Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UEFA o hrvatskim navijačima

4 posters

Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by Neu sub oľu 16, 2013 11:34 am

posebnu pozornost skupštinara privuklo je pismo predsjednika UEFA-e, Michela Platinija kojeg je uputio Predsjedniku Vlade RH, Zoranu Milanoviću.

Iako je prvi čovjek europskog nogometa u nekoliko navrata upozoravao na probleme s huliganizmom hrvatskih navijača, čini se kako je pismo premijeru Milanoviću ozbiljno zabrinulo čelne ljude Hrvatskog nogometnog saveza.

Pismo predsjednika Uefe, Michela Platinija pročitajte u cijelosti:
Spoiler:
Poštovani gospodine Milanoviću,

Kao što već znate – jer o tome smo razgovarali tijekom proslave stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza u prosincu prošle godine , te sam tijekom mog obraćanja tom prigodom naglasio problem – UEFA je izuzetno zabrinuta svim razinama nasilja na određenim utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske ekipe u Uefinim natjecanjima. Ova zabrinutost nije ništa novo. U veljači 2011. godine susreo sam se s Predsjednikom Republike Hrvatske kako bih mu objasnio službeni stav Izvršnog komiteta UEFA. S Uefinog gledišta, izostanak utjecaja i opredijeljenosti najviše vladine razine glavni je čimbenik koji sprječava napredak po ovom pitanju, te imajući to na umu, Izvršni komitet UEFA-e zadužio je Františeka Laurineca, predsjednika Komisije za stadione i sigurnost da se susretne s najvišim predstavnicima Hrvatske vlade i nogometnih vlasti i to žurno. Ovo predstavlja napor u postizanju sporazuma o provođenju ključne strateške akcije koja je potrebna da bi se ostvario momentalni napredak. Željeli bismo predložiti da se ovaj sastanak održi u Hrvatskoj, u ožujku 2013. godine, te vas ljubazno molimo za punu suradnju te da ovo pitanje tretirate kao najviši prioritet. Stoga Vam unaprijed zahvaljujem na Vašem razumijevanju i Vašoj pomoći u ovom posebno osjetljivom problemu. UEFA zna da može računati na novi upravljački tim u Hrvatskom nogometnom savezu koji poduzima krajnje napore, ali sada Vas trebamo više nego ikad: u velikom opsegu budućnost hrvatskog nogometa ovisi o tome.

Iskreno, UEFA

Michel Platini

Predsjednik
S obzirom na iznimno značajan sadržaj, kao i poruka, koju je predsjednik UEFA-e uputio Vladi RH, IO HNS-a u kontekstu spomenutog pisma izdao je posebno priopćenje:

Pismo predsjednika UEFA-e Michela Platinija upućeno Premijeru RH, gospodinu Zoranu Milanoviću, ponovno skreće pozornost na problem reda i sigurnosti na stadionima te izostanak učinkovitih mjera u suzbijanju huliganizma u hrvatskom nogometu. Ako je i bilo dvojbi o adresatu kojem je upućen govor Michela Platinija prilikom proslave 100 godina HNS-a u Zagrebu, 04.12.2012. godine, ovim novim obraćanjem UEFA-e, svima je jasno na koga se konkretno odnosi ova kritika te nedvojbeno pokazuje stav Europske nogometne organizacije o nedostatku učinkovitih mjera nadležnih institucija RH zaduženih za navedeni problem.

Hrvatski nogomet, nažalost, pod posebnom i stalnom pozornošću UEFA-e u svezi huliganizma na utakmicama u kojima sudjeluju klubovi i reprezentacije u UEFA-inim natjecanjima. Očigledno da je ovaj problem zasjenio sve vrijedne i uspješne sportske rezultate klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije, kao i napore nogometne organizacije da se hrvatski nogomet i nadalje promovira kao jedan od najuspješnijih brendova RH u Europi i svijetu.

Pismo gospodina Platinija ne ostavlja nikakvu dvojbu od koga se očekuje poduzimanje jasnih i konkretnih mjera i javna je poruka upućena odgovornim ljudima u Vladi RH da više nema prostora za odgađanjem učinkovite akcije. U tom kontekstu HNS ponovno naglašava svoju opredijeljenost i želju za suradnjom s bilo kojim institucijama RH kao i eventualnim djelovanjem nadležnih organa RH da se za sada deklarativni stavovi provedu u učinkovitu praksu. Iz pisma je također jasno vidljivo da UEFA prepoznaje i snažno podupire napore novog vodstva HNS-a da se suoči s ovim problemom i mjerama za njihovo suzbijanje. Zahvalni smo na tome, ali više je nego očigledno da u ovom trenutku ne možemo sami!

Može nam se retorika činiti neobičnom, ali svi mi znamo da je činjenica da od posljednjih upozorenja s govornice HNK, u javnosti isključivo govori Ministar sporta, gospodin Jovanović, koji se oglašava neprimjerenom retorikom, ali o potpuno drugim temama. Nažalost, ni slova o spomenutim problemima ili prijedlogu mjera koje bi iz tog resornog, sportskog ministarstva bilo upućeno Vladi RH ili drugim ministarstvima u čiju domenu spada ovaj problem. Svjedoci smo učestalih i neargumentiranih istupa o stanju hrvatskog nogometa te spuštanje na razinu obračuna s pojedincima ili pojedinim klubom, kao i prijetnjom sportskom inspekcijom. Iako je svima jasno da je sportska inspekcija samo jedan u nizu upravnih inspekcija namijenjenih za kontrolu primjene odgovarajućeg zakona, upravo se nogometnim tijelima neprestano prijeti i priziva „očekivana“ sanacija iako služba nije formirana i nije započela sa svojim redovnim aktivnostima!!! Ako je to poruka državnih institucija prema najpopularnijem i najmasovnijem hrvatskom sportu te ako se po tome mjeri odnos nadležnih institucija RH prema nogometu, nije ni čudo da nas ovako percipira UEFA.

Apeliramo po ne znamo koji put da se napokon postigne konsenzus nadležnih tijela državne uprave s jednim ciljem, a to je potpora hrvatskom sportu, a posebno najmasovnijem – nogometu. Ovo pismo UEFA-e je samo dodatni motiv da bez zadrške i rezerve za isti stol sjednu svi odgovorni ljuid zaduženi za stvaranje pravnog, financijskog i sportskog okvira hrvatskog sporta, a posebno nogometa s ciljem da se usuglase, definiraju te učinkovito i bez odgode provedu zacrtane mjere i ostvare očekivani ciljevi.

Ne prihvaćamo retoriku najavljenih represija i obračuna s pojedincima kojima se pune naslovnice listova i portala te tražimo stručnu, argumentiranu i učinkovitu pomoć u suzbijanju nereda na stadionima, ali i svih drugih problema u hrvatskom sportu.

Zabrinjavajuće je upravo stanje sportskih objekata – stadiona u vlasništvu lokalne samouprave – gradova, županija, na kojima se odvijaju utakmice – javna okupljanja, često sa procjenama visokog sigurnosnog rizika. Očekujemo napokon i konkretne prijedloge o načinu financiranja hrvatskod sporta u cijelini, olakšicama za ulagače u sportsku djelatnost i infrastrukturu.

Ako je Zakon o sportu svojim prvim člankom tako gordo proklamirao sportsku djelatnost kao djelatnost od posebnog interesa za RH, smatramo da zaslužujemo bolju i učinkovitu potporu te da se doista osjećamo „posebno“ zbog ukupnog značaja sporta za sve građane RH. Naravno, svi pojedinci, klubovi, organi i tijela HNS-a i dalje bezrezervno stoje na dispoziciji svim predstavnicima vlasti u RH u cilju efikasnije akcije, ali i poruke UEFA-i da smo u stanju zajedno pokrenuti mehanizme za uklanjanje huliganizma sa stadiona. Pismo predsjednika UEFA-e jasno poručuje od koga se očekuje pravi djelotvorni potez.
dnevnik.hr

Što vi velite na mišljenje UEFE o hrvatskim navijačima?

Da li bi bilo opravdano da nas izbace iz natjecanja?

Da li smatrate hrvatske navijače divljacima?

Kako spriječiti divljanje?_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
UEFA o hrvatskim navijačima Empty999 / 999999 / 999UEFA o hrvatskim navijačima Empty

[Vrh] Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty Re: UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by THUNDER_DINIX sub oľu 16, 2013 11:59 am

Treba zatvorit i dobro opalit po đepu

_________________
Sva pravila CroFriends foruma|Istekao rok trajanja kartona|Knjiga pohvala CroFriends foruma i forumaša| Knjiga žalbe|Mišljenje forumaša o kartonima i banovima| Upute za forumaše |CroFriends Team|
THUNDER_DINIX
THUNDER_DINIX
Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
UEFA o hrvatskim navijačima Empty889 / 999889 / 999UEFA o hrvatskim navijačima Empty

[Vrh] Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty Re: UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by Neu sri oľu 20, 2013 2:02 pm

U Europi cvjeta huliganizam, a UEFA optužuje samo Hrvate

Posljednih dana i tjedana ponovo su aktualna tema hrvatski huligani. Grigorij Surkis, član izvršnog odbora Uefa i izaslanik Michalea Platinija došao je u Hrvatsku i opet ponovio poruku UEFA da Hrvatska mora riješiti problem huligana inače će biti izbačena iz svih natjecanja.

Mi se pitamo o čemu to točno priča Platini i UEFA!? Zašto je uzeo na zub Hrvatsku, a u ostatku Europe situacija je daleko gora. U Hrvatskoj su posljednih 13 godina bili samo jedni veći neredi na stadionu.

Mi smo se potrudili i pronašli incidente na nogometnim stadionima diljem Europe. Cilj nam je bio da napravimo pregled unatrag godinu dana, ali bi to bio predugačak popis pa smo se skoncetrirali samo na posljednjih šest mjeseci.

Ne treba bježati o činjenice kako ni hrvatski navijači nisu cvijeće, posebice kada se nađu na terenu izvan domovine i na tome svi moraju raditi. Na domaćim terenima osim rada s navijačima, klubovi i savez morati će poraditi i na infrastrukturi samih stadiona, marketingu i privlačenju obiteljske publike.

UEFA o hrvatskim navijačima 309247_10151293713797466_1675356050_n

Namjera ovog članka nije nikako promovirati nasilje na utakmicama, dapače samo smo htjeli ukazati na to kako Hrvatska odnosno njezini navijači nisu zasigurno najgori u Europi već da ima puno gorih primjera o kojima nitko ne govori, a Platini im ne prijeti kako će biti izbačeni iz svih natjecanja dok će se Hrvatskoj isto dogoditi. A zbog čega? Nekoliko baklji koje je, da podsjetimo, palio i sam aktualni izbornik reprezentacije koji je danas izjavio: "Hvala Platiniju što se toliko brine za nas, ali u drugim dijelovima Europe ima puno više problema, i to je sve što ću reći na tu temu."

SiB.hr

više slika:
http://www.sib.hr/sport/ostalo-sport/9125-u-europi-cvjeta-huliganizam-a-uefa-optuzuje-samo-hrvate.html

_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
UEFA o hrvatskim navijačima Empty999 / 999999 / 999UEFA o hrvatskim navijačima Empty

[Vrh] Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty Re: UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by Prop sri oľu 20, 2013 9:07 pm

Platini je običan serator.
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
UEFA o hrvatskim navijačima Empty108 / 999108 / 999UEFA o hrvatskim navijačima Empty

[Vrh] Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty Re: UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by m uto tra 02, 2013 10:10 am

da je , kenjac što bi rekli .....
kod nas ima budala ali gdje ih nema ......
kao da samo u hr bedaci rade pizdarije prije , za i nakon tekme ....
sam sebi daje na važnosti , i zaljepio se za nas valjda da bi pokazao da i on ipak nešto radi ...


m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
UEFA o hrvatskim navijačima Empty14 / 99914 / 999UEFA o hrvatskim navijačima Empty

[Vrh] Go down

UEFA o hrvatskim navijačima Empty Re: UEFA o hrvatskim navijačima

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.