Metal
+8
Dr.Kiyu
m
Dedli Minđa
Arkannen
bittersweet
Sinister
Hell
Shtiriputanac
12 posters
:: Kultura i Zabava :: Glazba :: Stilovi - žanrovi glazbe :: Rock & Metal
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Metal
Oke, ima tu dosta metalheada, tako da bi bilo u redu da imamo temu u kojoj možemo izmjenjivati iskustva i slično.
Evo, započet ću sa vrlo jednostavnim pitanjem - što vas je "uvelo" u metal?
Ja sam počeo sa Metallicom sa nekih cca 15 godina. Imao sam desetak njihovih pjesmi, stvari poput Nothing Else Matters, For Whom the Bell Tolls, Master of Puppets, One, The Unforgiven i slično.
Ubrzo nakon toga sam nabavio Slayer i bio iznenađen njihovom brzinom i brutalnošću, to mi je tada praktički bio "vrh" do kojeg sam bio spreman ići što se tiče ekstremnog metala (slatko se nasmijem kada se sjetim tih dana ). Ubrzo sam nabavio i Iced Earth, jedan od mojih najdražih bandova. Prvo slušanje Dracule je bilo skoro pa orgazmično. Nakon toga smo ranije spomenuti frend i ja sve dublje i dublje "ulazili" u glazbu...
Sad da čujemo vas
P.S. nemojte se ograničiti samo na ovo pitanje, što god vas zanima, kakve god preporuke imali, samo dajte u ovoj temi.
Evo, započet ću sa vrlo jednostavnim pitanjem - što vas je "uvelo" u metal?
Ja sam počeo sa Metallicom sa nekih cca 15 godina. Imao sam desetak njihovih pjesmi, stvari poput Nothing Else Matters, For Whom the Bell Tolls, Master of Puppets, One, The Unforgiven i slično.
Ubrzo nakon toga sam nabavio Slayer i bio iznenađen njihovom brzinom i brutalnošću, to mi je tada praktički bio "vrh" do kojeg sam bio spreman ići što se tiče ekstremnog metala (slatko se nasmijem kada se sjetim tih dana ). Ubrzo sam nabavio i Iced Earth, jedan od mojih najdražih bandova. Prvo slušanje Dracule je bilo skoro pa orgazmično. Nakon toga smo ranije spomenuti frend i ja sve dublje i dublje "ulazili" u glazbu...
Sad da čujemo vas
P.S. nemojte se ograničiti samo na ovo pitanje, što god vas zanima, kakve god preporuke imali, samo dajte u ovoj temi.
Shtiriputanac- Junior
- Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova : 830
Reputacija : 65
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Re: Metal
pah..
uveo me nightwish prije nekih 6 godina...
pa sam počeo slušati samo black metal i tako 3 godine..dok se nisam razbio u homogenosti
onda je počeo power, progressive, pa gothic, industrial, pa je došla elektronika..i sve se z gemištalo..
uveo me nightwish prije nekih 6 godina...
pa sam počeo slušati samo black metal i tako 3 godine..dok se nisam razbio u homogenosti
onda je počeo power, progressive, pa gothic, industrial, pa je došla elektronika..i sve se z gemištalo..
Zadnja promjena: Hellraiser; čet tra 16, 2009 10:52 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Metallica, Anthrax... prvi bendovi koje sam slušao...ono danas što slušam nimalo nije slično tome...
Fear factory, Meshuggah, Kataklysm i Pantera su mi među najboljima, zato se najviše i vrte u plejeru...
Fear factory, Meshuggah, Kataklysm i Pantera su mi među najboljima, zato se najviše i vrte u plejeru...
Sinister- Manga foruma
- Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
Ah, Pantera... Sjećam se kada smo prošle godine išli piti u Dimebagovo ime.
Btw, jel još uvjek slušate to što ste nekada slušali? Ja Metallicu i Slayer još uvjek slušam. Istina je da malo manje nego prije, ali svakako ih nisam zaboravio.
Btw, jel još uvjek slušate to što ste nekada slušali? Ja Metallicu i Slayer još uvjek slušam. Istina je da malo manje nego prije, ali svakako ih nisam zaboravio.
Shtiriputanac- Junior
Započeo/la tema :
Naravno da ih nisam zaboravio, ali sve ovisi o raspoloženju... Deftones, RATM i Tool mi se također dosta često vrte, ali to ipak manje ima veze sa temom...
Btw mogao bi se otvoriti neki topic sa coverima ili čime već...
