Twin Peaks (1990–1991)
+6
svejedno
Narco
Prop
Iron Man
Teo
10 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 1.
Twin Peaks (1990–1991)
Twin Peaks je američka televizijska serija koja je na početku zamišljena kao mini-serija od 8 nastavaka, ali je zbog velike popularnosti i gledanosti snimanje serije produženo na dodatne 22 epizode druge sezone.
FBI-ev agent Dale Cooper nije mogao ni zamisliti što ga sve čeka kada je zakoračio u udaljeni gradić Twin Peaks. Poslan je kako bi istražio ubojstvo kraljice mature i odmah se susreće sa zlokobnim i nemirnim raspoloženjem svuda oko sebe. Svaki stanovnik kojeg upoznaje je neobičniji i intrigantniji od prethodnog. Što je još čudnije, sve ga to pogađa na neobičan način. Otkriva afere, tajne, snove, ali ne zna koliko je blizu rješenju ubojstva. U seriju također ulazi i paranormalni aspekt.
Kreatori Twin Peaksa su David Lynch i Mark Frost, a sama serija danas se smatra jednom od najkultnijih i najpoznatijih televizijskih serija ikad snimljenih. U seriji se izmjenjuju kriminalistički žanr, drama, triler i misterij (što je karakteristično i za Lynchove filmove).
IMDb
Trailer 1. sezone:
- Spoiler:
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Re: Twin Peaks (1990–1991)
nema već negdje ova tema otvorena
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Iskreno nikad čuo za ovu seriju
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Nikad čuo?
Pogledaj pilot samo...
E to su jebeni piloti koji navuku narod
Pogledaj pilot samo...
E to su jebeni piloti koji navuku narod
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Pogledao...
I opet kažem nikad čuo za nju
Započeo/la tema :
Iron Man je napisao/la:Pogledao...
vjerojatno zato jer dok se ona prikazivala ti si bio još balavac
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Pa svejedno onda
Započeo/la tema :
Iron Man je napisao/la:Pa svejedno onda
glavom dobra je ako nađeš prilike pogledaj je, serija mi je bolja od filma
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Gledao si je znači.
Započeo/la tema :
Iron Man je napisao/la:Gledao si je znači.
Jesam serija je bila prikazivana na TV-u, u prilično kasnom terminu, a film sam gledao na kompu.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:
Jesam serija je bila prikazivana na TV-u, u prilično kasnom terminu, a film sam gledao na kompu.
Aha. Ne znam, možda i ja pogledam jednog dana.
Započeo/la tema :
Gledaj
Sjećam se da sam bila baš mala, 5-6 godina sam imala kad je to išlo na TV-u, mama i teta su pratile svaku večer, a ja sam ležala u krevetu, spremna za spavanje, s dekom navučenom na oči jer mi je serija bila jezivo strašna. Bila sam uvjerena da se radi o horor seriji dok ju nisam počela gledati (valjda) prošle godine.
Sjećam se da sam bila baš mala, 5-6 godina sam imala kad je to išlo na TV-u, mama i teta su pratile svaku večer, a ja sam ležala u krevetu, spremna za spavanje, s dekom navučenom na oči jer mi je serija bila jezivo strašna. Bila sam uvjerena da se radi o horor seriji dok ju nisam počela gledati (valjda) prošle godine.
Započeo/la tema :
cuo sam za nju,al nikad nisam gledao,iako planiram vec godinama.
Svi kazu da je odlicna
Svi kazu da je odlicna
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Nema ovde Lynchovih fanova, vidi se po upisima
svejedno- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 29.03.2013
Broj postova : 551
Reputacija : 66
Započeo/la tema :
Narco je napisao/la:cuo sam za nju,al nikad nisam gledao,iako planiram vec godinama.
Svi kazu da je odlicna
Gledaj, gledaj. Serija je dobra... Ja sam pogledala samo 1. sezonu, ali mi je na watchlisti na IMDb-u i uskoro namjeravam i 2. pogledat.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Žao mi je što nisam pisala recenzije od 1. epizode pa se nadam da će s vremenom uskočiti netko tko bude počeo pratiti seriju.
Pokušat ću biti sažeta, pisati bez spojlera i nadam se da će bar netko nakon pročitanoga poželjeti gledati seriju!
Dispute Between Brothers (S02 E10)
Ako netko do sada još nije povezao konce i shvatio tko je ubio Lauru Palmer, saznat će to u ovoj epizodi. No zašto ju je ubio i je li to stvarni bio on... ostat će još neko vrijeme otvorena pitanja.
Većina likova okuplja se u kući nakon sahrane gdje dolazi do sukoba između dvojice braće (ako se dobro sjećam - političara i novinara; otud i naslov epizode, iako se taj dio za sada ne čini važnim).
Agent Cooper otkriva Audrey u koga je bio zaljubljen i što se s njom dogodilo.
Šerifu Harryju dolazi osoba za koju su svi mislili da je mrtva i objašnjava što se zapravo dogodilo.
Ljigavi Bobby pokušava se uvući Benu i osigurati sebi laku zaradu.
Cooper i Briggs odlaze na pecanje, a epizoda završava u šumi, uz huk sove i tajanstvenu svjetlost.
Agent Cooper: Harry, stvarno će mi nedostajati ovo mjesto.
Pokušat ću biti sažeta, pisati bez spojlera i nadam se da će bar netko nakon pročitanoga poželjeti gledati seriju!
Dispute Between Brothers (S02 E10)
Ako netko do sada još nije povezao konce i shvatio tko je ubio Lauru Palmer, saznat će to u ovoj epizodi. No zašto ju je ubio i je li to stvarni bio on... ostat će još neko vrijeme otvorena pitanja.
Većina likova okuplja se u kući nakon sahrane gdje dolazi do sukoba između dvojice braće (ako se dobro sjećam - političara i novinara; otud i naslov epizode, iako se taj dio za sada ne čini važnim).
Agent Cooper otkriva Audrey u koga je bio zaljubljen i što se s njom dogodilo.
Šerifu Harryju dolazi osoba za koju su svi mislili da je mrtva i objašnjava što se zapravo dogodilo.
Ljigavi Bobby pokušava se uvući Benu i osigurati sebi laku zaradu.
Cooper i Briggs odlaze na pecanje, a epizoda završava u šumi, uz huk sove i tajanstvenu svjetlost.
Agent Cooper: Harry, stvarno će mi nedostajati ovo mjesto.
Započeo/la tema :
Masked Ball (S02 E11)
The Black Widow (S02 E12)
Checkmate (S02 E13)
The Black Widow (S02 E12)
Checkmate (S02 E13)
Nadine mi je bila baš mrzak lik, ali presmiješna je otkako se "vratila" u školu, pogotovo sad kad se upucava srednjoškolcu, a on jadan ne zna što će.
Donna ju pita za Jamesa, ali izgleda da nitko ne zna gdje je on, kad se vraća i vraća li se uopće. No ipak saznajemo što radi kad se ne vozi motorom, tko je dama koju je upoznao i što hoće od njega. Otvara joj se, dok ona sa strane nešto spletkari. Također zove Eda jer mu treba novac. Ed Donni daje adresu na koju je trebao poslati novac.
U seriji se pojavljuje i David Duchovny U neočekivanoj ulozi!
Harry traži od Jocelyn da mu kaže istinu. A Jocy ima i novu ulogu u "obitelji" koja se Harryju, naravno, ne sviđa pa ju zove da živi s njim.
Norma čudno gleda maminog novog muža i čini se da nešto sumnja... Ona i Ed i dalje izmjenjuju značajne poglede, a jednom prilikom i "razgovaraju". No nije ni Hank od jučer te iznenadi Eda.
Hank donosi Benu ružne vijesti.
Mali Nicky kojega je Dick "posvojio" kako bi naučio biti otac nekako je jeziv. Treba saznati što se dogodilo njegovim roditeljima.
Još netko umire, navodno prirodnom smrću.
Audrey će sigurno smotati Bobbyja, samo još ne znam što točno planira. Ali usput pomaže agentu Cooperu. Uz njezinu pomoć i svoje otkriće na posjedu, Cooper se približava nekim rješenjima.
Glupasta Shelly napokon počinje shvaćati kakav seronja je taj Bobby.
Agent Cooper: Tko se brzo ženi, dugo se kaje.
(S02 E11)
Agent Cooper: Zar te djevojke još zanimaju?
Agent Dennis: Možda nosim haljinu, ali hlače su mi na jednoj strani punije, razumiješ?
Agent Cooper: Zapravo i ne.
(S02 E12)
Agent Cooper: Harry S. Truman. Ponekad moramo improvizirati.
(S02 E13)
Započeo/la tema :
Margarita_Bulgakova je napisao/la:U seriji se pojavljuje i David Duchovny U neočekivanoj ulozi!
Ahahahahaha, moje noge, šerifova ideja! Tranđa
U to vrijeme je bio relativno nepoznat, tad ga je krenulo...
jaganjac- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.06.2013
Broj postova : 770
Reputacija : 67
Započeo/la tema :
Još sam u uvodu vidjela da će se pojaviti u epizodi i stalno ga čekam, kad ono - u suknjijaganjac je napisao/la:Ahahahahaha, moje noge, šerifova ideja! Tranđa
U to vrijeme je bio relativno nepoznat, tad ga je krenulo...
Započeo/la tema :
U suknji i s urnebesnim tekstovima! Denise
Započeo/la tema :
ovaj Bob mi je strašan lik po izgledu, faca mu je zastaršujuća
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
I faca i smijeh. Gledao sam to kao dijete i vraški se bojao zaspati nakon serije.
Započeo/la tema :
Počeo sam gledati seriju na preporuke, odlična je, klasik Sad tek vidim da su Broadchurch i Killing kopije...
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
ovu sam seriju gledala prije 20 godina.. obožavala sam ju.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Meni je samo prva trećina 2. sezone bila malo dosadna, sve ostalo odlično! Likovi svi ludi, ima dijaloga za pamćenje, čudnih pjesmica, zanimljivih situacija, misterije, dobar soundtrack... Definitivno serija koju vrijedi pogledati.
Započeo/la tema :
Similar topics
» 11.9. Napad na New York - Twin Towers
» Beetlejuice (1989–1991) (Bubimir)
» Predator filmovi
» Alf (1986–1990)
» Miller's Crossing (1990)
» Beetlejuice (1989–1991) (Bubimir)
» Predator filmovi
» Alf (1986–1990)
» Miller's Crossing (1990)
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 1.