Taksena markica, iliti biljeg
3 posters
Stranica 1 / 1.
Taksena markica, iliti biljeg
Čemu služe te taksene markice, osim kaj s tim državna birokracija jebe v zdrav mozak raju koja je plaća, ili se to danas kulturno reče, porezne obveznike?
Trebaš neki dokumenat, čekaš u redu, dođeš na šalter, ova ti turi uplatnicu, napomene da kupiš usput za toliko i toliko kuna taksene markice i put pod noge.
Platiš, kupiš te jebene markice, pa opet u red i obavljen poso.
Sve to plaćam državi, a još imaju obraza me jebati i šetati kao da to plaćam nekom drugom, a ovi mi samo čine uslugu.
Kak se nitko ne sjeti pa da uredi stvar na način: npr. dođeš produžiti vozačku i sve to lijepo, skupa s taksenim markicama platiš na šalteru i pa-pa jarane?
Zar to nebi bilo jednostavnije, kulturnije, ljudskije, a i štedljivije?
Trebaš neki dokumenat, čekaš u redu, dođeš na šalter, ova ti turi uplatnicu, napomene da kupiš usput za toliko i toliko kuna taksene markice i put pod noge.
Platiš, kupiš te jebene markice, pa opet u red i obavljen poso.
Sve to plaćam državi, a još imaju obraza me jebati i šetati kao da to plaćam nekom drugom, a ovi mi samo čine uslugu.
Kak se nitko ne sjeti pa da uredi stvar na način: npr. dođeš produžiti vozačku i sve to lijepo, skupa s taksenim markicama platiš na šalteru i pa-pa jarane?
Zar to nebi bilo jednostavnije, kulturnije, ljudskije, a i štedljivije?
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
Re: Taksena markica, iliti biljeg
Čemu bi služile nego da nam "pokradu" pare. Ta jedna markica dođe ako se ne varam 20-40 kn?
I istina, to je prestrašno kad ti nešto treba, pa kad dođeš recimo u mup, pa onda izvadi broj za ovo, pa izvadi broj za ono, pa čekaj u redu za markicu, pa se vrati s tom markicom opet u red ali novi broj izvadi, Ma prestrašno.
I istina, to je prestrašno kad ti nešto treba, pa kad dođeš recimo u mup, pa onda izvadi broj za ovo, pa izvadi broj za ono, pa čekaj u redu za markicu, pa se vrati s tom markicom opet u red ali novi broj izvadi, Ma prestrašno.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Markica je novac.
I zar nije isto uplatio ja taj novac državi na MUPovom šalteru, ili u pošti, kiosku i slično?
Te markice su još nasljeđe turskog doba.
I zar nije isto uplatio ja taj novac državi na MUPovom šalteru, ili u pošti, kiosku i slično?
Te markice su još nasljeđe turskog doba.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
najbolje je bilo kad su se radili upisnici poljoprivrednih gospodarstava,
onda dođeš na drugi kat zgrade do ureda,čekaš par sati da dođeš na red a
kad uđeš u ured,ovisno koliko imaš posjedovnih listova treba ti 50 kuna+ 5 kuna po
svakom listu,državne takse,naravno,onda pičiš dole,pa još 300 metara do trafike,
pa nazad gore,to je u katastru,e,onda ideš u ured za gospodarstvo,pa opet zavisi,
za upisnik ti treba 70 kuna,+ po 20 kuna za svaku stavkukoja može bit promjenjiva,
broja žiro računa,zakupa zemlje i tome slično,al što je naj bitnije,nikad neznaš
unaprijed koliko ti tog treba,da se moš pripremit usput već uvjek moraš u ured
reći šta ti treba pa tek tad ić po taksu kad ti one tete kažu koliko ti treba.
kad uđeš u ured,ovisno koliko imaš posjedovnih listova treba ti 50 kuna+ 5 kuna po
svakom listu,državne takse,naravno,onda pičiš dole,pa još 300 metara do trafike,
pa nazad gore,to je u katastru,e,onda ideš u ured za gospodarstvo,pa opet zavisi,
za upisnik ti treba 70 kuna,+ po 20 kuna za svaku stavkukoja može bit promjenjiva,
broja žiro računa,zakupa zemlje i tome slično,al što je naj bitnije,nikad neznaš
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:najbolje je bilo kad su se radili upisnici poljoprivrednih gospodarstava,
To i mene jebe.
Plaćaš im , a još te vozaju ko majmuna od trafike do ureda, pa opet obrnuto, kao da sav taj novac ne ide u jednu istu kasu.
Prokleta da bi bila ta birokracija i taj idiotizam u ovoj jebenoj državi.
Ko je veći idiot i ima gluplju ideju, taj se više vine u našoj državnoj administraciji.
Neznam di ih samo pronalaze.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
ae,a da su te markice bar nešto posebno,
da su neke potvrde koje moraju bit ovjerene samo od
ovlaštenog trafičara...ili nešto slično,već može ih imat i prodavat svaka
šuša,samo oni koji trebaju da ih imaju(ako je već toliko važno da budu nalijepljene
na list papira) ih nemogu prodavat,a sve to bi se moglo rješit i jednostavno pečatom
koji je ionak važan i na kojem piše..."državna taksa u iznosu od xx kuna
naplaćena i poništena"
da su neke potvrde koje moraju bit ovjerene samo od
ovlaštenog trafičara...ili nešto slično,već može ih imat i prodavat svaka
šuša,samo oni koji trebaju da ih imaju(ako je već toliko važno da budu nalijepljene
na list papira) ih nemogu prodavat,a sve to bi se moglo rješit i jednostavno pečatom
koji je ionak važan i na kojem piše..."državna taksa u iznosu od xx kuna
naplaćena i poništena"
Gost- Gost
ja mislim da je kod nas 20 kuna. ali meni nije jasno koji je to k? i zaš kad sam ja radila osobnu meni nije trebalo, a mojima je trebalo?
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Similar topics
» Smiješne slike
» Filatelija -kolekcija poštanskih markica
» PES iliti Pro Evolution Soccer
» Tabletomanija iliti kaj sve gučete
» Twitter