Kad dijete krade novce od roditelja?
+17
smart
Lilly Marlene
Neukrotivi pastuh
pustinja
Nessie
THUNDER_DINIX
minutus
gio_deluxe
Melinda
Amyicha
ana
Hell
art
Zyex
Neu
Sasuke
Love
21 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kad dijete krade novce od roditelja?
Jeste se našli u takvoj situaciji il još bolje vidjeli ih vlastitim očima slučajno?
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Re: Kad dijete krade novce od roditelja?
O.o
Jedan moj frend krade svojim roditeljima pare, i onda kupuje igre za PC ili takve stvari :S
Jedan moj frend krade svojim roditeljima pare, i onda kupuje igre za PC ili takve stvari :S
Sasuke- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 03.01.2009
Broj postova : 1853
Reputacija : 83
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
joj to je zaitsa žalosno, ne znam kog bi više krivila roditelje jer to ne primećuju ili dijete
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ni vidio ni cuo takvo sto ..
Zyex- Nevina dušica
- Registriran/a : 05.10.2009
Broj postova : 33
Reputacija : 0
Započeo/la tema :
to nikako dopustiti jer će tako nastaviti di god može , a onda je to koma
art- Nevina dušica
- Registriran/a : 30.09.2009
Broj postova : 128
Reputacija : 5
Godina imam : 51
Započeo/la tema :
:piše: a jbg..
jeste vi krali pare svojima?ono sića il velike pare?
jeste vi krali pare svojima?ono sića il velike pare?
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
nisam nikada krao, jer su me od malena učili da to nije pravedno...
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Ja nisam nikad mojoj mami ukrala novac ni siću,dobro ja sam uvijek bila dobro djete A sad da vidim da moje djete mi ukrade ne znam imali bi duge duge razgovore.
ana- Nevina dušica
- Registriran/a : 29.09.2009
Broj postova : 147
Reputacija : 3
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Jel se računa ak mi se negdje zuri, a trebaju mi pare pa samo munem 10ak kuna s mikrovalne/frizidera?
Sasuke- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
..da računa se to...
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Započeo/la tema :
Al to zapravo nije krađa... to su osobne potrebe xD
Al u neku ruku to je kradja zato jer nisam svojima rekao da sam uzeo, al im svejedno kazem kasnije da sam ja uzeo, tak da opet nije kradja..
Al u neku ruku to je kradja zato jer nisam svojima rekao da sam uzeo, al im svejedno kazem kasnije da sam ja uzeo, tak da opet nije kradja..
Sasuke- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
meni se to desilo. haha. mama mi nije dala za bon i ja njoj uzela 10 kn jer mi je tolikoi falilo. al nisam uzela iz njenog novčanika. već ona ima neku svoju kasicu i ja sam iz njene kasice.
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
svima se to fogodilo bar jednom, i bar jednu kunu.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
meni nije. ja sam znala uzet pet do deset kuna, ali ne iz maminog novčanika (isuse, to mi nikad nije ni palo na pamet), već iz jedne kutije gdje mama drži novce koji će joj trebat pa da ih ne vuče za sobom u novčaniku. al svaki put kad bi uzela i jednu jedinu kunu odatle, javila bih mami čim prije, ako ju nisam uspjela prije tog pitat dal smijem uzet. ne znam za druge, al ja se jednostavno bojim mami uzet neš bez njenog znanja.
Melinda- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija : 223
Započeo/la tema :
ja sam jednom ( 4. osnovne ) uzeo neke novce ( danas bi to bilo možda 50 kn )
iz protesta , naime , htio sam probušiti uho , bio sam rocker , čak sam već tada imao kožnjak, ali uho mi nisu dali bušiti .
morao sam uzeti stvari u svoje ruke
danas je to nešto čemu se smijemo
iz protesta , naime , htio sam probušiti uho , bio sam rocker , čak sam već tada imao kožnjak, ali uho mi nisu dali bušiti .
morao sam uzeti stvari u svoje ruke
danas je to nešto čemu se smijemo
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
ja sam jednom bio u fazi kada sam majci, djedu ili otcu ukrao po koju kovanicu iz novčanika, za pizdarije koje djeca kupuju na kiosku. djed, tada već slijep (! haha) je to prvi primijetio ali nikad nije nikome ni riječ rekao, ni meni. velik čovjek. nakon nekoliko tjedana me je otac zatekao in flagranti, na djelu. izvadio je iz novčanika 10 maraka (to je ranih šezdesetih dosta više vrijedilo nego osamdesetih, tada su plaće bile 280/350 dm) i dao mi uz kovanice koje sam imao u šaci: da to ne činim, ako trebam novac da se obratim njemu. bio sam tako posramljen (i egoističan) da sam ga još i molio da nikome ništa ne kaže. nikad više u životu nisam uzeo ni najmanju stvar (niti kod jednog od mojih mnogobrojnih poslodavaca; uvijek bio, da se pohvalim, tretiran kao povjerljiv suradnik – kada sam nešto trebao, pitao sam i uvijek dobio na poklon). također, vjerojatno zbog toga, nisam nikad od otca tražio više nego mi je dao.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
i dao mi uz kovanice koje sam imao u šaci: da to ne činim, ako trebam
novac da se obratim njemu
ovo mi se svidja, dobar postupak odgoja
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
da, neke stvari je dobro napravio.
