Komentari na prijave u natjecanju za fotografiju! - FOTO NATJEČAJ komentari
+24
eva kant
tanuki
Hunnerkongen
Teo
THUNDER_DINIX
zbracun
rider331
Lojze
GMan
svilen gajtan
GracaVanPelt
nutela
digrar
pulpfiction
Lenica
valentino
evitaa
Stari
AryMan
Josipa
histrion
Jakovina
Šobota
28 posters
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Natjecanja u fotografiji - Foto natječaj
Stranica 14 / 40.
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Komentari na prijave u natjecanju za fotografiju! - FOTO NATJEČAJ komentari
Nisam vam mogla napisati jer nisam niti ja znala da je ponisten prvi krug....
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Kako poništen? Zašto?evitaa je napisao/la:Nisam vam mogla napisati jer nisam niti ja znala da je ponisten prvi krug....
Pravila su bila napisana i mi smo ih prihvatili (čak i ako se nismo u potpunosti slagali).
Rok je bio postavljen.
Slike su stigle i bile objavljene.
Rok za komentare i ocjene nije istekao.
...
To znači da je "natjecanje" još uvijek otvoreno.
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
ni meni štošta tu niije jasno
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
trebalo je ostati na onome da nema natjecanja, ako se ne prijave 10
da nema natjecanja.
Jer ovo je nered i pojma više nemam tko i što vodi.
da nema natjecanja.
GracaVanPelt- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.08.2012
Broj postova : 1347
Reputacija : 233
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
ja nisam zamislio da se svaki mjesec treba prijavljivati 10 natjecatelja (ćemu),GracaVanPelt je napisao/la:trebalo je ostati na onome da nema natjecanja, ako se ne prijave 10
da nema natjecanja.
već samo pokazatelj da ima smisla organizirati natjećaj!
svaki forumaš bi trebao imati pravo sudjelovati u natjećaju!
ne smatram korektno što se evitin natjećaj suspendiran,
jer iako je krenulo traljavo, mogao se razviti i poboljšati u hodu!
Započeo/la tema :
Ne vidim smisao.GracaVanPelt je napisao/la:trebalo je ostati na onome da nema natjecanja, ako se ne prijave 10
Sve ovo ja i ne vidim kao takmičenje ... već isključivo kao zabavu ... i otkrivanje nekih novih pogleda.
Zato i mislim da bi teme morale biti tako "zajebane" da se vidi tko je majstor. Lako je napraviti lijepu (namjerno nisam upotrijebio izraz dobru) fotografiju ako ti kao fotomodel služi cvijet, pas, mačka, sunce, rijeka ...
Sasvim je nevažno (meni) stignu li dvije slike ili ih stigne 200.
Mislim da je upravo to izazov ... napraviti lijepu (ili dobru) sliku na neobičnu temu ... kad kažem neobičnu mislim na nesvakidašnji događaj, "ružne" životinje, kratkotrajne pojave ... ili napraviti izuzetnu sliku na svakidašnje događaje.
Započeo/la tema :
Evo ... rukavica.tanuki je napisao/la:
... ja nisam zamislio da se svaki mjesec treba prijavljivati 10 natjecatelja ...
Pa makar samo ti i ja ... pa makar samo na PP.
Predloži "zajebanu" temu ... imamo 72 sata vremena ... ti popljuješ moju, a ja tvoju sliku ( ) ... pa idemo opet na drugu (još "zajebaniju") temu.
Započeo/la tema :
pa natjecanje ulazi u karakter ljudi i to je svojevrsna zabava!histrion je napisao/la:Ne vidim smisao.
Sve ovo ja i ne vidim kao takmičenje ... već isključivo kao zabavu ... i otkrivanje nekih novih pogleda.
Zato i mislim da bi teme morale biti tako "zajebane" da se vidi tko je majstor. Lako je napraviti lijepu (namjerno nisam upotrijebio izraz dobru) fotografiju ako ti kao fotomodel služi cvijet, pas, mačka, sunce, rijeka ...
Sasvim je nevažno (meni) stignu li dvije slike ili ih stigne 200.
Mislim da je upravo to izazov ... napraviti lijepu (ili dobru) sliku na neobičnu temu ... kad kažem neobičnu mislim na nesvakidašnji događaj, "ružne" životinje, kratkotrajne pojave ... ili napraviti izuzetnu sliku na svakidašnje događaje.
naravno da nije zanimljivo ako se natjecanje sastoji od 6 fotki i za više manje sve se poznaju autori!
moglo bi se provesti i natjecanje pogađanja tko je autor koje fotke jer i to bi bilo zanimljivije!
natjecanje u kojem bi sudjelovalo 40 ili više fotki bi bilo zanimljivo prvenstveno zbog tog što se ne mogu sa sigurnošću pretpostaviti autori zanimljivih fotki!
organizacija natjecanja za me ne ne bi bila cilj pobjeda, već motivacija da što više forumaša fotkaju i šalju slike!
ako imaju temu forumaši koji i latentno vole fotografiju sjetit će se uslikati fotku!
oo natjecanje je za mene bi bilo zanimljivo upravo zato što je amatersko i početnićko, gdje se usvajaju prvi koraci fotografskog gledanja, kao što to uspješno radi grace
Započeo/la tema :
I zato ne treba biti nikakvih prijava ni obveza. Slike bi trebali slati do određenog datuma svi članovi koji to žele.tanuki je napisao/la:pa natjecanje ulazi u karakter ljudi i to je svojevrsna zabava!
naravno da nije zanimljivo ako se natjecanje sastoji od 6 fotki i za više manje sve se poznaju autori!
Josipa- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 09.10.2013
Broj postova : 384
Reputacija : 32
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
pa to je bila i moja ideja,Josipa je napisao/la:I zato ne treba biti nikakvih prijava ni obveza. Slike bi trebali slati do određenog datuma svi članovi koji to žele.
objavljivanje slikica kako su pristigle,
svaki autor ima pravo na 4 fotke, slike se objavljuju do 25. u mjesecu, kad se zaključava natjecanje i 5 dana za glasovanje, sa brojem glasova od 3 do 1 po nazivu fotke bez komentara!
prijava od deset učesnika za mene je imala samo smisao da na ovom forumu ima deset forumaša zainteresiranih za natjecanje, zbog čeg bi se ja potrudio organzirati natjecanje a nikako ograničavanje natjecanja na 10 forumaša!
ovo sad mi je totalno bzvz-
prijava za pravo sudjelovanja, jer to automatski pretpostavlja prepoznatljivost prijavljenih natjecatelja, što nikako ne dovodi popularizciji natjecanja!
možda je to sve uz podršku i kritike mogla napraviti i evitaa pa ne razumjem zašto je neu suspendirala to natjecanje?
eto
ja se neću oglušiti, podržat ću i to natjecanje u organizaciji neu,
jer pogreške se mogu rješavati u hodu!
Započeo/la tema :
Glupo mi je da se samo njih 10 ili koliko se prijavi takmiče, a mi drugi ne.
Forumska natjecanja u fotografiji uglavnom se organiziraju na način koji si opisao: svatko tko ima šalje fotku do određenog datuma i nakon toga svatko može glasovati.
Forumska natjecanja u fotografiji uglavnom se organiziraju na način koji si opisao: svatko tko ima šalje fotku do određenog datuma i nakon toga svatko može glasovati.
Josipa- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Ja sam evitu kontaktzirala na pm.histrion je napisao/la:Ovaj krug još nije zaključen ... a već je otvoren novi?
Ne mogu se prijaviti na nov natječaj dok stari nije gotov ... a jedino ga evitaa može zatvoriti (prijevremeno) ili napisati: ko vas jebe - ja ne želim više natezati se s vama.
Iako .... u svemu tome ne vidim smisao ...
Počelo je kao zajebancija i tako bi moralo i ostati ... čista zabava ... bez podjebavanja ...
Da skratim ... meni se na pehar ne diže - u "takmičenju" ću sudjelovati za zabavu.
Dakle ako s eprijavilo nas 8, stiglo je 6 slika, meni nije bilo jasno kako 6 a ima nas 8. na kraju je ispalo da je poslalo smao 4 osobe sliku a od te 4 neki i po dvije. u pravilima nije pislao da se smije slat 2 slike i zato sam zatvorila natječaj jer nije ravnopravna konkurencija.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
Nije istina.Neu je napisao/la:
... u pravilima nije pislao da se smije slat 2 slike i zato sam zatvorila natječaj jer nije ravnopravna konkurencija ...
objavljeno u četvrtak; 31.10.evitaa je napisao/la:
... Rekli smo moze svaki natjecatelj imati najvise dvije fotke ...
Započeo/la tema :
sve stoji osim:Josipa je napisao/la:Glupo mi je da se samo njih 10 ili koliko se prijavi takmiče, a mi drugi ne.
ja sam tražio 1o prijavljenih da bi krenuo u organizaciju natjecanja,
svaki forumaš bi trebao imati pravo sudjelovanja, a meni kao organizatoru u slučaju slabog odaziva, 10 prijavljenih bi bio razlog da ih na pp potegnem za uho!
kad je sada Neu preuzela organizaciju, na meni je jedino da je podržim, kao što sam podržao i evitu!
jedini motiv za mene je što više autorskih radova forumaša,
kada se formira neki forumaš početnik, onda može ozbiljnije konkurirati na drugim forumima fotografije gdje su kriteriji daleko viši!
Započeo/la tema :
a gdje je to objavljeno? u pravilima ne stoji?
Započeo/la tema :
Tanuki još uvijek misli da bi bilo bolje kad bi se slalo 4-5-6 slika (što na neki način ima smisla ... iako se meni ne sviđa).Neu je napisao/la:
... nije ravnopravna konkurencija ....
Započeo/la tema :
Da ali onda svaki sudionik treba poslati jednaki broj slika kako bi bili u jednakoj, ravnopravnoj i poštenoj konkurenciji. Pa ne možeš se ti natjecati s 5 slika a ja s jednom, i da nisam zanala da si ti pet slika poslao. Kužiš?
Uglavnom, ne zajebavaj, nego se prijavi
Započeo/la tema :
jel pitaš meneNeu je napisao/la:a gdje je to objavljeno? u pravilima ne stoji?
ja pravila natjecanja nisam objavio, jer se nisu ostvarile osnovne pretpostavke da bi organizirao natjecanje!
sad kad si ti organizaciju preuzela ja te podržavam i u hodu se pravila mogu mjenjat !
u svakom slučaju organizacija bilo kakvog natjecanja zahtjeva trud,
i podržavam svakog tko je spreman organizirati natjecanje,
najlakše je srati,a ništa ne raditi
u svakom slućaju koliko vidim u dogovoru sa evitom si preuzela natjecanje u fotografiji!
pa idemo vidjeti kako to dalje funkcionira
Započeo/la tema :
nisam ja u dogovoru s njom preuzela. nego sam pokrenula na vlastitu inicijativu novo jer je njoj samo 3 osobe poslalo sliku pa da vidimo u čemu je problem.
Započeo/la tema :
Zašto ne bi svi sudjelovali s po jednom fotkom bez ikakvog prijavljivanja?Neu je napisao/la:Da ali onda svaki sudionik treba poslati jednaki broj slika kako bi bili u jednakoj, ravnopravnoj i poštenoj konkurenciji. Pa ne možeš se ti natjecati s 5 slika a ja s jednom, i da nisam zanala da si ti pet slika poslao. Kužiš?
Josipa- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Govorimo isto ali ti mene ne čuješ.Neu je napisao/la:Da ali onda svaki sudionik treba poslati jednaki broj slika kako bi bili u jednakoj, ravnopravnoj i poštenoj konkurenciji. Pa ne možeš se ti natjecati s 5 slika a ja s jednom, i da nisam zanala da si ti pet slika poslao. Kužiš?
Ja sam od samog početka za jednu sliku jednog autora. Evitaa je postavila pravila i tih sam se pravila držao.
A što se tiče prijave ... prijaviti ću se čim evitaa zatvori "natječaj" kojeg je ona vodila (kao što rekoh ... iako si zaključala temu rok još nije potekao).
Započeo/la tema :
To sam i mislio ... ali nisam na glas napisao.Neu je napisao/la:
... nisam ja u dogovoru s njom preuzela. nego sam pokrenula na vlastitu inicijativu ...
Započeo/la tema :
Pa natječaj je poništen jer u pravilniku nisu stajali uvjeti za dvije fotke, vjerojatno bi i ja a i graca poslale dvije fotke da smo znale da se smije.
A josipa - pa prijave su formalnost i neka se prijavi tko hoće
A josipa - pa prijave su formalnost i neka se prijavi tko hoće
Započeo/la tema :
pa ja bih ogrničio natjecanje na 4 fotke po autoru!histrion je napisao/la:Tanuki još uvijek misli da bi bilo bolje kad bi se slalo 4-5-6 slika (što na neki način ima smisla ... iako se meni ne sviđa).
dakle to je maksimalni broj, s tim da se svaki forumaš može prijaviti i samo sa jednom fotkom!
10 potpisa je dakle po meni obveza forumaša da će ućestvovati barem s jednom fotkom na temi i garancija da natjecanje neće propasti u startu!
natjecanje kako sada stoji nema smisla, prijavljuju se ućesnici na jednoj temi,
organizator objavljuje fotke na drugoj temi i organizira glasovanje na trećoj temi!
totalno bzvz!
da je prisutna kvantiteta, i glasovanje svih zainteresiranih forumaša od 3 do 1 , manje su šanse da neka fotka bude izjednaćena, a kao organizator dao bi prednost fotkama koje su prve objavljene, tako da drugi krug ne može postojati!
u praksi se potvrdilo da je natjecanje 6 forumaša sa 6 fotki patetično
Započeo/la tema :
Ti samo odredi datum do kad se može slati i natječaj može započeti.
Zbog ravnopravnosti uvjeta treba biti ograničenje od jedne fotke po osobi, a eto tanuki se ne slaže. Tabuki, ja nemam 4 fotke za poslati a ti imaš, u startu smo neravnopravni.
Zbog ravnopravnosti uvjeta treba biti ograničenje od jedne fotke po osobi, a eto tanuki se ne slaže. Tabuki, ja nemam 4 fotke za poslati a ti imaš, u startu smo neravnopravni.
Josipa- Trajno baniran/a
Započeo/la tema :
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Similar topics
» Komentari na prijave u natjecanju za fotografiju! - FOTO NATJEČAJ komentari
» CF foto natječaj kolovoz, motiv fotografiranja: most, Prijave od 20-27.8.
» CF foto natječaj kolovoz, motiv fotografiranja: most, Prijave od 20-27.8.
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Natjecanja u fotografiji - Foto natječaj
Stranica 14 / 40.