Enemy (2014)
4 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Triler filmovi, krimi filmovi, ratni filmovi ,povijesni filmovi, western filmovi, akcijski filmovi, MindBender filmovi :: 2014 + 2015 + 2016
Stranica 1 / 1.
Enemy (2014)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Glavne uloge: Jake Gyllenhaal, Melanie Laurent, Isabella Rossellini...
Od redatelja sjajnog prošlogodišnjeg trilera ''Prisoners'', Denisa Villeneuvea, stiže nam intrigantni ''Neprijatelj'', erotikom i misterijom nabijen naslov iz kanadsko-španjolske koprodukcije. Može li Gyllenhaal svladati Gyllenhaala?
Enemy (2013) - IMDb
Glavne uloge: Jake Gyllenhaal, Melanie Laurent, Isabella Rossellini...
Od redatelja sjajnog prošlogodišnjeg trilera ''Prisoners'', Denisa Villeneuvea, stiže nam intrigantni ''Neprijatelj'', erotikom i misterijom nabijen naslov iz kanadsko-španjolske koprodukcije. Može li Gyllenhaal svladati Gyllenhaala?
Enemy (2013) - IMDb
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Enemy (2014)
Pogledali smo sinoć.
Mindfucker movie na čiji ćete kraj ostati WTF s žaruljicom iznad glave i sto pitanja.
Je li netko gledao film? Nije mi jasan kraj. Što kraj predstavlja? Kakav je to pauk na kraju? I je li se radilo o dvojnoj ličnosti, umišljanju ili čudnovatoj stvarnosti?
6.5/10
Mindfucker movie na čiji ćete kraj ostati WTF s žaruljicom iznad glave i sto pitanja.
Je li netko gledao film? Nije mi jasan kraj. Što kraj predstavlja? Kakav je to pauk na kraju? I je li se radilo o dvojnoj ličnosti, umišljanju ili čudnovatoj stvarnosti?
6.5/10
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
Morala si čitati Dostojevskog prije gledanja.
Jørgen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 08.06.2013
Broj postova : 2381
Reputacija : 63
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Pojasni mi film?
Započeo/la tema :
Ne mogu, pobrisao nakon pol sata. Nije to moj tip filma, zagnjavio me.
Sve što mogu reći na osnovu viđenog da je Gyllenhaal napravio dobar (glumački) posao.
Sve što mogu reći na osnovu viđenog da je Gyllenhaal napravio dobar (glumački) posao.
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Pa šta se onda praviš pametan? Mislila sam da znaš o čemu je riječ jer ja nisam baš skužila. Kraj je preglup.
Započeo/la tema :
Neu, ne gledaj te gluposti. Pročitaj roman Dvojnik od Dostojevskog.
Vjerujem da se Dostojevski okreće u grobu svaki put kad se Amerikanci dohvate ekranizacije njegovih djela.
Vjerujem da se Dostojevski okreće u grobu svaki put kad se Amerikanci dohvate ekranizacije njegovih djela.
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Fkt bi trebao pogledati film da možemo o njemu prodiskutirtai, ovako se pak osjećam kao da učim dijete pisati esej a ono još ne zna ni abecedu.
Započeo/la tema :
Imao sam namjeru pogledati ga ali sam odustao i obrisao ga bez grižnje savjesti.
Želiš li lijepu komediju za ljetne dane pogledaj film Ed And His Dead Mother (1993).
Želiš li lijepu komediju za ljetne dane pogledaj film Ed And His Dead Mother (1993).
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
kakve veze ima komedija sa napetim trilerom? pa ti mene zajebavaš
Započeo/la tema :
Ono je tebi napeto? Isuse, gledao sam pol sata i nisam vidio n od napetosti.
Preporučio sam ti komediju, pogledaj.
Preporučio sam ti komediju, pogledaj.
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Spamer si, pišeš u temu o filmu kao da znaš o čemu je riječ i još k tome, miješaš komediju s mindfucker trilerom.
Započeo/la tema :
Enemy sam počeo gledati jer je navodno snimljen po djelu Dostojevskog. Nakon pol sata, kad sam vidio da od Dostojevskog nije ostalo ni d, obrisao sam ga.
Tebi se nikad nije dogodilo da odustaneš od filma usred gledanja? Ne vjerujem.
*Ne miješam, savjet sam stavio zasebno.
Tebi se nikad nije dogodilo da odustaneš od filma usred gledanja? Ne vjerujem.
*Ne miješam, savjet sam stavio zasebno.
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Eh, Jergen, zašto si Jergen. O jergen, Jergen, Jergen.
Započeo/la tema :
Ima još jedan film na istu temu - The Double
Ali nemoj gledati.
Ali nemoj gledati.
Jørgen- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Film s takozvanim otvorenim krajem gdje ćeš sama odgovoriti na svoje pitanje (bez previše mozganja jerNeu je napisao/la:
6.5/10
on to ne zaslužuje).
Nije snimljen po Dvojniku Dostojevskog,nego po Dvojniku Josea Saramaga, knjizi teškoj za
čitanje, prepunoj simbola i aluzija i krajnje nepogodnoj za ekranizaciju.
Dvojnik, omiljena tema raznih filmaša može se rastumačiti na puno načina pa evo nekih:
- dva aspekta iste ličnosti koja živi dva različita života (tipa Fight Club)
- braća blizanci koji su se živeći daleko jedan od drugog razvili svaki na svoj način
- dva klona koji su se slučajno sreli, a nije isključeno da ih ima još (pisac u knjizi navija za ovo
rješenje)
Motiv pauka/paukove mreže:
doživio sam ga kao aluziju na žensku seksualnu dominaciju/diktaturu (mama, trudnoća, štikle, korbač), a možda i na fatalnu kolotečinu neslobode u koju su uhvaćena obadva lika.
Adam predaje povijest, svaki dan istim studentima ponavlja ista predavanja, ide istim putom, živi u
istom bijednom interijeru, na isti način razgovara se s djevojkom, vodi ljubav na isti način, uvijek je
isto odjeven, okružen je fatalno sličnim zgradama od betona i stakla..
Anthony živi u ljepšem stanu, vozi motor, arogantan je i nadrkan (dok je Adam nesiguran i submisivan),
ali obadva se ne mogu maknuti iz svoje kolotečine (niti to žele) do pojave dvojnika.
- žene koje štiklama gaze tarantule dok gledatelji svršavaju
- električna mreža od trolejbusa kojim se vozi Adam
- scena ogromnog pauka nad gradom NAKON Adamovog razgovora s majkom
- nakon snoške sa suprugom Anthony sanja golu žensku s glavom tarantule koja hoda po stropu
- prozor na autu u kojem ginu Anthony i Mary rasprsnut u obliku paukove mreže
- ogromna tarantula koju Adam vidi NAKON snoške s Anthonyjevom trudnom suprugom, u momentu kad je dobio
misteriozni ključ i sprema se (umjesto pokojnog Anthonya) otići na novu orgiju s kurvama i paucima
Cijela lepeza rješenja i svako od njih vrijedi; koje od njih ćeš izabrati ovisi isključivo o tvojem
doživljaju filma.
FokaBezOka- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 09.06.2014
Broj postova : 4
Reputacija : 0
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Similar topics
» CF foto natječaj lipanj 2014 - Motiv: Voda u pokretu - prijave od 16.06. - 25.06.2014.
» CF foto natječaj prosinac 2014 – motiv: VRIJEME DARIVANJA – prijave od 17.12. - 27.12.2014.
» CF foto natječaj travanj 2014 – motiv: eksplozija boja – GLASOVANJE od 27. - 30.4.2014
» CF foto natječaj lipanj 2014 - motiv: voda u pokretu - GLASOVANJE od 25.06.-30.06.2014.
» CroFriends foto natječaj veljača 2014. - motiv ljubav - GLASOVANJE od 14.-22.2.2014.
» CF foto natječaj prosinac 2014 – motiv: VRIJEME DARIVANJA – prijave od 17.12. - 27.12.2014.
» CF foto natječaj travanj 2014 – motiv: eksplozija boja – GLASOVANJE od 27. - 30.4.2014
» CF foto natječaj lipanj 2014 - motiv: voda u pokretu - GLASOVANJE od 25.06.-30.06.2014.
» CroFriends foto natječaj veljača 2014. - motiv ljubav - GLASOVANJE od 14.-22.2.2014.
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Triler filmovi, krimi filmovi, ratni filmovi ,povijesni filmovi, western filmovi, akcijski filmovi, MindBender filmovi :: 2014 + 2015 + 2016
Stranica 1 / 1.