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
svaka mu cast, znam i ja za ubuduce nedaj boze ako zatreba
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
To je jadno... ali je možda samo zato što su roditelji jako škrti...
Nessie- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 12.12.2009
Broj postova : 1962
Reputacija : 138
Godina imam : 26
Započeo/la tema :
Svaki roditelj to jednom doživi i to je prije kult nego potreba.
Ja sam svoje naučil da uvijek pitaju i u večini slučajeva uvijek i dobiju a samo zato da se malo nauče usmjeravati financije, dakle da si malo štede, večinu potroše relativno pametno a nešto slobodno potroše i bez veze (a poslje objašnjenja im je žal tog dijela novca).
Kad sam primjetio da je došlo do samoposluge prvo sam se zabrinuo jer je prva ideja bila da su moižda u nekoj gabuli, nakon razgovora sa ženom i utvrđivanja da ona nije bila u samoposlugi razgovarali smo sa klincima i utvrdili da su oba sudjelovala u tome. Nakon što se vidjelo tko je koliko potrošio za isti iznos pred njihovim očima smo umanjili njihove ušteđevine i to vratili, mislim da je to bolje djelovalo nego bilo kakvi ukoro jer se nije odmah mogao kupiti nintendo vii jer je falelo od ušteđevine niti se išlo po nove krpice i od onda nema problema i dalje se pita, odlučuje o utrošku, dio se štedi a i dalje se dio potroši bezveze ali i to je ventil koji ponekad treba isprazniti jer se nakupi.
Smatram da je problem gdje se takve stvari događaju učestalo a o njima se ne komunicira niti se pokušavaju ispraviti.
Postoji samo jedan slučaj gdje bi htio biti takav roditelj kojega djeca potkradaju a da ništa ne poduzimam a to je da imam toliko novaca da niti sam ne znam koliko ih je trenutno kod mene a stalno ih ima
Ja sam svoje naučil da uvijek pitaju i u večini slučajeva uvijek i dobiju a samo zato da se malo nauče usmjeravati financije, dakle da si malo štede, večinu potroše relativno pametno a nešto slobodno potroše i bez veze (a poslje objašnjenja im je žal tog dijela novca).
Kad sam primjetio da je došlo do samoposluge prvo sam se zabrinuo jer je prva ideja bila da su moižda u nekoj gabuli, nakon razgovora sa ženom i utvrđivanja da ona nije bila u samoposlugi razgovarali smo sa klincima i utvrdili da su oba sudjelovala u tome. Nakon što se vidjelo tko je koliko potrošio za isti iznos pred njihovim očima smo umanjili njihove ušteđevine i to vratili, mislim da je to bolje djelovalo nego bilo kakvi ukoro jer se nije odmah mogao kupiti nintendo vii jer je falelo od ušteđevine niti se išlo po nove krpice i od onda nema problema i dalje se pita, odlučuje o utrošku, dio se štedi a i dalje se dio potroši bezveze ali i to je ventil koji ponekad treba isprazniti jer se nakupi.
Smatram da je problem gdje se takve stvari događaju učestalo a o njima se ne komunicira niti se pokušavaju ispraviti.
Postoji samo jedan slučaj gdje bi htio biti takav roditelj kojega djeca potkradaju a da ništa ne poduzimam a to je da imam toliko novaca da niti sam ne znam koliko ih je trenutno kod mene a stalno ih ima
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Kad roditelji lazu i sklope svoju glavurinu kako treba i kazu: Sinko/kceri, reci istinu! Ono ce lagati. Naravno, ja pricam gluposti. A istini je u PONAVLJAM roditeljima i blabla...
Nije nikakav psiholoski fenomen, vec jedna sasvim jednostavna prica. Djeco, dizite revoluciju protiv lazi svojih matorih. NJima je bilo lijepo u SOCIJALIZMU, nama su ostavili nista!
Nije nikakav psiholoski fenomen, vec jedna sasvim jednostavna prica. Djeco, dizite revoluciju protiv lazi svojih matorih. NJima je bilo lijepo u SOCIJALIZMU, nama su ostavili nista!
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
ne bi krivio socijalizam
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa recimo ja sam svojima uvijek smjela uzeti 3..4...5kn za sladoled ili tako nešto, nikada nisam morala pitati dok taj iznos ne prelazi 5-10kn. Vjerovali su mi da neću uzeti više, a ja to povjerenje nisam iznevjerila.
Lilly Marlene- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 15.09.2009
Broj postova : 186
Reputacija : 12
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:ne bi krivio socijalizam
Ne krivim socijalizam, ni blizu...
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Kako odgajati dijete - kako bi vi odgajali dijete - odgoj djece
» Roditelji na uzor svojih roditelja ili ?
» Koje su po vama karakteristike dobrog roditelja?
» Obveze roditelja nakon rodjenja djeteta
» Najbolji savjet koji ste dobili od roditelja/baka...
» Roditelji na uzor svojih roditelja ili ?
» Koje su po vama karakteristike dobrog roditelja?
» Obveze roditelja nakon rodjenja djeteta
» Najbolji savjet koji ste dobili od roditelja/baka...
Stranica 1 / 2.