Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mađarska vlada uvodi porez na internet

+5
Mihovil
Neu
Zločesti Ivek
Teo
rider331
9 posters

Go down

Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty Mađarska vlada uvodi porez na internet

Postaj by rider331 uto lis 28, 2014 7:11 am

Vlada kontrverznog mađarskog premijera Viktora Orbána svojim je građanima nakon posebnih poreza na trgovinu, banke, energiju i telekomunikacije pripremila još jedan porezni udar za sljedeću godinu. Tamošnja vlast, naime, predložila je donošenje zakona kojim bi se oporezivao internetski promet, a plaćale bi ga telekomunikacijske kompanije i davatelji internetskih usluga.

Prema nacrtu zakona porez bi iznosio 150 forinti (3,75 kuna) po prenesenom gigabajtu. To bi značilo da bi tamošnji telekomi mogli uplaćivati i do 200 milijardi forinti (5 milijardi kuna) godišnje samo na ime novog poreza u državni proračun. Iz vlade kažu kako se nadaju prikupiti oko 20 milijardi forinti (500 milijuna kuna), pa se smatra da će gigabajti biti oporezivani samo do određene razine, odnosno da će svaka kompanija imati definiran maksimalni iznos internetskog poreza koji može uplatiti.

Potrošači se, očekivano, bune zbog uvođenja ovog poreza jer smatraju da će ga pružatelji usluga prevaliti upravo na njih, te da će značajno poskupjeti svoje usluge. Deseci tisuća Mađara već su se udružili u Facebook grupu i protestiraju protiv ovakvog zakona, a za nedjelju je najavljen i veliki prosvjed ispred zgrade parlamenta u Budimpešti.

bug.hr

rider331
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty0 / 9990 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty Re: Mađarska vlada uvodi porez na internet

Postaj by Teo uto lis 28, 2014 4:50 pm

Čudno kako se naša vlada tog nije sjetila. Na mobtele imamo već porez.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty0 / 9990 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty Re: Mađarska vlada uvodi porez na internet

Postaj by Zločesti Ivek uto lis 28, 2014 6:55 pm

Kod nas su trenutno fokusirani na porez za nekretnine. Prvo treba prikupiti dokumentaciju za legalizaciju, a onda odrediti tko će koliki porez plaćati. Nakon toga možemo očekivati i porez na zemljišta, a možda nekako i proguraju ovaj za internet.
Zločesti Ivek
Zločesti Ivek
CroFriends premium Ivek
CroFriends premium Ivek

Registriran/a : 27.09.2012
Broj postova : 401
Reputacija Reputacija : 32
Godina imam : 36
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gabriel uto lis 28, 2014 8:52 pm

ugurat će naši i porez za zrak, za hodanje, za sjedenja na wc-u,
plaćat ćemo mi porez na sunčevu svjetlost, ne sumnjajte u kreativnost gulikoža.
Gabriel
Gabriel
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija Reputacija : 639
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sri lis 29, 2014 8:38 am

Gabriel je napisao/la:ugurat će naši i porez za zrak, za hodanje, za sjedenja na wc-u,
x

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty999 / 999999 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo čet lis 30, 2014 9:37 am

Gabriel je napisao/la:ugurat će naši i porez za zrak, za hodanje, za sjedenja na wc-u,

Upravo tako, a političari i dalje će biti plaćeni i neće dolaziti u Sabor. Metodu kažnjavanja za ne dolazak u parlament kao što imaju neke europske zemlje ne žele preuzeti.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihovil čet lis 30, 2014 1:26 pm

I sad plaćamo 25% PDVa na telekom usluge - zar to nije dovoljan porez na "internet" ?
Mihovil
Mihovil
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty37 / 99937 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Prop čet lis 30, 2014 3:18 pm

I treba tako. Pa će narod prestati skidati filmove i glazbu s neta, malo ureda uvesti u ovu državu triba.
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty108 / 999108 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo čet lis 30, 2014 4:06 pm

Možda bi trebali uvesti porez na vrijeđanje s obzirom da na forumima, facebooku drugdje gdje se može nešto komentireti dosta vrijeđa od strane nekih. Naravno porez bi plaćali oni koji vrijeđaju. kao
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gabriel čet lis 30, 2014 5:34 pm

Mihovil je napisao/la:I sad plaćamo 25% PDVa na telekom usluge - zar to nije dovoljan porez na "internet" ?
+ 10% za mobitele, odnosno mi koji smo na netu na bonove već ga plaćamo.
Prop je napisao/la:I treba tako. Pa će narod prestati skidati filmove i glazbu s neta, malo ureda uvesti u ovu državu triba.
bla huh
Gabriel
Gabriel
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by nikolina čet lis 30, 2014 7:49 pm

Teo je napisao/la:Čudno kako se naša vlada tog nije sjetila. Na mobtele imamo već porez.
Bez brige uskoro će i kod nas to,ne sumnjam da neće.
nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop čet lis 30, 2014 7:54 pm

Gabriel je napisao/la:

bla huh

Dobro, dobro, na filmove sumnjiva morala taj porez ne bi naplaćivali prop
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty108 / 999108 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gabriel čet lis 30, 2014 9:39 pm

Prop je napisao/la:

Dobro, dobro, na filmove sumnjiva morala taj porez ne bi naplaćivali prop
onda u redu sesirko
Gabriel
Gabriel
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihovil pet lis 31, 2014 5:15 am

Gabriel je napisao/la:
+ 10% za mobitele, odnosno mi koji smo na netu na bonove već ga plaćamo.

I pretplata je nedavno poskupila....
Mihovil
Mihovil
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty37 / 99937 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gabriel pet lis 31, 2014 9:20 am

Da, ali govorim za internet na bonove.
Gabriel
Gabriel
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant pet lis 31, 2014 2:08 pm

ipak su odustali od ove gluposti..

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty92 / 99992 / 999Mađarska vlada uvodi porez na internet Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics