Uklanjanje tetovaže
3 posters
Stranica 1 / 1.
Uklanjanje tetovaže
Koji su načini uklanjanja tetovaže?
Do pojave lasera koristile su se razne metode koje su davale slab rezultat uz brojne posljedice. Najčešće su nastajali ružni i veliki ožiljci uz infekcije i gubitak pigmenta na mjestu tetovaže.
izvor:poliderma.hr
Do pojave lasera koristile su se razne metode koje su davale slab rezultat uz brojne posljedice. Najčešće su nastajali ružni i veliki ožiljci uz infekcije i gubitak pigmenta na mjestu tetovaže.
- SALIBRAZIJA - najstarija metoda koja se koristila još u staroj
Grčkoj.Koriste se kristali soli koji struganjem oštećuju kožu do pojave krvi. Nakon toga se na oštećenoj koži ostavi sol koja osmotskim silama izvlači pigment. Metoda daje dosta dobre rezultate, ali nema smisla govoriti o tome koliko je bolna i neugodna jer se sol drži na živoj rani. - ABRAZIJA - Koriste se razni kristali ili dijamant koji se okreću velikom brzinom i skidaju slojeve kože s pigmentom. Uz veliku bol i nelagodu zaostaju veliki ožiljci i deformiteti, a tetovaža se potpuno ne ukloni. Nakon toga rana tjednima cijeli uz oticanje tretiranog dijela.
- OPERACIJA - Može se koristiti eventualno za male tetovaže. Često zaostaju veliki ožiljci jer se tetovaže najčešće nalaze na mjestima pojačane kožne napetosti, gdje koža teško cijeli.
- PEELING - Upotrebljavaju se razne kemikalije koje mehanički ili
putem upale uklanjanju pigment. Uz velik broj tretmana, nelagodu i bol
rezultati su slabi. Veća je šansa da se otrujete nego da uklonite tetovažu. - LASERI - Koristili su se razni laseri tipa erbium, CO2, argon. Princip je bio da se tetovaža pigmenta mehanički uništi uz katastrofalne posljedice. Kako bi se tetovaža uklonila uspješno i bez posljedica potrebno je da laser ima jako kratki impuls i za tu svrhu se koriste tzv. Q switch laseri. Tek je primjenom tih lasera moguće uspješno ukloniti tetovaže. Ti laseri djeluju ciljano samo na pigment, za razliku od prvih lasera koji su uništavali pigment i okolnu kožu te
su zaostajali ožiljci. IPL uređaji se ne preporučuju za uklanjanje tetovaža. - OSTALO - Postoje razne metode koje mehanički uništavaju tetovaže uz
katastrofalne rezultate. Za tu svrhu se koristio tekući dušik, uništenje toplinom…
izvor:poliderma.hr
hotkitty- Privremeno baniran/a
- Registriran/a : 11.04.2009
Broj postova : 203
Reputacija : 4
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Re: Uklanjanje tetovaže
baš se sve čini tak bolno.-.nema šanse da idem na to
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35