Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Inside Llewyn Davis (2013)

3 posters

Go down

Inside Llewyn Davis (2013) Empty Inside Llewyn Davis (2013)

Postaj by Neu pet sij 03, 2014 10:56 am

Inside Llewyn Davis (2013)

imdb: http://www.imdb.com/title/tt2042568/

Inside Llewyn Davis (2013) Inside10

REDATELJ: Ethal Coen, Joel Coen
ULOGE: Oscar Isaac, Justin Timberlake, Carey Mulligan
ŽANR: drama
TRAJANJE FILMA: 105 minuta
DRŽAVA: SAD, Francuska

Najnoviji hit braće Cohen prati tjedan dana u životu mladog folk pjevača koji nastoji uspjeti na sceni Greenwich Villagea 1961. godine. Llewyn Davis (Oscar Isaac) s gitarom u ruci našao se u hladnoj njujorškoj zimi te pred nizom naizgled nepremostivih prepreka, od kojih je neke sam stvorio. Pomažu mu prijatelji i stranci, a preživljava od onoga na što naiđe u nadi da će uspjeti na audiciji pred utjecajnim glazbenim producentom. Glazbu koja nas vodi u neko drugo vrijeme izvode Oscar Isaac, Justin Timberlake i Carey Mulligan te Marcus Mumford i Punch Brothers.
Izvor: cinestar

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Inside Llewyn Davis (2013) Empty999 / 999999 / 999Inside Llewyn Davis (2013) Empty

[Vrh] Go down

Inside Llewyn Davis (2013) Empty Re: Inside Llewyn Davis (2013)

Postaj by MargaritaBulgakova čet vel 27, 2014 9:24 pm

Ovaj film mi se uvukao pod kožu i prije nego što sam ga pogledala. 'Fiksala' sam se soundtrackom mjesecima (kaže moj last.fm profil da sam ga cijelog preslušala 11, a neke pjesme i više puta), tako da sam bar četvrtinu filma znala napamet. Very Happy

Iako kada je riječ o filmovima ne volim govoriti 'ovo nije za svakoga', za Inside Llewyn Davis moram to reći. I iako film nije savršen, toliko me je uvukao u sebe i pružio mi savršen ugođaj da mi je već na prvo gledanje postao jako drag. Gledat će se sigurno još nekoliko puta.

Mačka mi je najbolji lik. Very Happy Da je malo deblja, bila bi Garfieldica. Very Happy 
Čak me ni Justin nije stigao naživcirati jer je manje pričao, a više pjevao (inače mi je prelijepa izvedba Five Hundred Miles njega i Carey).
Odlično mi je i to što su pred kraj fino ukomponirali Farewell i Dylana. Iznenadila sam se kad sam pročitala da im je on sam ponudio pjesmu, a poznat je kao težak lik što se toga tiče.

Valjda neće smetati ako se ovdje kratko osvrnem i na dokumentarac Another Day, Another Time: Celebrating the Music of Inside Llewyn Davis. Ovo 'celebrating' je odlično rečeno jer sam čitav film Inside Llewyn Davis doživjela upravo tako - kao slavljenje glazbe, bez obzira na to što Llewyn nije ostvario ono što je želio/zaslužio. U dokumentarcu se nakratko pojavljuju i braća Coen, ali naglasak je na glazbenicima i njihovom nastupu; između ostalih, tu su Punch Brothers (skroz sam se naježila na njihovu izvedbu The Auld Triangle koju u filmu izvode ona četvorica u bijelim džemperima Very Happy), moja ljubav Jack White, Joan Baez, kraljica Patti Smith, Oscar Isaac i jedno (za mene) jako lijepo otkriće - Rhiannon Giddens (kakav glas žena ima, samo za poklonit se  klanjanje ). Izvodili su pjesme iz filma, ali i više ili manje poznate folk i bluegrass pjesme (mislim da je najpoznatija bila Midnight Special). U svakom slučaju, puno se više sviralo, pjevalo i plesalo, nego što se pričalo pa je ovo prava poslastica za sve koji vole folk (valjda ne moram napominjati o kojem se folku radi  misa ).
MargaritaBulgakova
MargaritaBulgakova
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411
Reputacija Reputacija : 60
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Inside Llewyn Davis (2013) Empty7 / 9997 / 999Inside Llewyn Davis (2013) Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Chulpan čet vel 27, 2014 11:17 pm

Zasto ne bi bio za svakoga? Tko ne shvaca o cemu se radi nek slusa glazbu.

Ovo mi je do sad najbolji film brace Coen i kad pogledam unatrag do njihovog prvog, Blood Simple, vidim jedan lijepi razvojni put.. bravo

Chulpan
Trajno baniran/a

Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Inside Llewyn Davis (2013) Empty0 / 9990 / 999Inside Llewyn Davis (2013) Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics