A.I. Artificial Intelligence - Umjetna inteligencija (2001)
+8
Neyra
COCAFUN
SEMBA
Mass
franja
THUNDER_DINIX
Hell
WEYLAND-YUTANI
12 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: SF filmovi
Stranica 1 / 1.
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0212720/
Svojevrsna futuristička adaptacija nezaboravne priče o Pinokiju."Umjetna inteligencija" je film kojim jeSteven Spielberg još jednom pokazao kako mu je malo tko ravan kada je riječ o snimanju filmova koji će nam o najvažnijim stvarima na svijetu, osjećajima, ispričati toliko mnogo i istinito. Spajajući obiteljsku dramu, avanturistički film te čak i filozofska pitanja o smislu života u znanstvenu fantastiku sa srcem i dušom.
David ima 11 godina, teži tridesetak kilograma, visok je oko 130 centimetara, ima smeđu kosu. Njegova ljubav prema roditeljima je prava, ali on nije – on je samo savršeni robot s mogućnošću osjećanja. Legendarni Steven Spielberg pokazuje nam što se može dogoditi kada 'Umjetna inteligencija' više ni iz daleka nije dovoljna.U bliskoj budućnosti topljenje polarnih kapa uzrokovalo je podizanje razina oceana koji su potopili sve obalne gradove na svijetu. Povučena u unutrašnjost kontinenata, ljudska je rasa nastavila napredovati, došavši čak i do točke stvaranja robota izgledom potpuno jednakim ljudima.
Jedna od najuspješnijih tvrtki izgradila je Davida (Haley Joel Osmont), umjetnog dječaka sa stvarnim osjećajima, od kojih je posebno naglašena njegova ljubav prema majci Moniki (Frances O'Connor). Monica je žena koja je Davida uzela kao zamjenu za svoga pravog sina, koji je obolio od neizlječive bolesti te je zaleđen u stanju trajne hibernacije. David sretno živi s Monikom i njenim mužem, sve dok se ne pronađe lijek za njihovoga sina, koji se vraća kući. Davidov se život iz temelja mijenja te on traži način na koji bi postao pravi dječak i tako povratio majčinu ljubav.
Moderna bajka temeljena na kratkoj priči "Supertoys Last All Summer Long" Briana Aldissa.Spielberg je ovaj ambiciozni projekt, za koji se svojevremeno zanimao i još jedan velikan, Stanley Kubrick, odradio bez ijedne greške, velike teme približavajući publici nimalo joj docirajući, ali je i ne ponižavajući. Sjajni dječak Haley Joel Osmont ovom se zahtjevnom ulogom, koja traži istovremenu prirodnost i fabriciranost, potvrdio kao jedna od najvećih holivudskih nada, a nezaboravan nastup ostvario je i Jude Law kao živopisni Gigolo Joe.
Izvor:mojtv.hr
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0212720/
Svojevrsna futuristička adaptacija nezaboravne priče o Pinokiju."Umjetna inteligencija" je film kojim jeSteven Spielberg još jednom pokazao kako mu je malo tko ravan kada je riječ o snimanju filmova koji će nam o najvažnijim stvarima na svijetu, osjećajima, ispričati toliko mnogo i istinito. Spajajući obiteljsku dramu, avanturistički film te čak i filozofska pitanja o smislu života u znanstvenu fantastiku sa srcem i dušom.
David ima 11 godina, teži tridesetak kilograma, visok je oko 130 centimetara, ima smeđu kosu. Njegova ljubav prema roditeljima je prava, ali on nije – on je samo savršeni robot s mogućnošću osjećanja. Legendarni Steven Spielberg pokazuje nam što se može dogoditi kada 'Umjetna inteligencija' više ni iz daleka nije dovoljna.U bliskoj budućnosti topljenje polarnih kapa uzrokovalo je podizanje razina oceana koji su potopili sve obalne gradove na svijetu. Povučena u unutrašnjost kontinenata, ljudska je rasa nastavila napredovati, došavši čak i do točke stvaranja robota izgledom potpuno jednakim ljudima.
Jedna od najuspješnijih tvrtki izgradila je Davida (Haley Joel Osmont), umjetnog dječaka sa stvarnim osjećajima, od kojih je posebno naglašena njegova ljubav prema majci Moniki (Frances O'Connor). Monica je žena koja je Davida uzela kao zamjenu za svoga pravog sina, koji je obolio od neizlječive bolesti te je zaleđen u stanju trajne hibernacije. David sretno živi s Monikom i njenim mužem, sve dok se ne pronađe lijek za njihovoga sina, koji se vraća kući. Davidov se život iz temelja mijenja te on traži način na koji bi postao pravi dječak i tako povratio majčinu ljubav.
Moderna bajka temeljena na kratkoj priči "Supertoys Last All Summer Long" Briana Aldissa.Spielberg je ovaj ambiciozni projekt, za koji se svojevremeno zanimao i još jedan velikan, Stanley Kubrick, odradio bez ijedne greške, velike teme približavajući publici nimalo joj docirajući, ali je i ne ponižavajući. Sjajni dječak Haley Joel Osmont ovom se zahtjevnom ulogom, koja traži istovremenu prirodnost i fabriciranost, potvrdio kao jedna od najvećih holivudskih nada, a nezaboravan nastup ostvario je i Jude Law kao živopisni Gigolo Joe.
Izvor:mojtv.hr
WEYLAND-YUTANI- Domaćin foruma
- Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova : 5092
Reputacija : 143
Započeo/la tema :
Re: A.I. Artificial Intelligence - Umjetna inteligencija (2001)
gledao.. ok..film..
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
film je legendaran
gledao par puta, planiram ga vec duze vrijeme nanovo gledat, al nikako jos...
gledao par puta, planiram ga vec duze vrijeme nanovo gledat, al nikako jos...
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Započeo/la tema :
Umjetna inteligencija (A.I) (2001)
Budućnost je i Zemlja je u krizi pogođena ekološkom katastrofom. Zbog manjka prirodnih resursa stručnjaci preporučuju drastično smanjenje nataliteta. Zbog toga ljude sve više zamjenjuju roboti.
Žanr:
drama, ZF, triler
Uloge:
Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor, Sam Robards, Jake Thomas, Ken Leung
Režija:
Steven Spielberg
jeste gledali Umjetnu inteligenciju?
THUNDER_DINIX- Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar) - Registriran/a : 21.12.2008
Započeo/la tema :
gledao sam film
tak tak mi je
moze se pogledati al nevolim bas te takve znanstvene fantastike
tak tak mi je
moze se pogledati al nevolim bas te takve znanstvene fantastike
franja- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 29.12.2008
Broj postova : 403
Reputacija : 12
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Nisam gledala taj film,jbg.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ja gledao neka 3 puta, odlican je
Započeo/la tema :
gledao sam ..super je.. i fakat je šokantni.
Započeo/la tema :
kad ih zarobe mislis?
Započeo/la tema :
pa ,...opčenito .. naprave robote ko ljude i kako ih tretiraju...
Započeo/la tema :
meni je onaj dio pod vodom prekul
Započeo/la tema :
..i kad dođu alieni..na kraju..xd
Započeo/la tema :
da, meni je prejako to
Započeo/la tema :
kaj nema vec ta tema TD?
Započeo/la tema :
ovaj mali je odlican glumac..pamtim ga iz sestog cula
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
dobar film koji sam davno gledao
SEMBA- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 150
Reputacija : 0
Započeo/la tema :
COCAFUN- Nevina dušica
- Registriran/a : 24.01.2010
Broj postova : 47
Reputacija : 3
Započeo/la tema :
gledala sam
svidja mi se
svidja mi se
Neyra- Nevina dušica
- Registriran/a : 22.02.2010
Broj postova : 65
Reputacija : 1
Započeo/la tema :
to se svima svidja
Započeo/la tema :
GRIZLY- Nevina dušica
- Registriran/a : 24.01.2010
Broj postova : 171
Reputacija : 6
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
taj mi je film skroz drag i simpa i stvarno ga se moze pogledati vise puta. Dosta ih je pljuvalo po njemu,al mene bas zabavlja. Jude Law je u tom filmu odlican.
harley_quinn- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 28.07.2010
Broj postova : 442
Reputacija : 109
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
pogledali juce. prejeben film, zadnji put sam ga gledao prije par godina, eto juce ponovo. odusevljen sam filmom, prezakon je.
10/10
10/10
Započeo/la tema :
Pogledali smo sinoć Artificial Intelligence: AI (2001) - prije svega moram napomenuti kako nikada ne bih očekivala da je film ovakvog karaktera. Očekivala bih robote, strojeve, ali nikada ne bih očekivala emocije usađene u stroj.
Film je dirljiva adaptacija svima poznate priče, Pinokija s kojom je Steven Spielberg još jednom dokazao kako je briljantan redatelj kojemu leže osjećajni filmovi.
Tko bi mogao ostati ravnodušan na napredno izumljenog robota koji broji jedanaest godina starosne dobi a pri tom ima intenzivne osjećaje prema svojoj majci i jedinom pravom prijatelju, medi koji govori i prati ga u sretnim i tužnim trenutcima.
David je nastao kao zamjena za oboljelog sina majke Monice koja je iz prva bila malko ograničena glede Davida. Kao da ga se bojala upaliti i usaditi mu osjećaje, a na koncu, kada je to uradila, mladog Davida oboljeli sin sputava u mnogim stvarima te David ispada jeziv, zastrašujuć i prijetnja cijeloj obitelji iako u njegovom srcu vlada samo ljubav.
Majka kao majka, radi zaštite pravoga sina odbacuje Davida, ostavlja ga u mračnoj šumi a njegova jedina želja je majčina ljubav. Ovdje vidimo plač robota, lije prave suze, emocije burno izlaze na vidjelo a majka nemilosrdno okreće leđa svemu tome.
Kraj filma je posebice emotivan, onaj dio kada David moli vilu da učini od njega pravoga dječaka i tako sjedi 2000 godina na dnu mora, posve sam, smrznut, gotovo spokojan... I konačno, dolaze marsovci, spašavaju Davida i pružaju mu jedan dan s majkom... Nije postao pravi dječak ali dobio je svoj jedan dan s majkom gdje su zajedno u sreći poljubili smrt. Tu sam se raspekmezila...
Preporučujem film i dajem mu 10/10
Film je dirljiva adaptacija svima poznate priče, Pinokija s kojom je Steven Spielberg još jednom dokazao kako je briljantan redatelj kojemu leže osjećajni filmovi.
Tko bi mogao ostati ravnodušan na napredno izumljenog robota koji broji jedanaest godina starosne dobi a pri tom ima intenzivne osjećaje prema svojoj majci i jedinom pravom prijatelju, medi koji govori i prati ga u sretnim i tužnim trenutcima.
David je nastao kao zamjena za oboljelog sina majke Monice koja je iz prva bila malko ograničena glede Davida. Kao da ga se bojala upaliti i usaditi mu osjećaje, a na koncu, kada je to uradila, mladog Davida oboljeli sin sputava u mnogim stvarima te David ispada jeziv, zastrašujuć i prijetnja cijeloj obitelji iako u njegovom srcu vlada samo ljubav.
Majka kao majka, radi zaštite pravoga sina odbacuje Davida, ostavlja ga u mračnoj šumi a njegova jedina želja je majčina ljubav. Ovdje vidimo plač robota, lije prave suze, emocije burno izlaze na vidjelo a majka nemilosrdno okreće leđa svemu tome.
Kraj filma je posebice emotivan, onaj dio kada David moli vilu da učini od njega pravoga dječaka i tako sjedi 2000 godina na dnu mora, posve sam, smrznut, gotovo spokojan... I konačno, dolaze marsovci, spašavaju Davida i pružaju mu jedan dan s majkom... Nije postao pravi dječak ali dobio je svoj jedan dan s majkom gdje su zajedno u sreći poljubili smrt. Tu sam se raspekmezila...
Preporučujem film i dajem mu 10/10
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
par puta sam pokušao pogledati taj film do kraja, tak mi je dosadan da jednostavno ne uspjevam
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Similar topics
» 2001: A Space Odyssey - 2001: Odiseja u svemiru (1968), 2010 (1984)
» Prirodna ili umjetna božićna jelka?
» NBA live 2001
» The Job (TV Series 2001–2002)
» Smallville (2001–2011)
» Prirodna ili umjetna božićna jelka?
» NBA live 2001
» The Job (TV Series 2001–2002)
» Smallville (2001–2011)
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: SF filmovi
Stranica 1 / 1.