Btw mogao bi se otvoriti neki topic sa coverima ili čime već...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
ja nemam pojma o ovim bendovima kaj se tu spominju, ali ću zepelline i black sabbath uvijek rado poslušati
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
I to su dobri bendovi, legendarni
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
..pa nightwish i danas obožavam..tu je još dimmu borgir, i emperor iz starih dana..
Započeo/la tema :
Pojasni, ne shvaćam na što misliš.Cynic je napisao/la:Btw mogao bi se otvoriti neki topic sa coverima ili čime već...
Zeppelini nisu baš metal (iako su imali velik utjecaj na njega), a Sabbathi - heh, oni su ustvari i izmislili metalbittersweet je napisao/la:ja nemam pojma o ovim bendovima kaj se tu spominju, ali ću zepelline i black sabbath uvijek rado poslušati
Bilo kako bilo, oba benda su genijalni ^^
Shtiriputanac- Junior
Započeo/la tema :
Pa nešto tipa "najbolji coveri", ne moraju biti samo iz metala...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
Aha...
Pa slobodno onda otvori, rado ću postati tamo, imam baš nekih odličnih covera koje želim pokazati narodu
Pa slobodno onda otvori, rado ću postati tamo, imam baš nekih odličnih covera koje želim pokazati narodu
Shtiriputanac- Junior
Započeo/la tema :
Da vidimo... Nije to bilo davno, ali ne sjećam se baš.
Započelo je Nightwishom... Imao sam par njihovim pjesama na playlistama. Nakon dosta vremena sam skužio da je to symphonic metal, i počeo se zanimati za žanr. Probao sam par bandova, najviše ću istaknuti Within Temptation, jer su mi i dalje odlični.
Onda sam počeo slušati power. Hammerfall, Dragonforce, Rhapsody...
Nakon toga sam se počeo zanimati za folk metal, prvo Skyclad.
A onda sam na pcplay forumu dobio super preporuke i upustio se u razne podžanrove.
Započelo je Nightwishom... Imao sam par njihovim pjesama na playlistama. Nakon dosta vremena sam skužio da je to symphonic metal, i počeo se zanimati za žanr. Probao sam par bandova, najviše ću istaknuti Within Temptation, jer su mi i dalje odlični.
Onda sam počeo slušati power. Hammerfall, Dragonforce, Rhapsody...
Nakon toga sam se počeo zanimati za folk metal, prvo Skyclad.
A onda sam na pcplay forumu dobio super preporuke i upustio se u razne podžanrove.
Arkannen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.01.2009
Broj postova : 553
Reputacija : -2
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
počel dok sam na nekoim kompila cijama od starog naletel na Venom... pa njih paral dosta dugo (i danas još) pa nekaj malo metalike i mejdena al ekstremni me više držal u počecima, kak i sad...
black/thrash pogotovo z punk/crust jebavanjima me najjviše drži sad...
black/thrash pogotovo z punk/crust jebavanjima me najjviše drži sad...
Dedli Minđa- Junior
- Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 897
Reputacija : 3
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Tema je malo umrla, pa da ju oživim jednom preporukom.
Radi se o britanskom progressive blackend death metal bendu i moram reći da mi jednostavno rulaju, pregenijalna je kombinacija, dečki zbilja znaju svoj posao.
Evo jedan primjer:
Akercocke - Seduced
Radi se o britanskom progressive blackend death metal bendu i moram reći da mi jednostavno rulaju, pregenijalna je kombinacija, dečki zbilja znaju svoj posao.
Evo jedan primjer:
Akercocke - Seduced
Shtiriputanac- Junior
Započeo/la tema :
. ma da volim i slušam metal ...............
ali ne sve ...............
nebih nabrajao jel bih imao što pisati a neda mi se , i neki bendovi mi imaju samo par pjesmica dobrih ............. pa nema smisla da ih nabrajama .........
počeo sam sa blackom i fear of the dark .............
to su prva dva albuma koja sam dobio u ruke ..... od metalike i mejdena .........
do tada sam slušao lepu brenu ........... ha ha ha ..............
ali nisam samo ograničen metalom , iako mi je ta glazba glavna ..........
volim i rock , punk , r"n"b , jazz ....... idt .
bitno mi je da je dobra svirka .......... dobra ritam sekcija .......... dobre solaže ...............
ali ne sve ...............
nebih nabrajao jel bih imao što pisati a neda mi se , i neki bendovi mi imaju samo par pjesmica dobrih ............. pa nema smisla da ih nabrajama .........
počeo sam sa blackom i fear of the dark .............
to su prva dva albuma koja sam dobio u ruke ..... od metalike i mejdena .........
do tada sam slušao lepu brenu ........... ha ha ha ..............
ali nisam samo ograničen metalom , iako mi je ta glazba glavna ..........
volim i rock , punk , r"n"b , jazz ....... idt .
bitno mi je da je dobra svirka .......... dobra ritam sekcija .......... dobre solaže ...............
