Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate?

+2
THUNDER_DINIX
Ive
6 posters

Go down

Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate?

Postaj by Ive uto stu 17, 2009 6:06 pm

Dakle, sve je u naslovu, koje ulje ulijevate u svog limenog ljubimca? Koliko ga često mijenjate?

Ja u ovu Corsu ulijevam ono "tvorničko" GM ulje (iako bi se o ovome dalo pričat, s obzirom da oni kupuju to ulje od nekog i samo zalijepe svoju naljepnicu) oznaka 5w30... No mislim da je ipak najvažnije poštovati gradaciju ulja i standarde koje je preporučio proizvođač.

Nisam još radio izmjenu ulja na ovom autu (jer ima tek oko 9000 km) ali radit ću uvijek izmjene u intervalima između 10 i 15 tisuća kilometara, kao i izmjenu filtera i svjećica u sklopu tog "malog" redovnog servisa...
Ive
Ive
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija Reputacija : 257
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty111 / 999111 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty Re: Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate?

Postaj by Gost sri stu 18, 2009 12:12 am

ma ja svojega vise ni ne odrzavam kao prije..posto je auto star..da kupujem skupo ulje..ne ispati mi se..sipam super 5 ina...koje sipam u traktore Laughing ... inace menjam ga na svakih 15 000 km/ i po potrebi ako zafali ulja dosipam malo...motor mu je malo dotrajao..Sad
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty Re: Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate?

Postaj by THUNDER_DINIX sub stu 21, 2009 12:27 pm

pojma nemam koje ulje, to starci mjenjaju ili na tehničkom nemam pojma

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty889 / 999889 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned oľu 21, 2010 4:20 pm

^^pa kako ne znaš?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty999 / 999999 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX ned oľu 21, 2010 4:44 pm

na tehničkom to lik zamjeni

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty889 / 999889 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon oľu 29, 2010 8:52 pm

Jao..jos nikada nisam cuo da se na tehnickome pregledu menja ulje help
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX pon oľu 29, 2010 8:53 pm

meni da

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pon oľu 29, 2010 9:33 pm

pa nekada sam i ja mjenjao ulje u autima-
imao sam jednog koji je trošio litru ulja na rezervar benzina-
koda je dvotaktna mašina-
sad auto servisiram redovno i nemam pojma koje je ulje-
bitno je da mi se kod paljenja na displeju pojavi oil ok Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty700 / 999700 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto oľu 30, 2010 5:11 am

sintetičko u kombinaciji sa regularnim. svakih 10 000km mjenjam.

THUNDER_DINIX je napisao/la:na tehničkom to lik zamjeni

na tehnickom?! tehnicki je onaj dio gdje se provjerava ispravnost vozila i radi registracija, to znas? oni nemaju ni ulja ni mehanicarske alate tako da nema te vrazje sanse da ti lik na tehnickom mjenja ulje, ono sto on moze napraviti jest poslati te kod mehanicara i reci ti da se vratis kad promjenis ulje ili vec neki drugi dio koji je potreban za prolaz tehnicke ispravnosti vozila. debelo sumnjam da ti itko na tehnickom pregledu servisira auto ili motor, s obzirom koliko jedan pregled i ispitivanje ispravnosti traje dugo i koliko ljudi ima. da imas 3-5 vozila svakih sat vremena to je guzva vec.

tanuki je napisao/la:pa nekada sam i ja mjenjao ulje u autima-
imao sam jednog koji je trošio litru ulja na rezervar benzina-
koda je dvotaktna mašina-
sad auto servisiram redovno i nemam pojma koje je ulje-
bitno je da mi se kod paljenja na displeju pojavi oil ok Laughing

cekaj da nest zbrojimo. imas auto, platio si ga a uopce ne vodis brigu o tome sto ti se radi na autu i nemas pojma koje ulje ti dosipavaju?! hahaha

ne tanuki, nisi ti mjenjao ulja u autima nikad jer da jesi imao bi naviku da znas koje ulje imas u autu a ti to ne znas. mogu si zamislit, dodjes kod mehanicara, covjek te pita koje ulje imas unutri da ti dosipa malo ako treba a ti kazes onako kao odrastao covjek u 40 godinama:"nemam pojma!" hahaha

mene bi bilo stid da ne znam sto mi se radi po autu i sto se stavlja u njega. ne mogu se zamislit da sjednem za volan kad putujem po 1000 ili 1400 km dnevno kad sam na putu a da ne znam koje ulje je unutri, koji antifriz, jel pumpa propuhnuta, jel motor ispuhan, rezervoar cist, cijevi cvrste i slicno. al ti si specijalna vrsta covjeka, u to smo se vec uvjerili. vjerojatno ni ne vozis dnevno vise od 10 km sto jedino opravdava tvoju nebrigu za vlastite stvari, sve ljude koje znam koji koriste auto, voze ga, ne kao ti na relaciji supermarket-kuca, zanimaju se za stanje svog auta, djelove, odrzavanje i neke osnovne kvarove tako d aznaju nesto o autu kako ne bi ispali budale pred mehanicarem, jer samo budale mehanicar moze sveslat. pa ti samo gledaj jel po lampici. Laughing

koristenje samo standardnog ulja nije dobro, kao ni sinteticnog samo jer sinteticko ulje je suho, a standardno relativno brzo se "prlja". medjutim sinteticko ulje duze traje, dok standardno bolje podmazuje. i zato recimo ja sebi mogu priustiti da ne mjenjam ulje na svakih 7 000km vec svakih 10 000km. ali i cijena takvog ulja nije 250-300 kn vec 600kn 4 litre.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX uto oľu 30, 2010 10:38 am

nisam ni ja donedavno znao, meni starci rekli. mozda nemaju pojma ne znam. ja isto ne vjerujem u to, to mogu i sam promijenit

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned svi 16, 2010 11:15 am

Sintetičko w15-40,mijenjam ga na svakih 5000 km.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet vel 16, 2012 12:57 pm

THUNDER_DINIX je napisao/la:nisam ni ja donedavno znao, meni starci rekli. mozda nemaju pojma ne znam. ja isto ne vjerujem u to, to mogu i sam promijenit
Pa zašt ne bi mogo sam?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty999 / 999999 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja čet vel 16, 2012 4:09 pm

Total quartz 9000 sintetika, mjenjam jednom godišnje u prolječe a što bi bilo u prosjeku svakih 9000 do 11000 km, odmah sa uljem mijenjam i filter ulja te zračni filter iako mi govore da filter ulja ne treba svake godine mjenjati. Ne znam to je kao da nekome promjeniš krv a ostaviš mu stare bubrege.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty0 / 9990 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by SAS čet vel 16, 2012 8:56 pm

Castrol 5w40 c3 moram u servis mijenjati sve zbog garancije
SAS
SAS
Junior
Junior

Registriran/a : 17.12.2011
Broj postova : 739
Reputacija Reputacija : 154
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty0 / 9990 / 999Koje ulje koristite za svoj automobil i svakih koliko kilometara ga mijenjate? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics