Dexterov laboratorij (1996-2003)
+6
Love
vanessastjepa
tekilinho
House
Neu
THUNDER_DINIX
10 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Animirane serije
Stranica 1 / 1.
Dexterov laboratorij (1996-2003)
Dexter's Laboratory (1996)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0115157/
Dexterov laboratorij (izvorno ime Dexter's Laboratory ili skraćeno Dexter's Lab) je američki crtani film čiji je tvorac Genndy Tartakovsky. Producirali su ga Hanna-Barbera za Cartoon Network od 1996. do 1999. i Cartoon Network studio od 2001. do 2002. Izvorna test epizoda pojavila se prvi put u Cartoon Networkovom programu "What a Cartoon". Ovaj crtani film bio je prvi izvorni program tvrtke Cartoon Network. U Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put je prikazan u proljeće 1997., a također se prikazivao na kanalu Cartoon Network DVA. Od 2006. prikazuje se na TV-kanalu Boomerang.
Redatelji i scenaristi serije su Genndy Tartakovsky, Rumen Petkov, Craig McCracken, Seth MacFarlane, Butch Hartman, Rob Renzetti, Paul Rudish, Mark O'Hare, John McIntyre i Chris Savino.
U seriji se radi o osmogodišnjem dječaku-genijalcu sa čudnim naglaskom koji se zove Dexter. Ima tajni laboratorij koji je pun napredne tehnologije i opreme koju je sam napravio, a ona je skrivena iza police u njegovoj sobi. Kako bi pristupio laboratoriju, mora izgovoriti određenu zaporku ili uključuje tajni prekidač u polici. Dexter je gotovo uvijek u sukobu sa svojom starijom sestrom Dee Dee, koja uživa igrajući se u laboratoriju svoga brata i na taj način uništava njegove tvorevine.
Dexterov najveći suparnik i neprijatelj je dječak po imenu Susan, koji se predstavlja pod imenom Mandark. On pokušava uzeti zasluge za Dexterove tvorevine, i također želi uništiti Dexterov laboratorij. Mandark je također potajno zaljubljen u Dee Dee. U kasnijim sezonama, Mandark postaje više opakiji i zao, njegov laboratorij je tamnog izgleda (umjesto svijetlog i nacrtanog), a njegovi planovi su više zli.
Humor crtanog filma potječe iz Dexterove stalne borbe sa svojom sestrom i Dexterove teške prilagodbe u društvu u kojemu živi.
U crtanom filmu su čudni završetci, tvorci nas ostavljaju u neizvjesnosti što će se sljedeće dogoditi. Na primjer, jedna epizoda završava tako što je Dexterov laboratorij eksplodirao ili druga završava tako što ogromno čudovište napada kuću ili je Dexter ponovo zarobljen na drugom planetu čim se jedva vratio živ sa nje, itd..
Posebni crtani film od sat vremena, Ego Trip, bio je pušten na Cartoon Networku 1999., Dexter putuje u budućnost gdje upoznaje samoga sebe, itd.. Sa tim filmom je trebala završiti serija, ali su 2001. uslijedile dvije sezone nakon toga.
Izvor: wiki
gledao prije, odlican crtic
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0115157/
Dexterov laboratorij (izvorno ime Dexter's Laboratory ili skraćeno Dexter's Lab) je američki crtani film čiji je tvorac Genndy Tartakovsky. Producirali su ga Hanna-Barbera za Cartoon Network od 1996. do 1999. i Cartoon Network studio od 2001. do 2002. Izvorna test epizoda pojavila se prvi put u Cartoon Networkovom programu "What a Cartoon". Ovaj crtani film bio je prvi izvorni program tvrtke Cartoon Network. U Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put je prikazan u proljeće 1997., a također se prikazivao na kanalu Cartoon Network DVA. Od 2006. prikazuje se na TV-kanalu Boomerang.
Redatelji i scenaristi serije su Genndy Tartakovsky, Rumen Petkov, Craig McCracken, Seth MacFarlane, Butch Hartman, Rob Renzetti, Paul Rudish, Mark O'Hare, John McIntyre i Chris Savino.
U seriji se radi o osmogodišnjem dječaku-genijalcu sa čudnim naglaskom koji se zove Dexter. Ima tajni laboratorij koji je pun napredne tehnologije i opreme koju je sam napravio, a ona je skrivena iza police u njegovoj sobi. Kako bi pristupio laboratoriju, mora izgovoriti određenu zaporku ili uključuje tajni prekidač u polici. Dexter je gotovo uvijek u sukobu sa svojom starijom sestrom Dee Dee, koja uživa igrajući se u laboratoriju svoga brata i na taj način uništava njegove tvorevine.
Dexterov najveći suparnik i neprijatelj je dječak po imenu Susan, koji se predstavlja pod imenom Mandark. On pokušava uzeti zasluge za Dexterove tvorevine, i također želi uništiti Dexterov laboratorij. Mandark je također potajno zaljubljen u Dee Dee. U kasnijim sezonama, Mandark postaje više opakiji i zao, njegov laboratorij je tamnog izgleda (umjesto svijetlog i nacrtanog), a njegovi planovi su više zli.
Humor crtanog filma potječe iz Dexterove stalne borbe sa svojom sestrom i Dexterove teške prilagodbe u društvu u kojemu živi.
U crtanom filmu su čudni završetci, tvorci nas ostavljaju u neizvjesnosti što će se sljedeće dogoditi. Na primjer, jedna epizoda završava tako što je Dexterov laboratorij eksplodirao ili druga završava tako što ogromno čudovište napada kuću ili je Dexter ponovo zarobljen na drugom planetu čim se jedva vratio živ sa nje, itd..
Posebni crtani film od sat vremena, Ego Trip, bio je pušten na Cartoon Networku 1999., Dexter putuje u budućnost gdje upoznaje samoga sebe, itd.. Sa tim filmom je trebala završiti serija, ali su 2001. uslijedile dvije sezone nakon toga.
Izvor: wiki
gledao prije, odlican crtic
THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar) - Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Dexterov laboratorij (1996-2003)
Gledala prije,nije loš.. Osrednji.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
najjaca mi je njegova spaljena sestra, koja ga cijelo vrijeme podjebava, haha
Započeo/la tema :
ma super je serija
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Odlično!!! Gledam ujutro prije škole
tekilinho- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
vanessastjepa- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 383
Reputacija : 3
Započeo/la tema :
to sam prije gledala na cartoon netvorku hehe
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
da se pogledati ali nije to, to. moji klinci ga isto pogledaju ali onak, gledaju a ustvari ne gledaju.
kajic- Nevina dušica
- Registriran/a : 20.10.2009
Broj postova : 25
Reputacija : 6
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
meni se svidaju njegovi izumi
Mr.Cooly- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 21.04.2009
Broj postova : 4748
Reputacija : 253
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
sta im je dosadan?kajic je napisao/la:da se pogledati ali nije to, to. moji klinci ga isto pogledaju ali onak, gledaju a ustvari ne gledaju.
Započeo/la tema :
to sam uvijek gledala na cartoon network prije,a ludi su hehe
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
gledao sam ovo par puta ko klinac, zakon je dexter i ona kreštava dee-dee
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
par puta? ja to stalno gledo
Započeo/la tema :
a dobro par puta, šta sad znam kolko nisam baš redovno ko pokemone al sam volio gledat, il na novoj il na cartoon networku
sad valjda ima i na hrt-u, a bilo i na rtl-u
sad valjda ima i na hrt-u, a bilo i na rtl-u
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Pamtim kako sam kao mališan svjedočio premijeri Dextera na CN-u, s njim su kasnije došle Powerpuff girls, pa Krava i Kokoš, tako to...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Similar topics
» Sabrina, the Teenage Witch (1996–2003)
» Silent Witness (1996– )
» Smogovci (1982–1996)
» Millennium (I) (TV Series 1996–1999)
» Captain Planet and the Planeteers (1990–1996)
» Silent Witness (1996– )
» Smogovci (1982–1996)
» Millennium (I) (TV Series 1996–1999)
» Captain Planet and the Planeteers (1990–1996)
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Animirane serije
Stranica 1 / 1.