Potresi
+12
Amyicha
Turrican
scorpio57
walter
Love
SEMBA
FALKON 2
Hell
House
Prop
Neu
THUNDER_DINIX
16 posters
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Potresi
Cylon je napisao/la:..svi moji ex profesori su geolozi..i rekli su da je to neistina..
ne znam za profesore...ali 1989-1990 na mom području INA je radila probna miniranja...i svakim sondiranjem u zemlju ispostavilo se kako ima tople vode i dosta plina....nafti niti traga...osobno sam prisustvovao tim radnjama...pogledima na skener tla i sl...mislim da ima neke istine
walter- Domaćin foruma
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 5451
Reputacija : 584
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
....prisustvo geotermalne energije nije dokaz niti pretpostavka vulkanu...
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
pogledajte film 2012. bome gadna, realna simulacija potresa. potresi sve dalje pokrecu, pomicanje tektonskih ploca, plimne valove (tsunamije), nastale poplava + potres, uruši se cijeli grad/država, sve zivo.
(mislim ovo zadnje ne govorim za film naravno, vec opcenito ). samo kazem pogledajte tu simulaciju potresa. koja katastrofa, sve nosi za sobom
(mislim ovo zadnje ne govorim za film naravno, vec opcenito ). samo kazem pogledajte tu simulaciju potresa. koja katastrofa, sve nosi za sobom
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
ja se nadam da se to neće tako kod nas zapravo dogoditi
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Japance bome dosta često dere potres
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
Potresi po Hrvatskoj
Pišite kada ste doživjeli potres.
Evo
1.1.2010 18:10 .Kašina-Sesvete
Evo
1.1.2010 18:10 .Kašina-Sesvete
Započeo/la tema :
Trese se Medvednica: Umjereni potres kod Zagreba 1.1.2010.
Potres se osjetio na širem zagrebačkom području, priopćeno je iz Seizmološke službe
Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su u 18 sati i 12 minute umjeren potres s epicentrom 17 km sjeverno-sjeveroistočno od Zagreba.
Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja Mercalli-Cancani-Siehergove ljestvice.
Potres se osjetio na širem zagrebačkom području, priopćeno je iz Seizmološke službe.
Izvor:nacional.hr
Potres se osjetio na širem zagrebačkom području, priopćeno je iz Seizmološke službe
Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su u 18 sati i 12 minute umjeren potres s epicentrom 17 km sjeverno-sjeveroistočno od Zagreba.
Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja Mercalli-Cancani-Siehergove ljestvice.
Potres se osjetio na širem zagrebačkom području, priopćeno je iz Seizmološke službe.
Izvor:nacional.hr
Započeo/la tema :
i epicentar je odmah ispod mene bio..ja sma na 17 km sjevero-istočno...
Započeo/la tema :
večeras
Slab potres pogodio sjeveroistok Zagreba
Epicentar potresa bio je desetak kilometara sjeverno od Zagreba, u blizini Markuševca
Fotografija vijesti
Getty Images
Slab potres večeras se u 19 sati i 24 minute osjetio na širemu sjeveroistočnom dijelu grada Zagreba.
Epicentar potresa bio je desetak kilometara sjeverno od Zagreba, u blizini gradskog naselja Markuševca.
Seizmološka služba Republike Hrvatske priopćila je da je magnituda potresa iznosila 1,9 stupnjeva po Richteru, a intenzitet u epicentru tri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice
Slab potres pogodio sjeveroistok Zagreba
Epicentar potresa bio je desetak kilometara sjeverno od Zagreba, u blizini Markuševca
Fotografija vijesti
Getty Images
Slab potres večeras se u 19 sati i 24 minute osjetio na širemu sjeveroistočnom dijelu grada Zagreba.
Epicentar potresa bio je desetak kilometara sjeverno od Zagreba, u blizini gradskog naselja Markuševca.
Seizmološka služba Republike Hrvatske priopćila je da je magnituda potresa iznosila 1,9 stupnjeva po Richteru, a intenzitet u epicentru tri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice
Započeo/la tema :
Maloprije
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Hrvatska je jedno od najtrusnijih područja u Europi
http://www.ezadar.hr/clanak/hrvatsku-svake-minute-trese-slab-potres
http://www.ezadar.hr/clanak/hrvatsku-svake-minute-trese-slab-potres
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su večeras u 18,09 sati umjeren potres s epicentrom u blizini Samobora.
Magnituda potresa iznosila je 2,9 prema Richteru, a intezitet u epicentru IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.
Potres se osjetio na širem samoborskom području. (hina/metro-portal)
Magnituda potresa iznosila je 2,9 prema Richteru, a intezitet u epicentru IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.
Započeo/la tema :
hvala na info baš me zanimalo, rep+Hell je napisao/la:Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su večeras u 18,09 sati umjeren potres s epicentrom u blizini Samobora.
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Prvi na listi rizičnih gradova
Potres probudio stanovnike Los Angelesa
Potres od 4,4 stupnja po Richteru zatresao je u utorak oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu šire područje Los Angelesa. Zasad nema prijavljene štete ni žrtava.
Epicentar potresa zabilježen je otprilike 17 km istočno od Los Angelesa, i kilometar i pol od mjesta Poco Rivera. Potres se osjetio u većem dijelu Kalifornije, od San Diega do Santa Clarite.
Inače, nakon katastrofalnog potresa u Haitiju, stručnjaci su napravili rang-listu mjesta na kojima je realno očekivati potres velikih razmjera. Prvo mjesto zauzeo je upravo Los Angeles, koji veliki potres pogodi svakih 150 godina.
Posljednji veliki potres u Los Angelesu dogodio se 1859. godine.
Net.hr
Potres probudio stanovnike Los Angelesa
Potres od 4,4 stupnja po Richteru zatresao je u utorak oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu šire područje Los Angelesa. Zasad nema prijavljene štete ni žrtava.
Epicentar potresa zabilježen je otprilike 17 km istočno od Los Angelesa, i kilometar i pol od mjesta Poco Rivera. Potres se osjetio u većem dijelu Kalifornije, od San Diega do Santa Clarite.
Inače, nakon katastrofalnog potresa u Haitiju, stručnjaci su napravili rang-listu mjesta na kojima je realno očekivati potres velikih razmjera. Prvo mjesto zauzeo je upravo Los Angeles, koji veliki potres pogodi svakih 150 godina.
Posljednji veliki potres u Los Angelesu dogodio se 1859. godine.
Net.hr
Započeo/la tema :
THUNDER_DINIX je napisao/la:
Što mislite o potresima?
Biste li mogli živjeti na mjestima bliskim potresima?
iskreno bojim se potresa, ali sam sigurna da kod nas neće doć do potresa. mislim kod nas u mom mjestu gdje živim, a nebi mogla živjeti u mjestima bliskim potresima
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Što mislite o potresima?
nemislim ništa , da mogao bih ; a ustvari i živim ( a ja sam baš na obronku medvednice )
veliki potres u Zagrebu 1880 . god .
Kustošija :
Jedna crkva u Kustošiji :
Crkva u Rematama :
Sveta Helena :
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Hell je napisao/la:..ja sam rekao istinu..potres nikada ne ubija.. da si u racnici.. za vrijeme potresa..nema tehnologije..nebu ti niš.. ali u gradu si mrtav
A što ako se u toj racnici otvori ogromni procijep poradi potresa i upadneš u njega i slomiš noge i bespomoćan si i potres otvori rupu iz koje nadiru crveni mravi i grickaju tvoje meso i čitavog te požderu, a ti nemoćan, gric, gric, gric...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Ne bih se ciljano doselila u kraj poznat po potresima, ali potres se moze dogodit svugdje, i tamo gdje ga nikad nije bilo...THUNDER_DINIX je napisao/la:
Što mislite o potresima?
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Baš tako Chulpan ... nebi se ciljano doselio ... ali opet sve si rekla , jer to se može desiti bilo gdje
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Što mislite o potresima?
Zivim tamo,dakle zivio bih.
Opasni su i ne smatram ih bezazlenim, sad gradim kucu i kao mjera opreza, statika objekta ce biti posebno pojacana i prilagodena potresnoj zoni.
Gost- Gost
Prop je napisao/la:
A što ako se u toj racnici otvori ogromni procijep poradi potresa i upadneš u njega i slomiš noge i bespomoćan si i potres otvori rupu iz koje nadiru crveni mravi i grickaju tvoje meso i čitavog te požderu, a ti nemoćan, gric, gric, gric...
Jao Prop što ga i ti izvali
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Barem jedan pametan na forumu.Prop je napisao/la:
Jørgen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 08.06.2013
Broj postova : 2381
Reputacija : 63
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 4 / 4.