12 Years a Slave (2013)
+2
MargaritaBulgakova
Iron Man
6 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 1.
12 Years a Slave (2013)
12 Years a Slave (2013)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt2024544/
S godinama je sve zgodniji! Glumac Brad Pitt okušao se i u redateljskim ulogama, no njegov World War Z nije pokupio najbolje kritike. Ipak za drugi film '12 Years A Slave' već se šuška o Oscaru..
Drama smještena u vrijeme prije građanskog rata u Americi bazirana je na priči iz 1853. autora Solomona Northupa.
Britanski glumac Chiwetel Ejiofor utjelovio je Afro-Amerikanca koji je otet, prodan u ropstvo, te sljedećih 12 godina radi na rob na plantaži u Lousiani. I Brad, koji je četiri puta bio nominiran za Oscara, se pojavljuje u maloj ulozi, no priznaje kako danas više uživa u produkciji filmova. 'Kako starim, to više uživam u stvaranju samih stvari, ne samo biti ispred kamera već sastaviti sve dijelove slagalice zajedno', kaže Brad. Izvor: dnevnik.hr
imdb: http://www.imdb.com/title/tt2024544/
S godinama je sve zgodniji! Glumac Brad Pitt okušao se i u redateljskim ulogama, no njegov World War Z nije pokupio najbolje kritike. Ipak za drugi film '12 Years A Slave' već se šuška o Oscaru..
Drama smještena u vrijeme prije građanskog rata u Americi bazirana je na priči iz 1853. autora Solomona Northupa.
Britanski glumac Chiwetel Ejiofor utjelovio je Afro-Amerikanca koji je otet, prodan u ropstvo, te sljedećih 12 godina radi na rob na plantaži u Lousiani. I Brad, koji je četiri puta bio nominiran za Oscara, se pojavljuje u maloj ulozi, no priznaje kako danas više uživa u produkciji filmova. 'Kako starim, to više uživam u stvaranju samih stvari, ne samo biti ispred kamera već sastaviti sve dijelove slagalice zajedno', kaže Brad. Izvor: dnevnik.hr
Zadnja promjena: Neu; sub sij 11, 2014 12:36 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: 12 Years a Slave (2013)
Ne volim baš ovakve filmove. Iako je u igri Brad Pitt, ne vjerujem da ću gledati, možda ako baš bude neka preporuka od nekoga.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Prema najavama, ovo je bio film koji bi se meni itekako svidio, ali na kraju ipak nije ostavio neki veći dojam.
Da, dirljiv je, ako ste malo osjetljiviji na kraju ćete pustiti i suzu; da, glumci su i ovdje sjajni (Michael Fassbender me osvojio još u filmu Shame, ali ovdje je pokosio sve pred sobom); da, teška je tema pa je samim tim i film dosta težak i mučan za gledanje (posebno scena bičevanja), još i traje dugo... Sve super, sve pet, a nešto ipak fali. Tema o iskorištavanju robova stoput ispričana, samo na malo drugačiji način, svaki put se igra na istu kartu sućuti, a ovdje se još ugurala i 'istinita priča' jer je film snimljen prema autobiografiji.
Od mene 7/10. Nadam se da neće dominirati na dodjeli Oscara.
Da, dirljiv je, ako ste malo osjetljiviji na kraju ćete pustiti i suzu; da, glumci su i ovdje sjajni (Michael Fassbender me osvojio još u filmu Shame, ali ovdje je pokosio sve pred sobom); da, teška je tema pa je samim tim i film dosta težak i mučan za gledanje (posebno scena bičevanja), još i traje dugo... Sve super, sve pet, a nešto ipak fali. Tema o iskorištavanju robova stoput ispričana, samo na malo drugačiji način, svaki put se igra na istu kartu sućuti, a ovdje se još ugurala i 'istinita priča' jer je film snimljen prema autobiografiji.
Od mene 7/10. Nadam se da neće dominirati na dodjeli Oscara.
MargaritaBulgakova- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411
Reputacija : 60
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Očekivala sam puno više od 12 Years a Slave (2013). Malo me razočarao, na trenutke dosadan, nema toliki kapacitet za tu trajnost.
Sve se vrti oko iskorištavanja robova za rad, ponekih i za seksualne užitke, a robovi s druge strane nemaju hrabrosti okončati si život već trpe brojne batine, poniženja i nehumanost.
Ništa posebno...
7/10
Sve se vrti oko iskorištavanja robova za rad, ponekih i za seksualne užitke, a robovi s druge strane nemaju hrabrosti okončati si život već trpe brojne batine, poniženja i nehumanost.
Ništa posebno...
7/10
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
film je dosta teški - tužan, ponegdje malo previše pretjeruju s udarcima (ljudi bi već bili mrtvi od tih udarca), ali inače jako dobro opisana i objašnjena povijest ropstva Afroamerikanca u Washingtonu. 9/10
GracaVanPelt- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.08.2012
Broj postova : 1347
Reputacija : 233
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Dobar film... dosta nasilja i grubosti. Međutim tako je to bilo onda.. pokazuje puno emocija i hrabrosti. Odlično odgumljeno Chiwetel-u... svaka čast.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
GracaVanPelt je napisao/la:film je dosta teški - tužan, ponegdje malo previše pretjeruju s udarcima (ljudi bi već bili mrtvi od tih udarca), ali inače jako dobro opisana i objašnjena povijest ropstva Afroamerikanca u Washingtonu. 9/10
Slažem se u potpunosti i sa osvrtom i sa ocjenom.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Similar topics
» The Wonder Years (1988–1993)
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» Her (2013)
» This Is the End (2013)
» The 100 (2013 - )
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» Her (2013)
» This Is the End (2013)
» The 100 (2013 - )
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 1.