ljudi uzeti taj kolegij samo radi naziva.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
ma da ali zakaj nosi ime ove roksače ..........
slažem sa da bi predmet " sociologijaslave " mogao birti zanimljiv iako se na razmem .....
malo o gagi kao prvo tko je ona uopče , glazba joj je ono totalno loša , nevidim , tj ne čujem ništa što več nisam ...
drugo , pa di je madona furala neku furku prije nje , dobro nije stavljala sitrovoo meso na sebe , ali je imala neku svoju furku nabrriajnu erotikom , seksom .....
samo je razlika što je madona imala , tj ima nekih dosta dobrih pjesmuljaka , za razliku od ove ga ga koja nema ali niti jedan ........
ma ta gaga se može sakriti iza naše dive josipe lisac što se tiče kostima .....
tak da je ne razmeme zakaj toliko pompe oko takve jedne tete ...
sve več viđeno , samo je ga ga ekstremnija kod scenskog nastupa ...
a kvaliteta mjuze je upitna ,,
nego di je moj uber krastavac finale ,glasajte , ne ma ga ga ........
slažem sa da bi predmet " sociologijaslave " mogao birti zanimljiv iako se na razmem .....
malo o gagi kao prvo tko je ona uopče , glazba joj je ono totalno loša , nevidim , tj ne čujem ništa što več nisam ...
drugo , pa di je madona furala neku furku prije nje , dobro nije stavljala sitrovoo meso na sebe , ali je imala neku svoju furku nabrriajnu erotikom , seksom .....
samo je razlika što je madona imala , tj ima nekih dosta dobrih pjesmuljaka , za razliku od ove ga ga koja nema ali niti jedan ........
ma ta gaga se može sakriti iza naše dive josipe lisac što se tiče kostima .....
tak da je ne razmeme zakaj toliko pompe oko takve jedne tete ...
sve več viđeno , samo je ga ga ekstremnija kod scenskog nastupa ...
a kvaliteta mjuze je upitna ,,
nego di je moj uber krastavac finale ,glasajte , ne ma ga ga ........
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Ah čuj.. Ona je čisti primjer brze slave.. Predmet je socijologija slave, a profesor je opčinjen gagom pa zašto ne. Kažem ipak je ona najslavnija pjevačica današnjice. Meni osobno se ne sviđa takav stil glazbe i takva izvedba, al slavna je.. A čitam da je dobila neku prestižnu nagradu za najbolju pjevačicu godine (ili naj pjesma).. Ako će to privući i zainteresirat mlade za predmet zašto ne?
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
ma joj idem ja reć ovima svojima u školi da uvedu predmet lepa brena hahahaha omg kakvi likovi.
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
ne znam ništa o sadržaju predavanja. ali mogu si predstaviti da se pod ovim trivijalnim nazivom mogu obraditi i rasvijetliti zanimljive društvene pojave i funkcije/mehanizmi. polarizacija/indoktrinacija (/idiotizacija) je provjeren i jeftin (stoga omiljen) alat vladanja. svećenici modernih hijerarhijskih (robovlasničkih) struktura (poput konfucija ili goethea) već se tisućljećima zabavljaju ovom alatkom.
ovakav predmet mora na javnom sveučilištu biti predstavljen pod imenom koje ne pobuđuje sumnju i otpor svećenstva, nego naprotiv, još izmamljuje sredstva za provedbu.
(eto tako jedna zamisao)
ovakav predmet mora na javnom sveučilištu biti predstavljen pod imenom koje ne pobuđuje sumnju i otpor svećenstva, nego naprotiv, još izmamljuje sredstva za provedbu.
(eto tako jedna zamisao)
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
Similar topics
» Lady Gaga
» Lady Gaga kolekcija
» Britanski vs. Američki humor
» American Hustle - Američki varalice (2014)
» Američki sustav rangiranja filmova (vaše mišljenje)
» Lady Gaga kolekcija
» Britanski vs. Američki humor
» American Hustle - Američki varalice (2014)
» Američki sustav rangiranja filmova (vaše mišljenje)
Stranica 1 / 1.