Digimon: Digital Monsters ( 1999–2003)
+3
House
Neu
THUNDER_DINIX
7 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Animirane serije
Stranica 1 / 1.
Digimon: Digital Monsters ( 1999–2003)
Digimon: Digital Monsters (TV Series 1999–2003)
Digimon (デジモン, Dejimon, kratica za "Digital Monsters" (デジタルモンスター, dejitaru monsutā) ja popularna japanska franšiza sačinjena od animea, mange, igrački, video igara,igre sa kartama i ostalih stvari. Digimoni su čudovišta nepoznate forme koji žive u paralelnom, "Digitalnom svijetu" koji je kreiran od strane zemaljskih komunikacijskih centara.
Datuma 6. mart, 1999. godine je prikazan prvi Digimon anime koji je prikazan u kinima. Film Digimon Adventure je trebao da bude kratki film, ali nakon što je scenario završen, dobiven je zahtjev da Digimon postane serija i on se ostvario. Na datum 7. mart, 1999. godine prikazana je televizijska edicija pod naslovom Digimon Adventure. Četiri sljedeća serijala će biti izdata sa njihovim pratećim filmovima, a u zapadnim medijima nastalo je sveopšte interesovanje za Digimon. Seriju su sačinjavala i igre sa kartama, sa Hyper Colosseum u Japanu i kasnije Digi-Battle u Americi, i mnogo video igara. Animirana serija je jako razumljiva zbog njenog poznatog segmenta koji vlada u Digimon Univerzumu i mogućnosti da se prilagodi uzrastu koji prati seriju i tako sve više povećava popularnost.
"Digimon znači "Digitalna Čudovišta. Prema priči iz Digimon oni žive u Digitalnom svijetu, koji je kreiran i kojim se upravlja iz zemaljskih komunikacijskih centara. Priča govori o grupi djece većinom predtinejdžeskog uzrasta , oni se nazivaju "Odabrana djeca" (DigiDestined u engleskoj verziji), koja su udružena sa specijalnim Digimonima rođenim da odbrane njihov svijet (i naš) od zlih vojski. Kako bi im pomogli Digimoni prolaze s njima najteže stvari i bore se protiv najjačih Digimona, a ujedno imaju sposobnost evoluiraju (Digievolucija). U ovom procesu, Digimon mijenja izgled i postaje mnogo jači, česta mijenjanja mogu promjeniti i njihovo ponašanje. Grupa djece koja dolazi u kontakt sa Digitalnim svijetom mijenja se iz sezone u sezonu (osim dijelom u Digimon Adventure 02).
U 2006 postojalo je pet serijala — Digimon Adventure, Digimon Adventure 02, Digimon Tamers, Digimon Frontier, and Digimon Savers. Kao što je očito iz njihovih naslova, prva dva serijala, fokusirana su na sami fikcijski univerzum, al treći, četvrti, i peti usmjereni su prema njihovim vlastitim univerzumima (U Digimon Tamersima, Adventure univerzum je označen kao televizijska i komercijalna neprocjenjivost). U dodatcima, svaka serija je povezana s njenim filmom. Digimonovu popularnost i dalje održavaju igra sa kartama, video igre, filmovi koji se i dalje produciraju i izdaju. Nove serije karata koje uključuju Eternal Courage, Hybrid Warriors, Generations, i Operation X; video igra, Digimon Rumble Arena 2 i prethodni ne izdati filmovi Revenge of Diaboromon, Runaway Locomon, Battle of Adventurers, i Island of Lost Digimon. U Japanu osmi film Digital Monster X-Evolution je izdat 23. decembra, 2005. godine na Jump Festivalu anime i mange 2006. godine, peti serijal Digimon Savers su počeli da se redovno prikazuju tek nakon trogodišnjeg vanrednog prikazivanja.
Digimon je produciran od strane Toei Animatona i Bandaia iz Japana. Serija se prikazuje u Japanu na Fuji TV. Još uvijek je nepoznato da li će se raditi i šesta sezona serije.
Izvor: wiki
jeste gledali? ja sam par puta odgledao, nije lose, ali ni blizu Pokemonima
Digimon (デジモン, Dejimon, kratica za "Digital Monsters" (デジタルモンスター, dejitaru monsutā) ja popularna japanska franšiza sačinjena od animea, mange, igrački, video igara,igre sa kartama i ostalih stvari. Digimoni su čudovišta nepoznate forme koji žive u paralelnom, "Digitalnom svijetu" koji je kreiran od strane zemaljskih komunikacijskih centara.
Datuma 6. mart, 1999. godine je prikazan prvi Digimon anime koji je prikazan u kinima. Film Digimon Adventure je trebao da bude kratki film, ali nakon što je scenario završen, dobiven je zahtjev da Digimon postane serija i on se ostvario. Na datum 7. mart, 1999. godine prikazana je televizijska edicija pod naslovom Digimon Adventure. Četiri sljedeća serijala će biti izdata sa njihovim pratećim filmovima, a u zapadnim medijima nastalo je sveopšte interesovanje za Digimon. Seriju su sačinjavala i igre sa kartama, sa Hyper Colosseum u Japanu i kasnije Digi-Battle u Americi, i mnogo video igara. Animirana serija je jako razumljiva zbog njenog poznatog segmenta koji vlada u Digimon Univerzumu i mogućnosti da se prilagodi uzrastu koji prati seriju i tako sve više povećava popularnost.
"Digimon znači "Digitalna Čudovišta. Prema priči iz Digimon oni žive u Digitalnom svijetu, koji je kreiran i kojim se upravlja iz zemaljskih komunikacijskih centara. Priča govori o grupi djece većinom predtinejdžeskog uzrasta , oni se nazivaju "Odabrana djeca" (DigiDestined u engleskoj verziji), koja su udružena sa specijalnim Digimonima rođenim da odbrane njihov svijet (i naš) od zlih vojski. Kako bi im pomogli Digimoni prolaze s njima najteže stvari i bore se protiv najjačih Digimona, a ujedno imaju sposobnost evoluiraju (Digievolucija). U ovom procesu, Digimon mijenja izgled i postaje mnogo jači, česta mijenjanja mogu promjeniti i njihovo ponašanje. Grupa djece koja dolazi u kontakt sa Digitalnim svijetom mijenja se iz sezone u sezonu (osim dijelom u Digimon Adventure 02).
U 2006 postojalo je pet serijala — Digimon Adventure, Digimon Adventure 02, Digimon Tamers, Digimon Frontier, and Digimon Savers. Kao što je očito iz njihovih naslova, prva dva serijala, fokusirana su na sami fikcijski univerzum, al treći, četvrti, i peti usmjereni su prema njihovim vlastitim univerzumima (U Digimon Tamersima, Adventure univerzum je označen kao televizijska i komercijalna neprocjenjivost). U dodatcima, svaka serija je povezana s njenim filmom. Digimonovu popularnost i dalje održavaju igra sa kartama, video igre, filmovi koji se i dalje produciraju i izdaju. Nove serije karata koje uključuju Eternal Courage, Hybrid Warriors, Generations, i Operation X; video igra, Digimon Rumble Arena 2 i prethodni ne izdati filmovi Revenge of Diaboromon, Runaway Locomon, Battle of Adventurers, i Island of Lost Digimon. U Japanu osmi film Digital Monster X-Evolution je izdat 23. decembra, 2005. godine na Jump Festivalu anime i mange 2006. godine, peti serijal Digimon Savers su počeli da se redovno prikazuju tek nakon trogodišnjeg vanrednog prikazivanja.
Digimon je produciran od strane Toei Animatona i Bandaia iz Japana. Serija se prikazuje u Japanu na Fuji TV. Još uvijek je nepoznato da li će se raditi i šesta sezona serije.
jeste gledali? ja sam par puta odgledao, nije lose, ali ni blizu Pokemonima
THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar) - Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Digimon: Digital Monsters ( 1999–2003)
Nekoliko puta sam pogledala,ne sviđaju mi se.Bullshit
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
živi svoj san on će postati stvarnost, idi svojim pute ti, sve što je važno saznat češ kada dođe vrijeme za to.... tog se čak sječam , al nisam gledao često
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
dobra je ta pjesma...
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Digimon čudovišta se izlegu iz jaja zvanih Digi-Eggs/Digitamas (u engleskoj jezičnoj verziji Digimona postoji drugačiji tip Digi-Jajeta koji se može upotrijebiti sa Digivolve ili transformisati u Digimona. Drugi tip Digi-Jajeta se zove "Digimental" i prikazuje se u Japanskoj verziji). Oni stare i napreduju putem procesa koji se zove "Digivolucija" koji mijenja njihov izgled i jača njihove moći (sličan način evolucije kao i u Pokemonima). Efekt Digivolucije je težak za Digimona koji je Digivoluirao, većinu vremena razmišlja o završetku bitke ili kako je preslab za nastavak borbe. Neki Digimoni glume da su nespremni za borbu. Većina posjeduje veliku količinu inteligencije i mogu razgovarati sa ljudima. Oni digievoluiraju pomoću digiuređaja kojeg posjeduje njihov ljudski partner. U nekim slučajevima kao naprimjer u prvoj sezoni Digimon treneri morali su pronaći posebne predmete kako bi Digimoni mogli evoluirati u drugi nivo zvan ultimate, a nakon njega dolazi mega.
Prvi Digimon anime prikazuje način života Digimona: Oni svojim izgledom podsjećaju na prava stvorenja, ali ne umiru u normalnim okolnostima zato što su kreirani od grupe podataka. Bilo koji Digimon koji izgubi dijelove podataka on izgubi i dio sebe i tako umire. Te podatke ponovo prima Digi-Jaje koje ga regenerira u ljusci, nakon toga mali Digimon nježno razbija ljusku i njegov život počinje ponovo. Digimon koji se ovako reinkarniše na ovakav način ponekad zapamti malo i kompletnu memoriju od njegovog prošlog života. Ukoliko se kompletni Digimonovi podaci unište i on će nestati.
Prvi Digimon anime prikazuje način života Digimona: Oni svojim izgledom podsjećaju na prava stvorenja, ali ne umiru u normalnim okolnostima zato što su kreirani od grupe podataka. Bilo koji Digimon koji izgubi dijelove podataka on izgubi i dio sebe i tako umire. Te podatke ponovo prima Digi-Jaje koje ga regenerira u ljusci, nakon toga mali Digimon nježno razbija ljusku i njegov život počinje ponovo. Digimon koji se ovako reinkarniše na ovakav način ponekad zapamti malo i kompletnu memoriju od njegovog prošlog života. Ukoliko se kompletni Digimonovi podaci unište i on će nestati.
thunderbolt- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 204
Reputacija : -4
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Nakon tri godine pauze, i peta sezona Digimona se počela prikazivati od 2. aprila, 2006. godine. Kao Frontier, Saversi nisu povezani sa prošlim kontinijumima, i također označava novi početak Digimon franšize, sa drastičnim promjenama u dizajnu likova i scenariju, i promjenom vrste gledateljstva. Priča je fokusirana prema izazovima sa kojima su suočeni pripadnici D.A.T.S.-a ("Digital Accident Tactics Squad"), organizacijom koja treba da održi stabilnost u Digitalnom svijetu i Digimona kao bića, i čuvati bilo kojeg Digimona koji se nalazi na Zemlji kao tajnu. Kasnije D.A.T.S. tim je privučen masivnom konfliktu između Zemlje i Digitalnog svijeta izazvan od strane ambicioznog doktora čovjeka koji je uspio uspotaviti kontrolu nad Digimonima.
vanessastjepa- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 383
Reputacija : 3
Započeo/la tema :
gledao sam u početku, ali slažem se s dinixom, ni blizu pokemonima
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
gledao prije,samo prvu sezonu,ali su pokemoni bolji
al svejedno rep+
al svejedno rep+
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Koliko godina je stara ovo crtana serija, a današnji klinci još uvijek razmjenjuju digimon karte...
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Similar topics
» Farscape (1999–2003)
» Futurama (1999 - 2003)
» SpongeBob SquarePants (1999– )
» Virus (1999)
» The Sopranos (1999–2007)
» Futurama (1999 - 2003)
» SpongeBob SquarePants (1999– )