Preporučite dobre pjesme
+32
Legolas
Prop
ursula radwanska
bokaso1
Lenica
Hunnerkongen
damfisk
THUNDER_DINIX
Alastorus
Mass
m
Iron Man
Makiarica
cecilé
soprano
evitaa
lexfan_96
stitch
House
harley_quinn
JoHn_CeNa
Neukrotivi pastuh
tanuki
Amyicha
eva kant
Optimyst
Angie
AryMan
Love
Purgy
Neu
36 posters
:: Kultura i Zabava :: Glazba
Stranica 5 / 7.
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Preporučite dobre pjesme
nazareth - love hurts
Alphaville - Forever Young
Roxette - Listen To Your Heart
Alice Cooper - Poison
The Cranberries - Zombie
Metallica - Nothing Else Matters
Scorpions - Wind Of Change
U2 - With Or Without You
Phil Collins - Another Day In Paradise
Chris Isaak - Wicked Game
Alphaville - Forever Young
Roxette - Listen To Your Heart
Alice Cooper - Poison
The Cranberries - Zombie
Metallica - Nothing Else Matters
Scorpions - Wind Of Change
U2 - With Or Without You
Phil Collins - Another Day In Paradise
Chris Isaak - Wicked Game
Zadnja promjena: Neu; čet svi 09, 2013 4:39 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
To su pjesme koji svi znaju.
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
idemo dlaje onda...
Marc Anthony - You Sang To Me
Marc Anthony- My baby you
Marc Anthony - You Sang To Me
Marc Anthony- My baby you
Započeo/la tema :
Jbg, novi član, ne može link...
Htela sam od Bebeka Ne plači, ne žali
Htela sam od Bebeka Ne plači, ne žali
ursula radwanska- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 09.05.2013
Broj postova : 43
Reputacija : 20
Započeo/la tema :
Tek sam sad vidio da je Neu opet Wind of change stavila.
Okej je, shvatili smo, znas tu pjesmu.
Okej je, shvatili smo, znas tu pjesmu.
Započeo/la tema :
Da bolje poznajem glazbeni ukus forumaša, preporučila bih svakom po neku pjesmu. Ovako s vremena na vrijeme mogu ostaviti nekoliko pa se nadam da će se nekome nešto i svidjeti, ako vam se uopće bude dalo slušati
Itch - Funkin'
Itch je mladi beogradski bend koji me je vrlo ugodno iznenadio prošle godine na UFO-u (Urban Fest Osijek). Ako nekoga osvoji pjesma, predlažem slušanje čitavog albuma Lullulu, koji predstavlja izlet u različite glazbene vode, od etno do funk zvukova, vješto kombiniranih sa standardnim rockom.
Madrugada - Strange Colour Blue
Sjajni Norvežani, nepravedno zapostavljeni kada je riječ o progressive i alternative rock lektiri. Imaju neku posebnu atmosferu na albumima i dosta jake tekstove.
Nouvelle Vague - Ever Fallen in Love
Rijetko koji cover bend radi ovako dobre obrade kao Nouvelle Vague (po mojoj osobnoj procjeni). Ovu pjesmu u originalu izvodi punk bend Buzzcocks, a u bossa nova stilu dobila je neku novu dimenziju.
Itch - Funkin'
Itch je mladi beogradski bend koji me je vrlo ugodno iznenadio prošle godine na UFO-u (Urban Fest Osijek). Ako nekoga osvoji pjesma, predlažem slušanje čitavog albuma Lullulu, koji predstavlja izlet u različite glazbene vode, od etno do funk zvukova, vješto kombiniranih sa standardnim rockom.
Madrugada - Strange Colour Blue
Sjajni Norvežani, nepravedno zapostavljeni kada je riječ o progressive i alternative rock lektiri. Imaju neku posebnu atmosferu na albumima i dosta jake tekstove.
Nouvelle Vague - Ever Fallen in Love
Rijetko koji cover bend radi ovako dobre obrade kao Nouvelle Vague (po mojoj osobnoj procjeni). Ovu pjesmu u originalu izvodi punk bend Buzzcocks, a u bossa nova stilu dobila je neku novu dimenziju.
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
BLACK "Wonderful Life"
Belinda Carlisle - Heaven Is a Place on Earth
Duran Duran - The Wild Boys
Linkin Park - Numb
Linkin Park - In The End
Eminem - Not Afraid
Belinda Carlisle - Heaven Is a Place on Earth
Duran Duran - The Wild Boys
Linkin Park - Numb
Linkin Park - In The End
Eminem - Not Afraid
Započeo/la tema :
Malo upoznavanje s osječko-baranjskom scenom
Gužva u 16-ercu - Stare stvari
Gužvica je uvijek zanimljiva, zabavna, simpatična, imaju dobre nastupe i moje je mišljenje da su procvjetali novim albumom (Je ne regrette rien, 2012). Napredovali su i glazbeno i tekstovno i jedva čekam nešto novo iz njihove punk radionice. Inače bend u petak slavi 20 godina postojanja.
Debeli precjednik - Farmersko srce
Na ovu pjesmu uvijek onako navijački poludim Sviraju neki hardcore punk, koji meni baš nije posebno drag, ali volim poslušati njihove starije pjesme. Novi album u stilu Kino kluba nikako mi se ne sviđa.
Nikad neću zaboraviti kada smo na fakultetu radili lekturu i pita profesor koji je jedini slučaj kada se predsjednik piše - precjednik. I čuješ nas dvoje iz zadnjeg reda viče: Debeli precjednik
Pullover - Javi se
Prema riječima basista - sviraju obrade hrvatskih pjesama devedesetih, prije devedesetih i poslije devedesetih Radi se o punk (pa i malo žešćim) obradama naših pop i "trash" pjesama, od Ja sam vlak, preko Soba 23, do Tuc tuc. Na njihove nastupe već ritualno idem, znaju napraviti atmosferu, znaju zabaviti, svirat će mi na svadbi Ne dižem ih u nebesa, samo su mi dragi.
Wasted Generation - Like A Dogs Cry
Evo i naših "poznatih" rokera (za koje nisam sigurna sviraju li još uvijek). "Poznatih" zato što su svirali kao predgrupa Gunsima u Zagrebu. A tu su negdje i po stilu - hard rokeri. Najpoznatija im je pjesma Swing Girl za koju imaju i spot, ali meni je ova najdraža; lagana je, sviđa mi se tekst i draža mi je ova verzija u kojoj pjeva Zoran Mišić od one u kojoj pjeva Roni.
Gužva u 16-ercu - Stare stvari
Gužvica je uvijek zanimljiva, zabavna, simpatična, imaju dobre nastupe i moje je mišljenje da su procvjetali novim albumom (Je ne regrette rien, 2012). Napredovali su i glazbeno i tekstovno i jedva čekam nešto novo iz njihove punk radionice. Inače bend u petak slavi 20 godina postojanja.
Debeli precjednik - Farmersko srce
Na ovu pjesmu uvijek onako navijački poludim Sviraju neki hardcore punk, koji meni baš nije posebno drag, ali volim poslušati njihove starije pjesme. Novi album u stilu Kino kluba nikako mi se ne sviđa.
Nikad neću zaboraviti kada smo na fakultetu radili lekturu i pita profesor koji je jedini slučaj kada se predsjednik piše - precjednik. I čuješ nas dvoje iz zadnjeg reda viče: Debeli precjednik
Pullover - Javi se
Prema riječima basista - sviraju obrade hrvatskih pjesama devedesetih, prije devedesetih i poslije devedesetih Radi se o punk (pa i malo žešćim) obradama naših pop i "trash" pjesama, od Ja sam vlak, preko Soba 23, do Tuc tuc. Na njihove nastupe već ritualno idem, znaju napraviti atmosferu, znaju zabaviti, svirat će mi na svadbi Ne dižem ih u nebesa, samo su mi dragi.
Wasted Generation - Like A Dogs Cry
Evo i naših "poznatih" rokera (za koje nisam sigurna sviraju li još uvijek). "Poznatih" zato što su svirali kao predgrupa Gunsima u Zagrebu. A tu su negdje i po stilu - hard rokeri. Najpoznatija im je pjesma Swing Girl za koju imaju i spot, ali meni je ova najdraža; lagana je, sviđa mi se tekst i draža mi je ova verzija u kojoj pjeva Zoran Mišić od one u kojoj pjeva Roni.
Započeo/la tema :
Nije loše. Osim Gužve ove ostale prvi put slušam i dobro je to na prvu.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Te noći smo se potukli zbog nje.
Sjetih se sad da sam ju jučer pjevao.
Sjetih se sad da sam ju jučer pjevao.
Započeo/la tema :
Izvođači koje ovom prilikom predstavljam su oni koji su često proglašavani dosadnima. To je samo moj zaključak nakon dosta razgovora i dosta pročitanih komentara na muziku koju stvaraju. No, svi do jednoga, to su izvođači koje jako rado slušam, volim i cijenim.
Jeff Buckley - Forget Her
Buckleyja sam dosta kasno otkrila, ali on je jedan od onih koji su mi se uvukli pod kožu već nakon prvog slušanja, i to je baš ova pjesma bila u pitanju. Sve ostalo bilo je samo potvrda mog prvog dojma - da se radi o sjajnom muzičaru, ugodnom vokalu i divnoj muzici.
Joni Mitchell - A Case of You
Uh, kad Joni zasvira ukulele, ne mora ni pjevati. A njezine pjesme mogu se čitati i kao poezija... Ali i ona je jedna od onih koju je vrijeme nagrizlo. Ne odustaje od bavljenja muzikom, iako to što radi više nije ni blizu onoga što je stvarala šezdesetih i sedamdesetih. Ova pjesma je s odličnog albuma Blue iz 1971.
Frank Zappa - Valley Girl
E Zappa sa svojih skoro sto studijskih albuma zna i meni biti dosadan (iako, naravno, ni pola nisam stigla preslušati i iako je dosta od tih albuma izdano posthumno). Imao je svakakvih trenutaka, ali fascinira upravo to što je recimo u jednoj godini mogao izdati 5 albuma (1979.). Pjesmu Valley Girl izveo je sa svojom tada 14-godišnjom kćerkom.
Nick Cave and the Bad Seeds - The Weeping Song
Najviše me boli kad netko za Cavea kaže da je dosadan Jedan od rijetkih (uz, recimo Bowiea) koji i 2013. može zasjati i ponositi se novim albumom. Što drugo da kažem, nego - umjetnik!
Leonard Cohen - Everybody Knows
Leonard je za mene prije svega pjesnik pa tek onda pjevač (nešto kao Arsen Dedić). A da ne budu standardi kao Dance Me to the End of Love, Suzanne ili Hallelujah, eto Everybody Knows, isto tako lijepa i poetična.
Tom Waits - Walk Away
Možda veći umjetnik od Cavea, ali mi je Cave ipak mrvicu draži. Waits me je dobio svojom specifičnom bojom glasa. Jedan će kritičar reći da zvuči like it was soaked in a vat of bourbon, left hanging in the smokehouse for a few months, and then taken outside and run over with a car.
There are things I've done I can't erase
I want to look in the mirror see another face
I said, "never", but I'm doing it again
I wanna walk away, start over again
Jeff Buckley - Forget Her
Buckleyja sam dosta kasno otkrila, ali on je jedan od onih koji su mi se uvukli pod kožu već nakon prvog slušanja, i to je baš ova pjesma bila u pitanju. Sve ostalo bilo je samo potvrda mog prvog dojma - da se radi o sjajnom muzičaru, ugodnom vokalu i divnoj muzici.
Joni Mitchell - A Case of You
Uh, kad Joni zasvira ukulele, ne mora ni pjevati. A njezine pjesme mogu se čitati i kao poezija... Ali i ona je jedna od onih koju je vrijeme nagrizlo. Ne odustaje od bavljenja muzikom, iako to što radi više nije ni blizu onoga što je stvarala šezdesetih i sedamdesetih. Ova pjesma je s odličnog albuma Blue iz 1971.
Frank Zappa - Valley Girl
E Zappa sa svojih skoro sto studijskih albuma zna i meni biti dosadan (iako, naravno, ni pola nisam stigla preslušati i iako je dosta od tih albuma izdano posthumno). Imao je svakakvih trenutaka, ali fascinira upravo to što je recimo u jednoj godini mogao izdati 5 albuma (1979.). Pjesmu Valley Girl izveo je sa svojom tada 14-godišnjom kćerkom.
Nick Cave and the Bad Seeds - The Weeping Song
Najviše me boli kad netko za Cavea kaže da je dosadan Jedan od rijetkih (uz, recimo Bowiea) koji i 2013. može zasjati i ponositi se novim albumom. Što drugo da kažem, nego - umjetnik!
Leonard Cohen - Everybody Knows
Leonard je za mene prije svega pjesnik pa tek onda pjevač (nešto kao Arsen Dedić). A da ne budu standardi kao Dance Me to the End of Love, Suzanne ili Hallelujah, eto Everybody Knows, isto tako lijepa i poetična.
Tom Waits - Walk Away
Možda veći umjetnik od Cavea, ali mi je Cave ipak mrvicu draži. Waits me je dobio svojom specifičnom bojom glasa. Jedan će kritičar reći da zvuči like it was soaked in a vat of bourbon, left hanging in the smokehouse for a few months, and then taken outside and run over with a car.
There are things I've done I can't erase
I want to look in the mirror see another face
I said, "never", but I'm doing it again
I wanna walk away, start over again
Započeo/la tema :
Jeffa i Cohena volim, Waitsa obožavam.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Men' super pjesma, a rijetko tko se sjeti.
Započeo/la tema :
James Arthur - Impossible Baš divan pjesmuljak, čovo ima fini glas
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
što si mi lijepa pjesmice draga
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Nešto s čim se 'drogiram' na dnevnoj bazi.. ha.. već mjesecima
https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI
https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI
Legolas- Nevina dušica
- Registriran/a : 01.03.2011
Broj postova : 89
Reputacija : 13
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Preporučite dobre serije
» Volim ovu seriju, preporučite mi sličnu!
» Volim ovu pjesmu - preporučite mi sličnu
» Igrice dobre za vid?
» Novosti i komentari iz glazbenog svijeta
» Volim ovu seriju, preporučite mi sličnu!
» Volim ovu pjesmu - preporučite mi sličnu
» Igrice dobre za vid?
» Novosti i komentari iz glazbenog svijeta
:: Kultura i Zabava :: Glazba
Stranica 5 / 7.