Philomena (2013)
4 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 1.
Philomena (2013)
Philomena (2013)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt2431286/
IZVORNO IME: Philomena
REDATELJ: Stephen Frears
ULOGE: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark
ŽANR: drama
TRAJANJE FILMA: 98 minuta
GODINA: 2013
DRŽAVA: Velika Britanija, SAD, Francuska
HIGHLIGHTS: 4 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR U SLJEDEĆIM KATEGORIJAMA: GLUMICA U GLAVNOJ ULOZI, FILM, GLAZBA, ADAPTIRANI SCENARIJ
PHILOMENA je emocionalna priča nadahnuta istinitim događajima, obojana tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji se udružuju na znamenitom putu. Oni naime pokušavaju doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola stoljeća bila obavijena velom tajne.
Philomena Lee, Irkinja od sedamdesetak godina, ostala je trudna kao tinejdžerica 1952. godine. Njezina ju je obitelj zbog sramote poslala u samostan Roscrea, Co. Tipperary, gdje su je, uz još dvije djevojke u istim okolnostima, smatrali posrnulom ženom. U zamjenu za skrb koje su joj opatice ondje pružale, morala je raditi u tamošnjoj praonici, a sina Anthonyja smjela je viđati samo sat vremena dnevno. Kad je Anthonyju bilo tri godine, odveden je iz samostana protiv volje njegove majke, jer su ga opatice odlučile prodati jednoj američkoj obitelji. Philomena je sljedećih 50 godina provela uzalud pokušavajući pronaći svoje dijete.
Izvor:cinestar
imdb: http://www.imdb.com/title/tt2431286/
IZVORNO IME: Philomena
REDATELJ: Stephen Frears
ULOGE: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark
ŽANR: drama
TRAJANJE FILMA: 98 minuta
GODINA: 2013
DRŽAVA: Velika Britanija, SAD, Francuska
HIGHLIGHTS: 4 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR U SLJEDEĆIM KATEGORIJAMA: GLUMICA U GLAVNOJ ULOZI, FILM, GLAZBA, ADAPTIRANI SCENARIJ
PHILOMENA je emocionalna priča nadahnuta istinitim događajima, obojana tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji se udružuju na znamenitom putu. Oni naime pokušavaju doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola stoljeća bila obavijena velom tajne.
Philomena Lee, Irkinja od sedamdesetak godina, ostala je trudna kao tinejdžerica 1952. godine. Njezina ju je obitelj zbog sramote poslala u samostan Roscrea, Co. Tipperary, gdje su je, uz još dvije djevojke u istim okolnostima, smatrali posrnulom ženom. U zamjenu za skrb koje su joj opatice ondje pružale, morala je raditi u tamošnjoj praonici, a sina Anthonyja smjela je viđati samo sat vremena dnevno. Kad je Anthonyju bilo tri godine, odveden je iz samostana protiv volje njegove majke, jer su ga opatice odlučile prodati jednoj američkoj obitelji. Philomena je sljedećih 50 godina provela uzalud pokušavajući pronaći svoje dijete.
Izvor:cinestar
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Philomena (2013)
Meh, drama.
Kazu da vrijedi gledati zbog Judi a film je onak..
Kazu da vrijedi gledati zbog Judi a film je onak..
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Dobar muvi
Šteta što su časne sestre prošle nekažnjeno za to što su radile.
8/10
Šteta što su časne sestre prošle nekažnjeno za to što su radile.
8/10
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Dobar je film ali njena tolika dobrota me nazivcirala, ona oprasta svima...
Započeo/la tema :
a malo je priglupa
Započeo/la tema :
Priglupa je i dobra, to dvoje idu skupa. Ne volim takve likove...
Započeo/la tema :
ni ja isto
Započeo/la tema :
Dobar film, ali kako je mogla oprostiti onim sestrama? To valjda pokazuje da je još veća od njih. Da je spremna oprostiti najvećem neprijatelju. Ja to ne bi mogao.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Započeo/la tema :
Ma ja bi ih udavio. Iako, njen sin nebi nikad mogao imati takav život da je ostao s njom (priglupom majkom u samostanu). No, to nikako ne opravdava što su časne radile.
Započeo/la tema :
Meni je to jednostavno glupo. Morao bi biti svetac da bi se tako vladao, obican covjek to ne moze, a casne ostale nekaznjene.rider331 je napisao/la:Dobar film, ali kako je mogla oprostiti onim sestrama? To valjda pokazuje da je još veća od njih. Da je spremna oprostiti najvećem neprijatelju. Ja to ne bi mogao.
Započeo/la tema :
Similar topics
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» The Following (2013- )
» Don Jon (2013)
» Her (2013)
» This Is the End (2013)
» The Following (2013- )
» Don Jon (2013)
» Her (2013)
» This Is the End (2013)
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 1.