Top lista nadrealista/Nadreality Show
2 posters
Stranica 1 / 1.
Top lista nadrealista/Nadreality Show
Top Lista Nadrealista (TLN) je bila sarajevska humoristička serija tokom 1980–ih i 90–ih godina. Serija se uglavnom stvarala u skeč formatu i prikazivala je političku i društvenu satiru. Serija je bila izuzetno popularna u bivšoj Jugoslaviji i smatrala se u mnogim aspektima prolifičkom pri prikazivanju stanja u bivšoj Jugoslaviji i naročito u Bosni i Hercegovini pred ratove tokom 1990–ih godina.
Sličnost sa "Pajtonovcima" je očigledna, ali je jednako očita i želja da se pokaže lokalni duh što je još veći apsurd. Serija je postala legendarna u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa je zaista neobično da je druga sezona snimljena tek četiri godine kasnije. Tek je Top lista nadrealista 2 dobila ogromnu pažnju i, logično, nešto slabiji (a opet sjajan) treći dio sniman (već ratne) 1991. Specijalna epizoda za novu 1992. je i posljednja koju su "Nadrealisti" snimili zajedno.
Početkom rata u BiH, Nele je prebjegao u Beograd, Đuro u Sloveniju, Zenit je ostao u Sarajevu i čak i tokom rata snimao Top listu Nadrealista, koja je doživjela uspjeh u Bosni i Hercegovini.
Nadreality Show je nastavak Top Lista Nadrealista u 21. stoljeću. Novu ekipu sastavio Zenit Đozić-Zena sa Elvisom J. Kurtovićem. U novom serijalu TLN se bavi posljeratnom BiH i BiH u 21. stoljeću.
Jeste gledali? Koji su vaši dojmovi?
Sličnost sa "Pajtonovcima" je očigledna, ali je jednako očita i želja da se pokaže lokalni duh što je još veći apsurd. Serija je postala legendarna u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa je zaista neobično da je druga sezona snimljena tek četiri godine kasnije. Tek je Top lista nadrealista 2 dobila ogromnu pažnju i, logično, nešto slabiji (a opet sjajan) treći dio sniman (već ratne) 1991. Specijalna epizoda za novu 1992. je i posljednja koju su "Nadrealisti" snimili zajedno.
Početkom rata u BiH, Nele je prebjegao u Beograd, Đuro u Sloveniju, Zenit je ostao u Sarajevu i čak i tokom rata snimao Top listu Nadrealista, koja je doživjela uspjeh u Bosni i Hercegovini.
Nadreality Show je nastavak Top Lista Nadrealista u 21. stoljeću. Novu ekipu sastavio Zenit Đozić-Zena sa Elvisom J. Kurtovićem. U novom serijalu TLN se bavi posljeratnom BiH i BiH u 21. stoljeću.
Jeste gledali? Koji su vaši dojmovi?
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: Top lista nadrealista/Nadreality Show
- Spoiler:
Što niko nije gledao?
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Gledao sam ja, ali davno mogu reći, slabo se sjećam...
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
A jesi gledao Nadreality Show to je bilo na RTL-u, najnovije serije?
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Mislim da jesam par puta, kako kažem slabo se sjećam...
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Evo inserta.
Teo- Diplomat foruma