Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon'

+3
Prop
Turrican
Neu
7 posters

Go down

Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon'

Postaj by Neu ned svi 26, 2013 10:06 am

Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' - što mislite o tom? Kad netko dođe u svatove i kao fol, da poklon, i vi nakon što gosti odu otvarate sve koverte i nađete nekoliko przanih...

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty999 / 999999 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty Re: Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon'

Postaj by Turrican ned svi 26, 2013 10:15 am

Najprije pomislih kako dobra ideja za besplatno se najesti... hh1

...ali onda sam shvatio da to ne bi funkcioniralo: u koverti bi trebala biti i čestika sa potpisom ili barem potpis na koverti, pa ako netko da nepotpisanu kovertu lako se ustanovi tko je (sve) bio "cigan".

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty55 / 99955 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty Re: Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon'

Postaj by Prop ned svi 26, 2013 10:20 am

Ja imam neki stav da je po svoj prilici i neprilično uvjetovati nekakve poklone za vjenčanja.

Ono, ženim se, potrošit ću hrpu para za jedan dan, ali vi dragi gosti imate obvezu doći, zabaviti se i platiti sve to na način da isplatite trošak sebe i da ostane još meni.

Hoću reći, nije to ni lako, u danu s tim kovertama potrošiti od 500 do 2 tisuće eura, danas pogotovo.

Na vjenčanjima frendova i rodbine na kojima san bija uvik san ostavlja oko 150 do 200 eura, ovisno o tome kako je posao išao, ali samo kažem da, kad bi ja sebi bacija takav party da bi volija da mogu ljudima reći kako nikakve koverte nisu potrebne. I dovesti ljude u položaj da dadu ako mogu i hoće, ne da su "uvjetovani".

To je, na kraju krajeva, poštenije nego da mi trpaju prazne kuverte.

Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty108 / 999108 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned svi 26, 2013 10:32 am

Lijepo si to rekao.

Otići na nečije vjenčanje je veliki trošak. Pri tom, ako nemaš, moraš sebi kupiti nešto svečano što ćeš nosit, zatim moraš dat lovu jer se to očekuje od tebe a nitko te ne pita imaš li ti tu lovu.

100 eura je po meni, sasvim dovoljno, mislim da ne treba ići iz krajnosti i očekivati da daš po 500 eura. Ja ne bi dala 500 eura da me neka cura s faksa zove u svatove.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty999 / 999999 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate ned svi 26, 2013 11:26 am

Prazne koverte sa čestitkom su mi ok. Ili netko nema novaca ili će poklon dat kasnije (ili ranije) Ali onda budi fer i daj bar neku sitnicu i čestitaj.

Plaćam jednom čovjeku stolicu oko 300 kn... Al normalno da ne očekujem da ju baš svaka osoba pokrije. Netko će dat i puno više, a netko neće pokrit ni svoju stolicu. Za sve imam razumijevanja, ali za prazne koverte bez potpisa i čestitke? Nešto najgore što netko može napravit. what
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty245 / 999245 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd ned svi 26, 2013 11:31 am

Bio sam na puno svadbi, u razlicitim kulturama, u razlicitim krajevima. Uvijek sam pitao, kakav je obicaj tamo. U danasnje vrijeme je uobicajeno da se plati trosak za stolicu. Znaci, ako svadba kosta (recimo) 70 € po stolici, onda zaokruzim na 100 € po osobi. To sve vazi za poznanike i daljnje prijatelje. Bliski prijatelji i rodbna ne spadaju u tu kategoriju.
Oni imaju poseban "cjenik".
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty0 / 9990 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate ned svi 26, 2013 11:37 am

RobinUd slažem se sa tobom, ali imam razumijevanja i za one koji novaca nemaju. Iako je pristojno bar stolicu pokrit koju je netko platio za tebe, ali eto ja imam razumijevanja. A da, rodbina ima poseban cijenik.
I baš me zanima koliko će moja bliska rodbina vračat. Naime moj stari nije nigdje išao bez 10 000kn. Al nešto ne vjerujem u to vračanje šreviđe - više mislim da je moj stari ponekad "idiot."
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty245 / 999245 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd ned svi 26, 2013 11:44 am

Svadbeni pokloni iamju svoju povijesnu tradiciju. Moglo bi se ugrubo reci da su pokloni na svadbi, pocetni kapital za samostalan zivot mladom (ili ne tako mladom) paru.
Malo je licemjerno i nelijepo dati praznu omotnicu. Da nisam u mogucnosti nesto pokloniti, jednostavno bih rekao da ne mogu doci na svadbu. Ili bih rekao istinu. Ili obdvoje.
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty0 / 9990 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hate ned svi 26, 2013 11:46 am

Svakačast na takvom razmišljanju, ali ne razmišljaju svi tako. Ali svaka čast. gore
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by  ned svi 26, 2013 11:47 am

Ne bih nikada ostavila praznu kovertu; ako bih bila u situaciji da nemam novaca - ili ne bih otišla na vjenčanje, ili bih paru objasnila o čemu se radi, ostavila im čestitku i dala poklon neki drugi put... Mislim da je to najpoštenije.

Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty30 / 99930 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Lady with hat ned svi 26, 2013 12:12 pm

Bolje i ne doći na venčanje nego se sramotiti praznom kovertom...
Lady with hat
Lady with hat
Junior
Junior

Registriran/a : 16.07.2012
Broj postova : 681
Reputacija Reputacija : 97
Godina imam : 27
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop ned svi 26, 2013 12:54 pm

Da se ja sutra ženim i pravim spektakl od toga među prva tri čovika koja bi zva bi bija moj frend iz Bosne koji živi i radi u Splitu - plaća 3800 kuna, stan s režijama 1500. I sad da od njega tražim da za taj moj dan troši iznos svoje stanarine samo za moju kuvertu, plus put vamo i nazad, nepredviđeni trošak?

A spektakla bez njega nema... Dakle, ponavljam, ako ja organiziram proslavu jer želim neki svoj poseban dan podiliti s najbližima onda od njih ne tražim da plate što san u njih uložija, već samo da dođu i da budu sretni radi mene. A u kuverti nek se krije čestitka s toplim željama.

Meni dovoljan svadbeni poklon.

Ali ne morate se bojati, ja tih čuda imati neću misa
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty108 / 999108 / 999Prazne koverte u svatovima - dobivene kao 'poklon' Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned svi 26, 2013 1:06 pm

Hoćeš...

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics