Aston martin one-77
5 posters
Stranica 1 / 1.
Aston martin one-77
Kad je projekt one-77 pokrenut, cilj je bio jasan. Serija od samo 77 primjeraka mora svijetu ponuditi najbolji auto na svijetu s prednje smještenim motorom i stražnjim pogonom. Sredstva za ostvarenje cilja nisu birana. Kombinacija najmodernije tehnike i ručnog rada, tradicija, vrlo svježa iskustva iz motorsporta
Karoserija je konstruirana oko skeleta od ugljičnih vlakana i izuzetno je čvrsta, ali i lagana. Ovjes je također preslikan iz F1: dvostruka poprečna ramena na svim kotačima, pushrod prijenos opterećenja do opruga i amortizera koji su polegnuti. Mase u neprigušenom gibanju svedene su na minimum, mjesto koje se zauzima također je minimalno. Pritom su amortizeri jedinstveni zbog posebnih ventila kojim se regulira protok ulja, tj. prigušenje titraja. Podešavanje ‘tvrdoće’ amortizera iznimno je jendostavno i nije potrebno njihovo vađenje iz automobila. To je potrebno jer kad se auto isporuči ponosnom vlasniku, s njm će doći stručnjaci iz Gaydona koji će taj konkretan primjerak podesiti u skladu s njegovim željama. Od izuzetno udobnog GT-a do stroja koji obara rekorde Nürburgringa; sve je moguće i čini one-77 jedinstvenim i po tom pitanju.
Tu svoj doprinos daje i 7,3-litreni V12 sa suhim karterom koji je omogućio spuštanje motora za punih 100 mm. Kako bi agilnost bila još veća, motor je pomaknut unazad za 257 mm pa se de facto radi o prednje-središnjem smještaju. Cosworth je razvio motor koji je svoj životni vijek počeo kao V12 obujma šest litara i za koji su zadani parametri bili 700 KS i za 10 posto manja masa od ishodišnog motora obujma šest litara. Cosworth je posao odradio (po običaju) čudesno: motor je lakši za 25 posto, a snaga premašuje 700 KS!
Optimyst- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Re: Aston martin one-77
taj je auto prezakon,baš je lijep,volila bi imat takav
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
a u biti većina tih auta je sportski dizajnirana , pa tako da dobiiju na izgledu da privuku kupca......
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
mocno, ko Batmobil izgleda
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :