Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Začeće s vjerskog aspekta

5 posters

Go down

Začeće s vjerskog aspekta Empty Začeće s vjerskog aspekta

Postaj by RobinUd čet pro 18, 2014 9:42 am

Mlad svijet, ovdje na forumu. Mnogi ce imati djecu, neki vec imaju. Mozda im ovo pomogne, da se malo snadju, kako napraviti djecu. Po vjerskim pravilima, naravno. Ako do toga drze.
Odmah na pocetku treba reci da su mnoge "krscanske norme" u Hrvatskoj umnogome drugacije, stroze cak nego u Vatikanu. Zato je u nekim postavkama potrebno dodatno objasnjenje.
Začeće, abortus, bracni status:

Kršćanstvo- Sve Osim "klasicnog i prirodnog" nacina je zabranjeno. Samo u krevetu (moze na zadnjem sjedistu auta), i to samo samo u braku (vlastitom, ne tudjem !). Zabranjen abortus, zabranjeno "posudjivanje mame" (kad druga zena nosi dijete). Skoro u svim zemljama Europe krscanstvo tolerira umjetnu oplodnju. Osim u Hrvatskoj. Nisu dozvoljeni brakovi s pripadnikom druge vjere. Ako se "dogode", krscanski dio para (muz ili zena) se mora obavezati, dijete odgajati po krscanskom nauku.

Islam- 120 dana nakon zaceca, po Islamu, djetetu bude "udahnut duh". Do tada je covjek, ali ne bas sasvim gotov. Inace, sva ogranicenja kao i u krscanstvu. Brak s pripadnikom druge vjere nije dozvoljen, taj "drugi" mora konvertirati na Islam. Muskarac moze imati do 4 (slovima: cetiri) zene. Sa svakom novom zenom moraju one "stare" biti suglasne.

Judaizam- Ili je skoro sve dozvoljeno, ili skoro sve zabranjeno. Niti se zena racuna kao zena, niti djeca, ako nisu iz ciste zidovske loze. Dijete, koje nije rodjeno od zidovske majke, nije Zidov, nego je nize bice. Dozvoljena je umjetna oplodnja, cak dozvoljena "posudba mame". No, za svaki pojedinacni slucaj postoje rabini (zidovski svecenici), koji u Tori pronadju pravilno tumacenje.
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty0 / 9990 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down

Začeće s vjerskog aspekta Empty Re: Začeće s vjerskog aspekta

Postaj by tanuki čet pro 18, 2014 11:17 am

ako život nastaje začećem (po kršćanstvu) nije mi jasno zašto onda popovi čekaju da dijete izađe hmm
zašto ga ne krste u majčinoj utrobi Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty700 / 999700 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down

Postaj by histrion čet pro 18, 2014 12:33 pm

RobinUd je napisao/la:
Mozda im ovo pomogne, da se malo snadju, kako napraviti djecu. Po vjerskim pravilima, naravno.

Kakva pravila ??!!??

Među hrvatskim vjernicima pravila ne važe.
Svatko si izabere kojih pravila će se držati (više-manje), a ostala u potpunosti ignorira.

To ti je kao kad bi recimo Mario Mandžukić izjavio: pravilo da se ne smije igrati rukom je glupo ... ja ću igrati i rukom.
Ili kad bi ti izjavio: porezni sistem u Hrvatskoj mi se ne sviđa ... ja neću plaćati porez.

Da se hrvatski vjernici drže pravila u Hrvatskoj bi 2100-te godine živjelo 250 000 Hrvata.
histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet pro 18, 2014 12:50 pm

histrion je napisao/la:

Kakva pravila ??!!??

Među hrvatskim vjernicima pravila ne važe.
Svatko si izabere kojih pravila će se držati (više-manje), a ostala u potpunosti ignorira.

To ti je kao kad bi recimo Mario Mandžukić izjavio: pravilo da se ne smije igrati rukom je glupo ... ja ću igrati i rukom.
Ili kad bi ti izjavio: porezni sistem u Hrvatskoj mi se ne sviđa ... ja neću plaćati porez.

Da se hrvatski vjernici drže pravila u Hrvatskoj bi 2100-te godine živjelo 250 000 Hrvata.
a vjerojatno ne bi bilo ni popova Laughing
celibat?
javna je tajna da svaki pop ima domaćicu koju jebe, ako nema onda je opasnost za svoju pastvu,
jebe udovice, a prednost mu je institucija ispovjedi,
dakle kršćanski moral se ne temelji samo na onome što piše već i na uzorima, a kršćanski duhovni voditelji i nisu uzor moralnog ponašanja Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty700 / 999700 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet pro 18, 2014 5:07 pm

tanuki je napisao/la:ako život nastaje začećem (po kršćanstvu) nije mi jasno zašto onda popovi  čekaju da dijete izađe  hmm
zašto ga ne krste u majčinoj utrobi Very Happy
Very Happy
kako se samo dosjetiš ovakvih pizdarija
neka se djeca krste tek nakon par godina

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty999 / 999999 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet pro 18, 2014 5:25 pm

Neu je napisao/la:
Very Happy
kako se samo dosjetiš ovakvih pizdarija
neka se djeca krste tek nakon par godina
pa eto i ja sam djete krščanske religije, ali eto u toj krščanskoj protestantskoj religiji ljudi se krste kada su punoljetni, a eto ja sam postao ateist prije nego što sam postao punoljetan, tako da ja nisam kršten!
Žao mi je tih svih malih stvorenja koja dođu na svijet ne svojom voljom, i onda ih prestrave sa svetom vodom, a oni urlaju u protestu . ali ih nitko ne uvažava ni 1%
ako život počinje začećem onda bi bilo jednostavnije da ih krste u majčinoj utrobi Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd sri pro 24, 2014 9:46 am

Zapravo, bio sam zamislio temu kao nekakvu "polu-edukativnu" za vjernike.
I, po mogucnosti, provokativnu. Tako da vjernik (na nasim prostorima krscanin-katolik), ako vec cini nekakav prijestup, da zna da to cini svjesno.
Katekizam katolicke crkve regulira zivot vjernika puno perfidnije, nego sto to 99,99 % vjernika uopce moze zamisliti.

Tema je vec s par upisa otisla onamo, kamo odlaze sve vjerske teme.

Da pokusam jos jednom:

Katolicka crkva vjernicima odredjuje da poslije seksa ne smiju nazociti svetoj misi.
U tom tonu kaze, koliko (najmanje) vremena mora proci od seksa do mise.

(Samo se smijte.....)
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun sri pro 24, 2014 8:14 pm

A čuj. Nije u redu da se zjebe pred vratima crkve i onda uđe unutra afro . Inače, puno toga šta crkva danas određuje ne valja, i nema veze sa Isusovim učenjem. Tko hoće bit pravi vjernik, nek vjeruje u Boga, a ne u popa. Dosta mu je Biblija, ako ima i zrnce pameti. Tamo su sve potrebne upute.
A šta se seksa i začeća tiče, i to je jasno napisano, tako da nema nikakvih pitanja i nedoumica. Naravno, nepismeni i idioti to neće naći unutra, mada je jasno vidljivo i budalama.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty3 / 9993 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd čet pro 25, 2014 12:30 pm

Vidim, nema odgovora....
Dakle, po crkvenim pravilima, 4 sata od zadnjeg seksa ne bi trebalo nazociti misi.

(Ne zavaravajte se da to svecenik nece prepoznati. Blazeni izraz lica se sigurno nece pripisati mjestu, na kojem ste. Tamo se prica prvenstveno o patnji.)
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun čet pro 25, 2014 1:43 pm

U biti, taj period nije važan samo za crkvu. Ipak ti treba neko vrijeme da se potpuno možeš posvetit nečemu drugom, pa makar to bilo i planiranje godišnjeg. U crkvi se čovjek mora posvetit Bogu i učenju o tome. U pitanju je čisto praktična, a ne isključivo vjerska stvar. Pažljivim čitanjem Biblije se može vidjet da u njoj ima dosta takvih praktičnih i korisnih stvari, samo treba odbacit predrasude prema njoj i te stvari povezat sa svakodnevnim životom. Lako je naći poveznice između toga i stručnih znanstvenih savjeta.
Uglavnom, predrasude su štetne i za jednu i za drugu stranu.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Začeće s vjerskog aspekta Empty3 / 9993 / 999Začeće s vjerskog aspekta Empty

[Vrh] Go down