Zašto je Juda izdao Isusa?Jel trebao to napraviti?ŠtA bi bilo da nije?
+9
tanuki
diabolik.
Teo
Neukrotivi pastuh
Prop
Mass
Lady Evolet
Hell
Neu
13 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Zašto je Juda izdao Isusa?Jel trebao to napraviti?ŠtA bi bilo da nije?
..(mada mi je sve ovo priča za laku noč..xd) pa da Juda nije izdao nebi bilo ovog što danas smatramo krščanstvom...
sve je to lijepo orkestrirano
sve je to lijepo orkestrirano
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Priča nije priča kada nema negativca...a da ga nije izdao, svi bi mi sada živjeli u sreći i skladu, ne bi bilo bolesti i svi bi hodali po vodi!
Lady Evolet- Nevina dušica
- Registriran/a : 02.02.2009
Broj postova : 130
Reputacija : 1
Godina imam : 101
Započeo/la tema :
e bemti judu..izdajnice..da nije tebe sad bi zivot bio ko u 'raju'
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Naravno da je trebao... Tako je bog odlučio za njega... Zar nije zapisano "A jedan od njih će ga izdati!"
Dakle, Judin život od početka je bio jasan, on je predodređen da izda...
Ne vidim da je Juda tu išta kriv!
Dakle, Judin život od početka je bio jasan, on je predodređen da izda...
Ne vidim da je Juda tu išta kriv!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
mislio je dobro profitirati.
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
Moguće, moguće.
da ga nije izdao ne bi bilo dosta toga što je "bilo". mislim da je to sve "plan" neki.
da ga nije izdao ne bi bilo dosta toga što je "bilo". mislim da je to sve "plan" neki.
Započeo/la tema :
Da Juda nije izdao Isusa izdao bi ga netko drugi jer je tako prorečeno
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Zašto je Juda izdao Isusa?
Za pare.
Za "Judine škude".
Zar se danas ne izdaje za pare?
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
a što bi bilo da snjeguljica nije zagrizla jabuku ili da da je crvenkapica imala bolji kućni odgoj i nije razgovarala s vukom-
ne kužim zašto se smarate sa bajkicom koja se zove biblija-
totalno sam šokiran da ljudi mogu vjerovati i zasnivati svoj cijeli život na bajki poput biblije-
a najtragičnije je da ih većina nije ni pročitala!
ne kužim zašto se smarate sa bajkicom koja se zove biblija-
totalno sam šokiran da ljudi mogu vjerovati i zasnivati svoj cijeli život na bajki poput biblije-
a najtragičnije je da ih većina nije ni pročitala!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
ako ti ne virujes sto te boli kurac sto oni viruju...ne virujem ni ja pa im ne serem i ne upadam sa jeftinim forama...ako oni to ne smatraju bajkom ne kuzim zasto ih moras ismijavati zbog toga :xmas2:
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
kao prvo- ja nikog ne ismijavam!Darth Kiyu je napisao/la:ako ti ne virujes sto te boli kurac sto oni viruju...ne virujem ni ja pa im ne serem i ne upadam sa jeftinim forama...ako oni to ne smatraju bajkom ne kuzim zasto ih moras ismijavati zbog toga :xmas2:
neznam što su tebi jeftine fore- ali ne vidim razloga- zašto si vjernci nebi postavili logična pitanja?
to što ti zoveš ismijavanjem- ja zovem na poziv inteligencije i zdravog razuma!
evo npr-
ponovo djevica marija-
bez obzira što je višestruka paranoična osoba i ima ih valjda više stotina-
legenda je da je ta prva bezgrešno začela i rodila isusa!
e pa ako je to presedan. zar nije moguće da se ponovi?
dakle, zbog čega jedan vjernik danas ne može vjerovati da mu je recimo kći bezgrešno zaćela?
da boli me kurac jakoooo-
jer upravo ti koji navodno vjeruju uzimaju i meni novce iz đepa!
iz državnog proračuna plača se i vjeronauk i obnova crkava i nikad objavljeni ugovor s vatikanom!
dakle po tebi -
ja bi trebao začepiti!
prihvatiti teror katoličke crkve?
šutiti, jer oni su većina-
šutiti jer vjeruju u bajkice!
na kraju ja se osječm ismijanim-
mogu vrištati, pisati pizdarije-
ali opet iz mog đepa idu kune!
TKO TU KOGA NA KRAJU ISMIJAVA
Započeo/la tema :
ooo sad ne pricam o tome nego kako us vakoj temi napadas krscane...ko u onom postu na prvoj stranici kad si uletija sa spikom da si sokiran kako to ljudi mogu virovati u to sto pise u bibliji...to je cisto podjebavanje...sto tebe boli kurac sto oni viruju u to....
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
gle,Darth Kiyu je napisao/la:ooo sad ne pricam o tome nego kako us vakoj temi napadas krscane...ko u onom postu na prvoj stranici kad si uletija sa spikom da si sokiran kako to ljudi mogu virovati u to sto pise u bibliji...to je cisto podjebavanje...sto tebe boli kurac sto oni viruju u to....
ne napadam krščane,
ali
iz mog đepa se uzimaju kune-
boli me kurac u što oni viruju-
ali iz državnog buđeta se daje lova vatikanu, kaptolu, a taj državni buđet plačam ja i zbog tog me jako boli kurac i zbog toga imam pravo da pitam, ako ništa drugo-
zašto ste takve ofce?
Započeo/la tema :
Juda je imao dosta prilika da se mane toga sto je cinio ali ih je sve, na zalost propustio.
Da nije izdao Hrista, nego drugi bi to ucinio, mozda. U svakom slucaju, Isus bi bio razapet, bez obzira.
Da nije izdao Hrista, nego drugi bi to ucinio, mozda. U svakom slucaju, Isus bi bio razapet, bez obzira.
jozefk- Junior
- Registriran/a : 19.12.2011
Broj postova : 697
Reputacija : 133
Godina imam : 48
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Zašto je Juda izdao Isusa?Jel trebao to napraviti?ŠtA bi bilo da nije?
za novac.
trebao je napraviti to što je napravio jer je bitna pouka, a to je da će ti Bog oprostiti grijehe
da nije Juda, učinio bi netko drugi
britania- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 19.11.2011
Broj postova : 477
Reputacija : 40
Godina imam : 51
Započeo/la tema :
a zašto je vuk pojeo baku-
zar crvenkapa nije sočnija, mlađa ukusnija
eto pitanja analogno pitanju : Zašto je Juda izdao Isusa
zar crvenkapa nije sočnija, mlađa ukusnija
eto pitanja analogno pitanju : Zašto je Juda izdao Isusa
Započeo/la tema :
britania je napisao/la:
za novac.
trebao je napraviti to što je napravio jer je bitna pouka, a to je da će ti Bog oprostiti grijehe
da nije Juda, učinio bi netko drugi
On je, prema Bibliji, za 30 srebrnjaka Isusa predao farizejima. Nakon izdaje objesio se na drvo vrste Cercis Siliquastrum, koje je kasnije prema njemu nazvano Judino drvo.
Zar je 30 srebrnjaka vrijedno izdaje? I da li smatrate da izdaja dolazi od Jude? BI li uopće postojalo izdaje na svijetu da ju Juda nije napravio?
Započeo/la tema :
a što u cijeloj prići znači ta izdaja?
da nije juda, bio bi netko drugi, osim toga, koliko se sječam,
veči interes u meni pobuđuje poncije pilat, koji je ponudio narodu barabu, a narod je osudio da se isus razapne, dakle za raspeće isusa nije kriv juda, nije kriv poncije pilat, već je kriv narod!
da ta masa koja vjeruje u sve i svašta!
da nije juda, bio bi netko drugi, osim toga, koliko se sječam,
veči interes u meni pobuđuje poncije pilat, koji je ponudio narodu barabu, a narod je osudio da se isus razapne, dakle za raspeće isusa nije kriv juda, nije kriv poncije pilat, već je kriv narod!
da ta masa koja vjeruje u sve i svašta!
Započeo/la tema :
Najkraće bi bilo. Božji plan prema kojem je njegov sin Isus trebao bit razapet radi oproštenja grijeha nama ljudima, je zahtjevao i izdaju, a to je Bog namjenio Judi. Dakle, njegov plan i program se nije mogao drugačije odigravati, nego kako ga je on zamislio. Isto kao što se ne može drugačije odigravati neki kompjuterski program kojeg je zamislio neki programer.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
bravisimo, ali koja je isusova krivnja?zbracun je napisao/la:Najkraće bi bilo. Božji plan prema kojem je njegov sin Isus trebao bit razapet radi oproštenja grijeha nama ljudima, je zahtjevao i izdaju, a to je Bog namjenio Judi. Dakle, njegov plan i program se nije mogao drugačije odigravati, nego kako ga je on zamislio. Isto kao što se ne može drugačije odigravati neki kompjuterski program kojeg je zamislio neki programer.
zbog čega je razpet?
eto ni poncije pilat nije vjerovao u krivnju isusa?
i što sad juda ima s tim?
koja je isusova krivnja zbog koje je razapet?
ili je konstantin bio vrlo mudar car pa je eto izvukao isusa kao đokera
Eli, Eli! Lema sabakthani
Započeo/la tema :
Nema Isusove krivnje. Mi, Božja djeca, smo napravili velika sranja i štetu koju je trebao netko platiti za nas, da nebi morali plaćati mi. Pošto u Božjem, duhovnom svijetu ne postoji novac, on je platio tu štetu Isusovim mukama i smrću. Naravno da je to njegova režija i igra, a zašto se on tako igra, niko nezna. Glupo izgleda da je njegova igra tako surova, a on je, kao, čista ljubav i dobrota.
Započeo/la tema :
nock nockzbracun je napisao/la:Nema Isusove krivnje. Mi, Božja djeca, smo napravili velika sranja i štetu koju je trebao netko platiti za nas, da nebi morali plaćati mi. Pošto u Božjem, duhovnom svijetu ne postoji novac, on je platio tu štetu Isusovim mukama i smrću. Naravno da je to njegova režija i igra, a zašto se on tako igra, niko nezna. Glupo izgleda da je njegova igra tako surova, a on je, kao, čista ljubav i dobrota.
isus je patio na križu navodno prije 2000 i nešto godina da bi otkupio grijehe, a što je recimo sa žrtvama te jebene religije, dokumentirano mučenje vještica, naspram kojih je smrt na križu lagana!
u ime tog isusa su se provodili bestijalni zločini, uništavane kulture i nacije,
i sada reći da su muke isusove otkupljenje za grijehe?
mene je sram što sam pripadnik kulture koja se bazira na krščanstvu,
sramim se što su ubijene kulture na američkom kontinentu, sramim se guranju krščanstva u afriku, a najviše se sramim krščanstva u hrvatskoj!
Započeo/la tema :
Znaš, u nekim stvarima si u pravu. U ime kršćanstva su se događali neviđeni zločini, šta je činjenica. To su sve stvari o kojima je jako teško suvislo raspravljat jer su na sve strane same nepoznanice bitne za bilo kakav pametan odgovor. Zato sam i naveo surovost Božje igre.
Činjenica je da su se provodile strašne stvari i u ime nekih drugih religija, a danas u ime svega i svačega. I to je sve kriva ljudska pohlepa za bogatstvom, vlašću i svime šta uz to ide. I opet, ako je i to u sklopu Božje igre, nikako nije ni malo humano i puno ljubavi. Istina je i to da smo svi totalno glupi i vrlo oskudnog znanja za stvari koje su van našeg vidokruga. Ali, opet Božja igra ne štima u puno stvari.
I u pravu si šta se tiče usporedbe Isusovih muka i muka svih živih bića u povijesti. Tu zapravo skoro da ni nema usporedbe sa ljudskog gledišta.
Činjenica je da su se provodile strašne stvari i u ime nekih drugih religija, a danas u ime svega i svačega. I to je sve kriva ljudska pohlepa za bogatstvom, vlašću i svime šta uz to ide. I opet, ako je i to u sklopu Božje igre, nikako nije ni malo humano i puno ljubavi. Istina je i to da smo svi totalno glupi i vrlo oskudnog znanja za stvari koje su van našeg vidokruga. Ali, opet Božja igra ne štima u puno stvari.
I u pravu si šta se tiče usporedbe Isusovih muka i muka svih živih bića u povijesti. Tu zapravo skoro da ni nema usporedbe sa ljudskog gledišta.
Započeo/la tema :
i koja je konkluzija?zbracun je napisao/la:Znaš, u nekim stvarima si u pravu. U ime kršćanstva su se događali neviđeni zločini, šta je činjenica. To su sve stvari o kojima je jako teško suvislo raspravljat jer su na sve strane same nepoznanice bitne za bilo kakav pametan odgovor. Zato sam i naveo surovost Božje igre.
ti vjernik a ja nevjernik, a daješ mi za pravo,
ja ću otići u ništavilo, a ti u raj
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Da možete posjedovat bilo koju stvar iz bilo kojeg filma...
» Zašto se uz konzumiranje alkohola više puši? Zašto alkohol i cigarete idu tako "dobro" zajedno?
» 15 stvari koje bi trebao znati svaki korisnik PC-a
» Tko bi trebao biti novi kapetan Hrvatske reprezentacije?
» Licemjerje kršćana - vjeruju u bezgrešno začeće Isusa, a da im kći dođe s tom pričom, onda nema šanse da to prihvate?
» Zašto se uz konzumiranje alkohola više puši? Zašto alkohol i cigarete idu tako "dobro" zajedno?
» 15 stvari koje bi trebao znati svaki korisnik PC-a
» Tko bi trebao biti novi kapetan Hrvatske reprezentacije?
» Licemjerje kršćana - vjeruju u bezgrešno začeće Isusa, a da im kći dođe s tom pričom, onda nema šanse da to prihvate?
Stranica 1 / 2.