Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Star Trek SERIJE

+5
Marko 4
snjezana33
THUNDER_DINIX
gamer boy
Amyicha
9 posters

Go down

Star Trek SERIJE Empty Star Trek SERIJE

Postaj by Amyicha pon kol 24, 2009 8:16 pm

Star Trek (TV Series 1966–1969)

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0060028/

Star Trek SERIJE Startr10

Zvjezdane staze (eng. Star Trek) američka su znanstveno-fantastična serija nastala 60-ih godina. Tvorac Zvjezdanih staza je producent Gene Roddenberry. Na osnovu originalnih serija iz 1966. godine nastalo je još pet serija i jedanaest filmova, mnoštvo računalnih igara i knjiga.

Serija promiče idiličnu budućnost u kojoj su ljudi i druge rase koje su dostigle stupanj razvoja koji omogućuje putovanje brzinama bržim od svjetlosti (tzv. Warp pogon) udružili u Ujedinjenu Federaciju Planeta, organizaciju nalik međuplanetarnim Ujedinjenim narodima. Radnja se odvija u rasponu od 21. do 24. stoljeća.

Zvjezdane staze upućuju na probleme iz stvarnog života, kao što su rat, borbe za prevlast, imperijalizam, razlike u klasama, kršenje ljudskih prava, rasna diskriminacija i neravnopravnost prema spolovima.

Iako u svojoj bazi ima događaje iz stvarne povijesti (npr. Drugi svjetski rat), spominju se i događaji koji se nisu zbili kao što su Eugenski ratovi iz 1997. (koji se očito nisu vodili). Razlog tome je duga povijest Zvjezdanih staza u kojim je tvorac Roddenberry predviđao neke događaje koje se nisu zbili, ali i uzeo u obzir događaje koji su se zbili prije njegovog stvaranja serije.

Star Trek Serije

• 1.1 Zvjezdane staze: Originalna serija (Star Trek: The Original Series) (1966.-1969.)
  • 1.2 Zvjezdane staze: Nova generacija (Star Trek: The Next Generation) (1987.–1994.)
  • 1.3 Zvjezdane staze: Deep Space Nine (Star Trek: Deep Space 9) (1993.–1999.)
  • 1.4 Zvjezdane staze: Voyager (Star Trek: Voyager) (1995.-2001.)
  • 1.5 Zvjezdane staze: Enterprise (Star Trek: Enterprise) (2001.-2005.)

Star Trek Voyager (TV Series 1995–2001)

Star Trek SERIJE St610

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0112178/

Ovo je prva serija u kojoj je kapetan broda žena. Kapetanica Kathryn Janeway i posada broda Voyager pokušavaju se vratiti kući u Alfa kvadrant nakon što ih je biće "Skrbnik" prebacilo 70 000 svjetlosnih godina od kuće, u udaljeni Delta kvadrant. Posada Voyagera često dolazi u sukobe sa rasama Delta kvadranta, ali stvara i nove prijatelje. Također, u početku (1. i djelomice 2. sezona) dolazi i do unutrašnjih sukoba među članovima posade. No, posada je prisiljena djelovati složno i zajednički, jer je to jedini način da prežive na nepoznatom teritoriju. Neizostavni dio serijala je Borg, agresivni i nemilosrdni vladar tog kvadranta.

Od ostalih likova zapaženiji su prvi časnik Chakotay, bivša Borg radilica Sedma od Devet (Jeri Ryan) i medicinski hologram poznat kao Doktor.

Mnogi zamjeraju Voyageru zbog mnogo tzv. technobabblea, odnosno pretjeranog korištenja nebuloznih tehnoloških fraza koje samo narušavaju gledanost. Na kraju serijala, posada Voyagera uspješno se vraća kući, nakon 7 godina putovanja (2378.), iako uz malu pomoć kapetanice Janeway iz budućnosti (7. sezona, dvodijelna epizoda Endgame, dio 1 i 2). Izvor: wiki
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty113 / 999113 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Star Trek SERIJE Empty Star Trek: The Next Generation (TV Series 1987–1994)

Postaj by gamer boy sub ruj 05, 2009 10:52 am

Star Trek: The Next Generation (TV Series 1987–1994)

Star Trek SERIJE Star2010

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0092455/

Radnja Nove generacije događa se 90 godina poslije radnje prvotnih Zvjezdanih staza. Serija prati novi brod, Enterprise-D pod zapovjedništvom kapetana Jean-Luca Picarda (Patrick Stewart). Premijera serije bila je 28. rujna 1987. godine, trajala je 7 sezona i završila je 23. svibnja 1994. godine.

Serija je uvela nove zanimljive i raznolike likove kao što su klingonski časnik Worf i android Data. Uvedene su i nove tehnologije od kojih su najznačajniji holodeci, prostorije koje na osnovu holografske tehnologije simuliraju trodimenzionalne objekte. Mnogi smatraju kako je Nova generacija najbolji serijal Zvjezdanih staza.
Izvor: wikipedija

Jeste li gledali ovu seriju? Dojmovi?

gamer boy
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 113
Reputacija Reputacija : 1
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty0 / 9990 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Star Trek SERIJE Empty Re: Star Trek SERIJE

Postaj by THUNDER_DINIX uto ruj 08, 2009 8:59 am

Nisam gledao ovu seriju. Ja sam fan Star Warsa ali ne i Star Treka.

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty889 / 999889 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Star Trek SERIJE Empty Star Trek: Deep Space Nine (TV Series 1993–1999)

Postaj by snjezana33 ned lis 04, 2009 1:28 pm

Star Trek: Deep Space Nine (TV Series 1993–1999)

Star Trek SERIJE Startr11

imdb:http://www.imdb.com/title/tt0106145/

Ova serija odvija se u istom vremenskom periodu kao i radnja Nove generacije. Za razliku od prošlih serijala, radnja DS9-a se ne odvija na brodu, nego na svemirskoj postaji Deep Space 9. Zapovjednik Benjamin Sisko poslan je od strane Federacije da zapovijeda postajom nakon rata sa Karadasijancima. Postaja se nalazi u blizini planeta Bajora, čija su prirodna bogatstva do krajnjih granica iskoristili Kardasijanci, te nakon toga ostavili planet na milost i nemilost. Na DS9 poslana je i bojnica Kira, predstavnica Bajoranaca.

Ubrzo je otkrivena crvotočinu koja vodi u Gama kvadrant, što za posljedicu ima početak ekonomskog procvata Bajora, nakon godina i godina stagnacije. U radnji se govori o posljedicama dugoročne kardasijske okupacije planeta Bajora, a kasnije se pojavljuje i novi neprijatelj, velesila Dominion, koja vlada Gama kvadrantom te uskoro izbija opći rat u kojem saveznici Alfa kvadranta u početku trpe poraze od Dominija, na čiju stranu staju i Kardasijanci. DS9 je definitivno "najdublji" serijal, sa naglaskom na odnosima između likova, te razvijanju njihovih karaktera. Mnogi je zbog te činjenice nazivaju i Star Trek sapunicom. Naravno, u pozitivnom smislu.

Izvor: wiki
snjezana33
snjezana33
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 03.10.2009
Broj postova : 3
Reputacija Reputacija : 0
Godina imam : 49
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Star Trek SERIJE Empty Enterprise (TV Series 2001–2005)

Postaj by Marko 4 uto pro 01, 2009 2:48 pm

Enterprise (TV Series 2001–2005)

Star Trek SERIJE Star-t10

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0244365/

ako je ovo posljednja serija ovog serijala, radnja se događa prije svih ostalih. Kapetan Jonathan Archer (Scott Bakula), zapovijeda brodom Enterpriseom NX-01, ponosom Zemljana. To je prvi zemaljski brod sposoban za brzinu warp 5, što ga čini i prvim brodom sposobnim za komforna međuzvjezdana putovanja. Još ne postoji Federacija i serija prikazuje događaje koji su prethodili stvaranju te organizacije. Scenaristi i producenti, te ostala ekipa koja je sudjelovala u izradi serijala, uložila je mnogo truda kako bi prikazala nastanak svih tih tehnologija (teleporteri, fazori, štitovi, univerzalni prevoditelj) koje uzimamo "zdravo za gotovo" u ostalim serijalima. Tu su i zapovjednik Tucker, isprva promatrač, a kasnije znanstvena časnica T'Pol (Jolene Blalock) s planeta Vulkana, časnica za komunikacije Hoshi Sato, kormilar Travis Mayweather te simpatični doktor Phlox (Denobulanac). Serijal prati hrabre prve kontakte posade Enterprisea sa ostalim rasama i Temporalni hladni rat, a kasnije, u 3. i 4. sezoni, Enterprise sa svojom posadom pokušava spasiti zemlju od novog neprijatelja - Xindija.

Serijal je ukinut 2005. godine nakon samo četiri snimljene sezone zbog, navodne, niske gledanosti.

Izvor:wiki
Marko 4
Marko 4
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 26.11.2009
Broj postova : 17
Reputacija Reputacija : 1
Godina imam : 28
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet lis 07, 2011 3:10 pm

Ja nisam ni jednu seriju Star Trek gledala, ne privlače me.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty999 / 999999 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Iron Man pet lis 07, 2011 5:18 pm

Ja svaku, barem mislim. Najbolji mi je serijal Star Trek: The Next Generation (TV Series 1987–1994)

Sva pravila CroFriends foruma|Istekao rok trajanja kartona|Knjiga pohvala CroFriends foruma i forumaša| Knjiga žalbe|Mišljenje forumaša o kartonima i banovima| Upute za forumaše |CroFriends Team|
Iron Man
Iron Man
Moderator foruma Ajron
(CloneBuster, Pipica, Sitni)
Moderator foruma Ajron   (CloneBuster, Pipica, Sitni)

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty336 / 999336 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican pet lis 07, 2011 8:21 pm

THUNDER_DINIX je napisao/la:Nisam gledao ovu seriju. Ja sam fan Star Warsa ali ne i Star Treka.
Neu je napisao/la:Ja nisam ni jednu seriju Star Trek gledala, ne privlače me.
ajoj! Ovo je svakako iznenađenje!

Ne kažem da su Star Trek epizode toliko jako dobre, jer pošto su epizode a ne filmovi ne skužiš eventualne manjkavosti i naivnost priče (ja sam gledao u komadu po 5-6 epizoda svaki dan kada sam nabavio na kompu pa sam skužio da Star Trek nije tako savršen kako mi se činilo kad sam pratio na TV). Kako bilo svakako vam je to šteta što niste gledali Star Trek, propustili ste mnoge lijepe trenutke (bilo sami ili u društvu).

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty55 / 99955 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet lis 07, 2011 8:55 pm

A koju si ti Star Trek seriju gledao, Turi?

Što ja znam, nisam ljubiteljica Treka baš.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican pet lis 07, 2011 9:29 pm

Neu je napisao/la:A koju si ti Star Trek seriju gledao, Turi?
ako se ne varam sve

Neu je napisao/la:Što ja znam, nisam ljubiteljica Treka baš.
kako znaš kad nisi gledala?

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Narco pet lis 07, 2011 9:36 pm

ja sam gledao sve po malo

jedino sam enterprise pogledao skoro sve koji mi je i najbolji
Narco
Narco
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty30 / 99930 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub lis 08, 2011 8:06 am

Turi što si ti zagriženi fan Treka?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican sub lis 08, 2011 12:51 pm

Nisam zagriženi fan, ali fan jesam.

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Iron Man sub lis 08, 2011 4:48 pm

Ja sam pogledao skoro sve osim sage Deep Space Nine, koju sam pogledao jedno dvadesetak epizoda...

Sva pravila CroFriends foruma|Istekao rok trajanja kartona|Knjiga pohvala CroFriends foruma i forumaša| Knjiga žalbe|Mišljenje forumaša o kartonima i banovima| Upute za forumaše |CroFriends Team|
Iron Man
Iron Man
Moderator foruma Ajron
(CloneBuster, Pipica, Sitni)
Moderator foruma Ajron   (CloneBuster, Pipica, Sitni)

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Star Trek SERIJE Empty336 / 999336 / 999Star Trek SERIJE Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]