Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013)

4 posters

Go down

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013)

Postaj by Neu ned kol 11, 2013 12:49 pm

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013)

imdb: http://www.imdb.com/title/tt1535109/

Dvostrukom Oskarovcu Tomu Hanksu ("Philadelphia", "Forrest Gump") smiješi se treći zlatni kipić za njegovu fantastičnu ulogu u akcijskom trileru "Kapetan Phillips" (Captain Phillips) koji ove jeseni dolazi u domaća (i svjetska) kina! Ono malo kritičara koji su već imali prilike vidjeti film na preliminarnim projekcijama složni su da se radi o još jednom vrhunskom filmskom ostvarenju u kojem Hanks nastupa u svojoj punoj snazi, a i režija Paula Greengrassa ("Let 93") nimalo ne zaostaje u kvaliteti.

Donosimo vam službenu kino najavu za film "Kapetan Phillips" kojeg se već sada smatra jednim od glavnih kandidata za najvažnije nominacije i nagrade za prestižnu nagradu Oscar sljedeće godine.

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Captai10

Riječ je o istinitom događaju iz 2009. godine o američkom teretnom brodu Maersk Alabama kojeg su oteli somalijski gusari. Kroz jedinstvene leće redatelja Greengrassa, ovo je istovremeno napeti triler i kompleksni portret bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa (Hanks) i somalijskog vođe gusara Musea (Barkhad Abdi). Njih dvojica uskoro će shvatiti da su samo mali pijuni puno većih gospodarskih snaga koje se u potpunosti nalaze izvan njihove kontrole.

Scenarij za film napisao je Billy Ray, a temeljen je na knjizi "A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Days at Sea" autora Richarda Phillipsa.

Film "Kapetan Phillips" u domaća kina dolazi 24. listopada! (mojtv.hr)

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=_3ASoBrFGlc

dojmovi? očekivanja?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty999 / 999999 / 999Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty

[Vrh] Go down

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty Re: Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013)

Postaj by THUNDER_DINIX ned kol 11, 2013 1:03 pm

očekivanja? velika smajlić

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty889 / 999889 / 999Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty

[Vrh] Go down

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty Re: Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013)

Postaj by Neu sri sij 01, 2014 9:47 pm

Upravo pogledali Captain Phillips i ono što ću vam prvo napisati je SAVRŠENO!

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) F28a4710

Težak film temeljen na istinitom događaju koji uvjerljivo prikazuje borbu za život i spašavanje Kapetana Philipsa kojeg su zarobili somalijski ribari kriminalci.

Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Captai10

Naivnost, pohlepa i želja za boljim sutra samo su neke od stavki koje izlaze na vidjelo.

Tom Hanks još jednom je opravdao svoje mjesto na vrhu glumačke postave te nam uvjerljivo predočio patnje kapetana broda Alabama koji je inspiracija za ovaj sjajni film.

Također, moram pohvaliti mršavog  kapetana tuđinaca, Musea koji je sjajan.

10/10 + preporuka!

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty999 / 999999 / 999Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty

[Vrh] Go down

Postaj by rider331 čet sij 09, 2014 7:07 am

Pogledano sinoć. Svidio mi se jer je snimljen na temelju istinite priče. Skroz je realan. Odličan film. 9/10
Kirk pogledaj ovo... ako nisi...

rider331
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty0 / 9990 / 999Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet sij 09, 2014 7:15 am

Nisam još,samo trailer....kad pogledam dam kratki osvrt na realnost,bas me zanima i s profesionalne strane!
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Chulpan čet sij 09, 2014 7:11 pm

Koji mjesec prije Captaina Philipsa izasao je bolji danski film na istu temu - otmice somalijskih gusara.
Captain Philips je tipicni holivudski proizvod ali Hanks je odradio za Oscara i nadam se da ce ga dobit.

Chulpan
Trajno baniran/a

Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty0 / 9990 / 999Captain Phillips - Kapetan Phillips (2013) Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sub sij 11, 2014 9:27 pm

Dakle nakon dugog odgadanja, film sam ipak pogledao, nazalost na malom ekranu no...jako zadovoljan.

Zanimala me realnost filma, i uocio sam par stvari :

1. Cpt Phillips ima stvarno premalu kucu i prejadan auto za zapovjednika broda Very Happy
2. Na brod se ukrcava u uniformi, to nema sanse
3. Prilikom ulaska na brod, nema nikakve straze niti pregleda
4. Pri prvoj inspekciji broda, seta po kuverti u civilnoj robi - nema sanse

To su sitnice, no od bitnijeg - standardna procedura pri napadu pirata je "Citadel" taktika, dakle alarmiranje Coastguarda preko Starfleeta/SSAS-a ,prijenos svih komandi u ECR, povlacenje svih ljudi i zatvaranje u istu - to se nije desilo

Njih cetvero ostaju na mostu (fail), umjesto da se povuku u Citadel.
Dalje, u Citadel je nemoguce usetati kao sto su pirati,barem ne bez vece kolicine eksploziva, jer su ta vrata celicna i blindirana iznutra s posebnim pinovima i sipkama - kod njih vidim samo smijesne lance van accomodationa, a unutar broda nista,sve otvoreno smajlić

Dalje, lansiranje lifeboata bez da su bili vezani - u stvarnosti bi netko poginuo, sigurno ne bi prosli s par modrica.

Ostalo je sve OK uz obvezatno velicanje US Navya,anti terorist taktike i psiholoskih igara.

Sto se glume tice, jako zadovoljan. I Muse, I Phillips (kod njega me posebno impresionirala gluma stanja soka na kraju), posada broda,  pregovarac, doktorica na kraju filma....

Cista desetka, imam zelju ovaj film pogledati na velikom ekranu uz pravu zvucnu kulisu.
Za svaku preporuku!
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics