Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?

+4
House
katapult24
goc
Grof Vuger
8 posters

Go down

Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?

Postaj by Grof Vuger čet pro 25, 2008 2:52 pm

..2 svjetski rat..kao promašaj...
a tragedija je inkvizicija..

Grof Vuger
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 24.12.2008
Broj postova : 144
Reputacija Reputacija : 0
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty0 / 9990 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty Re: Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?

Postaj by goc sub pro 27, 2008 10:02 pm

Rat u Iraku je promašaj...
goc
goc
Docent foruma
Docent foruma

Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 10221
Reputacija Reputacija : 258
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty62 / 99962 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty Re: Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?

Postaj by katapult24 pon pro 29, 2008 5:51 am

definitivno največi promašaj je Einssteinov "recept" za nuklearnu bombu

katapult24
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 19
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty0 / 9990 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by House pon pro 29, 2008 9:38 am

Nobelov izum

[You must be registered and logged in to see this image.]

House
Trajno baniran/a

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty390 / 999390 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by ylangylang pon pro 29, 2008 10:29 pm

Ovo s izumima je jako relativno. Nuklearna energija se dosta koristila i u miroljubive svrhe (podmornice, elektrane, liječenje radijacijom, rengensko snimanje...), a dinamit je olakšao težak posao radnicima i uklonio veliku opasnost od nitroglicerina koji je sam eksplodirao već kad ga se malo promućkalo. Dinamit je naime nitroglicerin, ali ne u svom normalnom tekućem stanju u kojem je jako opasan jer može lakjo doći do eksplozije i dolazilo je, nego je Nobel smislio štos kako ga učiniti puno manje reaktivnim - pustio je da se upije u nekakvu poroznu tvar, recimo pješčenjak, pa čak i šećer u počet5ku i smislio kako to detonatorom aktivirati. Tako je zaštitio radnike koji su bili ugroženi onim opasnim eksplozivom, a i omogućio je puno širu uporabu dinamita u rudnicima, kamenolomima, na gradilištima cesta i slično. To se sve prije radilo ručno. Nobelova želja i namjera bila je pomoći ljudima. No kako se dinamit počeo koristiti i u nimalo miroljubive svrhe, Nobel se grizao zbog tog svog izuma i od zarade koju je postigao prodajom pateta osnovao je zakladu od koje se još i danas isplaćuje Nobelova nagrada, a svi znamo što je to bez obzira na politizaciju. To je samo mala digresija, ispričavam se ako je nekome suvišna

Ali nasilje svake vrste, ono je uvijek promašaj, koristili mi samo vlastite šake, dinamit ili atomsko oružje. U pitanju je samo veličina štete No
ylangylang
ylangylang
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 256
Godina imam : 59
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by katapult24 uto pro 30, 2008 5:41 am

ylangylang je napisao/la:Ovo s izumima je jako relativno. Nuklearna energija se dosta koristila i u miroljubive svrhe (podmornice, elektrane, liječenje radijacijom, rengensko snimanje...), a dinamit je olakšao težak posao radnicima i uklonio veliku opasnost od nitroglicerina koji je sam eksplodirao već kad ga se malo promućkalo. Dinamit je naime nitroglicerin, ali ne u svom normalnom tekućem stanju u kojem je jako opasan jer može lakjo doći do eksplozije i dolazilo je, nego je Nobel smislio štos kako ga učiniti puno manje reaktivnim - pustio je da se upije u nekakvu poroznu tvar, recimo pješčenjak, pa čak i šećer u počet5ku i smislio kako to detonatorom aktivirati. Tako je zaštitio radnike koji su bili ugroženi onim opasnim eksplozivom, a i omogućio je puno širu uporabu dinamita u rudnicima, kamenolomima, na gradilištima cesta i slično. To se sve prije radilo ručno. Nobelova želja i namjera bila je pomoći ljudima. No kako se dinamit počeo koristiti i u nimalo miroljubive svrhe, Nobel se grizao zbog tog svog izuma i od zarade koju je postigao prodajom pateta osnovao je zakladu od koje se još i danas isplaćuje Nobelova nagrada, a svi znamo što je to bez obzira na politizaciju. To je samo mala digresija, ispričavam se ako je nekome suvišna

Ali nasilje svake vrste, ono je uvijek promašaj, koristili mi samo vlastite šake, dinamit ili atomsko oružje. U pitanju je samo veličina štete No

Bez nuklearne energije su preživjeli i prije pa preživjeli bi i mi.
Nuklearna bomba je poubijala ajme ljudi na Hirošimi i Nagasakiju(ispričavam se zbog pravopisa),a i dan danas se rađaju bolesna djeca koja su uzrok zračenju

katapult24
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 19
Godina imam : 40
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop čet srp 02, 2009 4:06 pm

Upravo sam pogledao dokumentarac o Vladu Tepešu, Nabijaču... Koje je taj strahte radio, smučio mi se život....
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty108 / 999108 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa čet lis 22, 2009 5:08 pm

Puno je tragedija u povijesti od one daleke do suvremene povijesti,kako ratova tako i djela pojedinaca ,tako da nebi mogla izdvojiti samo jedan.Ali zato nuklearnu energiju smatram definitivno največim promašajem.Uostalom povijest je pokazala,posljednjice su i danas prisutne a isto tako je i to jedan od največih svjetskih problema.
evitaa
evitaa
Simpica pipica
Simpica pipica

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sri sij 20, 2010 12:48 pm

logori su najžalosniji i najjezovitiji. koliko ljudi je mučeno i poubijano,to je strašno.
svaki rat sam po sebi je tragedija

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty999 / 999999 / 999Največe tragedije i največi promašaji u povijesti? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]