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
ja sam počeo slušati metal prije nekih 5-6 god kad sam čua Metallicu i Iron Maidene i od tad to su mi dva najdraža metal benda.
A još uz njih slušam i Judas Priest,Motorhead,Megadeth i još neke.
Kod metala me večinski privuklo neke njihove solaže(kod metallice više nego maidena)i recimo kod maidena bruceov glas.
A još uz njih slušam i Judas Priest,Motorhead,Megadeth i još neke.
Kod metala me večinski privuklo neke njihove solaže(kod metallice više nego maidena)i recimo kod maidena bruceov glas.
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
znači držiš se heavy-a
Započeo/la tema :
Metal a, a ne sad tolko ko prije ,sad se uglavnom držim oldscool rocka i hardrocka,post punka i toga, staro uglavnom...
H[a]D- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 21.08.2009
Broj postova : 1277
Reputacija : 73
Započeo/la tema :
..MEni je još uvijek najdraži..gothic, power, symphonic metal...i industrial
Započeo/la tema :
Šta od industriala ?
H[a]D- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ruoska, deathstars, eisbrecher,gothminister, Nine Inch Nails, ooomph!
Započeo/la tema :
Najs =)
H[a]D- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
bilo bi toga još, ali ja nisam jedan od ljudi koji pamti imena bendova..
Započeo/la tema :
poceo sa zz-top i whitesnake bendom.
zatim u 6 osnovne naletio na metallicu, slusao je godinu dana dok nisam cuo megadeth, metallica mi je postala dosadna pa sam tada samo zz top i megadeth slusao. zatim sam nabavio nesto od overkilla. annihilator-a, iced eartha i anthraxa i to me toliko zarazilo da sam krenuo dalje nabavljati. testament, rotting christ, slayer, destruction, kreator, sentenced, grave digger, motorhead... u 2 srednje sam slucajno skinuo finntroll stravi i od arcone pa mi se folk metal jako svidio. sada slusam jako malo od metala, iako sam preslusao preko 2000 bendova i imam oko 5000 albuma doma jedini bend koji slusam u zadnje 2-3 godine je jedan srpski bend i to mi je best bend on the world, zove se orthodox celts. ostalo su corvus corax, schelmish, faun, omnia...
zatim u 6 osnovne naletio na metallicu, slusao je godinu dana dok nisam cuo megadeth, metallica mi je postala dosadna pa sam tada samo zz top i megadeth slusao. zatim sam nabavio nesto od overkilla. annihilator-a, iced eartha i anthraxa i to me toliko zarazilo da sam krenuo dalje nabavljati. testament, rotting christ, slayer, destruction, kreator, sentenced, grave digger, motorhead... u 2 srednje sam slucajno skinuo finntroll stravi i od arcone pa mi se folk metal jako svidio. sada slusam jako malo od metala, iako sam preslusao preko 2000 bendova i imam oko 5000 albuma doma jedini bend koji slusam u zadnje 2-3 godine je jedan srpski bend i to mi je best bend on the world, zove se orthodox celts. ostalo su corvus corax, schelmish, faun, omnia...
Gost- Gost
metal...
svi imaju odbojni stav prema metalu na pocetku...
pocevsi od mene,mrzeo sam metal,pa sam shvatio da je maiden,dobra,pa metallica,pa slipknot,pa system,i eto mene sa elektricnom gitarom...
svi imaju odbojni stav prema metalu na pocetku...
pocevsi od mene,mrzeo sam metal,pa sam shvatio da je maiden,dobra,pa metallica,pa slipknot,pa system,i eto mene sa elektricnom gitarom...
Murray- Nevina dušica
- Registriran/a : 23.09.2009
Broj postova : 141
Reputacija : 33
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Metal Gods(Judas Priest Vs Iron Maiden)
» Metal Gear Solid: Rising
» Metal Gear Solid serijal (PS3)
» Metal Hurlant Chronicles (2012)
» Metal Gear Solid movie (2012)
» Metal Gear Solid: Rising
» Metal Gear Solid serijal (PS3)
» Metal Hurlant Chronicles (2012)
» Metal Gear Solid movie (2012)
:: Kultura i Zabava :: Glazba :: Stilovi - žanrovi glazbe :: Rock & Metal
Stranica 1 / 2.