Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci

+43
Pomona
µFUCK3R
nikolina
zbracun
Mass
sunce
damfisk
Angie
Purgy
Hunnerkongen
Teo
RobinUd
stitch
Stevo Largo
Hate
evitaa
shakti
Layla
Optimyst
Neukrotivi pastuh
Sasuke
H[a]D
Lilly Marlene
walter
tanuki
Amyicha
eva kant
Hrc@
THUNDER_DINIX
m
Shtiriputanac
Neu
Hitman
FALKON 2
Prop
Love
Sinister
Hell
goc
Dedli Minđa
bittersweet
ager
47 posters

Stranica 22 / 29. Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 25 ... 29  Next

Go down

Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty Re: Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci

Postaj by Hate ned tra 29, 2012 12:50 pm

Very Happy
Ma sve i da ih nije briga - svatko ima određen staž pisanja. Jednostavno ne možeš ne zapamtit. Kakvu memoriju ima takva osoba? Laughing Kako može naučit neke kompliciranije riječi, a to ne? Ili si misli: bolje da znam par komliciranijih, a ostalo ne moram pamtit - ne stane. Laughing

Nekako razumijen nepismene, ali polupismene ljude nikako.
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty245 / 999245 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty Re: Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci

Postaj by tanuki sri svi 02, 2012 2:40 pm

pismenost nije znanje pravilne uporabe slova č i ć razdvojenosti negacije, uporabe velikog i malog slova, već sposobnost da se misao prenese u smisaoni pismeni oblik!
može se svašta natručati u savršenoj gramatičkoj i pismenoj formi, a da se opet ništa ne kaže!
postoji i književna forma koja apsolutno odudara od pravopisa i gramatike!
npr. tebi je neprihvatljivo da netko napiše: neznam, a u književnoj formi to može biti namjerna greška da ubrza dinamiku radnje!
ne znam je gramatički ispravno i podmjeva kolebanje , a neznam je prenesen govor brzine i želja da se nekoga otkanta!
neka književna djela bi naprosto bila sjebana kad bi je uu ruke uzeli lektori Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty700 / 999700 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate sri svi 02, 2012 2:45 pm

Za početak: ne znam je pravopisno ispravno. Razlikuj gramatiku od pravopisa.

A i ljudi koji ne pišu pravilno nisu nepismeni nego polupismeni. Nitko neće
ubacit u pjesmu neznam radi tempa. Dokaz ili se nije niti desilo. Wink
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty245 / 999245 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 02, 2012 2:57 pm

Hate je napisao/la:Za početak: ne znam je pravopisno ispravno. Razlikuj gramatiku od pravopisa.

A i ljudi koji ne pišu pravilno nisu nepismeni nego polupismeni. Nitko neće
ubacit u pjesmu neznam radi tempa. Dokaz ili se nije niti desilo. Wink

opet mješaš kruške i jabuke, pjesme su pjesme, gdje će se vrtiti glupi stih u nedogled, dok ti se ne uvrti u mozak, pa ga se ne možeš osloboditi satima,
govorim o književnom djelu!
ne znam dali postoji nekakav primjer, ali recimo da koristim dijalog dvoje ljudi, ja bi namjerno stavio neznam, da naglasim kak jedan od sugovornika želi otkantati drugog!
polupismenost je za mene upravo školski naučena forma, bez sposobnosti da se misao pretoči u slova!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty700 / 999700 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate sri svi 02, 2012 3:20 pm

Ti mješaš pojmove.
Ponekad će se riječi malo izokrenut, ali se neće radit takve pravopisne greške.

Slika ili se nije desilo. Very Happy
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 02, 2012 3:21 pm

ne vjeruj slici, slike danas lažu isto kao i riječi Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hate sri svi 02, 2012 3:24 pm

Very Happy
Riječi lažu ipak više. misa
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 02, 2012 3:29 pm

Hate je napisao/la:Very Happy
Riječi lažu ipak više. misa
misliš na ono:
laži, laži, laži me, jer ti to radiš najbolje Laughing
upravo primjer glupog versa kojeg ću sada morasti satima istjerivati iz glave Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub svi 12, 2012 6:50 am

ja sam jutros nešto raspoložen za tipkanje, i kada pogledam što sam natipkao hvatam se za glavu koliko sam nepismen!
lupio č umjesto ć
( da se opravdavam što sam polupismeni daktilograf i da sam kucao prije sto g. na tastaturi koja je bila malo šira od ove, pa se nije baš moglo pogršiti sa č i ć, a morao si i stisnuti da bi slovo izletjelo iz mašine!)
sad
budući da nikog nema , mogao sam malo editirati i popraviti !
ali samo malo !
dali treba glumiti nekog pismenjaka, otipkati odgovor u drugom programu i imati automatsku gramatičku korekciju?
ja to ne mogu, jer pogubim misao!
da li je forum mjesto gdje se uči pravopis, pismenost i gramatika?
mislim da nije osim u učenju pismenosti, upravo u smislu da se jasno prikaže misao i stav u pisanom obliku!
nepismeni su oni koji to nisu u stanju, a ne oni zbog griješki ili tipfelera!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun ned svi 13, 2012 6:44 pm

Pravopis mi je najmanje važan, naročito ovaj današnji. Po mojem, na forumu se jedino treba pridržavat pravila pisanja, znači, razmaci gdje trebaju biti, malo paziti na velika slova, a ostalo prema afinitetu svakog piskarala osobno. Onaj tko traži nešto više je cjepidlaka, ili on nezna previše o tome, pa kad mu nešto zapne za oko pravi se pametan, hoće ponizit drugog jer sam pati od kompleksa.
Bitno je da se razumijemo među sobom, a ako nekom nešto nije jasno, lako se razjasni na kulturan način.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty3 / 9993 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sri srp 18, 2012 10:36 am

fajt! fajt!

u blatu da imam šta slikat za momke s foruma slika se

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty999 / 999999 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by sunce sri srp 18, 2012 10:41 am

nikolina je napisao/la:ti to meni boring

gle mala ,ovo jedrugi put da me spuštaš

ako gledaš na moje hebeno,zahebano to ti ja tako pišem,inače poznata sam po tome po forumima,samo tebe ni na jednom nisam srela osim ovdje noktići
i nikome nije smetalo

ali bez brige mogu i ja napisati jebeno i zajebano i kurac i svašta
samo me nastavi bockati noktići

Da tebi, jer kad vidim da netko sa 28 godina napiše #htjeo# dođe mi da izvršim seppuko .

Neu Very Happy
sunce
sunce
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 02.01.2012
Broj postova : 1916
Reputacija Reputacija : 127
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty0 / 9990 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by nikolina sri srp 18, 2012 10:47 am

sunce je napisao/la:

Da tebi, jer kad vidim da netko sa 28 godina napiše #htjeo# dođe mi da izvršim seppuko .

Neu Very Happy
ah, jao ispustila sam jedno slovo glavauzid glavauzid

daj mala navuci oblake na sebe i sakrij se... noktići

nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty0 / 9990 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by sunce sri srp 18, 2012 10:49 am

Nisi ispustila slovo. Ni htijeo nije ispravno.
A to mala ostavi za PDF o tinejđerima i uzmi fino gramatiku 5-og razreda osnovne škole u rukice. Mala.
sunce
sunce
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by nikolina sri srp 18, 2012 10:52 am

Bila bi ti jako zahvalan kada bi to napravila. noktići

A imam bolju ideju dođeš kod mene kuči na kavu pa mi pokažeš ,šta kažeš? podjebava

nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty offf

Postaj by sunce sri srp 18, 2012 10:53 am

KuČi?

Ok, odustat ću, ovo je već kronično Very Happy

Ženo, ti si polupismena, poradi na tome . Pusa.
sunce
sunce
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty ddddddddddd

Postaj by nikolina sri srp 18, 2012 10:58 am

Pa zo ve m te da mi po ka že š ,a ti ne če š da do đe š sw6

Baš si neka ,a ja baš htjela da mi pokažeš kako se piše po forumima a ti nećeš...šteta onda ćeš morati čitati moju nepismenost... noktići
nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sri srp 18, 2012 11:01 am

sunce je napisao/la:Nisi ispustila slovo. Ni htijeo nije ispravno.
A to mala ostavi za PDF o tinejđerima i uzmi fino gramatiku 5-og razreda osnovne škole u rukice. Mala.
ispravno je htio, htjela, htjelo, htjet Very Happy

nisi jedina koja to znaš ali drugi se ne prave važni sw3

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty999 / 999999 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by nikolina sri srp 18, 2012 11:02 am

tanuki je napisao/la:ja sam jutros nešto raspoložen za tipkanje, i kada pogledam što sam natipkao hvatam se za glavu koliko sam nepismen!
lupio č umjesto ć
( da se opravdavam što sam polupismeni daktilograf i da sam kucao prije sto g. na tastaturi koja je bila malo šira od ove, pa se nije baš moglo pogršiti sa č i ć, a morao si i stisnuti da bi slovo izletjelo iz mašine!)
sad
budući da nikog nema , mogao sam malo editirati i popraviti !
ali samo malo !
dali treba glumiti nekog pismenjaka, otipkati odgovor u drugom programu i imati automatsku gramatičku korekciju?
ja to ne mogu, jer pogubim misao!
da li je forum mjesto gdje se uči pravopis, pismenost i gramatika?
mislim da nije osim u učenju pismenosti, upravo u smislu da se jasno prikaže misao i stav u pisanom obliku!
nepismeni su oni koji to nisu u stanju, a ne oni zbog griješki ili tipfelera!
evo sunce moje malo šta ti kaže iskusan forumaš...a ti moraš još puno čokolina pojesti da bi znala da se po forumu ne traži dlaka u jajetu podjebava
nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m sri srp 18, 2012 11:22 am

jao nemoj samo njega ...
nego i ja sam totalno nepismen .......

jesam , jesam ..........

m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty14 / 99914 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sri srp 18, 2012 11:29 am

švaba tralala
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty200 / 999200 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by m sri srp 18, 2012 12:36 pm

nije švaba , nego švabo
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty14 / 99914 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sri srp 18, 2012 1:18 pm

baš je bubašvaba
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty200 / 999200 / 999Pravopis, gramatika, pismenost, zatipci - Page 22 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri srp 18, 2012 1:20 pm

Ne, nego gaštapan
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m sri srp 18, 2012 1:29 pm

a da žohar .......

m
m
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 22 / 29. Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 25 ... 29  Next

[Vrh]

- Similar topics