Domaća kozmetika
4 posters
Stranica 1 / 1.
Domaća kozmetika
Radi li netko sam kozmetiku?
Kupuje li netko domaće proizvode?
Sapune, šampone, kreme, tonike, ulja za masažu .... ???
Kupuje li netko domaće proizvode?
Sapune, šampone, kreme, tonike, ulja za masažu .... ???
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Re: Domaća kozmetika
Nisam nikad kupial domaću kozmetiku, a također ni radila. Kakva su tvoja iskustva?
doduše, jedino ulje za sunčanje smo pravili. mješavina maslinovog ulja, oraha i mrkve. fino tamniš od toga.
doduše, jedino ulje za sunčanje smo pravili. mješavina maslinovog ulja, oraha i mrkve. fino tamniš od toga.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Kakva su tvoja iskustva?
Sam radim eterična ulja, sapune, soli za kupanje, tonik za čišćenje kože, tonik za skidanje šminke, losion poslije brijanja i neke kreme.
Industrijski proizvodi su jeftiniji ... ali su oni prirodni (bez kemije) znatno skuplji od ovih mojih.
Radim ih samo za sebe i prijatelje ... najveća pohvala mi je kad mi prijatelji naruče nove.
Započeo/la tema :
Imaš kakve slikice?
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Imaš kakve slikice?
Nemam ... ali ...
Sutra ujutro odlazim i vraćam se 24.
To znači da ću 25. staviti ovdje nekoliko slika.
Naime ... moram napraviti novu seriju sapuna, nekoliko losiona i jedan tonik za čišćenje kože.
Eto ... slike i recepti stižu za 5-6 dana.
Započeo/la tema :
hoćeš reči fino izgoriš.....ja se jednom namazala maslinovim uljem i izgorila kao rak ,užasno.,nikad više ga ne kroistim za to....Neu je napisao/la:Nisam nikad kupial domaću kozmetiku, a također ni radila. Kakva su tvoja iskustva?
nikolina- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
može, jedva čekam
falit ćeš na forumu ali ćeš svoj iz ostanak opravdat slikama
falit ćeš na forumu ali ćeš svoj iz ostanak opravdat slikama
Započeo/la tema :
Još nekoliko dana i prvi će mraz pripremiti šipak za branje.
Vjerujem da mnogi koristite šipak za izradu čajeva i marmelada .... ali ste sjemenke bacali (što znači da ste bacali 70% ploda).
Evo "recepta" kako kod kuće napraviti hladno stiskano ulje divlje ruže.
Potrebna vam je staklena posuda (najbolja je ona od 2,5 litara za marmeladu) i onaj "alat" za gnječenje krompira.
Priprema:
Plodove šipka prerežite na pola i izvadite sjemenke. Nešto više ulja dobiti ćete ako sjemenke dodatno narežete.
Sjemenke stisnite u staklenu posudu i prelijte s malo maslinovog ili još bolje bademovog ulja.
Posudu pustite na toplom 20-ak dana. Ukoliko u tih dvadesetak dana upotrijebite pečnicu stavite posudu u pečnicu kad se ohladi na manje od 60-70 stupnjeva.
Svakih nekoliko dana sjemenke malo promiješajte.
Nakon dvadesetak dana sjemenke stavite u vrećicu od gaze i stisnite alatom za krompir pire.
Ulje divlje ruže regenerira kožu, cijeli opekotine, smanjuje bore i strije, pomaže kod liječenja psorijaze i ekcema ...
Vjerujem da mnogi koristite šipak za izradu čajeva i marmelada .... ali ste sjemenke bacali (što znači da ste bacali 70% ploda).
Evo "recepta" kako kod kuće napraviti hladno stiskano ulje divlje ruže.
Potrebna vam je staklena posuda (najbolja je ona od 2,5 litara za marmeladu) i onaj "alat" za gnječenje krompira.
Priprema:
Plodove šipka prerežite na pola i izvadite sjemenke. Nešto više ulja dobiti ćete ako sjemenke dodatno narežete.
Sjemenke stisnite u staklenu posudu i prelijte s malo maslinovog ili još bolje bademovog ulja.
Posudu pustite na toplom 20-ak dana. Ukoliko u tih dvadesetak dana upotrijebite pečnicu stavite posudu u pečnicu kad se ohladi na manje od 60-70 stupnjeva.
Svakih nekoliko dana sjemenke malo promiješajte.
Nakon dvadesetak dana sjemenke stavite u vrećicu od gaze i stisnite alatom za krompir pire.
Ulje divlje ruže regenerira kožu, cijeli opekotine, smanjuje bore i strije, pomaže kod liječenja psorijaze i ekcema ...
Započeo/la tema :
To moja rođakinja radi.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Similar topics
» Muška kozmetika
» Kozmetika koja nas je razočarala(za cure)
» Koja vam je najbolja domaća serija
» Uber domaća pjesma PRIJAVE
» Uber domaća pjesma prvi krug
» Kozmetika koja nas je razočarala(za cure)
» Koja vam je najbolja domaća serija
» Uber domaća pjesma PRIJAVE
» Uber domaća pjesma prvi krug
Stranica 1 / 1.