Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno!

+5
gio_deluxe
eva kant
Stevo Largo
Amyicha
Neu
9 posters

Go down

Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno!

Postaj by Neu čet svi 27, 2010 8:26 am

Svi svjetski mediji prenijeli su šokantnu vijest o dvogodišnjem dječaku Ardiju Rizalu iz Indonezije, koji dnevno popuši dvije kutije cigareta! Ipak, ono što se nama čini suludim, u Indoneziji je najprirodnija stvar.

Naime, pušenje je navika koja se na Indoneziji uvelike podržava, pa čak i potiče. Više od 90 posto stanovništva su pušači, a za djecu od pet do 10 godina najnormalnije je da puše.

Takav je i primjer dvogodišnjeg Ardija – video koji ga pokazuje kako puši obišao je svijet. Ardi živi u ribarskom selu Musi Banyuasin, na sjeveroistoku zemlje. Na duhanski dim navukao se već s 18 mjeseci života, kad mu je otac dao prvu cigaretu, piše britanski The Sun.

"Potpuno je ovisan. Ako ne dobije cigarete, naljuti se, pa viče i udara glavom o zid. Kaže mi da osjeti mučninu i vrtoglavicu", kazala je njegova majka Diana.

Pušenje nije jedini problem – s dvije godine Ardi ima 25 kilograma, i uopće ne može trčati i igrati se s drugom djecom.

No, njegov otac Mohammed smatra da je Ardi zdrav. "Što je vas briga, meni moj sin izgleda prilično zdravo, ja ne vidim problem."

Dužnosnici iz sela ponudili su obitelji da će im kupiti automobil ako se mali Ardi ostavi cigareta. Jesu li prihvatili izazov – nije poznato.

net.hr

Koga kriviti za ovo? Što reći na ovo?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty999 / 999999 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty Re: Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno!

Postaj by Amyicha čet svi 27, 2010 8:32 am

ne znam ni sama koga kriviti i što reć. meni je to još uvijek čudno. ja ne vjerujem jednostavno. mali bolje drži cigaretu u ruci od mene. jebote nisu normalni. alaaaa -.-' ne zna pričat, a već puši.
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty113 / 999113 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty Re: Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno!

Postaj by Stevo Largo čet svi 27, 2010 8:52 am

Neukrotiva je napisao/la:

Takav je i primjer dvogodišnjeg Ardija – video koji ga pokazuje kako puši obišao je svijet. Ardi živi u ribarskom selu Musi Banyuasin, na sjeveroistoku zemlje. Na duhanski dim navukao se već s 18 mjeseci života, kad mu je otac dao prvu cigaretu, piše britanski The Sun.

"Potpuno je ovisan. Ako ne dobije cigarete, naljuti se, pa viče i udara glavom o zid. Kaže mi da osjeti mučninu i vrtoglavicu", kazala je njegova majka Diana.

No, njegov otac Mohammed smatra da je Ardi zdrav. "Što je vas briga, meni moj sin izgleda prilično zdravo, ja ne vidim problem."

Koga kriviti za ovo? Što reći na ovo?

blesavog čaču treba kriviti kiša
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty20 / 99920 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet svi 27, 2010 9:01 am

Laughing Laughing

Vidi kako mali maže... Laughing

Neam sta reči za to.To je njihov izbor i baš me birga
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant čet svi 27, 2010 9:18 am

rekla bi da roditelji ne shvaćaju ili nisu upoznati sa posljedicama pušenja.

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty92 / 99992 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet svi 27, 2010 9:19 am

eva pa kako nisu? svako je upoznat. ja bi prije rekla da su roditelji napravili dijete da se imaju "s čim" zahebavat. očito oni dijete doživljavaju kao zahebanciju.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty999 / 999999 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant čet svi 27, 2010 9:22 am

pa očito da ne shvaćaju koje su posljedice.

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty92 / 99992 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe čet svi 27, 2010 9:23 am

pričamo o Indoneziji , gdje još žive plemena
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty41 / 99941 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet svi 27, 2010 10:12 am

WTF wtf Taj neće dugo hmm
Meni bi baš dobro došla jedna No
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by cokakoka sub svi 29, 2010 1:35 pm

Svašta.
cokakoka
cokakoka
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 25.02.2010
Broj postova : 152
Reputacija Reputacija : 56
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty0 / 9990 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate ned lip 06, 2010 12:47 pm

mislim ono [You must be registered and logged in to see this image.]
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty245 / 999245 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Melinda ned lip 06, 2010 1:04 pm

daaaj bogte, ja sam s 15god prvi put primila cigaretu u ruke i nisam znala uvuć kak treba... i kad sam shvatila da mi se to svidjelo, svakodnevno sam si razbijala glavu pitanjima kako ću se osjećati ako nastavim pušiti, i koliko će mi to škoditi...
ne shvaćam kakvi su to roditelji...ali dobro je netko već rekao - pričamo o Indoneziji.
Melinda
Melinda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija Reputacija : 223
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty10 / 99910 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Amyicha čet lip 10, 2010 4:39 am

ma mali je legenda XD Laughing
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty113 / 999113 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by DonCorleone pon srp 12, 2010 2:44 pm

Roditelje bi trebala vlada da sudi. Nisu ovi normalni...
DonCorleone
DonCorleone
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 18.05.2010
Broj postova : 8
Reputacija Reputacija : 0
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty0 / 9990 / 999Dvogodišnjak puši 2 kutije cigareta dnevno! Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics