Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?
+4
House
katapult24
goc
Grof Vuger
8 posters
Stranica 1 / 1.
Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?
..2 svjetski rat..kao promašaj...
a tragedija je inkvizicija..
a tragedija je inkvizicija..
Grof Vuger- Privremeno baniran/a
- Registriran/a : 24.12.2008
Broj postova : 144
Reputacija : 0
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Največe tragedije i največi promašaji u povijesti?
Rat u Iraku je promašaj...
goc- Docent foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 10221
Reputacija : 258
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
definitivno največi promašaj je Einssteinov "recept" za nuklearnu bombu
katapult24- Nevina dušica
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 19
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Ovo s izumima je jako relativno. Nuklearna energija se dosta koristila i u miroljubive svrhe (podmornice, elektrane, liječenje radijacijom, rengensko snimanje...), a dinamit je olakšao težak posao radnicima i uklonio veliku opasnost od nitroglicerina koji je sam eksplodirao već kad ga se malo promućkalo. Dinamit je naime nitroglicerin, ali ne u svom normalnom tekućem stanju u kojem je jako opasan jer može lakjo doći do eksplozije i dolazilo je, nego je Nobel smislio štos kako ga učiniti puno manje reaktivnim - pustio je da se upije u nekakvu poroznu tvar, recimo pješčenjak, pa čak i šećer u počet5ku i smislio kako to detonatorom aktivirati. Tako je zaštitio radnike koji su bili ugroženi onim opasnim eksplozivom, a i omogućio je puno širu uporabu dinamita u rudnicima, kamenolomima, na gradilištima cesta i slično. To se sve prije radilo ručno. Nobelova želja i namjera bila je pomoći ljudima. No kako se dinamit počeo koristiti i u nimalo miroljubive svrhe, Nobel se grizao zbog tog svog izuma i od zarade koju je postigao prodajom pateta osnovao je zakladu od koje se još i danas isplaćuje Nobelova nagrada, a svi znamo što je to bez obzira na politizaciju. To je samo mala digresija, ispričavam se ako je nekome suvišna
Ali nasilje svake vrste, ono je uvijek promašaj, koristili mi samo vlastite šake, dinamit ili atomsko oružje. U pitanju je samo veličina štete
Ali nasilje svake vrste, ono je uvijek promašaj, koristili mi samo vlastite šake, dinamit ili atomsko oružje. U pitanju je samo veličina štete
ylangylang- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 256
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
ylangylang je napisao/la:Ovo s izumima je jako relativno. Nuklearna energija se dosta koristila i u miroljubive svrhe (podmornice, elektrane, liječenje radijacijom, rengensko snimanje...), a dinamit je olakšao težak posao radnicima i uklonio veliku opasnost od nitroglicerina koji je sam eksplodirao već kad ga se malo promućkalo. Dinamit je naime nitroglicerin, ali ne u svom normalnom tekućem stanju u kojem je jako opasan jer može lakjo doći do eksplozije i dolazilo je, nego je Nobel smislio štos kako ga učiniti puno manje reaktivnim - pustio je da se upije u nekakvu poroznu tvar, recimo pješčenjak, pa čak i šećer u počet5ku i smislio kako to detonatorom aktivirati. Tako je zaštitio radnike koji su bili ugroženi onim opasnim eksplozivom, a i omogućio je puno širu uporabu dinamita u rudnicima, kamenolomima, na gradilištima cesta i slično. To se sve prije radilo ručno. Nobelova želja i namjera bila je pomoći ljudima. No kako se dinamit počeo koristiti i u nimalo miroljubive svrhe, Nobel se grizao zbog tog svog izuma i od zarade koju je postigao prodajom pateta osnovao je zakladu od koje se još i danas isplaćuje Nobelova nagrada, a svi znamo što je to bez obzira na politizaciju. To je samo mala digresija, ispričavam se ako je nekome suvišna
Bez nuklearne energije su preživjeli i prije pa preživjeli bi i mi.
Nuklearna bomba je poubijala ajme ljudi na Hirošimi i Nagasakiju(ispričavam se zbog pravopisa),a i dan danas se rađaju bolesna djeca koja su uzrok zračenju
katapult24- Nevina dušica
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 19
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Upravo sam pogledao dokumentarac o Vladu Tepešu, Nabijaču... Koje je taj strahte radio, smučio mi se život....
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Puno je tragedija u povijesti od one daleke do suvremene povijesti,kako ratova tako i djela pojedinaca ,tako da nebi mogla izdvojiti samo jedan.Ali zato nuklearnu energiju smatram definitivno največim promašajem.Uostalom povijest je pokazala,posljednjice su i danas prisutne a isto tako je i to jedan od največih svjetskih problema.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
logori su najžalosniji i najjezovitiji. koliko ljudi je mučeno i poubijano,to je strašno.
svaki rat sam po sebi je tragedija
svaki rat sam po sebi je tragedija
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 1.