Volim ovu pjesmu - preporučite mi sličnu
4 posters
:: Kultura i Zabava :: Glazba
Stranica 1 / 1.
Volim ovu pjesmu - preporučite mi sličnu
Uz poplavu novih grupa i pjevača/pjevačica teško je pronaći nešto dobro, a da pri traženju ne izgubiš sate.
Istu temu otvorio sam za knjige. Pa računam na pomoć i za muziku.
Zamislio sam slijedeće ... napišeš nekoliko grupa/pjevača koje su ti se posebno svidjele ... a netko (pod uvjetom da ih je slušao) ti preporuči sličnu grupu koja se je njemu svidjela.
Primjer: sviđa mi se Gibonni ... netko mi preporuči Luky
Ili: sviđa mi se Black Uhuru ... netko mi preporuči Tiken Jah Fakoly
Konkretno:
Sviđa mi se Afro Celt Sound Sistem; Transglobal Underground, Bliss ... ima li netko preporuku?
p.s. - Na www.last.fm (i ne samo na last.fm) postoji mogućnost traženja sličnih izvođača ... pa ipak
Istu temu otvorio sam za knjige. Pa računam na pomoć i za muziku.
Zamislio sam slijedeće ... napišeš nekoliko grupa/pjevača koje su ti se posebno svidjele ... a netko (pod uvjetom da ih je slušao) ti preporuči sličnu grupu koja se je njemu svidjela.
Primjer: sviđa mi se Gibonni ... netko mi preporuči Luky
Ili: sviđa mi se Black Uhuru ... netko mi preporuči Tiken Jah Fakoly
Konkretno:
Sviđa mi se Afro Celt Sound Sistem; Transglobal Underground, Bliss ... ima li netko preporuku?
p.s. - Na www.last.fm (i ne samo na last.fm) postoji mogućnost traženja sličnih izvođača ... pa ipak
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Re: Volim ovu pjesmu - preporučite mi sličnu
Dok sam čitala temu baš sam htjela predložiti Last.fm, ali ako znaš za to, pokušat ću prekopati po onome što slušam pa predložiti nešto.
Carlos Ruiz Zafon poznat je kao pisac, a manje je poznato da je i skladatelj. Zanimljivo je da je uz svoj roman Sjena vjetra skladao preko 20 pjesama pa preporuča čitanje uz glazbu. Pa eto i moja preporuka (album La Sombra del Viento), uz knjigu ili bez nje, glazba je umirujuća, lagana.
Pa onda Explosions in the Sky, jako zanimljiv bend; to što sviraju moglo bi se opisati kao ambijentalno-eksperimentalni post rock instrumentali. Osobno mi je najdraža pjesma First Breath After Coma. Inače imaju 6 studijskih albuma pa je izbor pjesama velik.
A ako si spreman i za malo eksperimentiranja s drugim glazbenim žanrovima, predlažem slušanje ukrajinskog benda Flëur. Da ne opisujem glazbu, poslušaj recimo Эйфория , Шелкопряд ili Волна.
Carlos Ruiz Zafon poznat je kao pisac, a manje je poznato da je i skladatelj. Zanimljivo je da je uz svoj roman Sjena vjetra skladao preko 20 pjesama pa preporuča čitanje uz glazbu. Pa eto i moja preporuka (album La Sombra del Viento), uz knjigu ili bez nje, glazba je umirujuća, lagana.
Pa onda Explosions in the Sky, jako zanimljiv bend; to što sviraju moglo bi se opisati kao ambijentalno-eksperimentalni post rock instrumentali. Osobno mi je najdraža pjesma First Breath After Coma. Inače imaju 6 studijskih albuma pa je izbor pjesama velik.
A ako si spreman i za malo eksperimentiranja s drugim glazbenim žanrovima, predlažem slušanje ukrajinskog benda Flëur. Da ne opisujem glazbu, poslušaj recimo Эйфория , Шелкопряд ili Волна.
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Margarita_Bulgakova je napisao/la:
... Carlos Ruiz Zafon ...
... Explosions in the Sky ...
... Flëur ...
Hvala, hvala.
Za mene sve novo.
Karla sam malo slušao ... ali mi "na prvo uho" nije sjeo. Ima uvod i kraj ali mi nedostaje zaplet.
Eksplozija mi se čini (opet "na prvo uho") suviše prozirna za atmosferu (ako je referentna atmosfera Deuter) i čini mi se da sam sve ostalo čuo još prije 20-ak godina (Rick Wakeman).
Flëur je zanimljiv ... ali im je vokal ispod svake kritike (moje mišljenje). Vokal bi im morao zvučati poput Madredeus (https://www.youtube.com/watch?v=1PhFU3f4cu8) ili Bliss (https://www.youtube.com/watch?v=3MrrDZu33Pc).
Malo je izvođača koji su me oduševili čim sam ih čuo (recimo Kroke - Time) ... pa ću tvoj izbor povremeno "provjeriti".
Još jednom - hvala.
Započeo/la tema :
Moram priznati da instrumentale najčešće slušam dok učim pa kad je takva glazba u pitanju nemam skoro nikakve zahtjeve, osim da bude tu negdje u pozadini i ne ometa me. Ali sad bih mogla odvojiti malo vremena i istražiti.
Za Flëur se slažem - dok sam tražila pjesme koje ću ti ostaviti dvoumila sam se jesu li one dobar izbor ili ne. Meni su drage zbog glazbe, stvarno mi je zanimljivo to što stvaraju. Vokal je mrvicu bolji na studijskim albumima, dok se u izvedbama uživo gubi.
Bliss sam slušala, ali Madredeus je otkriće :)Pa hvala i tebi i nadam se da će se još puno pisati u ovoj temi!
Za Flëur se slažem - dok sam tražila pjesme koje ću ti ostaviti dvoumila sam se jesu li one dobar izbor ili ne. Meni su drage zbog glazbe, stvarno mi je zanimljivo to što stvaraju. Vokal je mrvicu bolji na studijskim albumima, dok se u izvedbama uživo gubi.
Bliss sam slušala, ali Madredeus je otkriće :)Pa hvala i tebi i nadam se da će se još puno pisati u ovoj temi!
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Histrion voli zanimljivu kombinaciju folk/ethno elemenata s elektronikom. Eh, mogao bih preporučiti par stvari al nisam siguran.
Hunnerkongen- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Lijepo molim.Hunnerkongen je napisao/la:
Eh, mogao bih preporučiti par stvari al nisam siguran.
OT - Danas imam gužvu (imao sam i jučer) .... ali čim uhvatim malo vremena pišemo se.
Započeo/la tema :
Imaš li odgovor i na ovo????Hunnerkongen je napisao/la:Histrion voli zanimljivu kombinaciju ...
Meni su Kroke ... što da kažem? ... adio pamet.
Jedan od zadnjih koncerata na koje imam namjeru otići.
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
Imaš li odgovor i na ovo????
Ovo nije baš "u istom stilu" ... ali ...
OT .... Obrati pažnju na od 4:16 do 5:02
Započeo/la tema :
Meni se baš Korke ne sviđa.histrion je napisao/la:Imaš li odgovor i na ovo????
Meni su Kroke ... što da kažem? ... adio pamet.
Jedan od zadnjih koncerata na koje imam namjeru otići.
Mogu ti preporučiti ovo :
Započeo/la tema :
možda bi ti se moglo ovo sviđati..
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Nisam baš ljubitelj world/fusion glazbe.
Započeo/la tema :
ja sam ono za histriona stavila..
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :