Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?

+2
Lenica
Neu
6 posters

Go down

Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?

Postaj by Neu pet lis 12, 2012 8:01 am

Velika većina Hrvata vozi, a ne vidi!

Na hrvatskim cestama velika većina vozača vozi, a ne vidi. Čak 120.000 njih vozi bez ili s krivom dioptrijom.

Zakon nalaže provjeru vida tek nakon 80-e godine života, i zato vozači na preglede ne odlaze, a naočale često kupuju bez liječničke dijagnoze. Iako gotovo dva milijuna Hrvata ima vozačku dozvolu, četvrtina njih ne vidi dobro kuda vozi. Među njima je i dvostruko više vozača nego prošle godine koji vide ispod zakonskog minimuma od pedest posto.
Vozač koji dobro vidi, prometni znak stop prepoznat će na 50 metara udaljenosti. Vozač čija je oštrina vida manja, znak će prepoznati tek na 25 metara. Kod tri četvrtine vozača vidljivost će se smanjiti ukoliko voze noću, po kiši ili magli. Izvor: dnevnik.hr

Mislite li da bi se vid trebao kontorlirat svakih par godina i donosit rezultate u MUP?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty999 / 999999 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty Re: Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?

Postaj by Lenica pon lis 15, 2012 12:17 pm

Dok sam vozila auto nosila sam naoćale, imam dioptriju.
Pa moram.

Ne idem uopće na kotrole očiju.

Lenica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija Reputacija : 110
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty0 / 9990 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty Re: Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?

Postaj by Purgy pon lis 15, 2012 8:32 pm

Malo me muče crvena svjetla, ne vidim ih dobro.

I nije mi jasno...
Trokut mi je, meni ekipa uredno prednost oduzima.
huh
Purgy
Purgy
Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova)
Domaćin foruma Purgy   (Paint slikar i bacač stihova)

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty142 / 999142 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Prop uto lis 16, 2012 1:45 pm

Đava odnija te trokute...
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty108 / 999108 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Amyicha sub lis 10, 2015 2:43 am

iskreno nemam dobar vid, često ne vidim znak neki, i lako mi ga je prepoznati tek kada mu se približim, nekada mi je to prekasno, npr. kada je u pitanju pješački, jedino mi je lako sa stopom, i onim znakovima za prednost prolaska. stvarno na vožnje nosim naočale, ali eto ne nosim ih ovako, pa mi se opet pogoršao vid.
pa sada bilo bi lijepo kada bi ljudi kontrolirali vid, jer definitivno ima mnogo ljudi koji to ne kontroliraju pa sami sebi stvaraju problem kao i ostalima. a sada da se rezultati nose u MUP mislim da bi to ipak bilo malo previše, ali možda bi bilo učinkovito
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty113 / 999113 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by balkanez pon lis 12, 2015 8:11 am

Neu je napisao/la:Velika većina Hrvata vozi, a ne vidi!

Na hrvatskim cestama velika većina vozača vozi, a ne vidi. Čak 120.000 njih vozi bez ili s krivom dioptrijom.

Zakon nalaže provjeru vida tek nakon 80-e godine života, i zato vozači na preglede ne odlaze, a naočale često kupuju bez liječničke dijagnoze. Iako gotovo dva milijuna Hrvata ima vozačku dozvolu, četvrtina njih ne vidi dobro kuda vozi. Među njima je i dvostruko više vozača nego prošle godine koji vide ispod zakonskog minimuma od pedest posto.
Vozač koji dobro vidi, prometni znak stop prepoznat će na 50 metara udaljenosti. Vozač čija je oštrina vida manja, znak će prepoznati tek na 25 metara. Kod tri četvrtine vozača vidljivost će se smanjiti ukoliko voze noću, po kiši ili magli. Izvor: dnevnik.hr

Mislite li da bi se vid trebao kontorlirat svakih par godina  i donosit rezultate u MUP?

Imao sam jednu zanimljivu scenu kada me lik od iza udario, prizna krivicu, idemo popunit europsko izvjesce a lik mi kaze : jel mi mos citat podatke sa vozacke jer su mi naocale ostale doma pa ne vidim ahahhahahahahahaha
balkanez
balkanez
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 25.05.2015
Broj postova : 244
Reputacija Reputacija : 10
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty0 / 9990 / 999Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics