Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?
+2
Lenica
Neu
6 posters
Stranica 1 / 1.
Velika većina Hrvata vozi, a ne vidi!
Na hrvatskim cestama velika većina vozača vozi, a ne vidi. Čak 120.000 njih vozi bez ili s krivom dioptrijom.
Zakon nalaže provjeru vida tek nakon 80-e godine života, i zato vozači na preglede ne odlaze, a naočale često kupuju bez liječničke dijagnoze. Iako gotovo dva milijuna Hrvata ima vozačku dozvolu, četvrtina njih ne vidi dobro kuda vozi. Među njima je i dvostruko više vozača nego prošle godine koji vide ispod zakonskog minimuma od pedest posto.
Vozač koji dobro vidi, prometni znak stop prepoznat će na 50 metara udaljenosti. Vozač čija je oštrina vida manja, znak će prepoznati tek na 25 metara. Kod tri četvrtine vozača vidljivost će se smanjiti ukoliko voze noću, po kiši ili magli. Izvor: dnevnik.hr
Mislite li da bi se vid trebao kontorlirat svakih par godina i donosit rezultate u MUP?
Na hrvatskim cestama velika većina vozača vozi, a ne vidi. Čak 120.000 njih vozi bez ili s krivom dioptrijom.
Zakon nalaže provjeru vida tek nakon 80-e godine života, i zato vozači na preglede ne odlaze, a naočale često kupuju bez liječničke dijagnoze. Iako gotovo dva milijuna Hrvata ima vozačku dozvolu, četvrtina njih ne vidi dobro kuda vozi. Među njima je i dvostruko više vozača nego prošle godine koji vide ispod zakonskog minimuma od pedest posto.
Vozač koji dobro vidi, prometni znak stop prepoznat će na 50 metara udaljenosti. Vozač čija je oštrina vida manja, znak će prepoznati tek na 25 metara. Kod tri četvrtine vozača vidljivost će se smanjiti ukoliko voze noću, po kiši ili magli. Izvor: dnevnik.hr
Mislite li da bi se vid trebao kontorlirat svakih par godina i donosit rezultate u MUP?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Imate li dobar vid - vidite li dobro dok vozite auto ili motor?
Dok sam vozila auto nosila sam naoćale, imam dioptriju.
Pa moram.
Ne idem uopće na kotrole očiju.
Pa moram.
Ne idem uopće na kotrole očiju.
Lenica- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija : 110
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Malo me muče crvena svjetla, ne vidim ih dobro.
I nije mi jasno...
Trokut mi je, meni ekipa uredno prednost oduzima.
I nije mi jasno...
Trokut mi je, meni ekipa uredno prednost oduzima.
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
Đava odnija te trokute...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
iskreno nemam dobar vid, često ne vidim znak neki, i lako mi ga je prepoznati tek kada mu se približim, nekada mi je to prekasno, npr. kada je u pitanju pješački, jedino mi je lako sa stopom, i onim znakovima za prednost prolaska. stvarno na vožnje nosim naočale, ali eto ne nosim ih ovako, pa mi se opet pogoršao vid.
pa sada bilo bi lijepo kada bi ljudi kontrolirali vid, jer definitivno ima mnogo ljudi koji to ne kontroliraju pa sami sebi stvaraju problem kao i ostalima. a sada da se rezultati nose u MUP mislim da bi to ipak bilo malo previše, ali možda bi bilo učinkovito
pa sada bilo bi lijepo kada bi ljudi kontrolirali vid, jer definitivno ima mnogo ljudi koji to ne kontroliraju pa sami sebi stvaraju problem kao i ostalima. a sada da se rezultati nose u MUP mislim da bi to ipak bilo malo previše, ali možda bi bilo učinkovito
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Velika većina Hrvata vozi, a ne vidi!
Imao sam jednu zanimljivu scenu kada me lik od iza udario, prizna krivicu, idemo popunit europsko izvjesce a lik mi kaze : jel mi mos citat podatke sa vozacke jer su mi naocale ostale doma pa ne vidim ahahhahahahahahaha
balkanez- Nevina dušica
- Registriran/a : 25.05.2015
Broj postova : 244
Reputacija : 10
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Similar topics
» Koliko često vozite automobil ili motor?
» Autoškole (cijene, u kojoj ste školi polagali, najbolje škole...), Vozački ispit (kad ste položili, s koliko godina, pitanja, pogreške...)
» Pogodi koji je ovo auto/motor na slici
» Imate li svoj auto?
» Koliko često perete auto/motor?
» Autoškole (cijene, u kojoj ste školi polagali, najbolje škole...), Vozački ispit (kad ste položili, s koliko godina, pitanja, pogreške...)
» Pogodi koji je ovo auto/motor na slici
» Imate li svoj auto?
» Koliko često perete auto/motor?
Stranica 1 / 1.