Globalno zatopljenje
+10
tanuki
Turrican
Prop
Teo
Neukrotivi pastuh
House
Hitman
Mass
Neu
THUNDER_DINIX
14 posters
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Globalno zatopljenje
sto mislite da je uzrok globalnom zatopljenju?
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
jednom rječju-čovjek-to pametno,civilizirano,društveno,razvijeno itd.itd.biće..
Gost- Gost
covjek? po cemu? objasni
Započeo/la tema :
pa ovak,meni najbliskiji rječnik al razumjet ćeš valjda..
prije 100 godina ljudi su radili sa konjima..obrađivali zemlju,putovali(uglavnom),
onda je izumljen motor sa unutrašnjim sagorjevanjem..pa su napravljena auta..traktori,mali..10-15 ks.
pa su ti traktori postali mali..danas imaš traktore 350-400 ks koji su teški 10-12-15tona..zamisli koliko taj goriva potroši..koliko dima izađe u atmosferu,koliko je tu co2,koliko je to štetno za ozon,koliko je sunce(uvjetno rečeno)toplije tj štetnije,i na kraju koliko je sama zemlja toplija..
a tko je započeo??njegovo veličanstvo-ČOVJEK!!
prije 100 godina ljudi su radili sa konjima..obrađivali zemlju,putovali(uglavnom),
onda je izumljen motor sa unutrašnjim sagorjevanjem..pa su napravljena auta..traktori,mali..10-15 ks.
pa su ti traktori postali mali..danas imaš traktore 350-400 ks koji su teški 10-12-15tona..zamisli koliko taj goriva potroši..koliko dima izađe u atmosferu,koliko je tu co2,koliko je to štetno za ozon,koliko je sunce(uvjetno rečeno)toplije tj štetnije,i na kraju koliko je sama zemlja toplija..
a tko je započeo??njegovo veličanstvo-ČOVJEK!!
Gost- Gost
slažem se sa tobom
Hitman- Manga foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 6573
Reputacija : 63
Godina imam : 2023
Započeo/la tema :
to če nas pogoditi prije nego ledeno, a onda če biti potraga za kapi vode.
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
kak je počelo da na sam dan božića bude 22 stupnja,ne bi me ništa začudilo
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
More se diglo
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
i sve vise se podize razina mora
Započeo/la tema :
Globalno zatopljenje, mit, teorija zavjere....ili nešto treće?
Razotkriven mit o globalnom zatopljenju
Matrix World
U rujnu je prošle godine dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, Ivar
Giaever, podnio ostavku na mjesto u Američkom udruženju fizičara (APS)
pismom koje počinje riječima:
„Ne obnavljam svoje članstvo jer ne mogu živjeti sa
službenom izjavom ovog Udruženja koja izjavljuje da su ‘dokazi neoborivi
: globalno se zagrijavanje odvija. Ukoliko se ne poduzmu olakotne
radnje, doći će do značajnih poremećaja u zemljinom fizičkom i ekološkom
sustavu, društvenim sustavima i vjerojatno će doći i do ugrožavanja
sigurnosti i zdravlja judi. Moramo reducirati emisiju stakleničkih
plinova i to moramo učiniti odmah.’ U ARS-u je prihvatljivo razgovarati o
tome mijenja li se masa protona tijekom vremena i kako se ponaša
multiverzum, ali dokazi o globalnom zatopljenju ostaju neupitni?“
Unatoč međunarodnoj multidekadskoj kampanji guranja poruke o tome da
će sve veća količina „onečišćujućeg“ ugljičnog dioksida uništiti
civilizaciju, mnogi prominentni znanstvenici dijele mišljenje dr.
Giaevera, a broj tih znanstvenih „heretika“ se tijekom posljednjih
godina i povećao. Razlog tome je sve veći broj nepobitnih činjenica na
koje se nadovezala i nedavna NASA-ina studija.
Izgleda da je praktički sve što nam je rečeno od strane
glavnostrujaške znanstvene zajednice i medija o navodnoj šteti koju
uzrokuju staklenički plinovi,
osobito o ugljik dioksidu, bilo lažno jer, kako su pokazali podaci koje
je prikupio NASA-in Langley istraživački centar, atmosferski plinovi
zapravo hlade naš planet.
Kako je izvjestio Principia Scientific International (PSI), Martin
Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e su pratili infracrveno zračenje iz
zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje koja se odigrala
u razdoblju između 8. i 10. ožujka. Ono što su otkrili jest to da je velika
većina energije otpuštene sa Sunca tijekom tog masovnog koronarnog
izbacivanja reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u zemljinu
nižu atmosferu.
Ovo je rezultiralo ukupnim učinkom hlađenja koji je u potpunoj
suprotnosti s tvrdnjama NASA-inog klimatološkog odjela koji tvrdi da
staklenički plinovi uzrokuju globalno zagrijavanje. Kao što je, uz pomoć
podataka prikupljenih korištenjem Radiometrije širokopojasne emisije,
prikazano, ugljični dioksid (CO2) i dušikov oksid (NO), kojih u
zemljinoj gornjoj atmosferi ima u izobilju, staklenički plinovi ne
apsorbiraju nego reflektiraju toplinsku energiju.
„Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni
termostati,“ kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, a koji je bio
jedan od istražitelja uključenih u ovu revolucionarnu studiju. „Kada se
gornja atmosfera (ili ‘termosfera’) zagrijava, ove molekule daju sve od
sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir.“
Prema dobivenim podacima, do 95 % sunčevog zračenja se doslovce
odbija natrag u svemir i to upravo zahvaljujući CO2 i NO u gornjoj
atmosferi. Drugim riječima, bez ovih neophodnih elemenata zemlja bi
mogla apsorbirati potencijalno devastirajuće količine solarne energije
koja bi doista otopila polarne kape i uništila planet.
„Šok otkrivenja se suprotstavlja osnovnoj tezi o tzv.
Teoriji stakleničkih plinova koja tvrdi da veća količina CO2 znači i
veće zagrijavanje našeg planeta,“
napisali su H. Schreuder i J. O’Sullivan za PSI. „Ovi uvjerljivi novi
NASA-ini podaci opovrgavaju tu ideju i predstavljaju veliku sramotu za
NASA-inog glavnog klimatologa, dr. Jamesa Hansena i njegov tim.“ Dr.
Hansen je, naravno, aktivist globalnog zatopljenja koji je pomogao
širenju histerije o klimatskim promjenama u Americi još 1988.g.
Neposredno nakon objave ove studije on se povukao u mirovinu.
Dakle, kako se pokazalo, CO2 pomaže pri hlađenju našeg planeta, ali
on je također potreban i usjevima, a trenutno postoji problem njegovog
nedostatka u odnosu na ono što bi bilo optimalno za biljke. Staklenički
operateri u stvari KUPUJU ugljični dioksid i ubrizgavaju ih u svoje
staklenike kako bi maksimizirali rast biljaka.
Količina CO2 u današnjoj atmosferi iznosi 340ppm, ali poljoprivredne
bi kulture rasle mnogo brže kada bi njegov udio bio bliži 1000ppm,
odnosno kada bi bio 300 % veći od sadašnje razine. U stvari, većina biljne proizvodnje u staklenicima uzrokuje „nedostatak“ CO2 čime se gasi fotosinteza i limitira proizvodnja hrane.
Odakle tolika strast za globalnim zatopljenjem i zbog čega se ova
tema nameće javnosti? Postoji nekoliko razloga tome, a najbolje je
započeti pitanjem:
„Tko od toga ima koristi?“,
odnosno potrebno je slijediti trag novca.
Lažno klimatsko uzbunjivanje mnogima donosi koristi te pruža vladina
sredstva za istraživanja i postaje razlog rasta državne birokracije.
Lažno uzbunjivanje također pruža ispriku za podizanje poreza čime
porezni obveznik financira tvrtke koje razumiju kako radi politički
sustav i koje se služe takvim mamcima kako bi zaprimile velike donacije
kojima će, navodno, spasiti planet.
Nedavna je studija raznih političkih opcija, a koju je proveo
ekonomist sa Sveučilišta Yale, William Nordhaus, pokazala da se najviši
omjer koristi i troškova postiže kroz politiku koja omogućuje
50-godišnji gospodarski rast. U pismu, kojeg je potpisalo 16 renomiranih znanstvenika, se poručuje:
„Ako bi se izabrani dužnosnici osjećali primorani
„učiniti nešto“ u vezi klime, preporučujemo podršku izvrsnim
znanstvenicima koji obogaćuju naše razumijevanje klime pomoću dobro
dizajniranih instrumenata na satelitima, oceanima i zemlji kao i analizi
podataka zaprimljenih promatranjem. Što bolje razumijemo klimu, bolje
se možemo nositi s njezinom promjenjivom prirodom koja je, tijekom
povijesti, komplicirala ljudski život. Međutim, velik dio privatnih i
vladinih ulaganja u klimu su loša i potrebuju kritički osvrt.“
I znanstvenici se slažu da nam političke marionete pokušavaju isprati
mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je
opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna
cjepiva i lijekovi“. A društvu koje vjeruje u takve laži prijeti raspad i
kolaps.
Ostale informacije o klimatskim promjenama možete pročitati u tekstovima:
Vladajuće sile provode pripreme za uvođenje totalitarizma zbog klimatskih promjena
GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2
Konačno dokaz, MI NISMO KRIVCI za globalne klimatske promjene
Klimatski učinci solarnog minimuma
Pitanja i odgovori: Profesor sa sveučilišta Western dvoji o globalnom zatopljenju
ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!
Izvor
Gost- Gost
Kako god bilo nije dobro zagađivati okoliš u ovom primjeru zrak, prvenstveno radi zdravlja.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
to si u pravu, meni se čini da se klima mijenja bez obzira na istraživanja, na koji način i zašto-neznam, ali znam da prošle godine koliko god bila suša i vrućine danju, toliko je hladno bilo noću, ja osobno se sjećam sušnih godina ali ne sjećam se da je ikada bilo kao prošle godine, vruća ljeta, blage a dugotrajne zime...nešto ne štima.
Gost- Gost
Pročitao sam dva puta uvodni post, sićan se s kakvim sam zanimanjem gleda Goreov dokumentarac, "An Inconvenient Truth" i čitava tema okoliša/klime nešto je što uvik pogledam/pročitam i tako....
Ne znam koliko je "globalno zatopljenje" ozbiljan pojam, ali zdravoseljački mislim kako je povećana populacija i povećana industrijalizacija zasigurno nešto što škodi planetu i njegovim resursima o kojima čovječanstvo ovisi.
Ne znam koliko je "globalno zatopljenje" ozbiljan pojam, ali zdravoseljački mislim kako je povećana populacija i povećana industrijalizacija zasigurno nešto što škodi planetu i njegovim resursima o kojima čovječanstvo ovisi.
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
ja sam nedavno vidio neki dokumentarac, neznam točno, ne sjećam se svega (jebena senislnost, starost...i tak) uglavnom, da globalno zatoljenje ako se i događa sada, da se zemlja vraća u svoju normalu i da se to zatoljenje već događalo svakih par milijuna godina..sad stvarno više nisam siguran
Gost- Gost
Je, čita san o tome da je Zemlja sposobna sebe regenerirati ako joj daš vremena, ali da je problem upravo u tome što je sve više ljudi na planeti i potrebe su sve veće i vremena Zemlji je sve manje.
Sad, koliko je sve to točno ne znam ni ja...
Sad, koliko je sve to točno ne znam ni ja...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
To sam i ja čuo još prije, zato i ne znam što da komentiram na tu temuGabrijel je napisao/la:ja sam nedavno vidio neki dokumentarac, neznam točno, ne sjećam se svega (jebena senislnost, starost...i tak) uglavnom, da globalno zatoljenje ako se i događa sada, da se zemlja vraća u svoju normalu i da se to zatoljenje već događalo svakih par milijuna godina..sad stvarno više nisam siguran
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
utjecaj čovjeka na okoliš jest poguban, ali priroda ide svojim tijekom bez obzira na čovijeka, dok se ledena masa na sjevernom polu topi, na južnom se povečava-
mislim da nije problem u globalnom zatopljenju, već da nas čeka novo ledeno doba,
sunce neče vjećno grijati,
blago onima koji vjeruju u boga i raj,
smak svjeta je realna opcija, ali volio bi da prije tog događaja ljudi postanu svjesni sebe, da ujedine snage i otisnu se u svemir umjesto da se množe ko štakori i ratuju u ime nekakvog Boga
mislim da nije problem u globalnom zatopljenju, već da nas čeka novo ledeno doba,
sunce neče vjećno grijati,
blago onima koji vjeruju u boga i raj,
smak svjeta je realna opcija, ali volio bi da prije tog događaja ljudi postanu svjesni sebe, da ujedine snage i otisnu se u svemir umjesto da se množe ko štakori i ratuju u ime nekakvog Boga
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Globalno zatopljenje¸
Povišenje prosječne globalne temperature od par stupnjeva je velika stvar, a da li je cijeli taj proces uzrokovan ljudskim djelovanjem, samo dio tog procesa, ili nimalo, manje je bitno. O zatopljenju neka se razglaba, ali zagađenje se može i treba smanjiti, na prirodu treba paziti što više, to je valjda jasno. Još čekam od ostalih predsjedničkih kandidata u RH da se očituju po tom pitanju.
Vi u Hrvatskoj i Slavoniji nemate baš ni razloga paziti na okoliš, kad osim par lokacija i nemate nešto ekstra ili vrijedno čuvanja. Iako ne kažem da se trebate skroz opustiti po tom pitanju. Dobro je u neku ruku što smo u istoj državi pa Dalmacija može čuvati svoj ekosustav na račun RH.
Da smo potpuno neovisni (što ne zagovaram) pitanje je gdje bi u Dalmaciji bile lokacije kao sisačka rafinijera, tj. koji bi grad služio kao državni auspuh.
Vjerojatno bismo svu prljavštinu bacili u Knin jer se u samostalnoj Dalmaciji ne bi držalo ni pišljiva boba do stečevina tkz. Domovinskog rata, čiji je Knin veliki simbol. Jednako kao što ste vi upropastili Sisak, odakle je potekla antifašistička borba i republikanska Jugoslavija. Razumljivo je to.
Vi u Hrvatskoj i Slavoniji nemate baš ni razloga paziti na okoliš, kad osim par lokacija i nemate nešto ekstra ili vrijedno čuvanja. Iako ne kažem da se trebate skroz opustiti po tom pitanju. Dobro je u neku ruku što smo u istoj državi pa Dalmacija može čuvati svoj ekosustav na račun RH.
Da smo potpuno neovisni (što ne zagovaram) pitanje je gdje bi u Dalmaciji bile lokacije kao sisačka rafinijera, tj. koji bi grad služio kao državni auspuh.
Vjerojatno bismo svu prljavštinu bacili u Knin jer se u samostalnoj Dalmaciji ne bi držalo ni pišljiva boba do stečevina tkz. Domovinskog rata, čiji je Knin veliki simbol. Jednako kao što ste vi upropastili Sisak, odakle je potekla antifašistička borba i republikanska Jugoslavija. Razumljivo je to.
Godal- Nevina dušica
- Registriran/a : 03.10.2013
Broj postova : 213
Reputacija : 25
Godina imam : 78
Započeo/la tema :
Droga je pošast modernog doba.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Znanstvenici se slažu da je globalno zatopljenje problem s kojim se čovječanstvo mora što prije suočiti.
Riječ je o povećanju prosječne temperature Zemljine atmosfere i oceana, a prvi put je zabilježeno u 20. stoljeću.
Ovo su neke od činjenica koje dokazuju da se globalno zatopljenju zaista događa:
1. Prosječna temperatura se povećala za 0.8 stupnja Celzijevih od 1880., najveći dio povećanja pada na zadnja desetljeća - izvještaj NASA Goddard Institute for Space Studies.
2. Stopa zatopljenja se povećava. Zadnja dva desetljeća 20. stoljeća su najtoplija u zadnjih 400 godina, a možda i unazad nekoliko milenija, sudeći po brojnim klimatskim studijima. Međuvladin panel pri Ujedinjenim narodima o klimatskim promjenama (IPCC) pokazuje da su 11 od posljednjih 12 godina među najtoplijima od 1850. godine.
3. Na Arktiku se efekt osjeća najviše. Prosječna temperatura na Aljasci, zapadnoj Kanadi, istočnoj Rusiji narasla je duplo u odnosu na povećanje temperature globalno - izvještaj Multinational Arctic Climate Impact Assessment 2000. - 2004. godine.
4. Glečeri (ledenjaci) i snijeg se rapidno otapaju. Na primjer, Nacionalni park Montana sada ima samo 27 ledenjaka, dok ih je 1910. imao 150! Na sjevernoj hemisferi topljenje dolazi tjedan ranije u proljeće, a zamrzavanje počinje tjedan kasnije.
5. U izvještaju, temeljenom na radovima 2500 znanstvenika u više od 130 zemalja svijeta, zaključuje se da su ljudi najvećim dijelom odgovorni za trenutno zagrijavanje planeta. Industrijalizacija, sječa šuma i onečišćenje uvelike su povećali koncentraciju vodene pare, ugljikovog dioksida, metana i dušikovog oksida u atmosferi, tj. stakleničkih plinova koji 'pomažu' pri efektu staklenika zarobljavajući toplinu na Zemlji.
6. Zbog otapanja leda, razina mora polako raste. U 20. stoljeću razina mora povisila se za 17 centimetara.Izvor:cudaprirode
Riječ je o povećanju prosječne temperature Zemljine atmosfere i oceana, a prvi put je zabilježeno u 20. stoljeću.
Ovo su neke od činjenica koje dokazuju da se globalno zatopljenju zaista događa:
1. Prosječna temperatura se povećala za 0.8 stupnja Celzijevih od 1880., najveći dio povećanja pada na zadnja desetljeća - izvještaj NASA Goddard Institute for Space Studies.
2. Stopa zatopljenja se povećava. Zadnja dva desetljeća 20. stoljeća su najtoplija u zadnjih 400 godina, a možda i unazad nekoliko milenija, sudeći po brojnim klimatskim studijima. Međuvladin panel pri Ujedinjenim narodima o klimatskim promjenama (IPCC) pokazuje da su 11 od posljednjih 12 godina među najtoplijima od 1850. godine.
3. Na Arktiku se efekt osjeća najviše. Prosječna temperatura na Aljasci, zapadnoj Kanadi, istočnoj Rusiji narasla je duplo u odnosu na povećanje temperature globalno - izvještaj Multinational Arctic Climate Impact Assessment 2000. - 2004. godine.
4. Glečeri (ledenjaci) i snijeg se rapidno otapaju. Na primjer, Nacionalni park Montana sada ima samo 27 ledenjaka, dok ih je 1910. imao 150! Na sjevernoj hemisferi topljenje dolazi tjedan ranije u proljeće, a zamrzavanje počinje tjedan kasnije.
5. U izvještaju, temeljenom na radovima 2500 znanstvenika u više od 130 zemalja svijeta, zaključuje se da su ljudi najvećim dijelom odgovorni za trenutno zagrijavanje planeta. Industrijalizacija, sječa šuma i onečišćenje uvelike su povećali koncentraciju vodene pare, ugljikovog dioksida, metana i dušikovog oksida u atmosferi, tj. stakleničkih plinova koji 'pomažu' pri efektu staklenika zarobljavajući toplinu na Zemlji.
6. Zbog otapanja leda, razina mora polako raste. U 20. stoljeću razina mora povisila se za 17 centimetara.Izvor:cudaprirode
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/znanstvenici-zbunjeni-polarna-kapa-se-ne-smanjuje-vec-povecava---350229.html
kurac oni znaju šta se dešava i šta će se desit, jedni govore da se otapaju ledenjaci, drugi da se povećavaju...
Na cijelom području velikom kao najveća sjevernoamerička država Aljaska, prije dvije godine tekla je voda, a sada je pokriveno snijegom i ledom.
'Nije mi drago kada čujem da ljudi pričaju o vraćanju ledenjaka', rekao je dr. Ed Hawkins, stručnjak za istraživanja ledenjaka te objasnio kako je do ovoga došlo ne samo zbog globalnog zatopljenja, već kako u sve treba ubrojiti i 'prirodne varijabilnosti' te promjene u faktorima poput temperature oceana.
'Sve su ovo prirodni procesi koji su cikličke prirode što znači da će kad tad krenuti unazad. Zemlja će se početi hladiti, a ne zagrijavati. U to nema sumnje', rekao je Hawkins te kazao kako valja uzeti u obzir činjenicu da se velike količine leda tvore upravo na rubnim djelovima ledenjaka, dok se prema sredini gustoća smanjuje. Znači li to hlađenje oceana te skori dolazak novog ledenog doba, stručnjaci se nadaju da će uskoro otkriti.
kurac oni znaju šta se dešava i šta će se desit, jedni govore da se otapaju ledenjaci, drugi da se povećavaju...
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Ne brigaj Gabri, spasit će nas usisivaci do 1600 W i žarulje do 60 W !
Možda ćemo hodati pogrbljeni (od dužeg usisivanja) i slijepi (od nedostatka svjetla), ali ljudski će se rod održati .
Sad, je li to dobro, khmmmm
Možda ćemo hodati pogrbljeni (od dužeg usisivanja) i slijepi (od nedostatka svjetla), ali ljudski će se rod održati .
Sad, je li to dobro, khmmmm
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
ma ne brigam uopće prijatelju, sve je to demokracija..čak nas i zemlja jebe iako istini za volju, zemlja jedina i ima to pravo.
Započeo/la tema :
Gledam "zaštitu zemlje" na djelu svaki dan
Curenje nafte, spaljivanje ogromnih količina plina svaki dan, stotine brodova s pogonima prepotopne konstrukcije ogromne potrošnje .......a nas da prostis jebu s pizdarijama - usisivacima, žaruljama i autima Euro6 normi.
Na nama opet deru lovu uz izliku ekologije
A onima koji stvarno zagađuju i kojima realno trebaju nametnut regule ne mogu ništa
Farsa
Curenje nafte, spaljivanje ogromnih količina plina svaki dan, stotine brodova s pogonima prepotopne konstrukcije ogromne potrošnje .......a nas da prostis jebu s pizdarijama - usisivacima, žaruljama i autima Euro6 normi.
Na nama opet deru lovu uz izliku ekologije
A onima koji stvarno zagađuju i kojima realno trebaju nametnut regule ne mogu ništa
Farsa
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
naravno da takvima ne mogu ništa kad su na njihovoj platnoj listi, ako zbog ničega drugog onda zato da jebu "male" ljude
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 2. • 1, 2
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 2 / 2.